1/3/11

Γερμανική οργή για δηλώσεις Ερντογάν


Την έντονη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης προκάλεσε η ομιλία του τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ. Ερντογάν ενώπιον ακροατηρίου τούρκων μεταναστών στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Ο κ. Ερντογάν κάλεσε τους μετανάστες να αντισταθούν στην αφομοίωση εντός της γερμανικής κοινωνίας, μαθαίνοντας τουρκικά πρώτα και μετά γερμανικά. Μιλώντας για "εντεινόμενη ανησυχία" για τον τρόπο με τον οποίο οι τούρκοι μετανάστες αντιμετωπίζονται στη Γερμανία, κάλεσε τα μέλη της τουρκικής κοινότητας του Ντίσελντορφ να μην αφομοιωθούν.


"Πρέπει να ενταχθείτε, αλλά είμαι κατά της αφομοίωσης. Κανείς δεν πρέπει να αγνοεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν γερμανικά, αλλά πρώτα πρέπει να μάθετε τούρκικα" δήλωσε. "Θέλω να μάθετε γερμανικά και τα παιδιά σας να μάθουν γερμανικά, ώστε να γίνουν γιατροί, καθηγητές και πολιτικοί στη Γερμανία" πρόσθεσε. http://www.nooz.gr

Ο γερμανός ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλε αντέκρουσε σήμερα τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την προτεραία είχε υποστηρίξει πως τα παιδιά Τούρκων μεταναστών στη Γερμανία θα πρέπει πρώτα να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα.

«Τα παιδιά που μεγαλώνουν στη Γερμανία θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να μαθαίνουν τα γερμανικά», τόνισε ο Βεστερβέλε, ειδεμή τόνισε πως θα μειονεκτούν στο σχολείο και θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες αργότερα στη ζωή τους.

«Η γερμανική γλώσσα είναι το κλειδί για την ενσωμάτωση όσων μεγαλώνουν στη Γερμανία», τόνισε ο ΥΠΕΞ.
 http://www.express.gr

7 σχόλια:

  1. Οι Έλληνες τής Θράκης πρέπει νά μαθαίνουν πρώτα Ελληνικά!
    Πώς σάς ακούγεται αυτό;
    Οι Πομάκοι καί άλλοι Έλληνες πού στό θρήσκευμα είναι μουσουλμάνοι,χριστιανοί,καθολικοί,....πρέπει νά διδάσκονται Τούρκικα!
    Επίσημος Δραγώνεια Λογική!!!
    Οι Γερμανοί καί οι Αμερικάνοι είναι κράτη πού δέν κάνουν αστεία.
    Ενας Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...Κανείς δεν πρέπει να αγνοεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων." Ερντογάν
    --------------
    Εάν είπε τέτοιο πράγμα και δεν είναι μεταφραστικό λάθος, ο άνθρωπος είναι εντελώς μπάζο. Αφού παντού βλέπει τουρκικές μειονότητες. Ακόμα και στην Γερμανία, έχει βαφτίσει μειονότητα την κοινότητα των μεταναστών.

    Για τις πραγματικές μειονότητες όμως στην Τουρκία, οι οποίες είναι μάλλον ...πλειονότητες αφού -για παράδειγμα- οι Κούρδοι είναι περισσότεροι από τους γνήσιους Τούρκους, δεν λέει κουβέντα το λαμόγιο...

    Μήπως όμως υπάρχει και κάποιος άλλος να του το πει;;;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι μουσουλμάνοι μετανάστες δεν μπορούν να αφομοιωθούν στην χριστιανική Ευρώπη. Είναι αδύνατον.
    Είναι ξένη θρησκεία τους, ο πολιτισμός τους τα ήθη και τα έθιμα τους.
    Το έγκλημα των πολιτικών μας, να επιτρέψουν να εγκατασταθούν εκατομμύρια αλλοδαπών λαθρομεταναστών στην χώρα μας, είναι ασυγχώρητο.

    Πιθανότατα γιά τα επερχόμενα δεινά στην χώρα μας, οι υπεύθυνοι πολιτικοί (όσοι ζούν), θα δικασθούν για εσχάτη προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ,ΤΟΣΑ ΦΡΑΝΓΚΑ ΒΓΑΖΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΛΕΦΤΑ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟ 8ΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΥΣΗΧΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΡΑΤΗ ΘΕΛΟΘΜΕ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΡΩΣΣΙΑ ΕΞΙΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΞΑΛΑΚΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ.
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ Η ΜΟΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΚΤΗ.
    ΣΙΑΛΟΜ

    ΜΣΝΣ ΤΚΤΝΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΕΝΕΓΚΕΝ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑΤΟΣ.

    ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ, ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΟΣ, ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΧΑΡΗΝ ΤΗΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.

    ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ '' ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ'', ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΕΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 8:49 π.μ.

    δε μου φαινεσαι για Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δὲν εἶναι τὰ πράγματα ἀκόμη ὁριακά. Ὅταν θὰ γίνουν τότε νὰ δῆς τί ἔχει νὰ γίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.