15/3/11

Ενα εκατομμύριο καρδιές χτυπούν στο Ντιγιαμπακίρ


Oλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Ντιγιαμπακίρ καθώς πάνω από ένα εκατομμύριο Κούρδοι αναμένεται να συμμετέχουν στην γιορτή της Νεβρόζ την 20η Μαρτίου. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδης με χιλιάδες ανθρώπους να συμμετέχουν, με αφίσες πάνω και πλακάτ να κοσμούν κεντρικά σημεία της πόλης,Ιδιαίτερη μέριμνα αποδίδεται στην μετακίνηση Κούρδων από γειτονικές περιοχές..Παράλληλα έχουν αποσταλεί επίσημες προσκλήσεις σε ηγέτες των Κούρδων στο Ιράν,την Συρία και στο Ιρακινό Κουρδιστάν να παραστούν στην εκδήλωση.Αναμένονται  αντιπροσωπείες από την Ευρώπη αλλά και πλήθος επισκεπτών από την Μέση Ανατολή.(rojaciwan.com,firatnews.com)

 Σε επιφυλακή η Τουρκία για την Κουρδική Πρωτοχρονιά
Από την ανησυχία ότι η επικείμενη γιορτή της Κουρδικής Πρωτοχρονιάς, γνωστή κι ως  Νεβρόζ, θα έχει άρωμα… Τυνησίας και Αιγύπτου διακατέχονται οι τουρκικές αρχές οι οποίες διοχετεύουν στα τουρκικά ΜΜΕ πληροφορίες για «αγκιτάτσια» του ΡΚΚ κατά τη διάρκεια των εορτασμών.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) θα διοργανώσει εορτασμούς για το Νεβρόζ, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 15 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μία εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας στο Ντιγιάρμπακιρ, την πρωτεύουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν θα ανάβουν διαρκώς τελετουργικές πυρές ενώ παράλληλα θα διεξάγονται άλλες φεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Η KCK προτίθεται να ολοκληρώσει τις εκδηλώσεις με μία μεγάλη διαδήλωση στις 20 Μαρτίου, η οποία θα είναι σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές προάγγελος και άλλων διαδηλώσεων με στόχο να δημιουργηθεί «κλίμα» ενόψει των προγραμματισμένων για τις 12 Ιουνίου γενικών εκλογών της Τουρκίας.

Στόχος του ΡΚΚ και της KCK, την οποία οι τουρκικές αρχές θεωρούν ως σκέλος του ΡΚΚ είναι να πληγεί η υποστήριξη που απολαμβάνει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας στις κουρδικές περιοχές της χώρας.
  http://www.elzoni.gr/

2 σχόλια:

  1. ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!!

    ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ???

    "Γιασεμής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φέτος δεν προλαβαίνουμε, αλλά του χρόνου θα πρέπει να μετάσχει και αντίστοιχη Επιτροπή από την Ελλάδα...ότι κάνουν οι τούρκοι στην Θράκη, θα πρέπει να το πράττουμε στο 20πλάσιο και μεις στο Κουρδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.