3/3/11

Πότε θα έλθει εκείνη η μέρα...

της Ρίκας Κ.
Πότε θα έρθει η μέρα να δώσει το χέρι το κράτος στο Έθνος, να πορευτούν μαζί... Πέρα από πολύπλοκους επιστημονικούς ορισμούς, τι άλλο είναι το Έθνος από την ευρύτερη οικογένειά μας, η ιστορική και χωροχρονική προέκτασή μας. Ευρισκόμενο σήμερα σε μεγάλο κίνδυνο.

Φοβάμαι ότι δεν θα επιβιώσουμε όρθιοι πολλοί Έλληνες από αυτήν την δοκιμασία, όρθιοι μέσα μας, γιατί μπορεί η σπονδυλική στήλη να είναι ορθή, αλλά η Ψυχή να είναι λυγισμένη. Τι στην ευχή μας συμβαίνει σήμερα, ποιος μπορεί να καταλάβει, βέβαια όταν κάποιος είναι μέσα στον τυφώνα δεν βλέπει που πάει, μετά μετρά τις απώλειες, αλλά και Δυνάμεις νέες. Σαν να έπεσε πάνω μας ένα περίεργο Φως που μεγενθύνει τα Λάθη και μικραίνει το Καλό. Να ήρθαν όλοι οι λογαριασμοί μαζί. Ίσως και να πρέπει να πληρώσουμε για την απρέπεια που δείξαμε σαν κοινωνία απέναντι στην Ιστορία μας.
Οι τούρκοι, πιστεύω άθελά τους, με την αμετανόητη, συμπλεγματική, άξεστη και απολίτιστη θρασύτητα και θρασυδειλία τους, μας δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να δούμε πιο καθαρά τα πράγματα, και να τα αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο, χωρίς υπεκφυγές και ψευδαισθήσεις. Επιμένουν να μας τοποθετούν απέναντι σε έναν αδιάψευστο ιστορικό καθρέφτη, ανελέητα ειλικρινή και αποκαλυπτικό.
Ο Πόλεμος δεν τελείωσε ποτέ, σε κανένα επίπεδο, με κανέναν εχθρό, αλλοίμονο που το πιστέψαμε, δεν πιστεύω ότι οι βασικές ανθρώπινες δομές, ατομικά αλλά και Eθνικά, αλλάζουν, απλά αποκαλύπτονται κάτω από το Φως του χρόνου. Οι άνθρωποι και τα Έθνη αντίστοιχα. Οι συμπεριφορές μας μπορεί να αλλάξουν, άρα και η «μοίρα» μας, οι βασικές εσωτερικές δομές όμως του καθενός μας απλά φανερώνονται. Ανθρώπων και Εθνών. Ειδικά σε στιγμές μεγάλης οδύνης και δοκιμασίας.
Όσο η συμπεριφορά του Ελληνικού κράτους είναι ανθελληνική, το Έθνος μας δεν θα μπορέσει να εκφραστεί, δεν θα ανθίσει, και τα ατελείωτα χαστούκια που τρώμε καθημερινά δεν θα πάψουν. Πως περιμένουμε να δικαιούμαστε τον ευγενή τίτλο του Έλληνα, όταν σαν κοινωνία εκφράσαμε χαρακτηριστικά ανθελληνικά, αυτήν την ραθυμία, τρυφηλότητα, αδράνεια και έλξη προς τον εύκολο, γρήγορο και τελικά προδοτικό τρόπο ζωής ;
Πότε θα μιλήσουμε με τον εαυτό μας, πως επιτρέψαμε αυτήν την κοινωνία να εκφυλιστεί, με αποτέλεσμα να γινόμαστε θεατές της καταστροφής μας. Ατομικές συμπεριφορές διαφθοράς, ή ανοχής σε αυτήν, αδιαφορίας, αναβλητικότητας και ψεύδους απέναντι στον εαυτό μας.
Οι τούρκοι, μεταξύ άλλων, έχουν σχέδια από το 1920 (!). Να τους διευκολύνουμε, εννοείται. Τουρκικά η νέα γλώσσα της Θράκης, μεταξύ άλλων αντίστοιχων φαινομένων. Αντί να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, αναγνώριση των βαρβαροτήτων, γενοκτονιών που έχουν διαπράξει εναντίον μας, εναντίον των προγόνων μας, που είναι τελικά πρόγονοι όλων μας πέρα από την προσωπική οικογενειακή ιστορία του καθενός μας, βλέπουμε τους «εκπροσώπους» μας να τους χαρίζουν δικαιώματα. Υπάρχουν Κατεχόμενα Ελληνικά εδάφη της Ανατολής, πότε επιτέλους θα πούμε αυτές τις λέξεις; Είναι η Αλήθεια.
Τόσες εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες νεκροί, πρόγονοί μας άτιμα δολοφονημένοι, ακήδευτοι και εγκαταλελειμένοι, περιμένουν δικαίωση. Μας στοιχειώνουν όσο δεν κάνουμε το χρέος μας. Ούτε ένα χιλιοστό γης υπό διαπραγμάτευση με τους τούρκους. Ας καταλάβουν αυτοί ότι θέλουν, εμείς καταλαβαίνουμε ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ; Άλλη μια Ελλάδα στην Ανατολή Μας περιμένει. Όσο δεν μας «νοιάζει» και φαντάζει ένα παρελθόν μακρινό και περασμένο, άσπρη μέρα δεν θα δούμε. Αλληλένδετα είναι όλα, τα Εθνικά θέματα δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ, ασύνδετα με τα Οικονομικά.
Για «την αλληλουχία των κρυφών νοημάτων» μας μίλησε ο Ελύτης πριν μισό αιώνα στο Άξιον Εστί (Προφητικόν). ΟΛΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ, το «παιχνίδι» στην κοινωνία μας άρχισε να χάνεται όταν πάψαμε να κοιτάμε το βλέμμα του Άλλου, αλλά προτιμήσαμε το Ε9 του/της. Τσιμέντα και τούβλα. Ποιο ήταν το όνειρο του μέσου Έλληνα και Ελληνίδας ; Η «εύκολη» εργασία. Ο «πλούσιος» γάμος. Ουσιαστικά η ιδιωτική πορνεία. Οι παλιές Ελληνικές ταινίες το μαρτυρούν. Ιδιωτικές πόρνες γέμισε η Ελληνική κοινωνία, και μετά απορούμε γιατί μας κυβερνούν πολιτικές πόρνες, δοσίλογοι και μαυραγορίτες, εθνοπροδότες, μιζαδόροι, φορείς της οικονομικής και κοινωνικής αδικίας. Εξαγορασμένες συνειδήσεις. Γιατί οι «ξένοι» μας κοιτούν και βλέπουν πετρέλαια, ορυκτό «πλούτο» και χρυσό. Το ξεπούλημα της αυτοπεποίθησής μας μας στέρησε την Εθνική αυτοπεποίθηση, το δικαίωμα να διεκδικούμε τα ουσιαστικά δικαιώματά μας, ατομικά, κοινωνικά και Εθνικά. Ακούγεται σκληρό, αλλά ειλικρινά μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό ;
Η αποκατάσταση της σχέσης μας με το χρήμα θα μας ανοίξει πολλούς δρόμους. Το χρήμα ως ενέργεια. Τίποτα άλλο. Να φύγει αυτή η σκιά που μας στοιχειώνει, ο ορισμός του ποιος/ποια είμαι με βάση το τι έχω στην εξωτερική πραγματικότητα. Η Αχίλλειος πτέρνα της κοινωνίας μας, κατασκευασμένη και αυτή, εισαγόμενη, με σκοπό την Άλωση του Έθνους, τον βιασμό των Ιδεών, με απώτερο στόχο την απενεργοποίησή μας. Ξεχάσαμε να είμαστε πολεμιστές, όχι πολεμοχαρείς, πολεμιστές. Έτοιμοι. Ταγμένοι στο «βαθύτερο νόημα ενός ταπεινού Παραδείσου, που είναι ο αληθινός μας εαυτός, το δίκιο μας, η ελευθερία μας, ο δεύτερος και πραγματικός ηθικός μας ήλιος.» (Οδυσσέας Ελύτης, Ο Μικρός Ναυτίλος).

Αν δεν λάβουμε θέση ΤΩΡΑ, έμπρακτα και όχι απλά θεωρητικά, απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, με αυτοκριτική και ειλικρίνεια, η εξωτερική πραγματικότητα δεν θα πάψει να προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και να ακυρώνει την αξιοπρέπειά μας. Η «αλληλουχία των κρυφών νοημάτων», οι αόρατες γραμμές σύνδεσης μεταξύ των διαφόρων διαστάσεων της Ζωής μας είναι μια πραγματικότητα. Από εμάς εξαρτάται αν θα λειτουργήσει υπέρ μας, ή εναντίον μας. Και δεν έχουμε την πολυτέλεια να μας κάνουμε κι άλλο κακό.
Επιστρέφω πάντα στον Ελύτη (Ο Μικρός Ναυτίλος) – για την ελπίδα : «Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Καλημέρα σε όλους - και καλό μήνα.

18 σχόλια:

  1. Οσο ζουν και αναπνεουν οι προδοτες
    ποτε δεν θα δουμε ενοποιηση κρατους-εθνους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρίκα, σε ευχαριστούμε για το ωραίο σου κείμενο-κατάθεση ψυχής!


    Δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ σχετικά με το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα, φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής, για την λεγόμενη "εχθροπάθεια" ή "κήρυγμα μίσους" για αλλόφυλους, αλλόθρησκους ή έχοντες "άλλο" γενετήσιο προσανατολισμό!!
    Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη είπε:

    "Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος και ως Έλλην πολίτης, να αναπνέω τον ίδιο αέρα και να πατάω τα ίδια ιερά χώματα με τον κ. Καστανίδη..."

    Είμαστε οι τελευταίοι Έλληνες από μια σειρά 160 γενεών (κάθε γενεά περίπου 25 χρόνια).
    Όταν θα καταλάβουμε επιτέλους, πως τους επιτρέψαμε να μην έχουμε άλλο μέλλον, θα κλάψουμε πικρά κάτω από το δέντρο της προδοσίας πετώντας τα τριάντα Ευρώ στο πικρό χώμα της λησμονιάς και της εξάλειψης του Γένους μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας
    "...........
    ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

    Όνειρα πόκανα κρυφά
    γιά τά παιδιά π'ανάθρεφα

    Ποιός τό'λεγε πώς θέ νά μού
    τά στείλουνε τού σκοτωμού

    ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ

    Άλλος εβγήκε απ'τά βουνά
    κι άλλος απ'τά πλεούμενα

    μέ τό πουκάμισο χακί
    κατάρα οι ξ έ ν ο ι κι οι
    ε δ ι κ ο ί

    ΑΦΗΓΗΤΗΣ

    Τ'άκουσε ό ήλιος κι έφριξε
    τό Φώς τό κόκκινο έριξε

    Πήραν νά καίγονται οι κορυφές
    κι όλες οι πάνω γειτονιές
    ...................
    ΑΝΕΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ

    Ανάθεμα τήν ώρα ποιός ορίζει εδώ
    τό ανάποδο βαφτίζει καί τό λέει σωστό

    Τού αδύναμου τό δίκι μήτε λέει ποτέ
    βγάνει τήν νύχτα μέρα καί τ'ορκίζεται

    Όπου μεγάλη π ό ρ τ α πίσω της αυτός/κάνεις νά τήν ανοίξεις
    γίνεται άφαντος..............
    ΑΦΗΓΗΤΗΣ

    Ο Ήλιος ο Ηλιάτωρας
    ο πετροπαιχνιδιάτωρας......
    Ο Η Λ Ι Ο Σ
    Τί νά σάς πώ γυναικες τί νά σάς πώ
    παρηγοριά κι αλήθεια πού νά μήν ντραπώ/Μόνο νά σάς ακούω πότε θλίβομαι/πιάνω τά σκοτεινα΄στά νέφη κρύβομαι/Πότε μά τό Θεό περηφανεύομαι/βάζω τά κόκκινάμου καί πορεύομαι/...................
    Τ'αλέθω τά γυρίζω καί τά πάω στή γή
    πού'δωσε τό σκοτάδι/Φώς γιά νά τό πιεί/.....Ρίζα πικρή μου ρίζα καί κρυφή πηγή/δώσε τήν περηφάνεια πάρε τήν οργή/Σ'όλα τά σπίτια σ'όλα τά παράθυρα/δάφνες καί κουμαριές καί φοινικόκλαρα/Σ'ένα μακρύ τραπέζι κόκκινο κρασί/νέοι καί γέροι κι άντρες ξεμανίκωτοι/Πάρτε μεράκι Φλόγα λόγο μάλαμα/πάρτε μικρό λαγούτο πάρτε μπαγλαμά/Ν'αρχίσει τό τραγούδι ν'ανέβει ο καημός/νά πάρει καί νά δώσει ο ν ο ύ ς κι ο λογισμός/Τί μέ "χά"καί μέ τό "νό"καί τό μέ τό "ναί"/όλα τού κόσμου τ'ά δ ι κ α
    ξε-χά-νο-νται....."

    Νέοι καί γέροι καί άντρες ξεμανίκωτοι!Νά πάρουμε τά πάνω μας ως Έλληνες μέ ψΥΧΗ ΚΑΊ ΛΌΓΟ,νά τσακίσουμε τήν α δ ι κ ί α!!!
    Δέν ταιριάζει στούς Έλληνες,στά νέα άνεργα παιδιά!
    Μάς δυναστεύουν οι λίγοι!αδιανόητο...Φώς λοιπόν,όπως φωναζει ο Ποιητής ΟΔΥΣΣΈΑΣ ΕΛΥΤΗΣ!
    Αρκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοπέλα μου είσαι ρομοντική με εκείνο το αρχικο πνεύμα των απιδιών των λουλουδιών. Η ζωή είναι διαφορετική, αμείλικτη και σε τσακίζει αν δεν της δώσεις την πρέπουσα, δέουσα, σημασία. Εδώ δεν αναγνωρίζουμε ότι είχαμε και χάσαμε αυτοκρατορία και την ονομάζουμε κατά το φράγκικο του Ιερώνυμου Wolf Βυζάντιο και ο μισελληνισμός μας το εντάσει στον ευρωπαϊκό μεσαίωνα και τη στιγμή που οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι, οι επιστήμονες οχι τα φερέφωνα, αναγνωρίζουν τα φώτα του εμείς πρέπει να πάμε στο Πανεπιστήμιο για "Βυζαντινές Σπουδές" για να μάθουμε τί έγινε.
    Εσύ λοιπόν ψάχνεις για μεταξωτές κορδέλες, εκτός και αν δεν κατάλαβα το πνεύμα σου οπότε να με συγχωρείς, απλώς σπουδάζω ιστορία στα Ιωάννινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρίκα Κ, χρειάζεται τεχνογνωσία, φιλότιμο και πατριωτισμός.

    Ηλία, οι προδότες έχουν πάντα κακό τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμη και μετά την πάροδο 180 περίπου χρόνων από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, οι έλληνες, στο ίδιο μοτίβο, αναρωτιούνται: Πότε, λέει, θα έρθει η μέρα να δώσει το χέρι το κράτος στο Έθνος, να πορευτούν μαζί...

    Το ότι αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη, δεν σας κάνει να απορείτε;

    Μήπως τελικά δεν ήμαστε και τόσο έθνος όσο θα το ήθελαν το νεοελληνικό κράτος και μερικοί παρεμφερείς θεσμοί να μας πείσουν;

    Μήπως τελικά ήμαστε περισσότερο Φυλή και λιγότερο Έθνος, όπως ήταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι;

    Μήπως τελικά η τόσο μεγαλόστομη εθναναγέννεση δεν είναι άλλο παρά ένα χαριτωμένο παραμύθι, όπου στην πραγματικότητα η εθνοποίηση των Ελληνικών Φυλών εντός του νεοελληνικού κράτους-έθνους απέτυχε παταγωδώς γιαυτό και γινόμαστε μάρτυρες της επίμονης αυτοκαταστροφής της ελληνικής κρατικής οντότητας;

    Μήπως επιτέλους πρέπει να αναζητήσουμε ένα καινούργιο μοντέλο αυτόορισμού;

    Λέω, μήπως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3 Μαρτίου 2011 2:24 μ.μ.

    Μήπως το διαίρει και βασίλευε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3 Μαρτίου 2011 2:24 μ.μ.

    Αγαπητέ,

    νομίζω πως έχεις πιάσει το θέμα λάθος.
    Το Έθνος αποτελείται από φυλές!
    Φυλές του Ελληνικού Έθνους ήταν π,χ οι Ίωνες, οι Δωριείς, οι Γραικοί, οι Έλληνες (κατοικούντες εν Φθιώτιδα-Ελλάδα) και καμμιά 20-αριά ακόμη μικρότερες.
    Από την φυλή των Ελλήνων (που ήταν μέρος του Έθνους) πήρε το όνομα του ολόκληρο το Έθνος μας, όπως επίσης και από τους Γραικούς όλοι στην Δύση μας ονομάζουν GRΕEKS. Στην Ανατολή πάλι από την Μ. Ασία μέχρι την Κίνα μας ονομάζουν YUNAN, δηλαδή Ίωνες. Βλέπεις λοιπόν, ότι συχνά μια μόνο φυλή-ένα μέρος του Έθνους-έδινε το όνομα του στο ΌΛΟΝ. Ίσως λόγω της σπουδαιότητας της φυλής αυτής σε συγκεκριμένες χρονικές περιστάσεις.
    Και πράγματι. Οι Γραικοί ως έχοντες σχέση με την Δύση, ζώντας περίπου στα εδάφη της Ναυπακτίας-Ακαρνανίας ονοματοδότησαν το Έθνος με το δικό τους όνομα, ενώ οι Ίωνες με την διείσδυση τους στην Ανατολή ονοματοδότησαν το Έθνος με το δικό τους όνομα στη συνείδηση των ξένων.
    Για εμάς τελικά υπερίσχυσε ως εθνική ονομασία το όνομα της φυλής των Ελλήνων, αν και κατά την πρόσφατη ιστορική μας περίοδο επικράτησε και το Ρωμιός (που όμως δεν είναι φυλετικός προσδιορισμός)ως δηλωτικό της χριστιανικής πολιτισμικής μας ταυτότητας.
    Με λίγα λόγια είτε Έλληνας πει κανείς, είτε Γραικός, είτε Ίωνας είναι το ίδιο και το αυτό.
    Τελικά το πρόβλημα μας δεν είναι πρόβλημα Έθνους-φυλής, αλλά πρόβλημα σύνδεσης Έθνους με Κράτος, μιας και όλοι πλέον έχουμε καταλάβει ότι το 1830 δεν ιδρύθηκε Ελληνικό Κράτος-Έθνος, αλλά απλά δημιουργήθηκε ένα Κράτος στο οποίο οι Έλληνες εντάχθηκαν ως υπήκοοι, υπάλληλοι και πολιτικοί που πειθήνια υπακούουν στις έξωθεν εντολές.
    Εξ ου και οι ξένοι Βασιλείς σε ένα Κράτος που μόνο Ελληνικό δεν ήταν, ούτε και είναι ακόμη.

    Η Ρίκα το πιάνει σωστά το θέμα. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, γιατί ο Έλληνας δεν αγαπάει αυτό το Κράτος. Γιατί το νιώθει απέναντι του, αντίπαλο του, σε αντίθεση ας πούμε με έναν Σουηδό στο δικό του κράτος;
    Ένα κράτος που μόνο δυναστεύει τον Έλληνα, που τον φορολογεί και τον ληστεύει χωρίς να του ανταποδίδει την ελάχιστη τιμή και υπηρεσία, όπως ένα σωστό κράτος στους πολίτες του;
    Έτσι και ο Έλληνας εχθρικά αντιμετωπίζει αυτό το εχθρικό κράτος που ξέρει ότι δεν είναι αληθινά δικό του και όπως μπορεί το κλέβει και αυτός, φοροδιαφεύγει, αδιαφορεί, απειθαρχεί με χίλιους τρόπους.
    Τελικά, ίσως να μην είναι μάταια όλα!
    Ίσως αυτό το νομοτελειακό αδιέξοδο στο οποίο οδηγηθήκαμε μετά από 180 χρόνια να σταθεί η αιτία για μια ιστορική ανασκόπηση, μια εθνική ενδοσκόπηση και έναν επαναπροσδιορισμό της ελληνικότητας και του κράτους που πρέπει να επανιδρύσουμε (όχι όπως ο Καραμανλής έλεγε) με βάση την εθνοφυλετική μας συλλογική συνείδηση για το που και πως επιθυμούμε να πορευτούμε ως Έθνος στο μέλλον.
    Ζούμε ιστορικές στιγμές. Μια από αυτές τις σπάνιες στιγμές που γίνονται θαύματα ή γεννώνται τραγωδίες. Είναι οι στιγμές, που όπως λέει ο λαός έφτασε πλέον ο κόμπος στο χτένι!
    Θαρσείτε και συμμετέχετε αδελφοί στα διαδραματιζόμενα!!
    Μπείτε και εσείς ενεργητικά στην διαμόρφωση της Ιστορίας μας. Ας μην μείνουμε απαθείς θεατές και αποδέκτες όλων αυτών που άλλοι ετοιμάζουν για εμάς, χωρίς εμάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωτη φορα που συμφωνω με τον Σεραφειμ...
    Ειναι δικαιωμα του καθε πολιτη να εκφερει την αποψη του και να υπερασπιζεται οπως μπορει τον εαυτο
    κιοσους αλλους η αποψη του αντιπροισωπευει εναντι των κυρηγματων μισους και εμπαθειας των
    Βαλιαναταιων,λαζοπουλαιων,παραρηγαιων και πασης φυσεως φιλοβρετανιστων πλιατσικολογων.
    Διατηρω το δικαιωμα να υπερασπιζομαι το δικαιωμα της υπερασπισης του εαυτου μου και της ομαδας που ανηκω
    -ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- εναντι των πασης φυσεως εχθρων αυτης.
    Και το τρεχον κρατος δια του εκπροσωπου του Καστανιδη αποτελει
    εχθρον και μαλιστα του χειροτερου ειδους.
    ΑΕΙΣΙΧΤΗΡ ΡΕ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΡΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΒΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΗ.ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΙ.ΣΕ ΦΙΛΩ.ΑΚΡΙΒΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α –

    Λίγα σχόλια πάνω στα σχόλια :

    ΗΛΙΑ & ΑΠΕΛΛΗ κι εγώ συμφωνώ με τον Σεραφείμ Πειραιώς στην δήλωσή του για τον Καστανίδη, αλλά από την ανάποδη : ο Καστανίδης θα έπρεπε να ντρέπεται που αναπνέει τον ίδιο αέρα με εμάς. Περαιτέρω, οι προδότες πρέπει πάντα να τιμωρούνται. Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο, δεν ξέρω αν αληθεύει, ή αν ήταν προϊόν φαντασίας, και δεν έχω προλάβει να το ψάξω, ότι μετά τις Θερμοπύλες η Κρυπτεία κυνήγησε και τακτοποίησε τον Εφιάλτη. Μακάρι να είναι έτσι, και να γίνει το ίδιο και για τους παρόντες Εφιάλτες, ελπίζω με νόμιμα μέσα. Εν ψυχρώ, στα χέρια της Δικαιοσύνης.

    ΑΡΚΑ όπως πάντα δίνεις συγκίνηση. Υπέροχα φωτεινός ο Ελύτης, για εμένα κανείς δεν έχει περιγράψει την Ελλάδα όπως εκείνος. Ο Ήλιος κυρίαρχος στο έργο του, ο υλικός αλλά και ο άλλος... Ο Νοητός, της Δικαιοσύνης ...

    Φοιτητή Ιστορίας καλή συνέχεια στις σπουδές σου, πρόσεχε μόνο ποια βιβλία Ιστορίας διαβάζεις, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια νομίζω είναι ύποπτα, αν κρίνουμε από πολλούς ποντικούς που έχουν καταλάβει θέσεις ΔΕΠ. Ψάχτο όσο μπορείς, το λάθος βιβλίο είναι σαν να κρατάς λάθος χάρτη, σε οδηγεί σε λάθος μονοπάτια. Και να ξέρεις προτιμώ τα φύκια από τις μεταξωτές κορδέλες, ότι παράγει απευθείας η φύση είναι πάντα ανώτερο από τα ανθρώπινα δημιουργήματα.

    ΑΚΡΙΒΗ μου οι δίκαιοι ήδη πληρώνουν το τίμημα, μάλλον έρχεται η ώρα των άλλων, αν και κανείς μας δεν είναι άσπιλος και αμόλυντος, όλοι έχουμε υποπέσει σε λάθη, σημαντικό είναι να είναι από άγνοια και όχι από δόλο, και κυρίως, να μην τα επαναλαμβάνουμε. Κι εγώ σε φιλώ.

    ΑΠΕΛΛΗ κι εγώ σε ευχαριστώ για τις γνώσεις που μοιράζεσαι στα σχόλιά σου : επιβεβαιώνεις αυτό που πιστεύω, ότι από μόνος του ο καθένας μας δεν μπορεί να προχωρήσει, μαζί όμως όλοι όσοι έχουμε αγάπη πραγματική για την Ελλάδα, μπορούμε να κάνουμε θαύματα μέσω της σύνθεσης. Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω κάτι, βασισμένη περισσότερο σε μια εσωτερική αίσθηση – διαίσθηση – των πραγμάτων, στο συναίσθημα, και έρχεσαι εσύ να το υποστηρίξεις με επιχειρήματα και ιστορικά στοιχεία. Ας πούμε ότι το Έθνος είναι οι ιδιοκτήτες μιας πολυκατοικίας και το κράτος είναι ο διαχειριστής και οι βοηθοί του. Εγώ έτσι απλά το βλέπω, και δεν χρειάζεται να περιγράψω το χάλι στο οποίο έχουν οδηγήσει την πολυκατοικία ο διαχειριστής και οι βοηθοί του σήμερα. Το Έθνος είναι, ή θα έπρεπε να είναι, ο εντολέας και το κράτος ο εντολοδόχος.
    (συνεχίζω ..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Β-

    Θεωρώ σημαντικό να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αν ο ερντογάν θεωρεί και ισχυρίζεται ότι έχει νεκρούς στην κατεχόμενη Κύπρο, όπως είπε, άρα και δικαιώματα, όπως πάλι είπε, τότε τι να πει η Ελλάδα για τους Έλληνες του Πόντου, της Σμύρνης και των υπολοίπων Ελληνικών κατεχομένων εδαφών από την τουρκία. Είναι τυχεροί που δεν έχουμε μια βιομηχανία θεάματος τύπου Χόλυγουντ για να γυρίσουμε άπειρα έργα, όπως έγινε με το Ολοκαύτωμα, και να πλημμυρίσουν οι κινηματογραφικές αίθουσες από τα δάκρυα και την οργή των θεατών.

    Να καταλάβει η ανθρωπότητα ποια είναι η ιστορία των τούρκων και να μην μπορούν να σταθούν πουθενά. Διάβαζα τις προάλλες πως είχαν κρεμάσει ζωντανούς ακόμα τους Έλληνες στις προθήκες των κρεοπωλείων, στα τσιγκέλια, σε μια πόλη του Πόντου... Φρικιαστικά εγκλήματα που δεν τα χωράει ο νους του – πολιτισμένου – ανθρώπου, ακόμα ατιμώρητα. Μήπως λέγοντάς τα αυτά είμαι εχθροπαθής, τουρκοπαθής ίσως, και δεν το ξέρω ; Για τ’ όνομα του Θεού, ας μαζευτούν λίγο οι «εκπρόσωποί» μας, τόση αλαζονεία και προκλητικότητα δεν αντέχεται. Ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Άμεσα. Κι αν είμαι, ....παθής τελικά καλά κάνω, αν μπορέσει κάποιος να μου εξηγήσει τον νέο αυτόν όρο. Εχθροπαθής = Ειλικρινής, ίσως ; Ας αφήσουν τις λέξεις ήσυχες. Κι ας ψηφίσουν ότι θέλουν. Η εξουσία τους μετράει μέρες και το ξέρουν καλά. Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΈΨΗΣ – ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Το διαδίκτυο, ως παράγωγο αλλά και εργαλείο της παγκοσμιοποίησης, θα γίνει τελικά ο Δούρειος Ίππος και η ταφόπλακά της.

    Όσο διαβάζω Ιστορία, έστω και τώρα, άλλη είναι η κατεύθυνσή μου και αναπόφευκτα είμαι θύμα της μονομέρειας της γνώσης, τόσο καταλαβαίνω γιατί όλα γύρω μας είναι τόσο λάθος. Τα ερεθίσματα ΓΝΩΣΗΣ τα οφείλω στον ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ, στον κ. SKAL. Η ομιλία στον Παρνασσό μου άνοιξε κι άλλα, διάπλατα παράθυρα αναζήτησης. Δεν ντρέπομαι να πω ότι δεν έχω ειδικές γνώσεις Ιστορίας, προσπαθώ να το διορθώσω άμεσα, έχω μέσα μου αγάπη για την Ελλάδα και δεν υποτιμώ την δύναμη που αντλώ από αυτήν την αγάπη.

    Έχει γεμίσει η Πατρίδα μας μαφίες, εγκληματίες, ύποπτα φανατικά στοιχεία, παράνομους μετανάστες, εμπόρους ναρκωτικών, κάθε είδους παρανομία, εκτελούνται πλέον εν ψυχρώ οι αστυνομικοί μας, άνθρωποι που έχουν εισέλθει και παραμένουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην Ελλάδα καταλαμβάνουν όποτε θέλουν συμβολικούς δημόσιους χώρους για να «προσευχηθούν», η εγκληματικότητα είναι σε πλήρη άνθιση, και κατηγορούμαστε εμείς για ρατσισμό. «Απάνθρωποι, φασίστες, εχθροπαθείς και ρατσιστές». Εμείς... Θλιβερό ανέκδοτο. Να μας πουν και τα υπόλοιπα. Θα δούμε ΟΜΩΣ ποιος θα νικήσει στο τέλος, ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΑΛΛΆ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

    Καλημέρα σε όλους – Με Δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Φοιτητή Ιστορίας καλή συνέχεια στις σπουδές σου, πρόσεχε μόνο ποια βιβλία Ιστορίας διαβάζεις", για το λόγο αυτό έγραψα "σπουδάζω", επιλέγω τί και πώς διδάσκεται όσο αυτό είναι δυνατό εντός του χώρου, επιπλέον πάντα και κύρια ο ιστορικός, χωρίς να αποφεύγει τον κίνδυνο εισόδου μεροληπτικών αποφάσεων, ενσυνείδητων ή ασυνείδητων, προσπαθεί να σταθεί αντικειμενικά και να εξετάσει τα γεγονότα με καθαρή και άδολη σκέψη. Να ψάξει τους λόγους των (όντων) γεγονότων και τις αιτίες που οδήγησαν εκέί τις αφορμές που ελήφθησαν υπ' όψιν και όλα τα σχετικά σύμφωνα με τις οδηγίες του Θουκυδίδη και αργότερα του Πολύβιου.
    Αυτό σήμερα με την ταχύτητα μετάδοσης της πληροφορίας και συνάμα της παραπληροφόρησης είναι δύσκολο. Πιστεύω όμως ότι, κάνοντας σωστή χρήση του έμφυτου προγονικού φιλοσοφικού πνεύματος, που θέλουν και αυτό να το θάψουν στην δυτικότροπη πεζότητα, και θαυμάζω τη λεπτότητα των σχολιαστών αρκετές φορές, μπορεί ο άνθρωπος Έλληνας να βρεί τί και ποιό πράγμα του ταιριάζει.
    Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του αρχαιοελληνικού φιλοσοφικού ορθολογισμού και του εισαγώμενου (Descartes) ψυχρού δυτικού ορθολογισμού. Άλλο ο Ελληνικός Διαφωτισμός και άλλο ο Ευρωπαϊκός, σε κάθε λαό ταιριάζουν διαφορετικά πράγματα. Άλλωστε για μερικούς, ακόμη οι Φιλοσοφικές σχολές και τα επιμέρους τμήματά τους είναι ανθρωπιστικές σπουδές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ φοιτητή,

    Φαίνεσαι άνθρωπος που θα τολμήσει να αναζητήσει την ιστορική αλήθεια.

    Λαμβάνοντας αφορμή από αυτό που έγραψες:

    Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του αρχαιοελληνικού φιλοσοφικού ορθολογισμού και του εισαγώμενου (Descartes) ψυχρού δυτικού ορθολογισμού. Άλλο ο Ελληνικός Διαφωτισμός και άλλο ο Ευρωπαϊκός,


    με το οποίο συμφωνώ απόλυτα, θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο που το απόκτησα με πολύ κόπο και παρατήρηση, και για να μην πω με "αίμα", θα πω με πολύ λινέλαιο και χρώματα, στην καλλιτεχνική μου πορεία.
    Θα παραφράσω:
    Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της αρχαιοελληνικής Τέχνης και της Αναγεννησιακής Τέχνης που υπήρξε απλά μια "μετάφραση" της αρχαίας Τέχνης, αν όχι μια προσπάθεια απομίμησης της, γεμάτη από στόμφο και επιτήδευση που ήταν άγνωστα στους αρχαίους καλλιτέχνες και προγόνους μας.
    Μόνο στην χειρότερη περίοδο της ύστερης Ελληνιστικής τέχνης θα μπορούσε να βρεθεί κάτι ανάλογο, όμως και εκεί είχαν ήδη βάλει το χέρι τους οι Ρωμαίοι.
    Η σοβαρή απλότητα της αρχαιοελληνικής Τέχνης, πχ της εποχής του Φειδία ή του Πραξιτέλη 5ος-4ος π.Χ αι, η μεστή πνεύματος και εσωτερικότητας, που χρησίμευσε ως πρότυπο τους, δεν υπάρχει πλέον σε αυτούς!
    Και πως θα ήταν δυνατόν να υπάρξει, αφού η κάθε μορφή τέχνης όπως και η φιλοσοφία είναι μοναδικά πνευματικά δημιουργήματα μιας συγκεκριμένης εποχής και ιστορικών συνθηκών;

    Την παραποίησαν, λοιπόν, λαμβάνοντας την, όχι απ΄ευθείας από τα ελληνικά πρωτότυπα, αλλά από δεύτερο χέρι μέσα από τα ρωμαϊκά αντίγραφα τους.
    Το ίδιο έγινε και με την αρχαιοελληνική φιλοσοφία, και για αυτό οδηγήθηκαν σε άλλα μονοπάτια όπως πολύ σωστά έθιξες. Ο Ελληνικός Ορθολογισμός, ο κατά βάση ανθρωπιστικός, δεν θα μπορούσε ποτέ να οδηγήσει στον τραπεζικό νεο-φιλελευθερισμό της ΝΤΠ!
    Δυστυχώς, όπως πάντα, όλα έχουν παραποιηθεί και διαστρεβλωθεί με ανίερο και ασεβή τρόπο από τους δυτικούς, που ούτε κοπίασαν ποτέ να ανακαλύψουν τίποτα, αλλά το χειρότερο ακόμη είναι, πως αναμασώντας τις γνώσεις αυτές τις χρησιμοποίησαν ως άλλοθι εγκυρότητας και αυθεντίας για να προωθήσουν θέσεις που λίγο έχουν να κάνουν με τις αυθεντικές αρχαίες πηγές.
    Κλείνω με το εξής παράδειγμα που συνδέει την Τέχνη με την Φιλοσοφία και αυτό είναι η Φιλοσοφία της Αισθητικής που εισήχθηκε μόλις τον 18ο αιώνα από τον Γερμανό Johann Joachim Winckelmann και στο βιβλίο του(Geschichte der Kunst des Alterthums).
    Η Αισθητική, παρόλο το ελληνικό της όνομα, ήταν μια έννοια άγνωστη στην καλλιτεχνική ορολογία των αρχαίων Ελλήνων, με τον τρόπο που την αντιλήφθηκε ο Winckelmann, που έθεσε το "Κάλλος", την ομορφιά, ως πρωταρχικό και επιδιωκόμενο σκοπό της Τέχνης που είναι ικανός να προκαλεί την τέρψη στον θεατή! ΛΑΘΟΣ! Πόσος ξεπεσμός αλήθεια για την Τέχνη, αν και σήμερα η άποψη αυτή αποτελεί κοινό τόπο για τους περισσότερους φιλότεχνους.

    Ο Πλάτων στον οποίο βασίστηκε η Αισθητική Σχολή, χρησιμοποίησε την έννοια Κάλλος (σαφώς διαχωρίζοντας το από το Αγαθόν) για να περιγράψει την εσωτερική αρμονία στις σχέσεις των μερών που συναποτελούν το πνευματικό Όλον.
    Πράγμα που εν μέρει αποσαφήνησε η θεωρία περί Τέχνης του Benedeto Croce αλλά και του H. Read.
    Περαιτέρω, αυτή η αίσθηση αρμονίας των σχέσεων των μη αντιφατικών μεταξύ τους μερών που συνθέτουν τον Λόγο, είναι και ο ορισμός της Αλήθειας. Αντίθετα, η αίσθηση δυσαρμονίας, εξαιτίας των αντιφατικών μερών, είναι ο ορισμός του Ψεύδους.
    Σκοπός της Τέχνης, για τους Έλληνες, είναι η αλήθεια της αναπαράστασης και η μεταβίβαση αληθών συναισθημάτων. Όταν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, το έργο απλά δεν χρειάζεται να είναι ούτε όμορφο, ούτε άσχημο.
    Ετσι, λοιπόν, στην ευρωπαϊκή τέχνη το αισθητικά όμορφο γίνεται συχνά φορέας του ψεύδους!!
    Φυσικά, αυτά τα αγνοούν πάρα πολλοί Έλληνες, που σπεύδουν με δουλοπρεπή θαυμασμό να προσκυνήσουν τα "επιτεύγματα¨των Ευρωπαίων!!
    Εμείς Θησαυρούς τους δώσαμε και αυτοί τους έκαναν ένθρακες!!!
    Συγνώμη, αν σας κούρασα.

    Χαίρετε όλοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω κάτι, βασισμένη περισσότερο σε μια εσωτερική αίσθηση – διαίσθηση – των πραγμάτων, στο συναίσθημα, και έρχεσαι εσύ να το υποστηρίξεις με επιχειρήματα και ιστορικά στοιχεία. Ας πούμε ότι το Έθνος είναι οι ιδιοκτήτες μιας πολυκατοικίας και το κράτος είναι ο διαχειριστής και οι βοηθοί του. Εγώ έτσι απλά το βλέπω, και δεν χρειάζεται να περιγράψω το χάλι στο οποίο έχουν οδηγήσει την πολυκατοικία ο διαχειριστής και οι βοηθοί του σήμερα. Το Έθνος είναι, ή θα έπρεπε να είναι, ο εντολέας και το κράτος ο εντολοδόχος.
    -----------------

    Αγαπητή Ρίκα,

    Χαίρομαι πάντα να διαβάζω τις σκέψεις σου!
    Η Α-λήθη-α είναι σαν τον Ήλιο στον ουρανό. Όλοι μπορούν να την δουν, μόνο οι τυφλοί δε μπορούν και οι δαιμονιώδεις που δεν θέλουν.
    Η διαίσθηση, είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να προσεγγίσει κανείς την αλήθεια πίσω από την χαοτική και ταραχώδη επιφάνεια των πραγμάτων του κόσμου.
    Μέσω της διαίσθησης λειτουργεί και η καλλιτεχνική δημιουργία.
    Η διαίσθηση είναι το κλειδί για την κατανόηση της Τέχνης και της Θεότητας. Δυο σφαίρες, όπου η κοινή λογική δεν έχει καμιά αξία και ισχύ.
    Οπότε, βρίσκεσαι σε πολύ καλό διαισθητικό δρόμο....

    Χαίρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ομορφο το κείμενο και οι σκέψεις. Ο ρομαντισμός χρειάζεται γιατί είναι πηγή έμπνευσης. Πολλές φορές οδηγεί στην αλήθεια που κρύβεται από την ξύλινη γλώσσα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Ελίνα Γαληνού

    Ευχαριστώ θερμά.
    Αυτός είναι ο σκοπός της ξύλινης γλώσσας, η ακαμψία της σκέψης μας, δεν είναι τυχαίο που ο όρος παραπέμπει στην γλώσσα των πολιτικών.


    @ ΑΠΕΛΛΗ

    Α-λήθεια = Ενθύμηση, η Γνώση που ανέκαθεν ήταν δική μας. Μέσω της Διαίσθησης, η οποία δεν είναι τόσο αόρατη και μεταφυσική όσο πιστεύεται... Εκφράζεται σωματικά, αρκεί να μάθουμε να την ακούμε και ακολουθούμε. «Ένα σώμα γυμνό είναι η μοναδική προέκταση της νοητής γραμμής που μας ενώνει με το μυστήριο..» σύμφωνα με (ποιον άλλον) τον Οδυσσέα Ελύτη. Δεν θεραπεύει μόνο η ψυχοσυναισθηματική σφαίρα το σώμα, αλλά και το σώμα την ψυχή (το «μυστήριο»).

    Είμαστε μια ολότητα, η πνευματική, η ψυχοσυναισθηματική, αλλά και η σωματική διάσταση αλληλεπιδρούν και θεραπεύουν, ή καταστρέφουν, η μία την άλλη. Είναι λάθος να υποτιμούμε το σώμα, είναι το όχημά μας, και η «φωνή» μας, με την προϋπόθεση να απενεργοποιούμε την «χαοτική και ταραχώδη επιφάνεια των πραγμάτων του κόσμου», όπως ωραία περιέγραψες την εξωτερική πραγματικότητα, δίνοντας, όσο μπορούμε, ησυχία στο μυαλό. Εκεί την πάτησαν πιστεύω τα θρησκευτικά δόγματα, αρνούμενα σε πολλά σημεία, όπως το έχω καταλάβει, το σώμα. Φοβήθηκαν την δύναμη της σωματικής μας διάστασης, το σώμα δεν το κοροϊδεύουμε τόσο εύκολα όσο το μυαλό, ή το συναίσθημα.

    Είναι εντυπωσιακή η σωματική έκφραση της διαίσθησης, κυρίως στο στομάχι, στο κοιλιακό - ηλιακό πλέγμα, αλλά και στην καρδιά, στο μυϊκό σύστημα, και σε άλλα σημεία του σώματος. Τα μηνύματα του υποσυνείδητου σωματοποιούνται, και μας δίνουν άμεσες, πολλές φορές «εύκολες» απαντήσεις, αλλά και κατευθύνσεις που μόνο στην Αλήθεια μας οδηγούν.

    Όποιος αποφεύγει ή φοβάται να σκέφτεται και να αισθάνεται, συνήθως έχει μεγάλη επιθυμία για φαγητό, «κοιμίζοντας» το στομάχι, στερεί ενέργεια από τον εγκέφαλο. Ποιες είναι οι ασθένειες της εποχής ; Παχυσαρκία και κατάθλιψη. Τυχαίο ; Δεν νομίζω. Το σώμα πολλές φορές μας αποκαλύπτει την αλήθεια που η λογική μας κρύβει, και οφείλουμε να το ακολουθούμε, γιατί, δυστυχώς, όταν δεν «ακούμε» την διαίσθησή μας, αυτή σωπαίνει.

    Πέρα από την διαίσθηση, όμως, υπάρχει και το Youtube, καλέ μου ΑΠΕΛΛΗ, και επειδή παρατήρησα ότι τελευταία, απελπισμένα, αναζητάς συγκεκριμένες απαντήσεις από το βρεκε-κουκου-έ-ξ, μην τους πιέζεις τους ανθρώπους, σου βρήκα που εξαφανίστηκαν. Θέλει χρόνο και κόπο να ανέβει κανείς από τον γκρεμό στο Λέτσοβο. Ειδικά μετά το σοκ της επαφής με τον φοβερό Τραμπάκουλα :
    «Είστε αναθεωρητής ;» «Είχαμε ένα τέτοιο προχθές, αλλά μας τελείωσε, το πήρανε ...»

    http://www.youtube.com/watch?v=1hGTfIX9l8o&feature=related

    Και έζησαν αυτοί καλά, και εμείς καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ελίνα Γαληνού

    Ευχαριστώ θερμά.
    Αυτός είναι ο σκοπός της ξύλινης γλώσσας, η ακαμψία της σκέψης μας, δεν είναι τυχαίο που ο όρος παραπέμπει στην γλώσσα των πολιτικών.


    @ ΑΠΕΛΛΗ

    Α-λήθεια = Ενθύμηση, η Γνώση που ανέκαθεν ήταν δική μας. Μέσω της Διαίσθησης, η οποία δεν είναι τόσο αόρατη και μεταφυσική όσο πιστεύεται... Εκφράζεται σωματικά, αρκεί να μάθουμε να την ακούμε και ακολουθούμε. «Ένα σώμα γυμνό είναι η μοναδική προέκταση της νοητής γραμμής που μας ενώνει με το μυστήριο..» σύμφωνα με (ποιον άλλον) τον Οδυσσέα Ελύτη. Δεν θεραπεύει μόνο η ψυχοσυναισθηματική σφαίρα το σώμα, αλλά και το σώμα την ψυχή (το «μυστήριο»).

    Είμαστε μια ολότητα, η πνευματική, η ψυχοσυναισθηματική, αλλά και η σωματική διάσταση αλληλεπιδρούν και θεραπεύουν, ή καταστρέφουν, η μία την άλλη. Είναι λάθος να υποτιμούμε το σώμα, είναι το όχημά μας, και η «φωνή» μας, με την προϋπόθεση να απενεργοποιούμε την «χαοτική και ταραχώδη επιφάνεια των πραγμάτων του κόσμου», όπως ωραία περιέγραψες την εξωτερική πραγματικότητα, δίνοντας, όσο μπορούμε, ησυχία στο μυαλό. Εκεί την πάτησαν πιστεύω τα θρησκευτικά δόγματα, αρνούμενα σε πολλά σημεία, όπως το έχω καταλάβει, το σώμα. Φοβήθηκαν την δύναμη της σωματικής μας διάστασης, το σώμα δεν το κοροϊδεύουμε τόσο εύκολα όσο το μυαλό, ή το συναίσθημα.

    Είναι εντυπωσιακή η σωματική έκφραση της διαίσθησης, κυρίως στο στομάχι, στο κοιλιακό - ηλιακό πλέγμα, αλλά και στην καρδιά, στο μυϊκό σύστημα, και σε άλλα σημεία του σώματος. Τα μηνύματα του υποσυνείδητου σωματοποιούνται, και μας δίνουν άμεσες, πολλές φορές «εύκολες» απαντήσεις, αλλά και κατευθύνσεις που μόνο στην Αλήθεια μας οδηγούν.

    Όποιος αποφεύγει ή φοβάται να σκέφτεται και να αισθάνεται, συνήθως έχει μεγάλη επιθυμία για φαγητό, «κοιμίζοντας» το στομάχι, στερεί ενέργεια από τον εγκέφαλο. Ποιες είναι οι ασθένειες της εποχής ; Παχυσαρκία και κατάθλιψη. Τυχαίο ; Δεν νομίζω. Το σώμα πολλές φορές μας αποκαλύπτει την αλήθεια που η λογική μας κρύβει, και οφείλουμε να το ακολουθούμε, γιατί, δυστυχώς, όταν δεν «ακούμε» την διαίσθησή μας, αυτή σωπαίνει.

    Πέρα από την διαίσθηση, όμως, υπάρχει και το Youtube, καλέ μου ΑΠΕΛΛΗ, και επειδή παρατήρησα ότι τελευταία, απελπισμένα, αναζητάς συγκεκριμένες απαντήσεις από το βρεκε-κουκου-έ-ξ, μην τους πιέζεις τους ανθρώπους, σου βρήκα που εξαφανίστηκαν. Θέλει χρόνο και κόπο να ανέβει κανείς από τον γκρεμό στο Λέτσοβο. Ειδικά μετά το σοκ της επαφής με τον φοβερό Τραμπάκουλα :
    «Είστε αναθεωρητής ;» «Είχαμε ένα τέτοιο προχθές, αλλά μας τελείωσε, το πήρανε ...»

    http://www.youtube.com/watch?v=1hGTfIX9l8o&feature=related

    Και έζησαν αυτοί καλά, και εμείς καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.