12/3/11

"Αποκαλύψεις" της Σαμπάχ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ ένα χρονίζον πρόβλημα  80 ετών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία βρήκε την λύση του μετά  απο την συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Αχμέτ Νταβούτογλουκαι Δημήτρη Δρούτσα. Στα βήματα μιας πολιτικής που χάραξαν  Βενιζέλος και  Κεμάλ Αττατούρκ (" αναμορφωτής του τουρκικού κράτους" - Διεστραμμένος σφαγέας των λαών της Ανατολίας)  κινήθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ τους.

Ο Tούρκος ΥΠΕΞ  Αχμέτ Νταβούτογλου  όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα εντυπωσιάστηκε  απο την βιβλιοθήκη ιδιοκτησίας μιας ηλικιωμένης Ελληνίδας  η οποία περιείχε βιβλία χρονολογούμενα απο το 1930  και εξέφρασε το ενδιαφέρον του  στον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα Χασάν Γκιογούς για την αγορά του ακινήτου όπου στεγάζει την βιβλιοθήκη αυτή. Παράλληλα πρότεινε στον Ελληνα ΥΠΕΞ  Δημήτρη Δρούτσα την κατασκευή ανάλογου κτιρίου σε περιοχή της Αγκυρας σε ακίνητο που θα διαθετεί  απο την Τουρκική Κυβέρνηση η οποία και θα μεριμνήσει για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Το δίδυμο Δρούτσα-Νταβούτογλου επέτυχε συναίνεση και στο θέμα των πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο με την μή πραγματοποίηση  πτήσεων  στις επίσημες αργίες
(Η Τουρκία σεβάστηκε την αργία της Καθαρής Δευτέρας στις 7 Μαρτίου, η η Ελλάδα  πρόκειται να σεβαστεί την  23η Απριλίου (Το 1920 Εθνικό Τουρκικό Συμβούλιο υπό τον Μουσταφά Κεμάλ κατέλυσε την κυβέρνηση του σουλτάνου Μεχμέτ ΣΤ' και δημοσίευσε προσωρινό σύνταγμα αποτελεί για την Τουρκία την  Ημέρα Ανεξαρτησίας).και η Τουρκία την αργία του  Πάσχα, την 27η Απριλίου.
http://english.sabah.com.tr

4 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ Ο ΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΠΑΓΝΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΛΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ. ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ. ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου!



    τι βιβλιοθήκη και τι βιβλία;
    και ποια κυρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sedat Laciner: Ο φιλο-ισραηλινός που κρύβεται πίσω από τον Νταβούτογλου

    http://greeknation.blogspot.com/2011/03/sedat-laciner_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.