15/3/11

Πανηγύρια με φόρους και μειώσεις



Του Γιώργου Κράλογλου 
Η «πίτα», δηλαδή η καταχρεωμένη κρατική μηχανή, θα μείνει ολόκληρη. Και ο «σκύλος», δηλαδή ο κομματικός μηχανισμός στο σύνολό του που ζει και αναπνέει μόνο από το κράτος, θα μείνει χορτάτος. Έστω και με κάποιες περικοπές για στάχτη στα μάτια των “ιθαγενών”. Όλα τα άλλα περί συρρίκνωσης του κράτους θα είναι απλώς μια νέα κακοστημένη θεατρική απάτη. 
Γιατί στη διατήρηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου κράτους είναι το μόνο που συναίνεσαν (πλαγίως και σιωπηρά βεβαίως) όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί  (ο καθένας με τον δικό του πολιτικό τρόπο) στο σκηνικό που μας σερβίρισαν ως προσπάθεια σύγκλισης των απόψεων των κομμάτων.

Το θέατρο όμως το κατάλαβαν πρώτοι οι Γερμανοί και έβαλαν την κα. Μέρκελ να στείλει το μήνυμα (αμέσως μετά τις συναντήσεις για συναίνεση). «Θα σας βοηθήσουμε μόνο αν και εσείς πουλήσετε την κρατική περιουσία».

Τι μένει τώρα; Μένει να σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση ένα νέο «αντάρτικο» βουλευτών και κομματικών του ΠΑΣΟΚ που δήθεν θα διαφωνούν σε κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης για κάθε αποκρατικοποίηση ή εκμετάλλευση της κρατικής περιουσίας.

Πρόκειται για σκόπιμο «αντάρτικο», για φρενάρισμα κάθε ιδιωτικοποίησης. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι το 2012 ξεκινά η ευρύτερη προεκλογική περίοδος.

Το «αντάρτικο» λοιπόν (να το περιμένετε σύντομα) θα το πλαισιώσει και ο κομματικός στρατός της κυβέρνησης που τον έχει ντύσει «συνδικαλιστή» και προστάτη των λαϊκών συμφερόντων.

Σημαία και σύνθημα θα είναι «κάτω τα χέρια από την περιουσία του λαού».

Συμπαραστάτες θα είναι τα, μονίμως, εκτός τόπου και χρόνου αριστερά κόμματα που θα αρνούνται τα πάντα με την γνωστή γλώσσα του 18ου και 19 αιώνα.

Και όλους αυτούς θα τους ενισχύουν (με δικολαβίστικες τοποθετήσεις) η Νέα Δημοκρατία και τα συγγενή της κόμματα που ψάχνουν να βρουν ιδεολογική ταυτότητα.

Η προπαγάνδα του «δεν ξεπουλάμε την δημόσια περιουσία» θα αρχίσει αμέσως μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει με υπολογισμένες... «χοντράδες» στο δήθεν προγραμματισμό εκποίησης της κρατικής περιουσίας ή σε πρόγραμμα αποκρατικοποίησης.

Οι κινήσεις θα εντυπωσιάζουν μεν αλλά θα γίνουν μόνο και μόνο για να ξεσηκωθούν οι «προστάτες» του ελληνικού δημοσίου.

Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει το γνωστό κομφούζιο όπου κανείς δεν θα καταλαβαίνει τι πραγματικά είναι πράξη και τι είναι μόνο λόγια.

Θα συμβεί δηλαδή ό,τι ακριβώς (με υπολογισμό) έγινε τόσο στη μέχρι τώρα δήθεν εξυγίανση των ΔΕΚΟ και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Την δήθεν εξυγίανση στις κρατικές συγκοινωνίες όπου μέσα στην φασαρία και τα κυβερνητικά «αντριλίκια» και τις αυξήσεις των εισιτηρίων ξεχάστηκαν οι μετατάξεις, οι μειώσεις προσωπικού (εκτός από την μη ανανέωση των συμβάσεων που ήταν και αναμενόμενο και εύκολο ) και όλα τα μέτρα που θα έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη των ΔΕΚΟ.

Το δήθεν άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που δεν τα άνοιξαν (έτσι όπως μας τα παρουσίασαν) αλλά απλώς τα μπάλωσαν πάνω σε υποδείξεις των συντεχνιών.

Την δήθεν αποτελεσματικότητα των μέτρων με εικονικές μειώσεις χρεών που δεν είναι τίποτε άλλο από στάση πληρωμών 12 και πλέον δισ. ευρώ του κράτους-μπαταχτσή προς επιχειρήσεις και προμηθευτές.

Γιατί όμως όλες αυτές οι κατεργαριές; Απάντηση δίνει η πολιτική «συνέπεια» της ιστορίας του τόπου που δεν πρόκειται να αλλάξει. Το κράτος τρέφει τον πολιτικό μηχανισμό στο σύνολό του. Το κράτος τρέφει όλους τους κομματικούς παρατρεχάμενους. Το κράτος τρέφει το 50% και πλέον των ψηφοφόρων. Το κράτος τρέφει κόμματα και πολιτικούς μέσα από τα τόσα και τόσα σκάνδαλα που εμείς απλώς τα παρακολουθούμε μόνο ως «σαπουνόπερες» από την τηλεόρασή μας...

Το κράτος και η ιδέα του κράτους στηρίζει πολιτικούς σχηματισμούς και ιδεολογίες. Το κράτος τρέφει τους μισούς εργαζόμενους πάνω από το τραπέζι και τους συνδικαλιστές εκπροσώπους τους κάτω από το τραπέζι. Το κράτος τρέφει και συγκεκριμένες ομάδες επιχειρήσεων και δήθεν επιχειρηματιών «νέας γενιάς» που τα «κεφάλαιά» τους είναι μόνο η εισχώρηση στα κόμματα και το μοίρασμα των υπερβάσεων στις αναθέσεις.

Είναι λοιπόν δυνατόν να πουληθεί αυτή η «ιερή αγελάδα» που τρέφει τόσο κόσμο. Και τα λεφτά που χρωστάμε θα βρεθούν; Θα βρεθούν από τους φόρους που θα συνεχίσουν να πέφτουν στα κεφάλια των επιχειρηματιών που είναι «εκτός κλίματος».

Από τους φόρους που θα πέσουν στα κεφάλια όσων τόλμησαν να έχουν διαμέρισμα που το νοικιάζουν ή ακόμη και αν δεν το νοικιάζουν και τολμούν να το μεταβιβάσουν στους κληρονόμους. Δείτε τι συμβαίνει (στην πράξη) και τι θα συμβεί στη δήθεν ισχύουσα άρση του πόθεν έσχες στην πρώτη κατοικία και θα με καταλάβετε.

Από τις συνεχείς αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών με σκοπό να σπρώξουν τους ιδιοκτήτες να «σκοτώσουν» περιουσίες για να πάρει το κράτος φόρους.

Και τέλος από μειώσεις μισθών και συντάξεων με το πρόσχημα των παθητικών των Ταμείων εξαιτίας της ανεργίας. Της ανεργίας που ασφαλώς θα περάσει το 1.000.000 μέσα στο 2011. Αλλά θα αφορά εργαζόμενους μόνο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Στο δημόσιο θα αναγγελθούν και προσλήψεις!!!

6 σχόλια:

  1. Για όλα αυτά, καθώς και για το γεγονός ότι μας θεωρούν όλους βόδια με μυαλό κουνουπιού, θέλουν δήμευση περιουσιών και κρέμασμα στην πλατεία Συντάγματος.
    Πάλι οι πλάτες της μειοψηφίας θα πληρώσει την απραξία, κλεψιά και προδοσία των λίγων.
    Τελικά, φταίνε αυτοί που μας δουλεύουν; ή εμείς που σαν χάνοι και μπούφοι δεν αντιδρούμε παρά μόνο γκρινιάζουμε;
    Κρίμα την ιστορία μας που εκτός από εφιάλτες είχε και πάρα πολλούς ήρωες .Φαίνεται όμως ότι στο πέρασμα του χρόνου ξεχάστηκαν οι ήρωες που έκανα το αυτονόητα , και παρέμειναν σαν διδαχή οι εφιάλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=Pgb71Hxi8hE&feature=player_embedded#at=2263 H καλύτερη οικονομοτεχνική ανάλυση που έγινε ποτέ για την Ελλάδα Δημήτρης καζάκης ΔΕΙΤΕ ΤΟ!! Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό άρθρο!

    Ενώ όλοι οι υπόλοιποι αρθρογράφοι λένε ότι πρέπει να γίνει αυτό ή εκείνο ή το άλλο, εδώ προβλέπεται τι τελικά θα γίνει..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ DHC

    Μη βιάζεσαι: οι προδότες δεν θα έχουν καλό τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ DHC

    Συμφωνώ. Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο στην εξουσία παραμένουν αυτοί που μας κατάντησαν έτσι.

    @ 12:00 μ.μ.

    Βαρέθηκα ν' ακούω νεφελώδεις προβλέψεις. 36 χρόνια τώρα κανείς δεν τους πείραξε. Μη βαυκαλίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 15 Μαρτίου 2011 8:08 μ.μ.

    Δεν μιλάω για προβλέψεις αλλά για πρόνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.