25/3/11

Αναλαμβάνει η Σμύρνη τη διοίκηση των αεροπορικών αποστολών του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

Σε 72 ώρες η 'Αγκυρα αναλαμβάνει τη διοίκηση των αεροπορικών επιχειρήσεων στη Λιβύη. Η διοίκηση θα ασκείται από τον αμερικανό διοικητή του στρατηγείου του ΝΑΤΟ,στη Σμύρνη. Τα σχέδια για μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων στη Λιβύη προβλέπουν μια αποστολή 90 ημερών, αλλά η διορία αυτή μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με το τί θα ζητηθεί, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.



"Πολλές από τις υποθέσεις στον σχεδιασμό στηρίζονται σε ένα παράθυρο τριών μηνών, αλλά αν (ο διοικητής του ΝΑΤΟ) αισθανθεί ότι είναι απαραίτητο να επεκταθεί, τότε απλώς θα χρειαστεί να το πει (...) εγώ περιμένω ότι θα είναι ή περισσοτερο ή λιγότερο", διευκρίνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται.



Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι στην αποστολή αυτή, η οποία εγκρίθηκε χθες, αναμένεται να μετάσχουν δεκάδες αεροσκάφη από την 28μελή στρατιωτική συμμαχία.
http://www.onalert.gr/

Εκνευρισμός στην Αθήνα για το "τουρκικό φέσι" στη Λιβύη.

Προβληματισμό προκάλεσε στην Αθήνα η απόφαση του ΝΑΤΟ να παραχωρήσει τη διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη στη Τουρκία,αν και ο ΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας προσπάθησε με δηλώσεις του να υποβαθμίσει τη σημασία της απόφασης.

Η αλήθεια όμως είναι ότι αν και η Ελλάδα από τη πρώτη στιγμή των επιχειρήσεων έδωσε τα πάντα σε επίπεδο υποδομών στο ΝΑΤΟ,δεν φαίνεται να κερδίζει κάτι ακόμη και σε επίπεδο αναγνώρισης. Τόσες μέρες,μόνο ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον έχει κάνει μια αναφορά στη χρησιμότητα των ελληνικών βάσεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στρατιωτικών το 40% των διευκολύνσεων για την επιχείρηση της πολυεθνικής συμμαχίας στη Λιβύη ,παρέχεται από τη Σούδα.

Ο ΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας ρωτήθηκε για την στάση που κράτησε η Τουρκία,στο θέμα της Λιβύης. Τελείως αρνητική στην αρχή,τελικά όχι μόνο συμμετέχει με σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις,αλλά αναλαμβάνει και τη διοίκηση.

Ο ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η Τουρκία συνηθίζει «να φέρνει τις αντιρρήσεις της όπου νομίζει ότι μπορεί να κερδίσει κάτι σε ένα άλλο μέτωπο», αλλά στην προκειμένη περίπτωση «δεν έχει πάρει τίποτα απ’ αυτή την απόφαση του ΝΑΤΟ και ας λέει ό,τι θέλει». 



Ζήτησε επίσης να μη συνδέονται αυτά τα θέματα, με θέματα όπως το Καστελόριζο, του οποίου την ελληνικότητα ουδείς αμφισβητεί. Επέρριψε μάλιστα ευθύνη σε «κάποιες πολιτικές δυνάμεις στη χώρα», με αποτέλεσμα «εμείς οι ίδιοι να είμαστε οι μόνοι οι οποίοι δημιουργούμε προβλήματα στους εαυτούς μας». «Υπευθυνότητα από όλους, αυτό είναι το ζητούμενο», υπογράμμισε.



Στη δημοσιογραφική παρατήρηση, ότι ο κ. Νταβούτογλου έχει κάνει τις περίφημες δηλώσεις περί Καστελορίζου, σύμφωνα με τις οποίες βρίσκεται περισσότερο στη Μεσόγειο, ο κ. Δρούτσας απάντησε ότι οι προσπάθειες και οι θέσεις της Τουρκίας είναι γνωστές καθώς και αυτά που είπε πρόσφατα ο κ. Νταβούτογλου, αλλά ζήτησε «να δίνουμε, πολύ περισσότερο βάρος σε αυτά που λέει η ίδια η Ελληνική Κυβέρνηση». 



Νομίζω, είπε κλείνοντας, ότι η ελληνική κυβέρνηση, η κάθε ελληνική κυβέρνηση λέει τα πράγματα με το όνομά τους και πάνω σε αυτό πρέπει να βασιστούμε.
http://www.onalert.gr

7 σχόλια:

  1. Δεν σας εμπιστευομαστε κ.Δρουτσα γιατι μεχρι τωρα δεν εχετε καταφερει να μας πεισετε οτι εργαζεστε για τα Ελληνικα συμφεροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος θέλατε να την αναλάβει, η Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος ασχολείται με μας τώρα, μια χώρα δορυφόρο της Τουρκίας, Φιλλανδοποιημένη μέχρι μυελού οστών και χωρίς βούληση να υπερασπιστεί οτιδήποτε την αφορά, παρά μόνο κάθεται και περιμένει τη μοίρα της...και τον σεϊζη... Καντάφι καντάφι καντάφι, Άσσαντ Άσσαντ Άσσαντ, Παπανδρέου Παπανδρέου Παπανδρέου. Πατήρ Υιός και Άγιο Πνεύμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι τούρκοι ΠΑΝΤΑ είναι του δόγματος, με λένε ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω.
    Οι "έλληνες" αξιωματούχοι του ΥΠΕΞ πάντως είναι περισσότερου του σκυψίματος και της παθητικής στάσεως (πίσω πόρτα, έγια μόλα έγια λέσα)
    αρκεί να μη στεναχωρήσουν τα μεμέτια που τους την λαδώνουν (την τσέπη η την πόρτα, ποτέ δεν θα μάθουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα η ελλάδα έχει ηδη αναλάβει ρόλο στο σχέδιο επίθεσης στον Μουαμάρ..... Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι δικοί μας παλεύουν ακόμα με γαλατικές ευγένειες προς την Τουρκία.
    Καλά κρασιά! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Τούρκοι σκεφτονται με υπερηχητική ταχύτητα, ενώ εμείς με ταχύτητα... αραμπά.
    Και τους λέγαμε "μπουνταλάδες῾..
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.