3/3/11

Επίθεση κατά λεωφορείου με ένστολους της Αμερικανικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Ένοπλος βρίσκεται υπό κράτηση στην Γερμανία μετά από επίθεση εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Απ’ την επίθεση σκοτώθηκαν δύο άνδρες και τραυματίστηκαν άλλοι δύο. Σύμφωνα με τις Γερμανικές αρχές ο ένας απ’ τους νεκρούς ήταν ο οδηγός του λεωφορείου.  Πάντως τα ονόματα των θυμάτων δεν ανακοινώθηκαν έως ότου ειδοποιηθούν οι οικογένειες τους.

Δράστης ήταν ο 21ος ετών Αρίφ Ούκα, από το Κόσοβο.Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε «θλίψη και οργή» για την επίθεση. Όπως είπε οι ΗΠΑ θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να εξακριβώσουν τις συνθήκες του περιστατικού και σε συνεργασία με τις Γερμανικές αρχές θα διασφαλίσουν ότι όλοι οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να εξακριβωθεί τι συνέβη.Επίσης η κυβέρνηση του Κοσυφοπεδίου με ανακοίνωση της καταδικάζει την επίθεση.
http://www.voanews.com/

2 σχόλια:

  1. "Συμμαχία προθύμων" ζήτησε ο Μ.Καρχιμάκης Εκτύπωση E-mail
    02-03-2011 19:38:17
    ImageΆνοιγμα στην Ντόρα Μπακογιάννη κατά κύριο λόγο και το ΛΑΟΣ κατά δεύτερο, έκανε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος και πρότεινε "τη συμμαχία των δυνάμεων που πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση".

    Αντίθετα επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι «Η ΝΔ συμπεριφέρεται λες και ποντάρει στην αποτυχία της προσπάθειας της χώρας, αντί να συναισθανθεί τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση, η ΝΔ προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τις δύσκολες επιλογές της κυβέρνησης" δήλωσε ο κ.Καρχιμάκης.

    Ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος έβαλε και κατά των κομμάτων της Αριστεράς, τονίζοντας ότι «οι ασκήσεις επαναστατικής ανυπακοής έχουν βαρύ κόστος για τους πολίτες και τη χώρα». Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία της χώρας δεν έχει την αρωγή των κομμάτων, αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται ως αντίπαλοι.

    Αντίθετα, ζήτησε από τα κόμματα και τα κυβερνητικά στελέχη σε αυτή τη συγκυρία να κατανοήσουν ότι για να βγει η χώρα από την κρίση θα πρέπει η αγωνία και η ανησυχία των πολιτών να είναι τα στοιχεία εκείνα που θα διατηρήσουν ενωμένες τις δυνάμεις.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε Ακριτα το αρθρο ειναι λειψο.Σε μεσημβρινη ανταποκριση απο Γερμανια,ανακοινωθηκε οτι ο δολοφονος ειναι γιος κοσοβαρων που ζουν 20 χρονια στην Γερμανια,την ωρα της επιθεσης εφωναζε στα αραβικα οτι ο θεος ειναι μεγαλος.Οι γονεις του δεν ειχαν εκτεθει σε φιλομουσουλμανικες ενεργειες παρ'ολο που ο γιος τους εκδηλωσε τον φανατισμο του με την επιθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.