20/3/11

Διεθνείς αντιδράσεις για την επέμβαση στη Λιβύη

Κατά της στρατιωτικής επίθεσης, Ρωσία και Βενεζουέλα. Σταθερότητα ζητά η Κίνα, στην προστασία των αμάχων επιθυμεί να συμβάλει η Τουρκία. Στηρίζει την επίθεση η Ιαπωνία.
Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα τη λύπη της για την απόφαση Δυτικών κρατών να αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης.
«Πολεμικές αεροπορικές δυνάμεις από μια σειρά δυτικές χώρες ξεκίνησαν στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης στις 19 Μαρτίου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς σε ανακοίνωσή του στην οποία προσθέτει: «Η Μόσχα εκφράζει τη λύπη της για τη στρατιωτική αυτή ενέργεια».

Από το Καράκας, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες έκρινε «ανεύθυνη» την διεθνή στρατιωτική επέμβαση που ξεκίνησε σήμερα κατά της Λιβύης, ενέργεια που, όπως είπε, αποσκοπεί μόνο στην απόκτηση του λιβυκού πετρελαίου.
Σε τηλεοπτική εμφάνιση ο κ. Τσάβες εξέφρασε τη λύπη του για την στρατιωτική επέμβαση κατά της Λιβύης, την καταδίκασε απερίφραστα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, κρίνοντας ότι όλα γίνονται «για να αρπάξουν το πετρέλαιο της Λιβύης».

Αχ. Νταβούτογλου: Να διασφαλισθεί η εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης
Βασικός σκοπός πρέπει να είναι η αποτροπή των επιθέσεων εναντίον του άμαχου λαού στη Λιβύη και η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Λιβύης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του χτες το βράδυ το τουρκικό υπουργείο Eξωτερικών, μετά την έναρξη των επιχειρήσεων εναντίον της Λιβύης.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι υπουργοί εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αγγλίας ενημέρωσαν σχετικά με την επιχείρηση τηλεφωνικώς τον Τούρκο ομόλογό τους, Αχμέτ Ντραβούτογλου, και επισημαίνεται ότι ο Τούρκος υπουργός, απευθυνόμενους στους ομολόγους του είπε πως «η Τουρκία εξαρχής επιθυμούσε η αντίδραση και η στάση που θα υπάρξει για τις επιθέσεις εναντίον του λαού στη Λιβύη να εκδηλωθούν στη βάση της διεθνούς νομιμότητας και με βοήθεια και υποστήριξη από την περιοχή και να έχουν για βασικό σκοπό την αποτροπή των επιθέσεων εναντίον του άμαχου λαού». Ο κ. Νταβούτογλου είπε ακόμη ότι «η Τουρκία αποδίδει σημασία στην εφαρμογή των αποφάσεων 1970 και 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με τρόπο, που θα διασφαλίζεται η εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης και η ασφάλεια και ευημερία του λαού της Λιβύης».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι, ως εκ τούτου, η Τουρκία «θα προσφέρει την εθνική συμβολή που θα κρίνει αναγκαία για να διασφαλιστεί η εφαρμογή των εν λόγω αποφάσεων με τρόπο που να λαμβάνεται υπόψη την ασφάλεια του λαού της Λιβύης».

Σταθερότητα ζητά η Κίνα
Η Κίνα επιθυμεί τη σταθερότητα στη Λιβύη, όσο το δυνατόν συντομότερα, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας. Ο Κινέζος υπουργός εξέφρασε τη θλίψη του για τη στρατιωτική επέμβαση και ανέφερε πως ελπίζει ότι η πολεμική σύρραξη δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες απώλειες πολιτών.

Στην προστασία των αμάχων θα συμβάλει η Τουρκία
Η Τουρκία, χώρα-μέλος του NATO, θα συνεισφέρει όσο απαιτείται και αρμόζει στην επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη και τα μέτρα για την προστασία των αμάχων στη χώρα όπως ορίζει σχετικά απόφαση του ΟΗΕ, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών.
«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες και μελέτες από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές σε συντονισμό», ανέφερε ανακοινωθέν του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Η Τουρκία έχει απευθύνει έκκληση να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και είχε εκφράσει αντίθεση σε μια ξένη στρατιωτική επέμβαση. Ωστόσο ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε μετά την ψήφιση της απόφασης του ΣΑ/ΟΗΕ ότι αυτή είναι δεσμευτική για όλες τις χώρες. Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι είχε καλέσει τον Καντάφι την Δευτέρα να διορίσει νέο πρόεδρο, με λαϊκή αποδοχή, για να τερματιστεί η κρίση.

Στηρίζει την επίθεση η Ιαπωνία
Την υποστήριξή της στην επίθεση του διεθνούς συνασπισμού κατά των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι εξέφρασε σήμερα η Ιαπωνία και καταδίκασε τα μέτρα καταστολής της λαϊκής εξέγερσης στη Λιβύη.
«Η ιαπωνική κυβέρνηση υποστηρίζει τα μέτρα που έλαβαν οι χώρες μέλη του ΟΗΕ βάσει της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τακεάκι Ματσουμότο.
Η απόφαση του ΟΗΕ ζητεί τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων εναντίον αμάχων, επιβάλλει ζώνη εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη και επιτρέπει τις επιθέσεις για να αναγκαστούν οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις να σταματήσουν την καταστολή της λαϊκής εξέγερσης που έχει προκαλέσει εκατοντάδες νεκρούς και ώθησε 300.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα από τις 15 Φεβρουαρίου.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις λιβυκές αρχές για τη συνέχιση των βιαιοτήτων κατά του λαού. Ζητούμε από τη λιβυκή ηγεσία να επιδείξει σύνεση λαμβάνοντας μιαν απόφαση το συντομότερο», τόνισε ο Ιάπωνας υπουργός.

Έκκληση για τερματισμό εχθροπραξιών
Η επιτροπή της Αφρικανικής Ένωσης για τη Λιβύη απηύθυνε σήμερα έκκληση για τον «άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών» στη χώρα αυτή. Μετά το πέρας συνάντησης που είχαν στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, Νουαξότ, τα μέλη της επιτροπής, η οποία αποτελείται από αρχηγούς αφρικανικών κρατών, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν «τη συνεργασία των λιβυκών αρχών για να διευκολυνθεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λιβυκό λαό».
Οι Αφρικανοί ηγέτες ζητούν επίσης «την προστασία των ξένων υπηκόων συμπεριλαμβανομένων των Αφρικανών μεταναστών εργατών που ζουν στη Λιβύη» καθώς και την «έγκριση και εφαρμογή των πολιτικών μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητες για την εξάλειψη των αιτίων της σημερινής κρίσης». Η επιτροπή εκφράζει τη λύπη της «επειδή δεν θα μπορέσει» να μεταβεί σήμερα στη Λιβύη όπως επιθυμούσε και είχε ανακοινώσει, καθώς δεν τής επετράπη από τη διεθνή κοινότητα να το πράξει».
Η επιτροπή κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση», υπογράμμισε την ανάγκη για «επείγουσα αφρικανική δράση για την επίλυση της κρίσης» και «επαναβεβαίωσε τη νομιμότητα των προσδοκιών του λιβυκού λαού για δημοκρατία, πολιτική μεταρρύθμιση, δικαιοσύνη, ειρήνη και ασφάλεια». Στην επιτροπή συμμετέχουν η Μαυριτανία, το Μάλι, το Κονγκό, η Νότια Αφρική και η Ουγκάντα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

21 σχόλια:

  1. -1-

    ...Μπορούμε να παρομοιάσουμε τους διαδηλωτές στη Λιβύη με εκείνους στην Αίγυπτο ή την Τυνησία; Οχι, καθόλου. Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι βίαια και προφανώς ασκείται υπερβολική βία. Ας εξετάσουμε όμως εν συντομία τις δράσεις των διαδηλωτών. Το κτίριο του Λαικού Συνεδρίου πυρπολήθηκε από εξαγριωμένους διαδηλωτές. Αυτό θα έμοιαζε με την πυρπόληση του Καπιτωλίου απο αμερικανούς διαδηλωτές. Πιστεύει κανείς, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επέτρεπε κατι τέτοιο;

    Οι ταραχές στη Λιβύη δεν ξέσπασαν εξ αιτίας μερικών νεαρών, που ζητούσαν Αλλαγή, όπως έγινε στην Αίγυπτο ή την Τυνησία. Ξεκίνησε, όταν μια ομάδα με το όνομα “Ισλαμικό Εμιράτο του Μπάρκα” (το όνομα της πρώην βορειοδυτικής περιοχής της Λιβύης) έπιασε μερικούς ομήρους και σκότωσε δύο αστυνομικούς. Η εξέλιξη αυτή έχει την ιστορία της. Στις 18. Φεβρουαρίου 2011 μια ομάδα έκλεψε 70 στρατιωτικά οχήματα, αφού προηγουμένως είχε κάνει επίθεση στο λιμάνι και σκότωσε τέσσερις στρατιώτες. Η εξέγερση ξεκίνησε στην πόλη της Βεγγάζης στην ανατολική Λιβύη, κοντα στην Αίγυπτο που βρισκόταν σε αναβρασμό και τα σύνορα δεν ελέγχονταν πλέον. Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την δημιουργία ενός “Ισλαμικού Εμιράτου της Βεγγάζης”, το οποίο θα μπορούσε να κηρύξει την ανεξαρτησία του.

    Απο που λοιπόν προέρχονται οι ξαφνικές διαμαρτυρίες; Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι οι ομάδες αυτές, που χρηματοδοτούνται εδώ και δεκαετίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκαν μετα την Τυνησία και την Αίγυπτο την ευκαιρία, να θέσουν ολόκληρη τη Λιβύη υπό τον έλεγχό τους. Μια τέτοια ομάδα, που συνελήφθη πρόσφατα, αποτελούνταν από δεκάδες άτομα αλλοδαπής υπηκοότητας, που είχαν λάβει μέρος σε λεηλασίες και δολιοφθορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -2-

    Η Μεγάλη Βρετανία χρηματοδοτούσε έναν πυρήνα της Αλ Κάιντα στη Λιβύη για να δολοφονήσει τον Γκαντάφι. Η κύρια ομάδα της αντιπολίτευσης είναι σήμερα το «Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας της Λιβύης» που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία, τη CIA και μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, και συμπορεύτηκε μαζί με άλλες αντιπολιτευτικές ομάδες που τελικά απετέλεσαν το «Εθνικό Συνέδριο της λιβυκής Αντιπολίτευσης». Το Συνέδριο αυτό ανακήρυξε την «Ημέρα της οργής», η οποία βούτηξε στις 17. Φεβρουαρίου την Λιβύη στο χάος. Ξεκίνησε στη Βεγγάζη, μια συντηρητική πόλη, που παραδοσιακά ήταν κατά του Γκαντάφι. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι το «Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας της Λιβύης” διαθέτει εναν αξιόλογο οπλισμό. Ήδη κατα το 1996 είχαν προσπαθήσει να υποδαυλίσουν στην ανατολική Λιβύη μια επανάσταση.

    Γιατί είναι οι ΗΠΑ τόσο εναντίον του Γκαντάφι; Γιατί ο Γκαντάφι είναι η κύρια απειλή για την ηγεμονία των ΗΠΑ στην Αφρική, επειδή προσπαθεί να ενώσει την ήπειρο και να την φέρει σε αντίθεση με τις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -3-

    Πράγματι, ο Γκαντάφι έχει πολλές, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Κατηγορεί τις ΗΠΑ, ότι δημιούργησαν τον ιό HIV. Ισχυρίζεται, ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Matin Luther King και του John F. Kennedy. Λέει ότι απαγωγείς των αεροπλάνων της 9/11 είχαν εκπαιδευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάλεσε τους Λίβυους να δώσουν αίμα για τα θύματα του 9/11. Ο Γκαντάφι είναι επίσης ο τελευταίος ηγέτης μιας γενιάς μετρίων σοσιαλιστικών και παναραβικών επαναστατών που παραμένουν στην εξουσία μετά απο την εξάλειψη του Nasser και του Χουσεΐν και η Συρία τάχθηκε στο πλευρό του Ιράν.

    Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν έχουν κανένα συμφέρον για την δημιουργία ενός ισχυρού αραβικού κόσμου. Εξ αντιθέτου, φαίνεται στα σχέδιά τους να έχουν ενα θεμελιώδες συμφέρον, να εξαναγκάσουν την Λιβύη με την αναρχία και το χάος να γονατίσει.

    Προς το τέλος του 2010 η Μεγάλη Βρετανία εξόπλιζε την Λιβύη με προσοδοφόρες πωλήσεις όπλων. Ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος είναι η καλύτερη εγγύηση για την καταστροφή της Λιβύης. Η φυλετική δομή της λιβυκής κοινωνίας εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρή και πολύ χρήσιμη για την πυροδότηση και αξιοποίηση ενός τέτοιου πολέμου, και η αξιοποίηση, διότι η Λιβύη χωρίζεται ιστορικά σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες.

    Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης

    του David Rothscum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την πάτησε ο Καντάφι, με τα εγκλήματά του έδωσε νομιμοποίησε στους συμμάχους να τον σφυροκοπούν...Μόνοι του σύμμαχοι σε επίπεδο λαών, οι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ...Το ΚΚΕ βέβαια ποτέ δεν μίλησε για το Αφγανιστάν της ΕΣΣΔ....Ο Ομπάμα ακολουθεί την πολιτική Κλίντον που για μας είναι κατάπτυστη και αυτή, αλλά για όλο τον κόσμο, κυβερνήσεις και λαούς είναι ανθρωπιστική, όπως άλλωστε για όλον τον κόσμο, κυβερνήσεις και λαούς, ήταν ανθρωπιστικοί οι βομβαρδισμοί το 1994 στη Βοσνία, λόγω της σφαγής της Σρεμπρένιτσα από τον χασάπη Μλάντιτς-χασάπηδες ήταν φυσικά και οι μουσουλμάνοι, αλλά αυτός το έκανε τόσο φανερά!!! Είχε πέσει στο δόλωμα του Ιζετμπέγκοβιτς τότε, όπως πέφτει στο δόλωμα και ο Καντάφι τώρα. Νομίζετε ότι θα είχε οποιαδήποτε νομιμοποίηση ο ΟΗΕ να βομβαρδίσει τον Καντάφι, εάν δεν προηγούνταν οι σφαγές του; Ωστόσο, πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι οι πετρελαιοπαραγωγές αραβικές χώρες δεν ενοχλούνται από τις ταραχές στη Λιβύη, αλλά έχουν συμφέροντα. Δεύτερον, ο υιος του Καντάφι ελέω Ιταλίας θα εξακολουθήσει να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της Λιβής ειδάλλως θα επιτεθεί αυτοκτονικά στην Ιταλία με όλες τις συνέπειες...Σε γενικές γραμμές κορόιδο ήταν η Τουρκία που έδινε το Ινσιρλίκ τόσα χρόνια...Λόγω των αραβικών χωρών που συνασπίσθηκαν ελέω συμφερόντων και λόγω των επαναστατικών δυνάμεων στην Λιβύη και στις άλλες χώρες, πρόκειται για την πιο ανώδυνη γεωπολιτικά τουλάχιστον βοήθεια που μπορεί να δώσει η Ελλάδα. Όσο για το επιχείρημα ότι η Τουρκία αλωνίζει στο Αιγαίο και μας νοιάζει η Λιβυή, οι αετοί μας πιλότοι καθημερινά δεν το αφήνουν αυτό και το ξέρουμε πολύ πολύ καλά όλοι.
    Ανέστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία,θά συνδράμει τά "βομβαρδιστικά και θά ασφαλίσει τά μέρη γύρω από τά Λιβυκά Χωρικά ύδατα!!!"
    Τά ελληνικά καί ΕλληνιΚυπριακά,τά Αιγαιικά παρά τό Καστελόριζο,πότε θά τά περιφρουρήσει από τίς "αθώες-λευκές"διελεύσεις τών τουρκικών αεροσκαφών καί πλοίων,πολεμικών;
    Καί θά ζητήσουμε λέει ο Υπουργός Εργασίας στήν Ευρώπη τήν συνδρομήτης γιά νά μήν "αδειάζουν"τούς Λάθρα-Μετανάστες,οι οποίοι στοίχισαν στό Υπουργείο Υγείας περίπου
    3.000.000 εκατομμύρια ΕΥΡΏ!
    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!
    Βοηθάμε τούς Ξένους!
    Είμαστε Φιλόξενοι,καί Φιλότιμοι!
    Τούς εαυτούς μας,καί τά δικά μας άνεργα παιδιά πότε θά τά βοηθούσουμε;
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαστε Φιλόξενοι,καί Φιλότιμοι!
    Τούς εαυτούς μας,καί τά δικά μας άνεργα παιδιά πότε θά τά βοηθούσουμε;
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    20 Μαρτίου 2011 12:45 μ.μ.
    -----------------

    Χαίρε Σαρκαστή!

    Ο πατέρας που αφήνει νηστικά τα δικά του παιδιά, για να ταΐσει τα ξένα, είναι ανάξιος να έχει οικογένεια=Κράτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Nigel Farage τους ξεμασκαρεύει για άλλη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατι μετα την "διευθετηση" της Λιβυης το ντομινο μαλλον οδηγει και στην "διυθετηση" του Ιραν.

    Η Λιβυη ειναι μια ακραια φυλετικη κοινωνια με οραματισμους Αραβο-Εθνικιστικους,Σοσιαλιστικους,Ισλαμικους,Τριτοκοσμικους και Παν-Αφρικανικους,αρα επικινδυνη στην προβλεψη στο μελλον οταν το πετρελαιο θα σπανιζει και η στρατηγικη του αξια θα ειναι μεγαλυτερη.Το Ιραν ειναι μια κοινωνια με ταξικη ιδεολογικο-θεοκρατικη συνθεση ιεροκρατιας,πολιτικης και στρατιωτικων και εξισου με την Λιβυη απροβλεπτη.
    Η αντιθεση μεταξυ των δυο αυτων χωρων προερχεται απο τις ομοιοτητες τους.
    1)και οι δυο μοιραζονται τις ιδιες γεωστρατηγικες περιοχες
    2)και οι δυο αντιπαρατεθηκαν με συντηρητικους αραβες ομολογους τους οπως η Σαουδικη Αραβια.
    3) και οι δυο ειναι σε περιφερειακη απομονωση χωρις μεγαλες στρατιωτικες συμμαχιες στην
    περιοχη
    4)και οι δυο εχουν προκαλεσει την Δυση και κατηγορηθηκαν για τρομοκρατια (μαλλον για προσπαθεια τρομοκρατικης απαντησης στην επισημη "τρομοκρατια" που κατασκευασε η Δυση)
    5)και οι δυο κατηγορηθηκαν για εσωτερικη καταστολη αντιδρασεων και εξ αυτης απωλεια νομιμοτητας.
    6)και οι δυο γνωριζουν οτι αποσταθεροποηση της Λιβυης θα ακολπουθησει αποσταθεροποιηση του Ιραν και για αυτο και Ιρανοι αξιωματουχοι πηρανε μετρα για βοηθεια του Κανταφι κατα την κλιμακωση.
    7)και τελος και οι δυο γνωριζουν την ...εξισωση που λεει οτι στον μεν αριθμητη το Ιραν "ενισχυει"την Al Qaeda και η Λιβυη την "καταπολεμα" αλλα ο παρονομαστης ειναι κοινος και για τους δυο και ισουται με το μηδεν που σημαινει οτι Al Qaeda ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Αυτο το ξερουν και οι δυο αλλα συμμετεχουν στο παιχνιδι υποδυομενοι ρολους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εάν είναι αλήθεια ότι η Ιαπωνία στηρίζει την οποιαδήποτε επίθεση ενάντια σε οποιουσδήποτε, τότε καλά κάνει ο Θεός που επιτρέπει να την πάρη ο διάβολος. Αυτό το σιχαμένο εγκληματικό έθνος ανεγκεφάλων συνεργατών των σιωνιστών και των φραγκομασσώνων, όταν πάη στον αγύριστο, μην λυπηθήτε. Του αξίζει. Έχει βαμμένα τα κιτρινιάρικα νύχια του με πολύ κινέζικο, κορεάτικο κτλ κτλ ΑΙΜΑ. Άκου σκασίλα για τους λίβυους η βρωμοϊαπωνία! ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ;;;! +Απ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οπως μας τα αναλυει ο Αρχελαος τοσο λεπτομερως (ονομαστης-παρονομαστης -υπολοιπον) φαινεται ξεκαθαρα οτι ξερει παρα-παρα πολλα.
    Συμφωνω και εγω μαζι του.
    Εμπρος λοιπον να βομβαρδισουμε το Ιραν.



    Μανιατης
    (οπαδος του Αρχελαου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Καντάφι τύρρανος ,συμφωνώ .
    Τώρα σε περίπτωση που επιτευχθεί η ανατροπή του ,πιστεύω ο λαός θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει μία νέα τυρρανία με δημοκρατικό μανδύα αυτήν τη φορά .Γνωρίζουμε καλά ότι Ισλάμ και δημοκρατία έχουν πάρει διαζύγιο προ αμνημονεύτων χρόνων.
    Είδαμε λαό μαζεμένο να αποδοκιμάζει και να εξεγείρεται εναντίον του Καντάφι δεν γνωρίζουμε όμως πόσοι τον υποστηρίζουν ακόμη.Ποιοί είναι η πλειοψηφία και ποιοί η μειοψηφία?
    Είδαμε έναν αιμοσταγή δικτάτορα να επιτίθεται στον λαό του και να σκοτώνει τους εξεγερμένους.
    Δεν γνωρίζουμε όμως πόσοι θα πεθάνουν μόλις θα έχει ανατραπεί το καθεστώς του σαν πράξη αντεκδίκησης από τους εξεγερμένους που ήδη θρηνούν εκατοντάδες .
    Έχουμε περάσει και εμείς εμφύλιο και γνωρίζουμε ότι δημιουργούνται μίση και ακρότητες που μπορούν να βγάλουν τα χειρότερα ένστικτα ενός λαού ,στην εξέλιξή του.
    Τώρα αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ποιά είναι η τόσο επείγουσα ανάγκη να γίνει αυτή η επέμβαση και τι επιπλέον κέρδη θα αποκομίσει η δύση την ώρα και την στιγμή που ήδη υπήρχε συνεργασία και δεν τους δημιουργούσε προβλήματα.
    Είναι σίγουρο ότι οι εξεγερμένοι και οι νέα κυβέρνηση θα είναι πιό βολικοί απέναντι στην Δύση ή πρόκειται απλώς για ευσεβείς πόθους?
    Η επιθυμία να παίξει η Λιβύη ηγετικό ρόλο στον αραβικό κόσμο και να ενώσει όλο το Ισλάμ μπορεί όντως να ήταν επιδίωξη του Καντάφι,αλλά είχε όντως την δυνατότητα να πετύχει κάτι τέτοιο?
    Πολύ αμφιβάλλω ,το Ιράν είναι πολύ πιό πιθανό να παίξει αυτόν τον ρόλο αφού λίαν συντόμως θα έχει και την ισχύ για να πετύχει κάτι τέτοιο (το γεγονός ότι στο Ιράν η ηγεσία θέλει να έχουν παντρευτεί όλες οι γυναίκες μέχρι τα 16 ,την ώρα και τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζουν δημογραφικό πρόβλημα σημαίνει ότι έχουν επιδιώξεις για μεγάλα πράγματα) .
    Τέλος αναρωτιέμαι πως πάρθηκε η απόφαση για επέμβαση την ώρα και την στιγμή που το Ισλάμ έχει κατακλύσει Ευρώπη και Αμερική.
    Ο Καντάφι κήρυξε Ιερό Πόλεμο .Δεν θα βρεθούν και μερικοί "επίδοξοι μάρτυρες" να μας κάνουν τον βίο αβίωτο ? Θα μπορέσουν οι μυστικές υπηρεσίες να τους σταματήσουν όλους? Χλωμό ,το βλέπω.
    Εάν η Δύση θέλει να παίξει τον ρόλο του χωροφύλακα τότε τι ήθελαν και έφεραν εδώ?
    Εάν σε Ευρώπη και Αμερική θρηνήσουμε πάλι αθώα θύματα ποιός θα φταίει και για ποιό λόγο όλα αυτά? Λίγους δικτάτορες έχει υποστηρίξει η Αμερική στην Λατινική Αμερική λχ και λίγες ανθρωπιστικές καταστροφές συνέβησαν? Τώρα τέτοιες ευαισθησίες και τέτοιο ρίσκο γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 20 Μαρτίου 2011 2:09 μ.μ.
    Εσεις απο την πρεσβεια του Ισραηλ.
    μηπως ειστε ο κ. Παπαχελας και μας το κρυβετε;
    η μηπως ειστε ο καθ' εαυτου κ. David Rothscum;
    Εκτος και εργαζεστε στο γραφειο του κυριου Δρουγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 21 Μαρτίου 2011 12:20 π.μ.

    Φιλε.Αλλο το τι ξερει καποιος και αλλο τα συμπερασματα σου περι βομβαρδισμου του Ιραν.Ασε σε εμενα να αποφασιζω για το τι θελω διοτι παλι λαθος εκανες για αυτο που επιθυμω να δω στο μελλον.Συμπληρωματικα θα ηθελα να σου πω οτι κορυφαιο στοιχειο για εμενα ειναι η ειρηνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 21 Μαρτίου 2011 2:12 π.μ.

    και για σενα θα γραψω μια συντομη απαντηση.Τιποτα απο αυτα που αναφερεσαι δεν ειμαι.Το μονο που ειμαι ειναι οτι μελετω προσεκτικα τα δεδομενα και μπορω και αναλυω ισως λιγο καλυτερα απο αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρχέλαος

    και μπορω και αναλυω ισως λιγο καλυτερα απο αλλους.

    21 Μαρτίου 2011 8:25 π.μ.

    --------------------

    Κατέβα από το "καλάμι" μην πέσεις και χτυπήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κατέβα από το "καλάμι" μην πέσεις και χτυπήσεις!
    ΑΠΕΛΛΗΣ
    21 Μαρτίου 2011 10:55 π.μ.

    Εχω ηδη κατεβει αρκετα για να με φτασεις και δεν...παει αλλο.Προβλημα σου αλλα βλεπω με ικανοποιηση οτι παρακολουθεις τα σχολια μου με ...αγωνια.Κατι ειναι και αυτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αρχέλαε
    έχεις σκεφθεί (μέσα στο αναλυτικό σου εγκέφαλο) ποτέ την περίπτωση, αν ο μουρλός Καντάφι δει ότι όλα χάνονται γύρω του να στείλει δέκα-δώδεκα αεροπλάνα σε αποστολή αυτοκτονίας και να πέσουν στο κέντρο του Παρισιού, της Ρώμης η και της Αθήνας και νάνε φορτωμένα με χημικές βόμβες Σάριν η Άνθρακα;
    Για την πολύ κοντά στην Λιβύη, Κρήτη έχεις σκεφθεί τίποτα;
    Βλέπω ότι για μερικούς επισκέπτες του "Ινφογνωμων" οι βαθιές αναλύσεις σου δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια άβραστη προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ.
    Για άλλους, συμπεριλαμβανόμενων και των υπογραφόντων, τα σχόλια σου έχουν εκτοξευτεί στον έβδομο ουρανό η για να γίνουμε πιο κατανοητοί στο επίπεδο των σχολίων του Σιδηρούντιου.
    Εκτός και είσαι ο ίδιος ο Δρ. Σιδηρούντιος και μας το κρύβεις λόγω μετριοπάθειας.


    Μιχάλης και Κάρολ Στέγρος
    Άγιος Νικόλας
    ΤΣ


    υγ.
    Το ότι είσαι ειρηνιστής μην μας το επιβεβαιώνεις!
    Το βλέπουμε! Και ο Μπούς ειρηνιστής και δημοκράτης είναι.
    Το ίδιο και ο Ομπάμα. Το ίδιο και ο Νιετανιάχου! Το ίδιο και Μπλέρ!
    Και ο Σαρκοζί! Αμ ο Γιωργάκης;
    Όλοι κόπτονται για την Ειρήνη και την Δημοκρατία! Μόνο που όπου ρίχνουν βόμβες τους βγαίνουν μπαστούνια. Αλλά που θα παει;
    Κάπου θα στεριώσει η δημοκρατία τους! Αλλά χρειάζονται και την δική σου "προσεκτική μελέτη και ανάλυση"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχω ηδη κατεβει αρκετα για να με φτασεις και δεν...παει αλλο

    -------------
    Κάνε μια προσπάθεια ακόμη, δεν έχεις πιάσει πάτο!!

    -------------

    βλεπω με ικανοποιηση οτι παρακολουθεις τα σχολια μου με ...αγωνια.Κατι ειναι και αυτο!!!

    21 Μαρτίου 2011 12:14 μ.μ.
    --------------

    Αγωνία (;;;)!!!

    Να προσθέσω στα άλλα μειονεκτήματα σου και την αυταρέσκεια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι ΗΠΑ προθυμοποιούνται λέει να αναλάβουν την αγορά ομολόγων της Ιαπωνίας.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ελίνα Γαληνού είπε...
    Οι ΗΠΑ προθυμοποιούνται λέει να αναλάβουν την αγορά ομολόγων της Ιαπωνίας.
    Ελίνα

    21 Μαρτίου 2011 7:15 μ.μ.

    Τα εχεις λιγο μπερδεψει.Ξαναδιαβασε τι εγραψες διοτι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αρχέλαε
    έχεις σκεφθεί (μέσα στο αναλυτικό σου εγκέφαλο) ποτέ την περίπτωση, αν ο μουρλός Καντάφι δει ότι όλα χάνονται γύρω του να στείλει δέκα-δώδεκα αεροπλάνα σε αποστολή αυτοκτονίας και να πέσουν στο κέντρο του Παρισιού, της Ρώμης η και της Αθήνας και νάνε φορτωμένα με χημικές βόμβες Σάριν η Άνθρακα;
    Μιχάλης και Κάρολ Στέγρος
    Άγιος Νικόλας
    ΤΣ
    Εχω την γνωμη οτι ο σκυλος σου ποτε δεν θα αφοδευε μεσα στο σπιτι σου οπου η γυναικα σου φτιαχνει κατσαρολα-φαι για αυτον.Το σεβεται και το φοβαται,τους περαστικους θα γαυγισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.