20/3/11

Η καμπάνια για τις 'φασίζουσες' συμπεριφορές και η Δημοκρατία

Μια από τις αιτίες του γιαουρτώματος και των εκδηλώσεων λεκτικής διαμαρτυρίας και διαμαρτυρίας που συνοδεύεται με μαλακά και σκληρά υλικά, είναι το ξεπούλημα του Αιγαίου, για τοοποίο ευθ'ύνες δεν έχουν οι πολίτες


του Σάββα Καλεντερίδη
Καμπάνια εναντίον του γιαουρτώματος και των εκδηλώσεων λεκτικής διαμαρτυρίας και διαμαρτυρίας που συνοδεύεται με μαλακά και σκληρά υλικά έχουν αρχίσει εκδοτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι, θέτοντας ως πρόταγμα την υπευθυνότητα που θα πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες απέναντι στο ζήτημα της προστασίας της Δημοκρατίας μας.
Όντως, ζήτημα προστασίας της Δημοκρατίας μας υπάρχει, το θέμα είναι όμως από ποιούς.
Ποιός πραγματικά αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία μας;

Όλοι αυτοί, πολιτικοί, εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και την ανηθικότητα, που έχουν δείξει έμπρακτη ασέβεια απέναντι στους πολίτες και τη Δημοκρατία,  που εν τέλει έχουν ούτως ή άλλως βαρύτατες ευθύνες για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα;
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με τις οποίες βρίσκονται κατά καιρούς αντιμέτωποι πολιτικοί, οι οποίες εκδηλώσεις είναι σίγουρο ότι θα συμπεριλάβουν σύντομα εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους, μπορεί μερικές φορές να μην είναι αυθόρμητες και να έχουν το χαρακτήρα 'στημένου παιχνιδιού' από πολιτικούς κύκλους που αποσκοπούν σε εύκολα πολιτικά κέρδη μέσα από τη διαδικασία του 'ψαρέματος σε θολά νερά'. Όμως, αυτό που θα έπρεπε να απασχολήσει τους εκδότες και τους μεγαλοδημοσιογράφους που πρωταγωνιστούν στην προπαγανδιστική επιχείρηση 'προστασίας της Δημοκρατίας', είναι το αν υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες τις οποίες δημιούργησαν επί δεκαετίες πολιτικοί-εκδότες-μεγαλοδημοσιογράφοι, με βάση τις οποίες θα πρέπει να περιμένουμε οι εκδηλώσεις αυτές να λάβουν πραγματικά αυθόρμητο και μαζικό χαρακτήρα το επόμενο διάστημα. Και για να μην κουραζόμαστε, αρκεί απλά να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τη ρήση του κ. πρωθυπουργού 'Θα μας πάρουν με τις πέτρες'. Και ασφαλώς, ο κ. Παπανδρέου δεν είναι αυτός που θα εξωθούσε τους ανεγκέφαλους σε κάτι τέτοιο.
Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει. Και για να βρουν τί πραγματικά είναι αυτό, θα πρέπει οι δημοσιογράφοι να ξαναβρούν το ρόλο τους, να βγουν από τις πισίνες και τις πολυτελείς μεζονέτες και μονοκατοικίες που απέκτησαν συμμετέχοντας πρωταγωνιστικά στο έγκλημα, να δουν επιτέλους καθαρά χωρίς σκοπιμότητες και εξαρτήσεις αυτό που πραγματικά συμβαίνει στη χώρα, να το γράψουν και να το μοιρασοτύν με τους πολίτες, για να βοηθήσουν ουσιαστικά τη Δημοκρατία μας, που κινδυνεύει.
Κινδυνεύει και από τους ανεύθυνους κύκλους που εκφράζουν διαχρονικά έναν ιδιότυπο πολιτικό ολοκληρωτισμό επενδεδυμένο με μανδύα "αριστερού ανατρεπτισμού', αλλά μάλλον κινδυνεύει περισσότερο από εκείνους που με τις πράξεις τους δημιουργούν αντικειμενικές συνθήκες ανατροπής των πάντων από τους πραγματικά αγανακτισμένους πολίτες. Και για να μην κουράζεστε, οι κύριοι υπεύθυνοι δεν είναι άλλοι από τους πολιτικούς, τους εκδότες και τους μεγαλοδημοσιογράφους, γιατί αυτοί είναι χρόνια τώρα που ελέγχουν το παιχνίδι και οδηγούν τη χώρα στο βάραθρο.

24 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=3EGA5U_2Oyk&feature=player_embedded Δειτε πως συμπεριφερονται οι πολιτικοι στην Ελλαδα .Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανευθυνότης
    Κύριο άρθρο
    Οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών και άλλων δημοσίων προσώπων δεν αποτελεί λύση στα αδιέξοδα της χώρας. Το αντίθετο, ωθεί την κοινωνία μας σε πρωτόγονες και τριτοκοσμικές συμπεριφορές. Τα φαινόμενα, όμως, αυτά πολλαπλασιάζονται και δυστυχώς ενθαρρύνονται από ανεύθυνες πολιτικές δυνάμεις και ορισμένα μέσα ενημέρωσης. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις, εκπρόσωποι ομάδων διαμαρτυρίας, όπως στην περίπτωση της Κερατέας, απειλούν ευθέως σχολιαστές που διαφωνούν με τις απόψεις τους. Πρόκειται για φασιστικές συμπεριφορές που δεν πρέπει να ανεχθεί μια δημοκρατική κοινωνία.
    Καθημερινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φασίζουσες συμπεριφορές

    Tου Αγγελου Σταγκου

    Εχει παραγίνει και είναι εντελώς απαράδεκτη αυτή η ιστορία του προπηλακισμού των πολιτικών προσώπων από ομάδες «αγανακτισμένων», υποτίθεται, πολιτών. Αν μπορούν να χαρακτηρισθούν «πολίτες» άτομα που λειτουργούν σαν όχλος και χρησιμοποιούν το λιντσάρισμα ως μέσο διαμαρτυρίας, πότε για συγκεκριμένους λόγους και πότε έτσι, γενικά… Ο προπηλακισμός είναι μορφή λιντσαρίσματος και περί αυτού δεν υπάρχει αμφιβολία, ούτε και δικαιολογία. Και όποιος προσπαθεί να εκλογικεύσει ή να δικαιολογήσει τέτοιες πρακτικές, επικαλούμενος την οργή που αισθάνονται οι πολίτες σήμερα, όχι μόνο είναι συνυπεύθυνος, αλλά μπορεί να θεωρηθεί υποκινητής ή ακόμη και ηθικός αυτουργός τέτοιων αντικοινωνικών ενεργειών. Ακόμη και αν πρόκειται για κόμματα ή στελέχη κομμάτων. Τελεία και παύλα!

    Τελευταίο θύμα τέτοιας συμπεριφοράς, ο Θ. Πάγκαλος. Τον προπηλάκισαν, λέει, κάτοικοι...
    Καθημερινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ι. Κ. Πρετεντέρης

    Το κίνημα της Φασαρίας

    Στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 το κίνημα της «Αυτονομίας» στην Ιταλία ξεκίνησε σχεδόν αθώα. Δεν πλήρωναν διόδια, εισιτήρια και ηλεκτρικό. Αποδοκίμαζαν και παρεμπόδιζαν τις δημόσιες εμφανίσεις όσων δεν γούσταραν. Κατηγορούσαν τον καπιταλισμό και την κοινωνία με την αλαμπουρνέζικη φλυαρία της άκρας Αριστεράς. Αλλά κυρίως εισήγαγαν στην κοινωνική καθημερινότητα μια λεκτική βία, καθώς και μορφές πιο βίαιης παρέμβασης (όπως, ας πούμε, ο εγκλεισμός και οι απειλές...) στο όνομα διαφόρων διεκδικήσεων και δικαιωμάτων.
    ...
    ΒΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ ΛΕΕΙ, ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΓΥΨΟ!!!

    ΕΝΩ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ (ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ) ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!!!

    ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΙΕΧΤΕ!!! ΗΠΕΙΡΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ, ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ... Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ!!!

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΡΑ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ!!!


    "Γιασεμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε ας γινουμε πιο πολιτισμενοι, ας τους καταδικασουμε , ειναι καταδικασμενοι ετσι η αλλιως στην συνειδηση του λαου, με την ποινη της εκτελεσης, μην χαλαμε και γιαουρτια.
    επισης στην λιστα των υποδοικων ειναι και προαναφερθεντες δημοσιογραφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχουμε δημοκρατία, ολιγαρχία έχουμε. Όταν λοιπόν οι απο_φασίζουσες μειοψηφίες που κυβερνάνε στραγγαλίζουν αλλά και βρίζουν τον κόσμο, επιδεικνύοντας έτσι φασίζουσα συμπεριφορά, μετά να μη γκρινιάζουν όταν οι φασίζουσες συμπεριφορές στρέφονται εναντίον τους.

    Όσο για τούς μεγαλοδημοσιογράφους, όσο και να ξορκίζουν το κακό, δεν μπορούν να αποτρέψουν αυτό που έρχεται (και για τα δικά τους κεφάλια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνω μιά σκέψη,γιατί άραγε μπήκε μπροστά η Γαλλία;ΑΓΓΛΙΑ;
    Μάλλον γιά νά ξοδέψει η Γαλλία,Αγγλία,δηλαδή θά χρεωθούν οι Ευρωπαίοι Πολίτες ΤΌ ΣΚΌΣΤΟΣ!(τό κοστούμι). . . . . . .!!!!
    Καί καλό είναι νά αλλάξει ο "κακός"Καντάφι,όπως λένε μερικοί ισχυροί τής Γής,καί παπαγαλίζουν μερικοί "πνευματιστές"δικοί μας,υπέρ τάχα τών ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
    Σάς παραθέτω ένα απόσπασμα απο τό βιβλίο τού Βασιλείου Μαρκεζίνη,"Μιά Νέα εξωτερική Πολιτική γιά τήν Ελλάδα"σελ.38(υποσημ.16).
    "16.Ο στρατηγός Πετρέους,ο σχεδιαστής τής τωρινής φάσης τών επιχειρήσεων στό Αφγανιστάν,κατέρρευσε("collapsed"),κατά τή διάρκεια τής πρόσφατης παρουσίας του στήν Επιτροπή Αμυντικών Υποθέσεων τού Κογκρέσου,από τή συνεχή πίεση τών γερουσιαστών πού τού ζητούσαν νά τούς διαβεβαιώσει ότι η αποχώρηση τού αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν θά έχει ολοκληρωθεί μέχρι τόν Αύγουστο τού 2011
    Δεδομένου ότι η επιχείρηση στήν επαρχία Χελμάτ δέν πηγαίνει καλά καί δεδομένου ότι εμπνευστής τού σχεδιου ήταν ο εν λόγω στρατηγός(Πετρέους)αντιλαμβάνεται κανείς τί πίεση θά αισθανόταν κατά τήν διάρκεια τής συνεδριάσεως τής επιτροπής.βλ.Herald Tribune,17 Ιουνίου 2010,σ.8.Μέ τέτοια,όμως δεδομένα πώς πρέπει νά αισθάνονται οι Ταλιμπάν;Οι ενδείξεις,λοιπόν πολλαπλασιάζονται ότι οι "ξυπόλιτοι",αλλά αποφασισμένοι ντόπιοι α γ ω ν ι σ τ έ ς,για μιά ακόμη φορά τ α π ε ί ν ω σ α ν τήν τεχνολογικά υπέρτερη αυτοκρατορία."
    Αραγε τά πρωτοπαλίκαρα τής Ευρώπης!
    "τό τυρί τό είδαν,τί φάκα δέν τήν είδαν;!"
    Αλλοίμονό μας!
    Ούτε οι δικοί μας ακούνε αλλά μάλλον έχουν "λήμη"στά μάτια τους!καί κερί στ'αυτιά τους!
    "όσο καί νά τού μιλάς τού "κωφού",αυτός δέν ακούει."
    Πότε θά κοιτάξουμε τό συμφέρον τής πατρίδας μας ΕΛΛΆΔΑΣ;
    Πάντα λίγοι αλλάζουν τά δεδομένα!
    Αυτοί είναι οι (αντρειωμένοι-αντρε-ηδες),οι "Ντρέδες"ορεσίβιοι τών αθάνατων Πελοποννησιακών βουνών το 1821,μέρες πούναι!
    Γιά νά μαθαίνουν καί οι Ιστορικοί,πού λένε,ότι τάχα μάς ελευθέρωσαν οι "Ξένοι"!
    Άν δέν χύνονταν ποτάμια αίματος,αίματος Ελληνικού,δέν θά μάς συνέδραμε κανένας!
    Ζήτω η ελευθερία τού 1821 !

    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω ξερω να πω οτι:
    Oι ελληνες πολιτικοι κινηθηκαν να αποανεξαρτοποιησουν την χωρα απο την αμερικη κολλημενοι στο ιδεολογημα οτι οι κακοι αμερικανοι επιδιδονται σε "ιμπεριαλιστικους" πολεμους που θρεφουν την FED ενω μονο η ειρηνη ειναι το "καλο των λαων".
    Επειδη ομως ειναι και ταυτογχρονα ανθελληνες,οτι μεσον χρησιμοποιησαν
    στρεφεται κατα του ελληνισμου.
    Ετσι αντι να αντιμετωπισουν τον πληθωρισμο(δηλ.τον εξευτελισμο της αξιας του νομισματος) με μεσα οπως η αποταμιευση,η αυξημενη παραγωγη απο τους ιδιους τους ελληνες,τα μειωμενα δανεια , το χαμηλο επιτοκιο δανεισμου αυτοι προτιμησαν
    να το κανουν με αυξησεις των φορων,την αυξηση των επιτοκιων δανεισμου,την αυξηση του ογκου δανεισμου και την ασυδοτη εξαγωγη νομισματος με τους ξενους εργατες(αμφιβολου παραγωγικης αξιας)-επαιτες και την ανεξελεγκτη καταναλωση ως επι το πλειστον εισαγωμενων προιοντων,
    Αποτελεσμα:ΖΗΤΩ οι αλβανο-σαλεχο-εβραιο κουμπαροι.
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ-ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Τι σημασια εχει αν ελευθερωνεσαι απο την FED οταν εσυ ο ιδιος δεν αγαπας τον εαυτο σου;
    Πως να μην μοιρασεις το Αιγαιο;
    Απορω πως μας επιτρεπουν να το κανουμε και βολτα.
    Αλλα μην ανησυχειτε θα γινει κιαυτο απο ελλειψη πετρελαιου...
    Ποια FED και Rothchild μου λετε;
    Αυτοι που μας κυβερνουν ειναι πιο επικινδυνοι...απο ΒΛΑΚΕΙΑ...ΚΑΙ ΜΗ ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ...

    Δεν εχουν σημασια ουτε τα πολιτικα συστηματα ουτε τα οικονομικα...
    Μονο οι ανθρωποι που τα εφαρμοζουν εχουν σημασια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ είπε...
    Δεν έχουμε δημοκρατία, ολιγαρχία έχουμε.

    -----------------

    Πιγκουϊνε, Χαίρε!

    +1000!
    Να προσθέσω στο ολιγαρχία και το χαρακτηριστικό γνώρισμα που συνοδεύει πάντοτε ένα τέτοιο πολιτικό καθεστώς, ή άλλως εννοούμενο και ως Φαυλοκρατία ή Κακιστοκρατία.

    Και το χαρακτηριστικό αυτό γνώρισμα είναι η Ο Ι Κ Ο Γ Ε Ν Ε Ι Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α!!
    Το παρασιτικό αυτό "τσιμπούρι" που απομυζά το σώμα της Δημοκρατίας από όλους τους χυμούς της λαϊκής έκφρασης και της Βούλησης, που σφετερίζεται την ύψιστη απόφαση για το πεπρωμένο αυτού του Έθνους. Του κατοχυρωμένου από το Σύνταγμα δικαιώματος (υποχρέωσης) της ακρόασης δηλαδή της Βούλησης αυτού του λαού για την αυτοδιάθεση του με τρόπο αληθινά δημοκρατικό-όχι εκλογονομοπαγή και σχετικά "δημοκρατικό"- βασιζόμενο επιτέλους στην αρχή της απόλυτης πλειονοψηφίας!!!
    Αυτό το τσιμπούρι της Οικογενειοκρατίας-Κοτζαμπασιλίκι, αποδυναμώνει δεκαετίες τώρα και αφαιμάζει κάθε ελπίδα ηθική αναγέννησης και εθνικής-κοινωνικής συνοχής και ανάτασης.
    Η οικογενειοκρατία κάθε περιοχής, όπου εκλέγονται οι κανακάρηδες και οι κανακάρες του τοπικού τζακιού, έχει "αυλές" και πολλούς πρόθυμους λακέδες και "παραγιούς" που εξαπλώνουν το σύστημα της διαφθοράς και της ψηφοκλοπής στους από κάτω, στους εξαρτημένους από την εύνοια του εκλεκτού κανακάρη τους στην Βουλή.
    Δηλαδή Πιγκουίνε και άλλοι φίλοι, 190 χρόνια μετά την Επανάσταση, ισχύει ακόμη στην Ελλάδα το Οθωμανικό σύστημα διοίκησης! Υπό άλλη μορφή βέβαια!!
    Καθώς την Οθωμανική εξουσία αντικατέστησαν οι ντόπιοι μεγαλοσχήμονες, ακόμη και υπό την επίβλεψη ενός Βαυαρού Βασιλέα ή των Γλύξπουργκ, τα τζάκια και οι "οικογένειες" συνέχισαν και συνεχίζουν, πλην ολίγων εξαιρέσεων, να κυβερνούν!
    Έτσι μπορεί να κατανοηθεί και η "φιλο-οθωμανική" κλίση των κυβερνώντων την Ελλάδα, πάσης αποχρώσεως.
    Αυτοί είναι ικανοί, προκειμένου να σώσουν τα προνόμια και τα συμφέροντα της τάξης τους, να μας υποτάξουν αναίμακτα στην Τουρκική σφαίρα επιρροής!
    Ορισμένες "Οικογένειες", αν και σίγουρα μου διαφεύγουν και πολλές άλλες.
    Καραμανλή, Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Αλευρά, Κεδίκογλου, Κεφαλογιάννη, Γενηματά, Έβερτ, Πάγκαλου, Μπενάκη, Στάθη, Παπαληγούρα, Κατσέλη, και πολλοί άλλοι ανά επαρχία και κωμοπόλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΊΝΗΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ ΣΤΟΝ ΠΌΛΕΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΎ
    Εντολή στους βουλευτές να αντιμετωπίσουν το βαρύ κλίμα με δημόσιες εμφανίσεις και περιοδείες έδωσε το Μαξίμου, μετά από απαίτηση πολλών μελών του Κοινοβουλίου
    Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση στις δημόσιες εκδηλώσεις αποδοκιμασίας κατά πολιτικών προσώπων. Τα σήματα πλέον είναι ανησυχητικά, έχουν θορυβήσει τους κυβερνητικούς επιτελείς, καθώς όλο και πληθαίνουν οι αντιδράσεις, οι οποίες πολλές φορές λαμβάνουν ακραίες διαστάσεις. Η εντολή που έχει δοθεί προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, κυρίως της περιφέρειας, είναι σαφής, καθώς τους καλεί να αντιμετωπίσουν τα ακραία αυτά φαινόμενα με δημόσιες εμφανίσεις και περιοδείες και κάθε φορά που εκδηλώνονται ακραίες αντιδράσεις να αντιμετωπίζονται χωρίς? υποχωρητικότητα. Αυτό άλλωστε ήταν και το αίτημα πολλών βουλευτών.
    ...
    ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην ίδια γραμμή ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ.
    Μήπως αυτό θυμίζει λίγο ολοκληρωτισμό;
    Έτσι προστατεύεται η Δημοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού για το μεταπτυχιακό μου, σε ειδικό σεμινάριο για την διάλυση της Σοβιετίας διατύπωσα (όπως όφειλα με την σειρά μου) την άποψη για το τι είναι κρίση: είναι εκείνη η διαδικασία κατά την οποία τα σημαντικότερα, τα κυρίαρχα, τα ισχυρότερα τμήματα, ομάδες ή παράγοντες ενός συστήματος, μιας κοινωνίας, ακόμη – ακόμη και ενός κράτους, αρχίζουν να έχουν απώλειες (κάθε είδους απώλειες). Όσο μεγαλύτερες είναι η απώλειες τόσο μεγαλύτερη είναι η κρίση. Κάτι που δεν το περίμενα ήταν ότι όλοι (μαζί και οι δύο καθηγητές που βρίσκονταν στην αίθουσα) συμφώνησαν μ’ αυτή την άποψη.
    Σκέπτομαι λοιπόν και λέω: απώλειες έχει αρχίσει να έχει εδώ και κάποιο καιρό, το μέχρι στιγμής κυρίαρχο σύστημα στην Ελλάδα (και πατρίδα μου). Μια από τις εκφράσεις αυτών των απωλειών είναι και αυτές οι εκδηλώσεις γιαουρτώματος και γενικά κάθε εκδήλωση δυσφορίας διαμαρτυρίας όσο σκληρή και να είναι. Μερικοί (όπως ο κύριος Αγγελος Σταγκος ή ο πολύς κύριος Ι. Πρετεντέρης και γενικά αν καταλαβαίνω σωστά οι εκ Βήματος αλλά και οι εκ Καθημερινής ενδεχομένως Σκάι, ΕΛΙΑΜΕΠ και σια… ) μιλούν για «Φασίζουσες συμπεριφορές» και χαρακτηρίζουν αυτόν τον κόσμο «όχλο» προσθέτοντας μάλιστα ότι αυτές οι συμπεριφορές «δεν αποτελούν λύση στα αδιέξοδα της χώρας».
    Αυτοί οι κύριοι είναι μέρος του συστήματος και άρα μέρος του προβλήματος. Αυτές οι εφημερίδες-πόλοι εξουσίας κατά μια έννοια, έπαιρναν και παίρνουν κρατική διαφήμιση, τύγχαναν ειδικών ρυθμίσεων των οφειλών τους με την πρωτοβουλία του κράτους εξ όσων γνωρίζω. Είχαν πολύ καλή πρόσβαση στην κρατική εξουσία και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Οι ιδιοκτήτες τους μάλιστα, ήταν (ακόμη και αν όχι πάντα) πολύ συχνά ευνοημένοι από την ΠΑΣΟΚ- ΝΔ κυβέρνηση. Με οικονομικούς όρους ζούσαν και ζουν στο μεγαλύτερο βαθμό από το κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι και αυτοί οι πόλοι ως ιδιώτες δεν έκαναν κάτι ως ιδιωτική πρωτοβουλία που να λάμπει και να αποφέρει σημαντικό κέρδος για την χώρα.
    Άρα είναι απολύτως φυσιολογικό να αντιδρούν αυτά τα πρόσωπα μ’ αυτόν τον τρόπο. Γιατί θίγονται τα κεκτημένα τους τώρα που έχει απώλειες το σύστημα. Μιας και αυτού του είδους οι απώλειες επιμερίζονται και στους ίδιους: όπως συμβαίνει με τις συντεχνίες δηλαδή. Έτσι στην αγωνία τους να υπερασπίσουν το σύστημα αυτό (ακόμα και αν χρειαστεί φαινομενικά ή αρχικώς να το βρίσουν) δυσφορούν για αυτές τις αντιδράσεις και κάνουν κηρύγματα δημοκρατικής ευαισθησίας. Φυσικά και είναι σκέτη υποκρισία μια τέτοια συμπεριφορά.
    Την μεγαλύτερη σημασία από όλα αυτά όμως έχει το γεγονός ότι το μέχρι στιγμής κυρίαρχο πολιτικό σύστημα (και αναφέρομαι στον δικομματισμό) είναι μέρος του όλου προβλήματος και γ’ αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει και οριστική λύση. Μόνο να καταρρεύσει μπορεί. Το ερώτημα φυσικά είναι το πότε. Όσο (μεταξύ των άλλων) αυξάνονται και αυτού του είδους οι αντιδράσεις τόσο αυξάνοντα οι πιθανότητες το υπάρχον υπεύθυνο σύστημα (και ταυτόχρονα πρόβλημα) να καταρρεύσει. Δυστυχώς σ’ αυτές τις κλίμακες της πραγματικότητας μόνο μέσα από μια κατάρρευση μπορεί να έρθει μια πραγματική αλλαγή. Δυστυχώς. Ο κόσμος για πολλά χρόνια κάνει υπομονή, ανέχεται, ακόμα-ακόμα κλίνει τα μάτια του σε κλεψιές αλλά όταν αντιδράσει μαζικά, αντιδρά συχνά άσχημα και πολύ δύσκολα τον σταμάτα κανείς.
    Απλά οι παραπάνω κύριοι αυτό φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι.

    Κωστής Σφενδάμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η δημοκρατία σήμερα καμιά σχέση δεν έχει με την δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα.
    Ψηφίζουμε μία φορά στα τέσσερα χρόνια
    και αμέσως μετά τις εκλογές χάνουμε κάθε επαφή με την εξουσία.
    Ο λαός δεν ερωτάται πλέον για τίποτα ούτε και για τα πιό σημαντικά ζητήματα (εννοώ με δημοψηφίσματα) και δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει μόνο εδώ αλλά και σε όλες τις πολιτισμένες και μέχρι πρότινος δημοκρατικές χώρες του κόσμου(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως λχ Ελβετία όπου εξακολουθούν να κάνουν μέχρι σήμερα δημοψηφίσματα και η εξουσία εξακολουθεί μέχρι σήμερα να σέβεται τον πολίτη).
    Η δημοκρατία προϋποθέτει συμμετοχή του πολίτη στα κοινά και δυστυχώς αυτήν δεν την βλέπουμε πουθενά.
    Αντ' αυτής έχουμε την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών που αυθαίρετα επικαλούνται το εθνικό συμφέρον για να περάσουν με μυστική διπλωματία συμφωνίες και αποφάσεις καταστροφικές για τον τόπο .Στην πραγματικότητα κάνουν το παν για να καταβαραθρώσουν την χώρα ,είτε επειδή έτσι νομίζουν ,είτε επειδή έτσι τους είπαν ή διέταξαν.Και αυτό συμβαίνει επειδή παλιότερες αδιέξοδες πολιτικές τους δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης .Εξασφάλισαν μόνο την επανεκλογή του κόμματος και συντέλεσαν στην πλήρη αποδυνάμωση της χώρας που βιώνουμε σήμερα .
    Ζούμε μία εντελώς νέα κατάσταση, συζητούμε πλέον ανοιχτά για μία παγκόσμια κυβέρνηση (έχουμε ακούσει επανειλλημένως τον πρωθυπουργό της χώρας να κάνει λόγο για την ανάγκη μιάς παγκόσμιας κυβέρνησης -και υποννοεί γιά την λύση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης )αλλά παγκόσμια κυβέρνηση δυστυχώς σημαίνει παγκόσμια δικτατορία (αυτονόητο αφού υφίσταται την στιγμή που κανένας δεν την ψήφισε και κανένας δεν της έδωσε την εμπιστοσύνη του).
    Εδώ και σε όλη την Ευρώπη οι ... δημοκρατικές μας κυβερνήσεις , τάχα στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την νέα "κάθοδο των μυρίων" από τις αραβικές , αφρικανικές ,καθώς και από τις βαλκανικές χώρες ,με τα γνωστά αποτελέσματα που είναι η καταπίεση των ντόπιων πληθυσμών (αύξηση της εγκληματικότητας με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου , θρησκευτική καταπίεση των χριστιανικών πληθυσμών,αυξημένη ανεργία με άμμεση συνέπεια την μείωση των αποδοχών των εργαζομένων , απώλεια εθνικής κυριαρχίας και δημιουργία προϋποθέσεων για μελλοντικές εμφύλιες συρράξεις (εννοώ μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων),σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ,την Αμερική και όλο τον χριστιανικό κόσμο.Πολύ φοβάμαι ότι όταν κάποια στιγμή οι χριστιανοί θα "ξυπνήσουν" και θα συνειδητοποιήσουν ότι στις χώρες τους οι κυβερνήσεις τους δεν έφεραν μετανάστες ,αλλά "στρατεύματα κατοχής" τότε θα έχουμε την απαρχή μυρίων κακών που θα έπρεπε να την είχαν υπ' όψιν τους(πάντα εφ' όσον έχουν αγαθή πρόθεση) οι απανταχού πολιτικοί πριν ξεκινήσουν αυτήν την αρρωστημένη υπόθεση της παγκοσμιοποίησης.
    Οι πάντες βρίσκονται σε σύγχυση καθώς βομβαρδίζονται καθημερινά από μία απίστευτη προπαγάνδα από τα ΜΜΕ που μας πληροφορεί ότι όλα βαίνουν καλώς και είμαστε εθνικά υπερήφανοι που δεν είμαστε φασίστες και ρατσιστές, ενώ στην πραγματικότητα βλέπουμε τελείως διαφορετικές καταστάσεις από αυτές που μας περιγράφουν.
    Μας δημιουργούν μέσω πλύσης εγκεφάλου ομαδικές παρακρούσεις μας αλλάζουν την ιστορία μας και μας ζητούν να "ζήσουμε "σε μία εικονική πραγματικότητα όπου η μόνη ηθική αξία είναι να γονατίσουμε μπροστά στον μετανάστη γιατί ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! :)να κάνουμε κάτι διαφορετικό !
    Προς Θεού μην κάνετε κάτι διαφορετικό μας λένε γιατί θα δημιουργηθεί μίσος! που σημαίνει ότι τώρα οι μουσουλμάνοι μετανάστες λατρεύουν και εμάς και τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους.Φθάνω στο σημείο να πιστέψω ότι οι μουσουλμάνοι έχουν ... λατρέψει τους σταυροφόρους και τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους λαό και ηγέτες που συχνά πυκνά κατεβάζουν στρατεύματα στις χώρες τους ,αλλάζουν κυβερνήσεις και κάνουν πότε πότε και καμιά κατοχή.
    Γι' αυτούς τους λόγους μην αντιδράτε στην εισβολή των μουσουλμάνων γιατί θα δημιουργηθεί ... μίσος! :)
    συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν έχουμε ολιγαρχία, χαζοχαρουμενοκρατία έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν η δημοκρατια τους ειναι να πεσει απο γιαουρτια τοτε δεν αξιζει φραγκο που δεν αξιζει ετσι η αλλιως.
    Τι φοβουνται οι χεσμενοι απο φοβο βουλευτες και δημοσιογραφοι εκτελεστικα οργανα, οτι μετα τα γιαουρτια θα αρχισει το ξυλο, θα αρχισει και ας ειναι φασιζουσα συμπεριφορα, γιατι η δικη τους τι ειναι δημοκρατικη?
    η οργη θα ξεσπασει και τοτε θα δουνε τι εστι , οργη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. συνέχεια...
    Στην δημοκρατία ξέρουμε ότι κυβερνά η πλειοψηφία.
    Στην εποχή μας αλλάζουν τα πράγματα και μας λένε λίγο έως πολύ ότι η πλειοψηφία πρέπει να υποταχθεί στις επιθυμίες και τα σχέδια της μειοψηφίας.
    Έτσι η αριστερά και μερικές ΜΚΟ (έχουν κάποιο ποσοστό ναι μεν αλλά παραμένουν μειοψηφία )μπορούν να μας πουν τι πρέπει να κάνουμε τι πρέπει να θέλουμε και πως να αισθανόμαστε.
    Τα κόμματα της αριστεράς που ήθελαν να διασφαλίσουν τα "δίκαια της εργατιάς" μετά από τόσα χρόνια "διασφάλισης" θεώρησαν ότι λύθηκε το πρόβλημα και οι εργαζόμενοι έχουν γίνει "μεγάλο κεφάλαιο".
    Έτσι έκαναν αλλαγή ρότας και ξεκίνησαν τον αγώνα να διασφαλίσουν τα "δίκαια του μετανάστη " Φυσικά τα δίκαια του μετανάστη σημαίνουν χωρίς περιστροφές ανεργία και μειωμένες αποδοχές για τον έλληνα εργάτη!
    Παράξενο... και άλλα παράξενα!
    Μετά από χρόνια τυφλού μίσους για το μεγάλο κεφάλαιο (που έλεγαν ότι δεν έχει πατρίδα και μάλλον σωστά το έθεσαν τουλάχιστον στο πλείστον των περιπτώσεων)τώρα μας παρουσιάζονται υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων πράγμα που σημαίνει ότι προωθούν τις επιδιώξεις της παγκόσμιας κυβέρνησης.Τώρα η καινούρια τους ατάκια ποιά είναι "Κάτω τα χέρια από την πλουτοκρατία" ??? :)
    Η αριστερά που τόσα χρόνια καλλιεργεί κλίμα αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα (που μας κόστισε πολλά νομίζω )τώρα είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης που όπως μας λένε οι Αμερικανοί πρόεδροι εξυπηρετεί τεράστια συμφέροντα των ΗΠΑ?
    Χρόνια ολόκληρα , μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση και τις χώρες του ανατολικού μπλόκ η αριστερά στον τόπο μας δείχνει να παραπαίει.
    Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει το πείραμα του υπαρκτού σοσιαλισμού που κατέρρευσε μετά από δεκαετίες εφαρμογής στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση και τις χώρες του Ανατολικού Μπλόκ.
    Μοιάζει να είναι υπό πλήρη ιδεολογική σύγχυση και φάσκει και αντιφάσκει.
    Χρόνια προσπαθώ να καταλάβω λχ ποιούς υποστήριζε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας τους Σέρβους ,τους Αλβανούς ,τους μουσουλμάνους της Βοσνίας ή ... όλους μαζί?
    Ένα παλιό τραγουδάκι νομίζω περιγράφει λεπτομερώς τον ιδεολογικό "αχταρμά" της αριστεράς στην Ελλάδα του σήμερα , έλεγε ...
    "αλλάξανε τα γούστα σου και ... μπέρδεψες τα μπούτια σου "
    Και ο ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνει και επαυξάνει και υποστηρίζει τα δίκαια των μεταναστών μαζί με τα δίκαια των αντιεξουσιαστών και φυσικά την νομιμοποίηση των "μαλακών" ναρκωτικών (το είχε προτείνει κάποτε και συμφώνησε και ο ΓΑΠ αν δεν κάνω λάθος να συζητηθεί το θέμα κάποια ημέρα ).
    "Sex and drugs and rock n' roll" όπως έλεγε ένα άλλο παλιό τραγουδάκι λοιπόν αλλά με την δημοκρατία τι γίνεται?
    Μάλλον ξεθωριάζει σιγά σιγά και στο τέλος απ' ότι φαίνεται θα συμβεί ότι συνέβη στην Ρώμη όταν έγινε αυτοκρατορία.Από την δημοκρατία έμεινε μόνο το όνομα !
    Όλοι οι πολιτικοί μας βλέπουν παγκοσμιοποίηση (αν υπάρχει κάποιος αντίθετος ας το δηλώσει να τον ψηφίσουμε ).
    Η εκκλησία την αποδέχεται (δεν βλέπω κάποια μεγάλη αντίδραση και ανυσυχώ )και τον Απρίλιο το δημοκρατικό μας πολίτευμα χωρίς να μας ρωτήσει ..ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ... θα μας φορτώσει την Κάρτα του Πολίτη που φυσικά κανείς μας δεν την ζητήσε.
    Αντίκειται στις θρησκευτικές πεποιθήσεις πιστεύω της πλειοψηφίας των Ελλήνων (ίσως γι' αυτό να μην μας ρωτάνε ... νομίζετε? )
    Είναι λοιπόν αυτές οι εποχές " ο χρυσούς αιών " της δημοκρατίας στην Ελλάδα ? Δεν νομίζω! Και μή χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΣΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΡΙΟΙ???ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ...ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ....ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ...ΑΠΛΩΣ ΘΕ ΠΕΣΟΥΝ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..... ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΜΑΛΘΑΚΟΙ....ΚΛΠ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ ..ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΘΕΟΙ ...ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ...ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ....ΠΟΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΕ...ΠΟΛΥ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ...ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ...ΧΑ ΧΑ ΧΑ ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΤΕ....ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ...Ε..ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΕΤΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μιὰ καὶ λέμε γιὰ δημοκρατία, στὴν ἀρχαία Ἀθῆνα ἐξοστράκιζαν καὶ πρὸ παντός, δὲν ὑπῆρχε ἡ ἔννοια πολιτικῶς ὀρθόν, ὅτι ἔλεγε ἡ ἐκκλησία τοῦ Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟΝΑ ΤΟΥΣ ΜΜΕ.

    ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ GOOGLE "Rebelión de los Forajidos". ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΕΡΙΞΑΝ ΜΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ (ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΜΙΣΕΡΙΑ) ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΕΝ ΟΙΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο "ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ" ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΕ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ... ΕΝΑΣ!!!!!!!

    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΟΤΣΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μία γρήγορη συνταγή σε ό,τι αφορά πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα.

    1. Ιδρύστε ένα καινούργιο κόμμα τεχνοκρατών με προσωπικότητες ικανοτήτων που να μην είναι βαμμένοι με τις μπογιές των πάγιων οικογενειοκρατικών κομμάτων. Τέτοια άτομα υπάρχουν στην Ελληνική επικράτεια αλλά παραμένουν πολιτικώς ανεκμετάλλευτα και τα ίδια απεχθάνονται την ανάμιξη στον βούρκο της Ελληνικής πολιτικής έτσι όπως έχει καταντήσει.

    2. Αλλάξτε το Σύνταγμα με την εφαρμογή Βουλής με λιγότερο αριθμό μελών, και Γερουσίας με διαφορετικό χρόνο υπηρεσίας κι εκλογών μελών Βουλής και Γερουσίας, π.χ., εξαετία για τα μέλη της Γερουσίας. Το νομοθετικό έργο Βουλής και Γερουσίας θα είναι αλληλοεξαρτώμενο.

    3. Αλλάξτε τον τρόπο διορισμού υπουργών ιδιαίτερα σε υπουργεία καίριας σημασίας. Οι υποψήφιοι υπουργοί δεν είναι αναγκαίο να εκλέγονται ως βουλευτές και πρέπει να προκρίνονται μέσω μίας διαδικασίας η οποία να συμπεριλαμβάνει την Γερουσία. Το ίδιο να συμβαίνει με τους διορισμούς ανωτάτων δικαστικών σε Άρειο Πάγο και Συμβούλιο Επικρατείας.

    Λάμπρος Ε.Π.-εν Η.Π.Α. μετανάστης
    21-3-2011, τοπική ώρα 00:10, ώρα Ελλάδος 07:10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λάμπρος Ε.Π.-εν Η.Π.Α. μετανάστης
    21-3-2011, τοπική ώρα 00:10, ώρα Ελλάδος 07:10

    21 Μαρτίου 2011 6:10 π.μ.

    -------------------

    Και να ψηφιστεί Νόμος που θα απαγορεύει την κάθοδο στις εκλογές συγγενών έως 3ου βαθμού, των εν ενεργεία πολιτικών, πριν περάσουν 10 χρόνια από την πολιτική τους αποστράτευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ αυτόν τον νόμο τον έκανα για το εαυτό μου Μετανάστη εν ΗΠΑ. Εδώ και 10 χρόνια δεν ψηφίζω κάποιον/α που έχει γνωστό όνομα δηλ. γυιος κόρη ανηψιός εγγονός κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σπυρίδων Απειρώτης22 Μαρτίου 2011 στις 7:55 μ.μ.

    Να καλωσορίσουμε το "κινημα" των βολευτών άμεσα με αυτόνομους πυρήνες γιαουρτιού,ζαρζαβατικού (κατά προτίμηση ποτισμένου με φυτοφάρμακα, γιατί δρούν σε βάθος χρόνου),αβγού και ισχυρού λόγου.Είναι η νόμιμη άμυνα κατά της υποδούλωσης της χώρας.Ο εχθρός είναι εντός των πυλών και μάχεται για τα κεκτημένα του.Αυτοί επέλεξαν ως όπλο τρομερό το χρέος και μας εξαπάτησαν.Εμείς το γιαούρτι και τα λοιπά, να τονώσουμε και την αγορά. Και αν ο φαιδρός την ονομάζει "απόπειρα δολοφονίας" ας πάμε και κατηγορούμενοι...μετά θα έχουμε το δικαίωμα απεργίας πείνας, όχι στο μέγαρο Υπατίας, αλλά στο Μαξίμου.Είτε άρνηση πληρωμής χρέους είτε στάση πληρωμών, το συντομότερο, είναι η λύση.Αλλιώς ο αργός θάνατος παρέα με την υποδούλωση θα ριζώσει.Καλύτερα φτωχοί για ένα διάστημα και λέφτεροι, παρά δούλοι με δανεικά λεφτά.Τότε μόνον θα έχουμε την ευκαιρία να ακονίσουμε ξανά την ψυχή και το πνεύμα.Τρέμετε αμετανόητοι υπαίτιοι της δουλείας, ήδη κρίνεστε... και το γιαούρτι παραμονεύει.Ελάτε λοιπόν να μας συναντήσετε κκ πολιτικοί.Θα είμαστε εκεί,όλο και περισσότεροι για να διαλεχθούμε.Ακόμη δεν καταλάβατε,θα σας βοηθήσουμε, γιατί δυστυχώς για εσάς "δεν τα φάγαμε όλοι μαζί", επιπλέον δε, είμαστε αθεράπευτα ερωτευμένοι με το'21, άρα κάποιοι από εμάς, μη στρατευμένοι κομματάνθρωποι" έχουμε το προνόμιο της δικαίας αγανάκτησης.Μαζί με εσάς θα κριθούν και οι κολαούζοι του συστήματος.Προλαβαίνετε να μετανοήσετε με έργα;Σπεύστε, γιατί το γιαούρτι απειλεί... Επί δεκαετίες γίναμε δέκτες τόνων κοροϊδίας, λεκτικής βίας, ψεύδους, εξαπάτησης, κομματικού εξανδραποδισμού, μάρτυρες εξεφτελισμού της πατρίδος, της γης των πατέρων,της διάλυσης της παιδείας, της άμυνας,της κοινωνίας,της συστηματικής "εκπαίδευσης" των ελλήνων στο ευτελές.Από τούδε και στο εξής θα λογοδοτείτε συνεχώς. Ξυπνά ο ραγιάς ξανά, τρέμετε σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες και λοιποί "εθνικοί" προμηθευτές, μεγαλοεργολάβοι σιτιζόμενοι από το πρυτανείο.Τρέμετε φερέφωνα της δειλίας,προσκυνημένες σκιές του εαυτού σας, πουδραρισμένες με επίπλαστη σοβαροφάνεια στις ειδήσεις των 8.00. Τρέμετε... γιατί η φωνή του Γέρου και πάλι δίδει το έναυσμα:φωτιά και τσεκούρι στους (αμετανόητα) προσκυνημένους.Τρέμετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.