10/3/11

Ο Νταβούτογλου μιλά Η Αθήνα σιωπά



Σε τουρκικό μονόλογο εξελίχθηκε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου στην Αθήνα, με τις μονομερείς δηλώσεις του -λύσεις για όλα τα ελληνοτουρκικά θέματα, μέσω μερίδας των ελληνικών ΜΜΕ.
Ο κ. Νταβούτογλου «ανακοίνωσε» μέσω των ΜΜΕ μια σειρά πολιτικών, διμερών, φιλικών συμφωνιών-λύσεων για τα προβλήματα του Αιγαίου, χωρίς να τύχει της αντίστοιχης σαφούς και σθεναρής ελληνικής απάντησης.
Ο κ. Νταβουτογλου ανέφερε:
* ΤΗ δέσμευση της κυβέρνησής του να άρει το casus belli (κίνηση μονομερή και εκτός διεθνούς δικαίου) αν η Ελλάδα δεσμευθεί στη Βουλή ότι παραιτείται του δικαιώματός της να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ν.μ. (κίνηση που εκπορεύεται από το Διεθνές Δίκαιο, που δεν αποδέχεται η Τουρκία). Φυσικά, μια τέτοια πρόταση εκπορεύεται από τις διμερείς συζητήσεις για διαφοροποίηση και των 6 ν.μ. των ελληνικών χωρικών υδάτων -δηλαδή παραχώρηση ελληνικής κυριαρχίας- την οποία η Αγκυρα ανακοινώνει, ενώ η Αθήνα σιγεί.
* ΤΗΝ ετοιμότητά του να συμφωνήσει «κώδικα συμπεριφοράς των ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο» (διαγράφοντας έτσι το FIR Αθηνών) που αφορούν τις «υπερπτήσεις στο Αιγαίο». Ανέφερε μάλιστα ότι τα τουρκικά αεροσκάφη έχουν κάνει μέσα στον χρόνο 2.843 παραβιάσεις, ενώ τα ελληνικά 12.346!
Ο κ. Νταβούτογλου δεν κάνει λάθος στα νούμερα. Ομως τα ελληνικά αεροσκάφη δεν έχουν παραβιάσει ποτέ τον τουρκικό εναέριο χώρο και δεν έχουν κάνει πτήσεις υπέρ της τουρκικής κυριαρχίας ούτε στην ηπειρωτική Τουρκία ούτε πάνω από την Ιμβρο και την Τένεδο. Επομένως, ο κ. Νταβούτογλου υπονοεί σαφώς ότι οι ελληνικές «παραβιάσεις» αφορούν πτήσεις ελληνικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά, από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, καθώς το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Σμύρνης τους έχει απαγορεύσει την υπερπτήση, αλλά και την προσέγγιση πέραν των 6 ν.μ. από το 2008, σαν να επρόκειτο για εναέριο χώρο «ξένου κράτους». Ο κ. Νταβούτογλου, επομένως, χρησιμοποιεί πλήρως υπέρ αυτού την αδυναμία που επέδειξε η Αθήνα να θέσει βέτο στο δόγμα του ΝΑΤΟ, που το υπερψήφισε προσφάτως με χέρια και με πόδια.
ΑΛΛΑ ούτε και χθες η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε στις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου:
* ΤΗ βεβαιότητά του ότι το Καστελόριζο δεν περιλαμβάνεται στις συνομιλίες για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, καθώς το ελληνικό νησί, που «ανήκει στη Μεσόγειο», μπορεί να παραπεμφθεί ακόμα και στο Δικαστήριο της Χάγης, αφού κάποιες πρόσφατες νομολογίες θεωρεί η Τουρκία ότι την ευνοούν.
ΤΕΛΟΣ, ο κ. Νταβούτογλου, στη Θράκη -και ενόψει των τουρκικών εκλογών- όχι μόνον χαιρέτισε την «τουρκική μειονότητα της Θράκης» αλλά προέτρεψε ανοιχτά και καθαρά τους ομοεθνείς του, ως «Ελληνες και Ευρωπαίοι πολίτες» που είναι, να ακουστεί η φωνή τους μέσα στην Ε.Ε.
ΔΗΛΑΔΗ, στην επόμενη επίσκεψή του, ο κ. Νταβούτογλου θα τους προτρέψει στην «αυτονομία» τους;

6 σχόλια:

  1. Θα ήταν καλό να είχε μετάφραση στα βιντεάκια, αφού δε γνωρίζουμε αυτήν την υπέροχη γλώσσα!!!

    Μήπως όμως θα΄πρεπε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε???

    "Γιασεμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιασεμή το μνημόνιο "χτύπησε" και το μεταφραστικό τμήμα ασιατικών γλωσσών του Blog!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Toυρκοι τους γνωρισαμε μεσα απο τους αιωνες ,με διαφορετικα ονοματα ,Χιονγκ-νου,Ουνοι,Ουιγουροι,Σελτσουκιδες,Μαμελουκοι ,Κιπτσακοι, Τιμουριδες ,Μεγαλοι μογγολοι,για να αναφερουμε μερικα απο αυτα ,που δεν επιτρεπουν στον μη ειδικο να μαντεψει οτι ανηκουν σε ενα κοινο κορμο.Μιλαμε ακομα για Τουρκους ,Τουρκμενιους,Κιργισιους ,Ουσμπεκους,Ταταρους,Αζερους,Καζαχους,Γιακουτιους,Τσουβασιους,Μπασσκιριους....που οι ορδες τους διεσχισαν ολες τις στεπες της Ευρασιας .Ο Ανατολ Φρανς τους ονομαζε κυριους της Αφαιμαξης .σκορπιες φυλες που σχηματιζουν ομοσπονδιες ,η μια απο αυτες τιθεται επικεφαλης και επιβαλλει σε ολες το ονομα της,επειτα ο σχηματισμος αυτος διαλυεται το ιδιο αποτομα οπως γεννηθηκε΄,καθενας ξαναβρισκει την ανεξαρτησια του και μετα απο μια περιοδο αναρχιας ,η επανασυνταξη απο μια αλλη φυλη ,και με αλλη ονομασια,περιπλεκοντας τα πραγματα τους ονομαζαμε και Κουμανους αλλοι Πολοβτσοι η Κιπτσακους ,η ιδια φυλη δενδισταζοι να παρειενα ονομα που δοξαστικε στο παρελθον,οτι ειναι κληρηνομος τους ,οι δυκοι μας Αβαροι ,Ταταροι ,και το βασιλειον των Χαζαρων .Το μοναδικος ορισμος αυτον των φυλων ειναι η τουρκικη γλωσσα ,με ορισμενες εξερεσοις πχ οι κουρδοι ,και ορισμενοι τουρκικοι σχηματισμοι που μιλανε περσικα χωρις να εχουν αποτουρκιστοι ,οπως οι Βουλγαροι οι οποιοι εκσλαβιστικαν οριστικα.Οφειλουμε ομως να παμε πιο μακρια και να βεβαιωσουμε οτι οι τουρκοι δεν αποτελουν φυλη ,δεν εχουν κανενα φυλετικο χαρακτηριστικο .Δεν υπαρχει αυτη καθαυτη τουρκικη φυλη .Εδω και εκει,Οπουδηποτε στον κοσμο ,κυλαει περισσοτερο ξενο αιμα στις φλεβες των τουρκων -αιμα κινεζων,ιρανων,Ελληνων,καυκασιων,ρωσων ,μαυρων ,παρα παλιο τουρκικο αιμα,απο αυτο το αιμα που εκανε τα πεταχτα ζυγωματικα και τα σχιστα ματια.Ειναι χαρακτηριστικο οτι οι τουρκοι αρχηγοι φθανοντας σε ενα οριμενο επιπεδο δυναμης θεωρουν καθηκον τους να εξοντωσουν κατα προτεραιοτητα ολους τους γειτινικους τουρκους ,πχ οπως ο Ταμερλανος ,η κινητηριος ιδεα οτι πρεπει να υπαρχει ενας μονο ηγετης ,κατα της ενοπλες αυτες συγκρουσης καποιες φορες τα τουρκικα στρατευματα εγκαταλειπουν τον νομιμο αρχηγο τους ,και παραδιδονται στον εχθρο οταν ειναι και αυτος τουρκος ,Ετσι συνεβη και με τον οθωμανο Βαγιαζητ στη μαχη της αγκυρας το 1402 ,ενω οι σερβοι που ειχε παρεμηναν και σφαγιαστηκαν ολοι ...αυτα προς το παρoν .T

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε πως;
    Τσογλαν χασαπ σιχτιρ τσαμπουκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Η εφημερίδα "Η Ελπίς",2 Ιουλίου 1848 γράφει:"Διά τήν αφροσύνην τών κυβερνώντων η Ελλάς,κατήντησε
    σ κ ύ β α λ ο ν.Καί ποία Ελλάς;Εκείνη τής οποίας τό όνομα έπρεπε νά είναι φ ό β η τ ρ ο ν,τής οποίας η φιλία έπρεπε νά είναι π ε ρ ι ζ ή τ η τ ο ς καί τής οποίας η φ ω ν ή έπρεπε νά είναι β α ρ ε ί α εις τήν πάστιγγα τής ε υ ρ ω π α ι κ ή ς οικογενείας".Άλλη εφημερίδα "Αθηνά",9 Απριλίου 1841 γράφει ότι διάδοχοι τών πασάδων,οι άθρωποι τής διεφθαρμένης εξουσίας,αμέσως μετά τήν εκδίωξη τών Οθωμανών,ασχολήθηκαν μέ τή συσσώρευση πλούτου,"μέ υλικήν καίηθικήν έκπτωσιν τού λαού.Οικειοποιήθηκαν αυθαιρέτως μέ παρανομίες καί απάτες,τήν εθνική γή πού προοριζόταν γιά τήν αποκατάσταση τών ακτημόνων
    α γ ω ν ι σ τ ώ ν καί μοιράσθηκαν μεταξύ τους τά τουρκικά τσιφλίκια.Μ'αυτές τίς λεηλασίες τού δ η μ ο σ ί ο υ πλούτου δημιουργήθηκαν τά "πολιτικά τζάκια"πού καταδυναστεύουν,λαφυραγωγούν καί ατιμάζουν τήν Ελλάδα επι ενάμισι σχεδόν αιώνα.

    Σάν νά μήν πέρασε ο ΧωρόΧΡΟΝΟΣ!!!
    Σάν νά μήν ανατέλει ο Ήλιος!
    Πού;
    Στήν Ηλιόπετρα-ΗλιοΓή!
    Τήν Ελ λάδα μας!
    Ανάψτε τίς φλόγες τής Ψυχής!
    Να γιορτάσουν ,εκεί,τήν Λαμπρή!
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άνθρωποι τής εξουσίας!
    Τούς περιγράφει ωραία ο Πλάτων στήν "ΠΟΛΙΤΕΊΑ"του.
    "φιλαναλωταί αλλοτρίων,..καί τόν μέν πλούσιον επαινούσιν τε καί θαυμάζουσι καί εις τάς αρχάς άγουσι,τόν δέ πένητα ατιμάζουσι.."
    {Φιλάργυροι καί τσιγκούνηδες δέν τούς παίρνεις ευρουλάκι...,αλλά τά λεφτά τών άλλων τά σκορπάνε..σάν μαρουλόφυλλα..,σπάταλοι γιά τά ξένα!!!!
    Θαυμάζουν,αγαπούν-υπηρετούν,καί επαινούν-προωθούν τούς έχοντες πλουσίους σέ θέσεις-αξιώματα καί περιφρονούν τούς φτωχούς καί τούς ντροπιάζουν,εξευτελίζουν..".

    Διαφθορά,δεσποτισμός τών ολίγων,αλαζονεία,υποκρισία...
    Είναι οι αγάδες,οι πασάδες,...πού λόγω τής άσκησης τής ε ξ ο υ σ ί α ς γιά πολλά χρόνια,έχουν γίνει άγριοι,θεριά ανήμερα..."ο δ'άνθρωπος κελεύων προστίθησι καί θηρίον"λέει ο παλιός συμπολίτης μας φιλόσοφος.
    ΔΙΚΑΙΟΣ(τούς χρειάζεται ένας ΠαπαΦλέσσας!}

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.