27/3/11

Για να μην έχουμε αμφιβολία ποιοί, γιατί μας κυβερνούν και πού θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα

Παμπούκης: Μια παγκόσμιου τύπου νέα διακυβέρνηση με την Ελλάδα παρούσα
"Η πρόοδος στην ελληνική οικονομία δεν είναι θέμα στιγμής, είναι μία σημαντική ενδιάμεση περίοδος, κατά την οποία η Ελλάδα αναμένει να τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί σε πολιτικό επίπεδο στις 11/3, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΡΙΚ, ο Χάρης Παμπούκης.
 
Ο υπουργός Επικρατείας -ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο- επισήμανε ότι  "Το Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου, το οποίο άλλωστε γίνεται σε μία συμβολική ημερομηνία, εορτή απελευθέρωσης, αναμένεται να απελευθερώσει τις νέες δυνάμεις της Ευρώπης απέναντι στις αγορές και να περάσουμε από την οικονομική παγκοσμιοποίηση στην πολιτική ενοποίηση. Απαιτείται να οικοδομηθεί μία παγκόσμια νέου τύπου διακυβέρνηση και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα σε αυτό το νέο κόσμο".

Αναφερόμενος στις, "ήδη πολύ καλές", σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της εμπορικής συνεργασίας, τόνισε ότι μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερες "όχι μόνο προς την κατεύθυνση των Βαλκανίων, παρά ευρύτερα". Ο Χ. Παμπούκης μίλησε για τις δυνατότητες ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών με το Ισραήλ (μεταφορά φυσικού αερίου μέσω αγωγού από Κύπρο και Ελλάδα προς τα Βαλκάνια και υπόλοιπη Ευρώπη). "Στην περιοχή της Αν. Μεσογείου διεξάγονται έντονες γεωπολιτικές εξελίξεις και τίθενται διάφορα σενάρια. Είναι γεγονός ότι η περιοχή έχει ήδη αποκτήσει μεγάλο γεωπολιτικό ενδιαφέρον και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εξετάζεται ο σχηματισμός νέων συνεργασιών. Ζούμε σε μία νέα, πολύ κρίσιμη εποχή", είπε χαρακτηριστικά.
"Είναι σαφές ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν ακολουθήσει κάποια βήματα προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ. Όμως αυτό δεν λειτουργεί στη λογική της αντιπαλότητας, αντίθετα παραμένουν οι παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. Πράγματι, το Ισραήλ είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος στην περιοχή μας και θα παρακολουθήσουμε εμβάθυνση των σχέσεών μας", πρόσθεσε, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία για τις συζητήσεις που είχε στην Κύπρο για αυτό το θέμα.
    Στη συνέντευξη του, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας, αναφέρθηκε στην πολιτική κρίση στην Πορτογαλία. "Η επίδραση της στο μηχανισμό και την ελληνική κρίση σημειώνεται ότι ο μηχανισμός που έχει δημιουργηθεί και στον οποίο έχει υπαχθεί η Ελλάδα δεν είναι "θαυματοποιός", απλά δίνει χρόνο να κάνει η κάθε χώρα τις αναγκαίες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αλλαγής".   "Ο μηχανισμός δεν πρέπει να υπερεκτιμάται. Η Ελλάδα καταβάλλει τη δική της προσπάθεια για την εξυγίανση της οικονομίας της και την επίλυση χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων που την οδήγησαν στην κρίση. Δημιουργείται μία νέα Ελλάδα", πρόσθεσε και κατέληξε: "Το πότε θα ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο εξαρτάται από το ρυθμό και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών της κυβέρνησης και του λαού. Η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις προσπάθειες με εντολή του ελληνικού λαού, αλλά σίγουρα η προσπάθεια και η ευθύνη είναι συνολική" .
ENET

11 σχόλια:

  1. Το κλειδί είναι στην τελευταία πρόταση: "Η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις προσπάθειες με εντολή του ελληνικού λαού, αλλά σίγουρα η προσπάθεια και η ευθύνη είναι συνολική".

    Τα περί διάχυσης ευθυνών εις την νιοστή. Οι συγγενείς και φίλοι γίνονται ζάμπλουτοι, οι πατριώτες παραγκωνίζονται, και η ευθύνη θα βαραίνει όλους τους Έλληνες.

    Αυτά για να μαθαίνουν όσοι λένε ότι οι προδότες σε κάποιες υπηρεσίες πρέπει να τη γλυτώσουν γιατί φταίνε οι πολιτικοί: έχουν και αυτοί το μερίδιο της ευθύνης τους, αλλά τη μεγαλύτερη -μακράν- ευθύνη την έχουν κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Περιττό να αναφέρω ότι αυτή η φράση είναι ξεκάθαρος μηδενισμός του Συντάγματος - εκτός και αν γίνεται ευθεία επίκληση στο Άρθρο 120 Παρ. 4...

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΓΕΝΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑΡΚΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάπως έτσι θα το εννοεί...

    Για να είναι σε θέση τα μέλη του "Σπίθα" "..διαπαιδαγωγούν και να μορφώνουν εαυτούς και αλλήλους,.." και να "..αποτελεί μια μάχιμη κοινωνική ομάδα».." "..«θα πρέπει κατ' αρχήν να είναι φυτεμένη-φυτρωμένη επάνω στον τόπο και την κοινωνία όπου κατοικεί και εργάζεται.." ΑΛΛΑ ΓΙΑ Να είναι άγρυπνη για κάθε τι που συμβαίνει γύρω της. άγρυπνη και υπεύθυνη. ..Από το τοπικό έως το εθνικό».."

    ΕΝΑΙ ΑΠΑΡΕΤΗΤΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ να στρέψει το ενδιαφέρον στην απόκτηση ΓΝΩΣΗΣ που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    ΑΛΛΑ ΑΚΙ ΠΕΡΑ ΑΠ¨ ΑΥΤΟ..
    το κίνημα του "ΣΠΙΘΑ" θα πρέπει να έχει το ΑΥΧΜΗΡΌ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ .. ενός κινήματος κατά των διαπλεκόμενων στη διαφθορά και την κατάχρηση της δημόσιας περιουσίας.

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007_08_01_archive.html

    Τότε μόνον οι σύγχρονοι ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΟ-κράτες της διαπλοκής, όντος ελεγχόμενοι, θα αποστασιοποιηθούν από τις προτομές των ΠΡΟΓΟΝΩΝ τους Αυτοκρατόρων της διαφθοράς.

    Αρχής γενομένης από το σεβασμό στο νομοθετικό έργο του ευνομούμενου της πολιτείας ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007_08_01_archive.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπουργός Επικρατείας. Καλή δουλειά φαίνεται. Πώς γίνεται κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρισκόμαστε σέ μιά στιγμή μεγάλης Κρίσης!
    Κάποιοι πρέπει νά δώσουν λόγο!
    Νά λογοδοτήσουν,γιατί έφεραν τήν Ελλάδα σέ αυτή τήν κατάντια.
    Κομματοκρατία!
    Εάν κάποτε φθάσουμε στό επίπεδο τής "Δημοκρατίας",πρέπει νά τσακίσουμε τό κομματικό κατεστημένο τού Κράτους,πού τό χρήμα τό αρπάζουν κάποιοι απατεώνες,καί χτυπάνε τούς αδύνατους Πολίτες αυτής τής δύσμοιρης χώρας!
    Δασκαλοκρατία,η άλλη μεγάλη αιτία τής κατάπτωσης τών αξιών τών Ελληνοπαίδων!
    Δέν διδάσκουν τά παιδιά τών Ελλήνων μέ τίς αξίες καί τά ιδανικά καί τίς δημοκρατικές αρχές!
    Παράδειγμα ,"ο μή σεβασμός τών σχολείων"!Καταστροφή καί βανδαλισμοί...είναι σάν αχούρια...στάυλοι,ενώ έπρεπε τά παιδιά νά γνωρίζουν ότι μέ χρήματα τών γονιών τους έγιναν!
    Άρα παιδεία μηδέν!
    Θεσμοί ανύπαρκτοι!
    Επιπλέουν οι φελλοί,ανίκανοι...
    Καί ο Καλλικράτης ευνοεί ως θεσμός τήν κομματοκρατία,διότι δέν αφήνει τόν πολίτη,δέν τού δίνει πρωτοβουλίες γιά δράσει!
    "Σήμερα φκιάξαμε τόν δρόμο στό χωριό μας,προσωπική εργασία".
    Η Πολιτική μας κατάντησε άχρηστη,από τούς κομματοκράτες Πολιτικούς τής Αρχηγικής Δημοκρατίας τών ελίτ!
    Όταν τούς ψηφίζουμε καί τούς χειροκροτάμε όλα ωραία καί καλά!
    Τί καλοί Πολίτες!
    Όταν διαμαρτυρόμαστε είμαστε παλιάνθρωποι,περιθωριακοί,κάτι σάν τρομοκράτες...δέν τούς αρέσει τών πολιτικών μας,μάς θέλουν νά είμαστε σάν τά μούτρα τους!
    Οπως έκαναν τήν Οικονομία μας!
    Ήταν τόσο κοντοί,πού μόνο τά συμφεροντά τους έβλεπαν οι κοντόφθαλμοι,μικρόψυχοι,νάνοι τής πολιτικής σκηνής!
    Δέν είχαν τόν "ξυνόν λόγον"τόν κατανοητόν από όλους τόν "κοινόν".
    Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΌΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΌΣ!
    ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ!
    "ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΉΣ ΓΉΣ,ΝΆ ΕΊΝΑΙ ΚΑΊ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΉΣ ΕΛΛΆΔΟΣ"
    ΠΑΝ ΚΟΣΜΙΟΣ ΔΎΝΑΜΙΣ!ΑΚΑΤΑΜΆΧΗΤΗ!

    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,ΝΆ ΘΥΜΩΣΟΥΜΕ ΓΙΆ ΝΆ ΑΛΛΆΞΟΥΜΕ ΤΌ ΠΟΤΆΜΙ ΤΉΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ!
    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ,ΣΥΣΤΡΆΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!
    ΠΑΝΣΤΡΙΑ!ΓΙΑ ΤΌ ΚΑΛΌ ΜΑΣ!
    ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΌ ΛΈΝΕ ΑΠΌ ΤΌΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΌΤΙ ΑΥΤΟΊ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΈΣ ΤΟΎ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ.ΓΙ'ΑΥΤΌ ΔΈΝ ΜΆΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ!
    ΕΛΛΗΝΑΣ=ΑΡΧΟΝΤΑΣ (όχι ζήτουλας)
    Σήμερα έχει νόημα νά είσαι Έλληνας!

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατω απο την κρητη μεστην ελληνικη ΑΟΖ υπαρχουν τεραστια κοιτασματα φυσικου αεριου...
    Γιαυτα ουτε κουβεντα...
    Ολη η μανουρα μας ειναι να τα φτιαξουμε με τους ισραηλινους.
    Ή οι ανθρωποι ειναι ηλιθιοι ή πολυ απατεωνες ή και τα δυο...
    Πολυ βαρετοι παντως οπως και ναχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 27 Μαρτίου 2011 3:24 μ.μ.

    Προεκλογικά γίνεσαι κολλητός του αδερφού του υποψήφιου Πρωθυπουργού και προσφέρεις νομική προστασία ("έμαθα ότι κάτι πολύ άσχημο θα σου συμβεί αν κάνεις αυτά που φαντάζομαι ότι θέλεις να κάνεις αλλά μπορώ να το αποτρέψω").

    Ο Φρουρός της Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. “Απαιτείται να οικοδομηθεί μία παγκόσμια νέου τύπου διακυβέρνηση” ... τι είπε τώρα και εμείς δεν των παίρνουμε με τις πέτρες όχι τα γιαούρτια, λες και τώρα αυτά που συμβαίνουν δεν οφείλονται κυρίως σε αυτή την παγκόσμια “αφανή” διακυβέρνηση, θέλει να παραδοθούμε ολοκληρωτικά στην “νέα τάξη“ και να πάρει τα εύσημα και μία θέση μπροστά ο παλιοπροδότης, αυτός και παρέα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    http://www.youtube.com/watch?v=q6_gOdsgS8k&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αηδιαστικα σαλια των γλυφτων του διεθνους μασωναριου.Φωναζουν,οπως οι πολιτικαντηδες,οι καλλιτεχνες,οι δημοσιογραφοι κλπ προδοτες στα αφεντικα τους.Ειμαστε εδω ,προθυμοι για ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι πράγματι τους "ψηφίσαμε" ενσυνείδητα, και πάλι ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΑΝ (και υποσχέθηκαν!)ΣΤΟ "ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ"!!!
    Όσοι ΔΕΝ έχουν τητήσει το συμβόλαιο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ... ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ !!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.