10/3/11

Συνεχίζεται η κατρακύλα και η απαξίωση θεσμών και προσώπων. Οι τελευταίο πρώτοι και οι πρώτοι αποστρατευταίοι!

Ειδικού Συνεργάτη
Οι κρίσεις των ανωτάτων αξκών στο ΣΞ ήρθαν για άλλη μία φορά να επιβεβαιώσουν την θεσμική και αξιακή κρίση  την οποία βιώνει τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα και δυστυχώς οι ΕΔ.
Τρανταχτό αρνητικό παράδειγμα το οποίο συζητείται ιδιαίτερα στις τάξεις των στελεχών των ΕΔ, αποτελεί η αποστρατεία του τέως Δκτή της 98 ΑΔΤΕ, Υποστρατήγου Κουτρή Σταύρου, ο οποίος αποστρατεύθηκε αν και συγκέντρωνε τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
  • Αρχηγός Τάξης (1978)
  • Αυστηρά υπηρεσιακός
  • Ιδιαίτερα ευφυής
  • Ιδιαίτερα καταρτισμένος
  • Μεγάλη εμπειρία σε διεθνή στρατιωτικά θέματα
  • Ιδιαίτερα μορφωμένος
  • Γλωσσομαθής και με
  • Ιδιαίτερα διοικητικά χαρίσματα.
Κυρίως το πέρασμά του από την Δκση της 98 ΑΔΤΕ άφησε άριστες εντυπώσεις στα στελέχη του νησιού, καθώς ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την εκπαίδευση - επιχειρησιακή ετοιμότητα των Μονάδων και το ηθικό του προσωπικού, θέτοντας το προσωπικό του όφελος στη σκιά του αντίστοιχου υπηρεσιακού - εθνικού. 
Σε μία περίοδο όπου το ηθικό των στελεχών των ΕΔ αποτελεί ζητούμενο και τη στιγμή που η αξιοκρατία δοκιμάζεται αφού η έλλειψη αυτής τα τελευταία χρόνια δημιούργησε μία κατάσταση αδιεξόδου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, το παράδειγμα της αποστρατείας του εν λόγω αξκού σε συνδιασμό και με την προαγωγή ''τελευταίων'' και αμφιβόλου αξίας αξκών, τίθεται το ερώτημα:
Κατά πόσο αξίζει ένα στέλεχος να καταβάλλει σε όλη του τη ζωή προσπάθειες, να διαβάζει, να ξενυχτά, να παραμελεί τα πάντα για να βγει πρώτος, να καταρτιστεί, να μάθει γλώσσες, να μορφωθεί, να διακριθεί, να διοικήσει με γνώμωνα το υπηρεσιακό και το εθνικό συμφέρον, δεδομένου ότι τελικά θα απαξιωθεί η προσπάθειά του και θα επικρατήσουν οι φελοί και εκείνοι που ήταν πραγματικά τελευταίοι, πιο πίσω και από άτομα που φοίτησαν στη Σχολή Ευελπίδων, προερχόμενοι από την ...Ουγκάντα (ας μας συγχωρήσουν οι συμπαθείς εξ Ουγκάντας φίλοι μας). 
Τελικά αποδεικνύεται ότι η πολιτικοποίηση των στελεχών των ΕΔ ευνοεί τους μετρίους και τους ''τελευταίους'', επειδή ακριβώς σ'αυτόν τον τόπο δεν αντέχουμε τους άριστους.
Τελικά δεν ξέρει κανείς αν θα πρέπει να κλαίει ή να γελάει.
Παρά την εθνική συμφορά που βιώνει η χώρα, που οφείλεται στον κομματισμό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ -κυρίως στις άθλιες πρακτικές της αναξιοκρατίας και της επικράτησης των πρασινοφορουρών που εφάρμοσε και θεσμοθέτησε το ΠΑΣΟΚ στο κράτος και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μετά το 1981- φαίνεται ότι δεν διδάχτηκε κανείς. Ούτε ο Βενιζέλος, ούτε το εξαπτέρυγο του Γ. Παπανδρέου στο υπουργείο Άμυνας, ο κ. Μπεγλίτης.
Η λέξη αίσχος δεν μπορεί να εκφράσει το μέγεθος του ολισθήματος των ιθυνόντων του υπουργείου άμυνας.

22 σχόλια:

  1. Ποτέ θα βάλλουν,ποτέ θα βαάλλουούν
    αλβανοό στράτηγοό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γνωριζω τον ανδρα ωστοσο διακρινω μια απογοητευση γιατι δεν πηρε τη θεση ο εν λογω αξιωματικος απο μια αναξια πολιτικη ηγεσια.Θα προτιμουσα να δω εναν υμνο για τον εν λογω αξιωματικο για τη δραση του και οχι για τη θεση που εχασε!Φαινεται οτι η κοματικοποιηση στις ενοπλες δυναμεις υπερτερει του εθνικου συμφεροντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου ρε Σταύρακα γίγαντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥ. ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟΥΣ!

    ΤΙ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΕΧΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟ 2004 ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ "ΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΦΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ". ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ / ΦΥΛΑΔΙΟ ΠΗΓΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ! ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ίδια συμβαίνουν παντού.

    Οι προδότες θα έχουν κακό τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΚΑΘΗΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΑ....
    ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ,ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ "ΤΟΛΜΗΣΑΝ" ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΑΣΜΑΤΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ.....ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΗ,ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά αυτη η κυβερνηση οι πολιτικοί μας, εχουν τρελαθεί; Λησμονουν οτι τους εχει εκλέξει ο ελληνικός λαός και κανουν εργα αντιθετα με την θεληση του!!! Η Ελλαδα αν ειχε δημοκρατία, στα 35 χρονια που κυβερνουν πολιτικοί θα έπρεπε για μείζονος σημασίας θεματα να έκαναν και καποιο δημοψηφισμα. Και ας αφησουν οτι επιλαμβανεται η Βουλη... Ποιος τους είπε οτι η βουλη ειναι αντιπροσωπευτική; Για ενα μείζων θεμα θελω εγω με την ψηφο μου να καθορίζω πως θα επιλυθεί και όχι ο βουλευτής που περιστασιασκά εξελεξα να με εκπροσωπεί στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά γίνονται κάθε χρόνο. Δείτε τι έγινε και πέρυσι στις κρίσεις. Οι σχετικοί με το θέμα,γνωρίζουν οτι η παρούσα ηγεσία, έδιωξε απο το Πεζικό τους καλύτερους αξιωματικούς που είχε, αυτούς δηλαδή που μπορούσαν να αρθρώσουν επιχειρησιακή σκέψη. Ετσι δεν υπάρχει καμμία αντιπρόταση σε οτι και αν διατάζει το παλληκάρι. Δεν ενδιαφέρει αξιοκρατία το στρατό μας. Φαντάζομαι οτι ουδείς στο συμβούλιο πέρυσι και φέτος άνοιξε τους ατομικούς φακέλους των κρινομένων. Ουδείς διάβασε τι έχουν επιτύχει στην καριέρα τους και σε τι θέσεις έχουν υπηρετήσει. Άλλα είναι τα προσόντα των αντιστρατήγων. Δείτε πόσοι απο το περυσινό Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβιούλιο μιλούσαν αγγλικά ή είχαν νατοϊκή εμπειρία. ΕΝΑΣ. Φέτος προστέθηκε άλλος ένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΑ ΤΕΤΙΟΕΣ "ΕΙΔΗΣΕΙΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας μην ξεχνάμε ότι το επώνυμο Βενιζέλος δεν είναι το πραγματικό του. Γιατί άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με το σχόλιο του Ανώνυμου/ 10 Μαρτίου 2011 7:06 μ.μ.
    Η παρούσα ιστοσελίδα μας είχε συνηθήσει σε άλλης ποιότητας αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΥΣΤΥΧΏΣ Ο ΚΑΝΌΝΑΣ ΙΣΧΎΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΆ, ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΞ ,ΟΠΟΥ Ο ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΕΥΣΗΣ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυστυχώς οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν απαξιωθεί από τους πολιτικούς της μεταπολίτευσης. Από τον απλό στρατεύσιμο που προσπαθεί να βρεί μέσο για μια καλύτερη μετάθεση, μέχρι και στις κρίσεις στους ανώτατους βαθμούς τα κριτήρια δεν είναι πάντα αξιοκρατικά.

    Όποιος είναι πιο πολύ "τσάτσος" από τον άλλο βολεύεται καλύτερα.
    Για όλα αυτά φταίνε οι πολιτικοί των 2 κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), που έκαναν επιστήμη το "τσατσιλίκι" στις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Δυστυχώς ακόμα και στα μόνιμα στελέχη, ακόμα και στις κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών επικρατεί το μέσο ή ακόμα και η πολιτική εμπάθεια.

    Συχνά άριστοι αξιωματικοί, από τους πρώτους στη Σχολή Ευελεπίδων, Ικάρων, κ.λπ., και στις σχολές Πολέμου, ΣΕΘΑ, αποστρατεύονται με τον βαθμό του Ταξιάρχου καί άλλοι με λιγότερα προσόντα προάγονται γιατί δυστυχώς οι πολιτικοί θέλουν να επεμβαίνουν και ουσιαστικά να ελέγχουν κομματικά τις Ενόπλες Δυνάμεις.

    Τα αποτελέσματα όλων αυτών των πρακτικών, φαίνονται κάθε μέρα, από το φιάσκο των Ιμίων, τις υπερπτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, την αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας, το CASUS BELLI των Τούρκων, την μη οριoθέτηση της ΑΟΖ, κ.λπ.

    Αν είχαμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, με ηψηλό ηθικό και φρόνημα των στελεχών τους θα γινόντουσαν όλα αυτά; Οχι Βέβαια.

    Και στην Αστυνομία τα ίδια γίνονται, για αυτό γεμίσαμε λαθρομετανάστες εισβολείς και εγκληματικότητα, γιατί το φαύλο Πολιτικό Σύστημα απαξίωσε και την Αστυνομία.

    Που είναι η παλία Χωροφυλακή και η Αστυνομία Πόλεων; Υπήρχε τόση εγκληματικότητα παλιά; Ήταν τα σύνορα διάτρητα να περνάει ο τούρκος δουλέμπορας και ο κάθε λαθρομετανάστης όποτε γουστάρει; Ή γινόντουσαν τόσα εγκλήματα κάθε μέρα; Όχι βέβαια.

    Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, από το 1974 και μετά μας οδήγησαν στο κατήφορο, και αν δεν ξυπνήσουμε σε λίγο θα πιάσουμε πάτο.

    Μαυρίστε λοιπόν στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ για να ξεβρωμίσει ο τόπος, μπας και δούμε άσπρη μέρα σ' αυτή τη χώρα. Αλλιώς χανόμαστε και βουτάμε πιό πολύ στα σκ@@α, όπως είπε και ο Ντομινίκ Στρος-Καν στη τελεταία συνέντευξή του για την κατάσταση στην Ελλάδα.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

    Αχιλλέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήμαρτον τι άλλο θα διαβάσουμε!Ο συγκεκριμένος αξιωματικός δεν πιστεύω να αποτελεί αυτή την λαμπρή και φωτεινή εξαίρεση απλά όπως συμβαίνει κατά κόρον στην Ελλάδα η εξέλιξη του έγινε συναρτήσει του παράγοντα κομματικές-πολιτικές διασυνδέσεις. Έτυχε λοιπόν να είναι κομματικοποιημένος με το κόμμα της αντιπολίτευσης και έτσι η καριέρα του τέλειωσε λίγο νωρίτερα από όσο υπολόγιζε...Άλλωστε αν ήταν τόσο ξεχωριστός δεν θα καθόταν να ανέχεται σαν γλάστρα(όπως και όλοι οι εν ενεργεία ανώτατοι του σήμερα) ούτε την παρούσα κατάσταση που οδηγεί με ακρίβεια την χώρα στην καταστροφή ούτε τις διάφορες ύβρεις από τα πολιτικά παχύδερμα(μεταφορικά και κυριολεκτικά η λέξη). Ήταν όμως φαίνεται απλό γρανάζι του συστήματος το οποίο και πέταξαν έξω μόλις σκούριασε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε Σάββα σε είχα για πιό αξιοπρεπή! Έβγαλες ήρωα τον κόπανο! Εφυγες νωρίς από τον στρατό γιαυτό δεν τον πρόλαβες σε όλο του το μεγαλείο. Μέχρι που όταν υπηρετούσε στο ΓΕΣ σε θέση κλειδί και τον έπαιρναν ο δοικητές μονάδων τηλέφωνο για να λύσουν κανένα πρόβλημα, έβαζε με ένα κουμπί ψεύτικο θόρυβο ότι κόπηκε η γραμμή….μεγάλο μυαλό, πώς μπόρεσε ρε παιδί μου και το σκέφτηκε αυτό; Οι διοικητές των μονάδων καταδρομών βέβαια ήταν όλοι χαζά παιδάκια και δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ασε που με το αδελφό του, γνωστό αεριτζή έμπορα είχαν στήσει εταιρεία πυραμίδα για εξαπατούν αφελείς αξιωματικούς. Οσο για την αξία του, ο αείμνηστος καθηγητής Σκούπας στην ΣΣΕ που ήταν οικογενειακός φίλος, μου είχε αναφέρει πως πρόκειται για μετριότατο μαθητή και πως οι "πιέσεις" τον είχαν κάνει αρχηγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 'Ήξερε πολλά! Έπρεπε να"πεθάνει"!
    Ίσως αυτούς τους καιρούς οι έλληνες στρατιωτικοί δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανοί ...ίσως οι ένοπλες δυνάμεις δεν πρέπει να είναι απολύτως αξιόμαχες...
    Ποιός ξέρει ίσως άλλη να είναι η πολιτική βούληση των ηγετών μας και των αφεντικών τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Θα ήταν όντως καλύτερο αν το άρθρο αναφερόταν γενικότερα στις αποστρατείες, πως παρενέβη η πολιτική ηγεσία κλπ. Θα είχαμε πληρέστερη εικόνα. Ωστόσο η ανα΄ρτηση είχε κάθε λόγο ναγίνει, έστω και λειψή.
    Με την ελάχιστη (αλλά όχι ανακριβη) πληροφόρηση που έχω δεν συμφωνώ ότι ο εν λόγω στρατηγός υποστήριζε τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, δεν νομίζω ότι είχε εκδηλώσει πολιτική/κομματική προτίμηση, αντιθέτως η σημερινή κυβέρνηση γνωριζε ότιαρνείτο, ακόμα και παραμονές των κρίσεων, να τοποθετηθεί μετο επιχείρημα ότι είναι αξιωματικόςκαι δεν πρέπει. Η αποστρατεία του λογικά συνδέεται με μια τέτοια τοποθέτηση.
    Δεν είδα τον σχολιαστή που υπογράφει βαρύγδουπα με το όνομα κορυφαίου φιλοσόφου να εξεγείρεται όταν αξιωματικοί (του ναυτικού αν θυμάμαι)παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση και νατους υπερασπίζεται έστω με ένα μικρό σχόλιο. Έτσι ώστε να δικαιολογηθεί το εμπαθές σχόλιό του για τον κ. Κουτρή.
    Τέλος πρώτη φορά ακούω, βλέπω, διαβάζω, ότι ο πρώτοςτη τάξη μαθητής στη σχολή Ευελπίδων μπορεί να διοριστεί μεπιέσεις! Θα είχε ενδιαφέρον να υπάρξουν παραδείγματα (από το παρελθόν)και επιχειρήματα ώστε να μη μάθουμε καποια στιγμή ότι ο σχολιαστής δάγκωσε τυχαία τη γλω΄σα του καιδηλητηριάστηκε.
    Είπαμε ότι αν η ζήλεια ήταν ψώρα θα γέμιζε όλη η χώρα, αλλά υπαρχουν πλέον και εντομοκτόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "... ή στραβός είν΄ο γυαλός, ή στραβά αρμενίζουμε" !!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν υπάρχουν ενστάσεις επί της ουσίας του άρθρου, τις φιλοξενούμε ευχαρίστως.
    Το άρθρο αναφέρει ότι αποστρατεύτηκε ο πρώτος και παρέμενιε σε κρίσιμη θέση ο τελευταίος όλων.
    Αυτό είναι ένα θέμα.
    Έτσι, εκτός τους ότι δίδεται ένα χείριστο παράδειγμα στους αξιωματικούς, που αντί να φροντίζουν να αναδειχτούν μέσα από την συνεχή προσπάθεια και την ευγενή άμιλλα, θα φροντίζουν να γλύφουν και να κομματικοποιούνται, απαξιώνεται και το σύστημα αξιολόγησης καθηγητών, αξιωματικών, διοικητών, δηλαδή ολόκληρος ο στρατός ως σύστημα, και αναδεικνύεται ρυθμιστής το κόμμα και οι παρατρεχάμενοι των υπουργών, που είναι ό,τι χειρότερο, ό,τι πιο ανήθικο, ό,τι πιο αναξιοκρατικό και κατ' υοσίαν αντιπατριωτικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
    Τεράστια θλίψη και απογοήτευση, γιατί θα περίμενε κανείς από τον Βαγγέλη το Βενιζέλο καλύτερες επιλογές.
    Κρίμα και πάλι κρίμα.
    Αυτά έχω να πω για το άρθρο του ανώνυμου συνεργάτη και αν υπάρχει κριτική επί του άρθρου ή επί του σχολίου μου, την ακούμε και την φιλοξενούμε ευχαρίστως.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν έχω άποψη, για το ποιόν του ανδρός, καθώς δεν είχα την τιμή να τον γνωρίσω. Ομως, η επι του θέματος προσωπική μου εμπειρία, με οδηγεί στο θλυβερό συμπέρασμα, πως το κακό για το Στράτευμα και τον τόπο συνεχίζεται, αφού ανέκαθεν οι μετριότητες και οι φελλοί εξυπηρετούσαν το σύστημα ποικιλοτρόπως, όντας πρόθυμοι να υπακούουν στις προσταγές του! Φυσικό επακόλουθο, αυτής της νοοτροποίας και πρακτικής, είναι η ατέρμων κατρακύλα κι' ο ευτελισμός.
    Δυστυχώς, ο θεός με αξίωσε να ζώ σε μια τέτοια χρονική περίοδο, όπου ο τόπος αυτοκαταστροφικά επιλέγει να παρουσιάζει, ένα τεράστιο έλλειμα ταυτότητας, αξιών και Ηγητόρων. Θλύβομαι κι' ανησυχώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μη τρελαθούμε επειδή αποστρατεύτηκε ο καποιος υποστράτηγος,ενώ αν τον προήγαγαν θα ηταν όλοι ευχαριστημένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλα ρε παιδιά...όλα καλά... αλλά ποιο ήταν το έργο του.. τι το καινούργιο και καινοτόμο που θα βοηθούσαν τον ΕΣ παρουσίασε στην πορεία του?
    Δλδ τι το παραπάνω είχε από τους άλλους.
    Επίσης ο Δρούγος αναφέρει ότι τιμήθηκε από τον πρέσβη των ΗΠΑ με παράσημο... για ποιο λόγο?
    για τις υπηρεσίες του στις ΗΠΑ?
    ε... σίγουρα θα το αξιοποιήσει σε αυτούς που τον τίμησαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.