12/3/11

Το «ίδρυμα» και ο νεοθωμανός Δάσκαλος

Ειδικού συνεργάτη
Σε τούτο εδώ το ιστολόγιο πριν μερικές μέρες γράφτηκε ότι ήταν ανεπίτρεπτο «ιδρύματα» τα οποία χρηματοδοτούνται και από το ελληνικό κράτος, δηλαδή τον έλληνα φορολογούμενο, να γίνονται δίαυλος προπαγάνδας των προπαγανδιστών κατά τον ελληνικών συμφερόντων. Και ένας τέτοιος φτηνός και θρασύς προπαγανδιστής είναι ο καθηγητής και υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας. Διαδίδεται ότι, τελικά, κάποιο ίδρυμα σε «κλειστή» συνάντηση ή κάπως έτσι ο θεωρητικός του νεοοθωμανισμού και τώρα αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας ήλθε και «τους τα είπε». Αντί λοιπόν όσοι διατείνονται ότι είναι επιστήμονες να «παραλάβουν» τον Νταβούτογλου και να κάνουν τα κείμενά του «κρεμμυδάκια τηγανισμένα» φιλοξένησαν την προπαγάνδα του. Εάν οι φήμες είναι όντως έτσι αποτελεί αξιοθρήνητη πράξη και όποιοι αμάρτησαν οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη.

          Ακριβώς, επανερχόμαστε, γιατί τις τελευταίες μέρες μιλήσαμε με πολλούς που παρευρέθηκαν σε κάποια μυστήρια σύναξη. Στην ωραία αυτή σύναξη, διαδίδεται, ο νεοοθωμανός ηγέτης και κύριος σύμβουλος του τούρκου πρωθυπουργού, εδώ και μια δεκαετία, συμπεριφέρθηκε ως σουλτάνος. Στους περιδεείς φροντιστές των δημοσίων του σχέσεων –οι οποίοι, όταν μιλούν στους έλληνες φορούν περικεφαλαίες σπουδαιότητας–, μαθαίνουμε ότι στεκόντουσαν μπροστά του ως και ήταν μαθητές δημοτικού. Οι φήμες λένε, πάντως, ότι τα άκουσαν, αποστομώθηκαν και δυσαρεστήθηκαν. Τους φέρθηκε σαν και να ήταν δάσκαλός τους και αυτοί ιθαγενείς. Μόνο καθρεφτάκια δεν τους κούνησε για να πάρει το έδαφός μας, τα χωρικά μας ύδατα και τον πλουτοπαραγωγικά γεμάτο ελληνικό ΑΟΖ. Είναι οι συνήθεις ύποπτοι, μας λένε οι πηγές μας, οι οποίοι πριν μερικές εβδομάδες βιάστηκαν να εκτοξεύσουν βέλη κατά των εθνικιστών, των νεοεθνικιστών και των απρόκλητων «Σερ». Δυστυχισμένοι καθόντουσαν στο σκαμνί που οι ίδιοι σκάρωσαν για τους φιλοξενούμενούς τους επιχειρηματίες και για τους εαυτούς τους, και άκουσαν τον Δάσκαλό τους.
Δάσκαλό τους που είναι και ο Δάσκαλος των ισλαμιστών της Τουρκίας. Δάσκαλός τους που λίγες μέρες πριν στην συνέντευξη σε στέλεχός τους είπε ότι με το «Στρατηγικό βάθος» θέλει να ενσωματώσει «γειτονικές περιοχές». Δάσκαλός τους ο οποίος την ΑΟΖ που αυτοί βιάστηκαν να εξοστρακίσουν με προπέτεια είπε στους Έλληνες ότι το Καστελλόριζο είναι στην … Μεσόγειο. Λυπούμαστε όσους από αυτούς τώρα γυρνούν και παραπονιάρικα λένε ότι … απογοητεύτηκαν. Ότι ένοιωσαν ιθαγενείς. Και ότι προσβλήθηκαν από την προπέτεια του νεοοθωμανού ισλαμιστή. Και τρέχουν τώρα να κάνουν νέες συναντήσεις δήθεν, για να μειώσουν τις ζημιές.
Το κράτος πρέπει πάντως άμεσα να σταματήσει να έχει συμβουλάτορες ΜΚΟ. Ο καθείς είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει αν δεν παρανομεί και οι προθέσεις του καθενός είναι βαθιά κρυμμένες μέσα στην ψυχική του άβυσσο. Το κράτος όμως πρέπει να διαφυλάξει τους δημόσιους θεσμούς και το εθνικό συμφέρον από κάθε ένα που δεν υπόκειται πολιτικούς και κοινωνικούς ελέγχους. Σύμβουλος του κράτους είναι οι κρατικοί λειτουργοί και κανείς άλλος.
Κάτι ακόμη: Δεν έγινε πλήρως σαφές κατά πόσο ο φιλοξενών τον Σουλτάνο είναι κάποιο ΜΚΟ ή κάποια «δεξαμενή σκέψης». Καθ’ υπερβολή λεγόμενες «δεξαμενές σκέψεις» υπάρχουν σε πολλά κράτη. Τα μέλη τους δεν είναι ακαδημαϊκοί ή όταν πηγαίνουν εκεί βγάζουν το ακαδημαϊκό τους καπέλο. Τυγχάνει όμως τα μέλη αυτών των «δεξαμενών» να είναι οι πιο σκληροί υποστηρικτές των εθνικών συμφερόντων των χωρών στα οποία λειτουργούν. Αν ένας που διατείνεται ότι είναι επιστήμονας ενταχθεί σε μια «δεξαμενή σκέψης» το κάνει για να διατυπώσει τις πιο άτεγκτες θέσεις για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του. Εδώ έχουμε το ακριβώς αντίθετο. Και εν  πολλοίς ερμηνεύει και τα μαύρα μας τα χάλια. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την θέσεις μερικών στο «μακεδονικό», τα χωρικά ύδατα, την αποτρεπτική στρατηγική της χώρας, το ενιαίο αμυντικό χώρο της Κύπρου, την υποβολή αίτησης ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, το σχέδιο Αναν, τα αξιοθρήνητα βιβλία ιστορίας, τις εκπομπές για το 1821, την διοργάνωση εκδηλώσεων για το σχέδιο Αναν λίγες μέρες μετά το ΟΧΙ των κυπρίων, τις σπασμωδικές αντιδράσεις για τον «μειλίχιο» νεοοθωμανό του «Στρατηγικού βάθους», για τις αυτοματοποιημένες στάσεις στο θέμα του ΑΟΖ, κτλ κτλ. Και τώρα το χαλί των δημοσίων σχέσεων του νεοοθωμανού Νταβούτογλου στο κέντρο της Αθήνας.
Έλεος πια. Λεφτά δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει όμως και ένας λογικός πολιτικός άνδρας να πει ότι τα ΜΚΟ καμιά σχέση δεν έχουν με το ελληνικό κράτος. Ότι όποιοι θέλουν μπορούν να κάνουν παρέα με τα ιδρύματα του κακόφημου Σόρος αλλά ότι ταυτόχρονα αν έχουν ελληνικά ονόματα και χρηματοδοτούνται με ελληνικά λεφτά οφείλουν να είναι πιο ευγενείς με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.    

7 σχόλια:

  1. Μα γιατί να νοιώσουν ιθαγενείς. Ιθαγενείς δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς το κακό είναι μεγαλύτερο
    απο όσο περιγράφει ο αρθρογράφος.

    Το ΕΛΙΑΜΕΠ εκφράζει την αμερικανική θέση στην Ελλάδα λειτουργεί υπο αγγλοσαξονική καθοδήγηση.

    Και ως γνωστόν τα αγγλοαμερικανικά συμφέροντα εξυπηρετούν και άλλες χώρες και να πάψουν κάποιοι εύκολα να δίνουν στις διακρατικές αντιθέσεις μόνιμο χαρακτήρα

    Κάποτε πρέπει να πούμε την αλήθεια πόσοι,ποιοί κια πως υπηρετούν τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δεν έγινε πλήρως σαφές κατά πόσο ο φιλοξενών τον Σουλτάνο είναι κάποιο ΜΚΟ ή κάποια «δεξαμενή σκέψης»."

    Τελικά έγινε πλήρως σαφές. Ήταν μια γνωστή δεξαμενή λυμάτων: "Ελληνόφωνα Λύματα του Ινστιτούτου Αμερικανο-Μουλωχτών Επικοινωνιολόγων και Πανεπιστημιακών" (ή κάπως έτσι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν κάποιοι αδυνατούν (να μην πω ότι το κάνουν εσκεμμένα) να ελέγξουν τέτοιου είδους κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, αφού δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα θα είναι να πάνε σπίτι τους - τώρα που προλαβαίνουν.

    Οι προδότες θα έχουν κακό τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=389493
    μειλίχιος υπουργός …. Μα αυτές είναι «ιδρυματικές» εκφράσεις ωραιοποίησης του Νταβούτογλου. Λέτε να πήρε κανένα μάθημα ο παλαίμαχος δημοσιογράφος;;;
    Ενας διαφορετικός λόγος για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ακούσθηκε από τα χείλη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την πολυσυζητημένη επίσκεψή του στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα. Ηταν ο λόγος που συνδύαζε τις πολύτιμες γνώσεις ενός διανοούμενου ακαδημαϊκού δασκάλου με τις σκληρές θέσεις ενός ρεαλιστή πολιτικού, του οποίου τελικά πρωταρχικός στόχος είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας του κάτω από έναν μανδύα διαλλακτικότητας και μειλίχιου ύφους. …
    Αρκεί όμως αυτή η νέα προσέγγιση, η οποία σαφώς τηρεί αποστάσεις από την εμπρηστική ρητορεία του παρελθόντος, για να σημειωθεί η επιδιωκόμενη και από τις δύο πλευρές πρόοδος, όταν ουσιαστικά οι τουρκικές θέσεις δεν αλλάζουν; ……

    Θετικό είναι πάντως ότι με τη νέα αυτή προσέγγιση επιχειρείται να αποτραπεί η συγκρουσιακή πορεία του παρελθόντος και αν η τάση αυτή εμπεδωθεί τότε και οι δύο χώρες θα έχουν αμοιβαίο όφελος, κυρίως ως προς την αποτροπή ενός ξέφρενου ανταγωνισμού στους εξοπλισμούς, ο οποίος υπήρξε μία από τις βασικές αιτίες για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας. Τα πράγματα όμως θα ήταν πιο ξεκάθαρα αν τα ωραία λόγια του κ. Νταβούτογλου συνοδεύονταν και από τις αντίστοιχες πράξεις.

    Πώς μπορεί να πεισθεί η ελληνική κοινή γνώμη για τις αγαθές προθέσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, …

    Οπως δεν πείθει και η πολύκροτη πρόταση για την άρση του απαράδεκτου Casus Βelli (με ταυτόχρονη ακύρωση των σχετικών αποφάσεων των κοινοβουλίων των δύο χωρών), καθώς ουσιαστικά υποχρεώνει την Ελλάδα να απεμπολήσει το δικαίωμα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο για την επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια.

    Κανονικά όλο αυτό το πλέγμα των νομικών προβλημάτων που αφορά το Αιγαίο (την «πιο δύσκολη θάλασσα στον κόσμο» κατά τον κ. Νταβούτογλου και άρα όχι υποκείμενη απλώς στους κανόνες του Διεθνούς Δίκαιου, όπως επιμένει η ελληνική πλευρά) θα έπρεπε να βρει τη λύση του στις συνεχιζόμενες διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών.

    Το ερώτημα όμως είναι αν, στην περίπτωση που οι διπλωμάτες καταλήξουν σε κάποια μορφής συμφωνία, ….
    Αλλά και στην Τουρκία τα πράγματα δεν θα μπορέσουν να ξεκαθαρίσουν πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου και υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα τις κερδίσει ο Ταγίπ Ερντογάν. Να δούμε αν τότε ο τούρκος πρωθυπουργός, απαλλαγμένος από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, θα μπορέσει να προχωρήσει σε πιο ουσιαστικές κινήσεις απέναντι στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περί Δασκάλων
    Ένα έθνος θέλει δασκάλους που να δασκαλεύονται από το έθνος τους και να ενσαρκώνουν το πνεύμα του, τα συμφέροντά του και τις κοσμοθεωρίες του. Τώρα τι έχουμε; Κάποιους που θέλουν να είναι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και έχουν για δάσκαλό τους τον νεοοθωμανό δάσκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσο πιό δουλοπρεπής εμφανίζεται κανείς, τόσο πιό περιφρονητικά σκέφτονται για αυτόν οι άλλοι.
    Αντε τώρα να πάει αυτός στην πατρίδα του και να πεί "τους τα είπα χύμα και ούτε που βρέθηκε ένας να μου απαντήσει καταλλήλως..."
    Για φαντάσου, ήρθε βόλτα στην επαρχία της..αυτοκρατορίας του!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.