26/3/11

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ

Οι αρχαιολόγοι φέρνουν στο φως την πλούσια ιστορική κληρονομία της Λαοδικείας, τη δεύτερη μεγαλύτερη αρχαία πόλη της δυτικής Ανατολίας μετά την Έφεσο.Η «Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού» που ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές που γίνονται στην αρχαία πόλη Λαοδικεία, που βρίσκεται στο σημερινό Denizli, είναι μια από τις επτά εκκλησίες που αναφέρονται στη Βίβλο, στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

Το βαπτιστήρι που βρίσκεται μέσα στην εκκλησία, μεγάλο μέρος του οποίου διατηρεί την αυθεντικότητα του, θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα και τα συναρπαστικότερα του χριστιανικού κόσμου.

Οι ανασκαφές συνεχίζονται στην αρχαία πόλη που χρονολογείται πριν από 2.500 χρόνια.
Στις ανασκαφές που εδώ και οκτώ πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Pamukkale ανακαλύφθηκε ένας ναός που είναι πολύ σημαντικός για τον χριστιανικό κόσμο.

Η εκκλησία κατασκευάστηκε με εντολή του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου την περίοδο 312-320 μ.Χ.
Δίπλα στον ιερό ναό ανακαλύφθηκε ένας παγανιστικός ναός που χρονολογείται στην ίδια περίοδο.
Αυτό αποδεικνύει ότι η διαθρησκευτική ανοχή στην Ανατολία υπήρχε και πριν από πάρα πολλά χρόνια.

15 σχόλια:

  1. Ανεξιθρησκεία, τουλάχιστον όπως την εννοεί η Δύση σημαίνει ότι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτου θρησκείας είναι ίσοι απέναντι στο κράτος.

    Δεν θα βρείς ούτε έναν υποστηρικτή παγκοσμίως ( πλην του Νατβούτογλου φυσικά ) που να ισχυριστεί ότι οι χριστιανοί δεν ήταν πολίτες 2ης κατηγορίας στην οθωμανική αυτοκράτορία.

    Είναι δημοκρατικό δικαίωμα να μπορείς να λές ότι θές αλλά δεν σημαίνει ότι θα σε πάρουν και στα σοβαρά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παγανιστικός έτσι αόριστα η ελληνικός;;;stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει νά ντρέπονται οι αντί-Έλληνες νά αναμασάνε τών ξένων τίς κακοβουλίες!
    Τί θά πεί παγανιστικός;
    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΏΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΚΑΊ ΤΏΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΉΤΑΝ ΕΙΔΟΛΩΛΑΤΡΙΚΌΣ;
    Άι σιχτίρ.......τουρκολάγνοι,γονατισμένοι,παλιάνθρωποι.
    Είμασταν είμαστε Έλληνες,γιατί έτσι μάς αρέσει!
    ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιά ακόμη περίπτωση που ένας Χριστιανικός Ναός χτίζεται πάνω ή με υλικά ενός ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥ!!! Το τραγικό είναι πως σήμερα κάποιοι που προβάλλονται ως "έλληνες" δεν καταλαβαίνουν πως είναι αυτοί που καταστρέψανε το ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.Άκου παγανιστικός Ναός!! Δηλαδή τα λιβάνια , οι εικόνες , τα τάματα, τα μπουκαλάκια με τα λάδια και τα μύρα,τα φυλακτά, οι εξορκισμοί κ.λ.π. δεν είναι παγανιστικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάλι ρε παιδιά η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ευρήματα από την αρχαία Τουρκία.Ρε τι σου είναι αυτοί οι Τούρκοι και ο Τουρκισμος τους!!!!!Τελικά πρέπει να έχουν μεγάλο πρόβλημα με την ταυτότητά τους.Όπου και να σκάψουν αρχαία ελληνικά και χριστιανικά μνημεία βρίσκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8:58 μ.μ. και λοιποί "ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ" - όργανα των ξένων(συνειδητά ή ασυνείδητα),

    οι χριστιανικοί ναοί είναι χτισμένοι πάνω σε αρχαίους,γιατί οι αρχαίοι είναι εκείνοι που έγιναν Χριστιανοί και από σεβασμό, χτίσαν τους νέους τους ναούς στα ίδια σημεία με εκείνα των παλιών,γιατί αυτό που μέχρι τότε θεωρούσαν ιερό μέρος,αυτό συνέχισαν και πάλι να θεωρούν ιερό.

    όπως καταλαβαίνεις,εδώ,δεν πιάνουν οι "σοφίες" σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κι εδώ προπαγάνδα οι Τούρκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο φανατισμός τών μουσουλμάνων τούς κάνει νά μισούν τούς Έλληνες,καί τούς αποκαλούν καί αυτοί "παγανιστές",όπως τούς Ινδούς καί τούς Κινέζους Ινδουιστές,Βουδιστές κτλ..........
    Αλλά οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι νά μήν καταλαβαίνουν ως Έλληνες τήν μεγάλη τους πολιτιστική κληρονομιά καί τά όσα οι χριστιανοί έχουν τραβήξει από τον θρησκευτικό φανατισμό τών μουσουλμάνων!καί έπρεπε νά τόχουμε τιμή μας καί καμάρι μας,γιά νά είμαστε ψηλά στήν εκτίμηση τών άλλων λαών πού καί εμείς σέ μεγάλο βαθμό προσφέραμε στόν Πολιτισμό,....στίς Επιστήμες,στήν Σκέψι,στήν Αστρονομία,στήν Ιατρική,στά ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ......στίς Χαμένες Πατρίδες!
    Ξυπνείστε ρέ!Έλληνες!

    ΔΙΚΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχει "παλακα" το γεγονος οτι ενω οι τοθρκοι προσπαθουν εναγωνιως να αρνηθουν την υπαρξη των Ελληνων στην ευρυτερη Μ.Ασια -Ποντο μια απλη ανασκαφη αποδεικνυει το αντιθετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Κολοκοτρώνης ,ο Νικηταράς,ο Δικαίος,ήταν απόγονοι τού Κλεάνωρα,τού καθοδηγητή τής "καθόδου τών Μυρίων"!
    Γι'ατυτό ήταν οξυδερκείς,γενναίοι,παλικάρια!
    Ήταν σκληρός ο "Γέρος",αλλά συμπονετικός καί τούς συγχώρεσε όλους τούς εχθρούς του..ακόμα καί τούς δολοφόνους τού παιδιού του,καί τούς έκανε τραπέζι στό σπίτι του!πού μπαινόβαιναν μέ τά ..όπλα τού γιού του!
    Καί είπε στήν γυναίκα του,πού τού παραπονέθηκε:"αυτό είναι τό καλλίτερο "ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ"γιά τούς δικούς μου ,πού κάνω στούς δολοφόνους!
    Καλωσύνη !είναι νομίζω τό σκαλί πού οδηγεί προς τον Ουρανό,πρός τήν
    α γ ι ό τ η τ α!
    Μεγαλοψυχία!Μεγαλοκαρδία!
    Γιατί είχε τ ε τ ρ ά γ ω ν ο μυαλό.
    Καί μάς χάρησαν τήν ΛΕΥΤΕΡΙΑ!
    Ξυπνείστε βρέ Έλληνες!
    Η διχόνοια μάς καταστρέφει,καί βρίσκουν καιρό οι εχθροί καί μας πετσεκόβουν διαχρονικά!

    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Pos na anteksei o ellinas..ton ELLINA,tin krisimi ora kryvetai kai meta ginete omada san tis yaines..kai eksontonei ton aksio panta..gia exei ta posta kai na kyvernaei..oi pragmatika aksioi den einai anasfaleis kai den omadopoioynte..me apotelesma na tous teleionoun ..typoi san ton koleti..kai na tous ekseytelizoun ta lamogia..etsi oi aksioi den diaionizonte..kai gemise i xora florous kai axristous..oi exthroi mas kseroun oti imaste ena millet[opos mas apokaloun]..tis kseutilas, anadelfon opos elege o Karaman..Alis..aksioi tis tuxis mas eimaste..kai ta logia mono ftoxia einai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέρουν από πολύ καιρό ότι όπου και να σκάψουν Ελληνικά θα βρουν. Γι' αυτό και έχουν επινοήσει και προβάλλουν ότι είναι γηγενείς αρχαίοι λαοί που σταδιακά κατακτήθηκαν από Έλληνες Ρωμαίους και άλλους και τελικά βρήκαν τον δρόμο τους ελευθερώθηκαν δηλαδή μέσα από την Οθωμανία και το Ισλάμ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Πόλη ο ξεναγός συνέχεια μας έλεγε για τα γνωστά ιστορικά γεγονότα, ότι επρόκειτο για μια αλλαγή... θρησκείας. Όταν θέλεις να πλάσεις ένα έθνος μπορείς πολλά να σοφιστείς. Παίρνεις λίγες αλήθειες τις ζυμώνεις με ένα κάρο φαντασιώσεις και έτοιμο το τραπέζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Μιά ακόμη περίπτωση που ένας Χριστιανικός Ναός χτίζεται πάνω ή με υλικά ενός ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥ!!! Το τραγικό είναι πως σήμερα κάποιοι που προβάλλονται ως "έλληνες" δεν καταλαβαίνουν πως είναι αυτοί που καταστρέψανε το ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.Άκου παγανιστικός Ναός!! Δηλαδή τα λιβάνια , οι εικόνες , τα τάματα, τα μπουκαλάκια με τα λάδια και τα μύρα,τα φυλακτά, οι εξορκισμοί κ.λ.π. δεν είναι παγανιστικά?"

    Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω σχόλιο.

    29 Μαρτίου 2011 8:31 π.μ.

    ----------------------

    Και εγώ διαφωνώ με το δικό σου!


    "Μιά ακόμη περίπτωση που ένας Χριστιανικός Ναός χτίζεται πάνω ή με υλικά ενός ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥ!!!


    Και οι δύο ναοί Ελληνικοί είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.