10/3/11

Nα χαρακτηριστεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου ως συνεργός σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας



O Nταβούτογλου φιλά την τουρκική σημαία στο Σαρίκαμις, όπου έχασαν τη ζωή του; 120 χιλ. Τούρκοι στρατιώτες σε μια νύκτα. Λίγο μετά θα πει:  Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε άλλους τόσους για τα συμφέροντα της Τουρκίας, δείχνοντας το πραγματικό σκληρό εθνικιστικό του πρόσωπο.

του Σάββα Καλεντερίδη
Η Ελλάδα, κάθε μέρα που περνά, κατρακυλά ακόμα πιο βαθιά στην ανυποληψία και στο βάραθρο του πολιτικού παραλογισμού.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ως υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, είναι άμεσος συνεργός στο διαρκές έγκλημα της δημογραφικής αλλοίωσης του πληθυσμού της Κύπρου, που διαπράττουν με σατανικό σχέδιο όλες οι κυβερνήσεις της Τουρκίας από το 1974 μέχρι σήμερα συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης Ερντογάν. Μια διαδικασία που έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και που δεν παραγράφεται.

Αντί λοιπόν να εκδοθεί αρμοδίως διεθνές ένταλμα σύλληψης και να διαταχθεί η σύλληψή του, οι Έλληνες πολιτικοί και οι συνεργαζόμενοι και χρηματοδοτούμενοι απ' αυτούς με λεφτά του άγρια φορολογούμενου Έλληνα πανεπιστημιακοί και μεγαλοδημοσιογράφοι, που προετοιμάζουν το ‘δίκαιο’ μοίρασμα του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, του δίνουν βήμα να προβάλλει τις θέσεις της Τουρκίας που προσβάλλουν βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο, κάθε έννοια πολιτικής, και το κοινό αίσθημα του Έλληνα πολίτη.
Πριν τις αθλιότητες Νταβούτογλου, που μας ζήτησε να απαρνηθούμε ως χώρα ένα νόμιμο δικαίωμα, που είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 Ν.Μ., για να μας κάνει τη ...χάρη η Τουρκία να άρει το Casus Belli, που είναι μια εντελώς παράνομη και βάρβαρη πράξη, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, προηγήθηκε η "προετοιμασία" της ελληνικής κοινής γνώμης από καθηγητές και δημοσιογράφους, οι οποίοι φρόντισαν να κατανοήσουμε το δίκαιο των τουρκικών θέσεων για το Αιγαίο, για να καταπιούμε καλύτερα το χάπι της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, που εκτός του ότι αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο, θέτει το Καστελόριζο εκτός της ήδη εξωλέστατης διαπραγμάτευσης, για να λυθούν τα χέρια της Τουρκίας και να έχει πλέον την απόλυτη πρωτοβουλία η Άγκυρα στο θέμα του ορισμού της ΑΟΖ στην περιοχή μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου και να τρέχουμε μετά εμείς να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο και ότι δεν είμαστε ελέφαντες, αντί να γίνει το αντίθετο.
Για τις γελοιότητες της υποδοχής του Νταβούτογλου σε Καβάλα και Κομοτηνή περίπου ως ...Σουλτάνου, δεν αξίζει καν να αναφερθεί κανείς.
Εμείς απλά να αναφέρουμε ότι ο άνθρωπος αυτός, που διακατέχεται από μια σκληρή εθνικιστική-ισλαμιστική ιδεολογία, που καλύπτεται από την προβιά του ακαδημαϊκού, επισκεπτόμενος φέτος το Σαρίκαμις, όπου το Δεκέμβριο του 1914 έχασαν τη ζωή τους από υπερβολικό παγετό 120.000 Τούρκοι στρατιώτες, ως αποτέλεσμα εγκληματικής διαταγής του Ενβέρ πασά (ένας από τους τρεις υπεύθυνους της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής), είπε τα εξής:
Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε άλλους τόσους για τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Για όσους βιαστούν να μας κατηγορήσουν για το άρθρο μας αυτό, να θυμίσουμε ότι τη στιγμή που ο ακραίος Τούρκος εθνικιστής-ισλαμιστής υπουργός εξωτερικών επισκέπτεται την Ελλάδα και απολαμβάνει τιμών Σουλτάνου, η Κύπρος συνεχίζει να είναι κατά 40% κατεχόμενη, συνεχίζεται η επιχείρηση δημογραφικής αλλοίωσης του πληθυσμού της, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, αλλά κατηγορεί θρασύτατα τα θύματα ότι αυτά διέπραξαν γενοκτονία εις βάρος των ...Τούρκων. Επίσης, την ίδια στιγμή ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να διατηρεί προκλητικότατα σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά το μεγαλύτερο στόλο αποβατικών στο ΝΑΤΟ και τον κόσμο, ένα στόλο του οποίου η πλήρης εξαφάνιση -και όχι η μεταφορά- θα έπρεπε να είναι προϋπόθεση για οποιοδήποτε διάλογο, αφού αποτελεί άκρως επιθετικό όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατάληψη ελληνικών νησιών και πουθενά αλλού. Έναν στόλο που θα έπρεπε να έχει απαιτήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ να διαλυθεί εδώ και καιρό, γιατί εκτός από απειλή αποτελεί και εμπαιγμό το να θεωρείται η Τουρκία σύμμαχος με την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να διατηρεί το μεγαλύτερο αποβατικό στόλο και να διεξάγει συνεχώς αποβατικές ασκήσεις με στόχο τα ελληνικά νησιά, προκαλώντας βάναυσα την έννοια της συμμάχου χώρας.
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, για τις παρακρατικές πολιτικές που ακολουθεί η Άγκυρα και το προξενείο της στη Θράκη, για την 1η Στρατιά που είναι καθαρά επιθετικού χαρακτήρα, για τη Στρατιά Αιγαίου, που είναι αυτό που λέει το όνομά της, για.. για...
Επιτέλους, κάποια στιγμή αυτή η χώρα πρέπει να ανακτήσει την αξιοπρέπειά της και να πάψει να διασύρεται διεθνώς και κυρίως στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

23 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΑΒΒΑ!!!

    ΕΙΠΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!!!

    ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΙΑΣ...
    ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΝΟΥΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΧΡΑΖΑΤ,
    ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ...

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ???
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΕΙΡΗΝΙΣΤΗ ΚΛΠ.

    ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, Ο ΚΟΛΩΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΗ,ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ,
    ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ,
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ,ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΛΠ.

    ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ...ΟΜΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ
    ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΣΑΣ...

    ΕΙΣΤΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ....

    ΟΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μάχη του Σαρίκαμις

    http://goo.gl/sRDLh

    http://goo.gl/uyk2h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἐμεῖς τί κάνουμε, κατευνάζουμε τὴν Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ὁ Νταβούτογλου λέει μία μεγάλη ἀλήθεια.
    Μόνο ἔτσι μπορεῖς νὰ ἔχης κράτος, ὅσοι ἀπὸ ἐμᾶς πιστεύουν ὅτι οἱ καιροὶ ἄλλαξαν εἶναι οἰκτρῶς γελασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Σάββα!
    κάποιες Αλήθειες πρέπει να λέγονται κ όχι να διαστρεβλώνονται.
    Σου έχω στοιχεία από το συνέδριο που έγινε στην αυτόνομη δημοκρατία της Γκαγκαουζίας, το ρόλο των τούρκων να παρουσιάσουν εθνολογικά όλους τους γκαγκαβούζιδες σαν τουρκικο φύλο και την αποστομωτική Και γραπτή απάντηση που έλαβαν στο συνέδριο από έναν Έλληνα φίλο ερευνητή γκαγκαβούζη καθώς και την ανυπαρξία της πολιτείας μας στο κάλεσμα των ανθρώπων εκεί για παροχή βιβλίων και Ελλήνων δασκάλων στον εκεί Ελληνικό γκαγκαβούζικο πληθυσμό.
    Με εκτίμηση
    Ένας φίλος από το Μητρούσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Konion ο Νταβούτογλου πρόσθεσε δύο σημαντικά στοιχεία στα όσα ήδη γνωρίζαμε:

    1) τον βασικό ρόλο της επικράτησης μια συνολικής ιστορικής αντίληψης
    (μεταξύ της πλούσιας σε πολιτιστικό παρελθόν Τουρκίας και Ελλάδας)

    και

    2)τον βασικό ρόλο της ελεύθερης επαφής μεταξύ των ατόμων κάτι που μπορεί να γίνει εφικτό μόνο μέσα απο την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών

    αυτά και τα δύο τα θεωρεί βασικά εργαλεία και ζητεί την ενθάρρυνση των πρωτοβουλίων.

    Ερχόμαστε λοιπόν στο δια ταύτα "ποιές πρωτοβουλίες πολιτών και ποιές δεξαμενές σκέψης προωθούν τα δύο ανωτέρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ιστορια εχει μπερδεψει τα πραγματα σε ενα γορδιο δεσμο.
    Και η Ε.Ε. -για να μιλησουμε για αυτο που φαινεται- ερχεται ως απο μηχανης θεος να τα ξεμπερδεψει στα πλαισια της ειρηνης...
    Το Γαλλογερμανικο προτυπο επιλυσης
    των διαφορων ειναι ο οδηγος.
    Η διαφορα ειναι οτι η γερμανια και η γαλλια εριξαν νερο στο κρασι τους αμφοτεροι σαν ωριμοι ανθρωποι.
    Στην προκειμενη περιπτωση ομως κανεις απτους δυο (ελλαδα-τουρκια) δεν εχει καταλαβει περι τινος προκειται.
    Η μεν ελλαδα υποχωρει επι της ουσιας σε ολα τα ζητηματα με κυριο εργαλειο την εκ βαθρων αποδομιση της κοινωνιας της ενω η τουρκια προωθει τον νεοοθωμανικο επεκτατισμο οδηγουμενη απο ενα ασβεστο φιλοτουρκισμο και την υπεραγαπη της για οτιδηποτε τουρκοτουρανικο.
    Με αλλα λογια δυο λαλουν και τρεις χορευουν.
    Πιστευω οτι αμφοτεροι ειναι εκτος τοπου και χρονου ή τουλαχιστον ετσι φαινεται.
    Υπαρχουν τωρα και οι τριτοι - ισραηλινοι- που εκβιαζουν τις εξελιξεις με προσπαθεια αποσταθεροποιησης αμφοτερων -ελλαδος και τουρκιας-.
    Στην μεν ελλαδα με την αθρωα εισοδο μετανατσων και στην τουρκια με το κουρδικο.
    Και η μεν ευρωπαικη ενωση ζει στο ονειρο της "ειρηνικης πολυπολιτισμικης αναπτυξης" ενω το ισραηλ ομου μετα του παγκοσμιου εβραισμου ζει στην πραγματικοτητα της αποσταθεροποιησης των παντων συμπεριλαμβανομενων και των Η.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *Η δε αποσταθεροποιηση περιλαμβανει και την οικονομικη διαλυση της ελλαδος με ταυτογχρονη αποκοπη της τουρκιας απο τις εμπορικες της σχεσεις με τις αραβικες χωρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. TI ΨΑΧΝΕΙΣ ΡΕ ΣΑΒΒΑ......
    ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΩΣΤΕΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣ ΑΓΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ....
    ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΓΑΠ,ΔΡΟΥΤΣΑ,ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ,ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ,ΜΠΙΡΜΠΙΛΙ κλπ.κλπ,κλπ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ,ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σήμερα το πρωί είχε τη Νταλάρα στο μεγκάλο κανάλι της ανωτάτης κομαντατσίας για το θέμα με την Υπατία... Ρε αυτοί στη προπαγάνδα εχουν γίνει σαίνια.. ποιος Γκαίμπελς... αυτός εχει μείνει πίσω.Το νεο σενάριο λέει στις 25 Μάρτη(sic...) θάχουμε στάση πληρωμών, εξωγήινους, μετεωρίτεςτους τουρκους στο αιγαίο με νέα νοτάμ και κατι αλλα για μικρά παιδάκια.Ετσι κρατάνε κύριοι το κόσμο σε επίπεδο "φερε μας τη Νταλάρα τη Μπιρμπιλη το Δρουτσα κτλπ." Με τη φοβέρα... Οσο για το Νταβουτ πασά και το δεξι του χερι τον Εγκεμέν Μπαγίς ετσι ειναι οπως τα λέει ο Σάββας.. θελουνε μάζεματα τα παλιόσκυλα απο τις στέπες της απο Απχαζίας... Θέλουνε μάζεμα... 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι τα θέλετε, τι τα γυρεύετε!!

    Για δείτε ξανά την φωτογραφία!!


    Όταν ένας ΥΠΕΞ (όσο και αν διαφωνούμε μαζί του)παίρνει και φιλάει τη σημαία της χώρας του, με τόσο σεβασμό σαν να μεταλαμβάνει την Θεία Κοινωνία, ε, τότε δικαίως θα πρέπει να τον φοβάστε, αλλά και να τον θαυμάζετε!
    Μην ντρέπεστε, λοιπόν, να παραδέχεστε πάντα τον καλύτερο, ακόμη και αν αυτός είναι Τούρκος. Είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουμε και εμείς καλύτεροι από εκείνον!!Παρόλα αυτά, λυπάμαι.
    Κλαίει η ψυχή μου, γιατί δεν βρέθηκε ένας ΈΛΛΗΝΑΣ...ένας μόνο, που να του πάρει την νίκη, σαν τη μπουκιά από το στόμα, με μια απλή κίνηση, μια μόνο φράση....

    Από την άλλη....

    Όταν ένας ΥΠΕΞ (και εδώ διαφωνούμε όλοι εναντίον του) λέει για τη σημαία της χώρας του, "ε, ας πούμε ότι την πήρε ο αέρας"!!!
    Διότι, "είναι άραγε λόγος η σημαία μας ώστε να κάνουμε πόλεμο;"
    Ε, ας πάει το παλιόπανο, να του βγάλουμε και τον ΣΤΑΥΡΟ να μην προκαλούμε τα "Έθνη"!!

    Ξέρω!!

    Σας λύπησα φίλες μου και φίλοι.....


    Όμως, αν δεν "λύσουμε" ΑΥΤΟ το ΠΡΟΒΛΗΜΑ και ΣΥΝΤΟΜΑ, τα ματάκια μας θα λυπηθούν να δουν και ακόμη χειρότερα.....
    Αν ξέρετε τι σημαίνει στην κυριολεξία της η λέξη ΑΝΔΡΑΠΟΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τα ΜΜΕ της Ελλάδας έχουν κάνει τόση ζημιά στους Έλληνες!

    λίγοι έχουν καταφέρει να μείνουν ανεπηρέαστοι από αυτά

    και λίγοι πάντα κάνουν τη διαφορά!

    ο Θεός βοηθός,εδώ που φτάσαμε και... συν Αθηνα και χείρα κίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ καλά τα λέει ο ΑΠΕΛΛΗΣ. Είναι να ντρεπόμαστε.
    Όμως, τι τα θέλετε τι τα γυρεύετε. Όταν στην Τουρκία ΥΠΕΞ είναι ένας ακαδημαϊκός (δεν τόξερα αυτό για τη νυφίτσα τον Νταβούτογλου) και στην Ελλάδα τη θέση του ΥΠΕΞ την έχει ένας...ψευτοδιδάκτωρ,μη περιμένουμε καμία προκοπή.
    Λίγη τσίπα να είχε ο άνθρωπος, θα είχε εξαφανιστεί μόλις έγινε γνωστή η απάτη με το διδακτορικό που ποτέ δεν έκανε.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στήν Ελλάδα κόμματα, συνδικάτα, δημοκρατικές δυνάμεις, ΜΜΕ, ΜΚΟ καί όλα τά ΜΜ προσκυνούν τόν τουρκικό εθνικισμό, αλλά κατηγορούν τόν ελληνικό εθνικισμό.

    Αν έβλεπαν κάποιον νά μιλάει γιά τήν ανασύσταση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, νά παροτρύνει τούς Ρωμιούς της Πόλης νά δηλώνουν τήν ελληνικότητά τους, νά φιλάει μέ σεβασμό τήν ελληνική σημαία, νά δηλώνει ότι θά θυσιάσουμε χιλιάδες Ελληνες γιά τό καλό της πατρίδας, νά μιλάει γιά διεκδικήσεις σέ Σμύρνη, Εύξεινο Πόντο, Αδριανούπολη (όπως κάνουν αυτοί γιά τή Θράκη), νά βγάζει βόλτα τίς φρεγάτες απέναντι από τήν Αττάλεια κτλ, θά τόν έβριζαν σάν εθνικιστή από τό πρωϊ μέχρι τό βράδυ. Τόν Νταβούτογλου όμως, τόν γενοκτόνο της Κύπρου, αυτόν πού εποικίζει τήν χώρα μας μέ εκατομμύρια μουσουλμάνους, τόν προσκυνούν καί τού φιλούν τό χέρι.

    Γιαυτό εγώ επιμένω ότι θά μάς κάνουν όλους Χρυσαυγίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να πέσουν λίγο τα αυτιά του Τουρκομογγόλου πρέπει να ενεργοποιηθούμε λίγο και εμείς ως λαός αποφασιστικός και να μην περιμένουμε τίποτα απο τους ψοφοδεείς Ελληνόφωνους που κυβερνούν τα τελευταία 40 χρόνια.
    Τώρα(απο 21 Μαρτ) που θα αρχίζουν τα ΄΄όργανα΄΄ στο ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ θα πρέπει να πιέσουμε τα λαμόγια με μεγάλες συγκεντρώσεις ώστε να το αναδείξουν στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παντα ειχα ομως μια απορία:
    Aφου οι τουρκοι παραβιαζουν συνεχως FIR Αθηνων και εθνικο εναεριο χωρο γιατι δεν τους ριχνουμε αλλα παιζουμε τους κλεφτες κιαστυνομους;
    Κιαν μας πουν τιποτα οι συμμαχοι μπορουμε να κανουμε τις παπιες:
    Δεν ξερω,θα ρωτησω,δεν τους ελεγχω και τετοια...οπως κανουν οι τουρκοι...
    Γ Ι Α Τ Ι ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α-

    Εδώ είναι ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, κύριε Αχμέτ. Μπορεί να αδιαφορήσαμε, να ξεχάσαμε να πούμε στο κράτος να μην ανοίγει την πόρτα στους ξένους, να παραβλέψαμε το απλό γεγονός ότι ο ληστής και ο προδότης έγιναν κράτος, όμως μέσα στο σπίτι είμαστε, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. 40 χρόνια λήθης δεν μπορούν να σβήσουν 4.000 – τουλάχιστον – χρόνια Ιστορίας. Φάσκεις και αντιφάσκεις, κύριε Αχμέτ. Με απύθμενο θράσος. Αφού θεωρείς ότι η μουσουλμανική μειονότητα είναι τουρκική, γιατί μας στέλνεις καραβάνια μουσουλμάνων και δεν τους κρατάς στα εδάφη σου ως τούρκους ; Ποια εδάφη βέβαια, τα Ελληνικά κατεχόμενα εδάφη της Ανατολής ; Νέες λέξεις, επικίνδυνες, αλλά κάνουν ωραίο ήχο. Αληθινό. Κατεχόμενα Ελληνικά Εδάφη της Ανατολής, υποτιθέμενα τουρκικά. Κατεχόμενη Κύπρος.

    Κι έρχεσαι εδώ και μας κουνιέσαι, πάει και το αξεσουάρ σου με την μαντήλα να επισκεφτεί ίδρυμα άρρωστων πονεμένων παιδιών, ξεχάσατε όμως τα παιδιά που έπεσαν θύματα σφαγής στον Πόντο, στην Σμύρνη. Ξέχασα, στην Σμύρνη πέθαναν από συνωστισμό, έτσι μας είπε το ανθελληνικό «ελληνικό» κράτος. Θα μας τελειώσει κι αυτό μια μέρα, όμως, κύριε Αχμέτ, που θα πάει. Μόλις καταλάβουμε κάποια βασικά πράγματα, και ανταποκριθούμε στις βασικές μας ποιότητες, νομοτελειακά το Έθνος θα γεννήσει το δικό του κράτος.

    Αυτό όμως είναι δική μας δουλειά, και αλλοίμονό σου, εσένα και των ομοίων σου, την μέρα που θα ακούσει ο Έλληνας την φωνή μέσα του : «Ήταν ο ήλιος µε τον άξονά του µέσα µου πολυάχτιδος όλος που καλούσε. Και αυτός αλήθεια που ήµουνα. Ο πολλούς αιώνες πριν. Ο ακόµη χλωρός µες στη φωτιά. Ο άκοπος απ' τον ουρανό. Ένιωσα ήρθε κι έσκυψε πάνω απ' το λίκνο µου ίδια η µνήµη γινάµενη παρόν, τη φωνή πήρε των δέντρων, των κυµάτων: «Εντολή σου» είπε «αυτός ο κόσµος και γραµµένος µες στα σπλάχνα σου είναι. ∆ιάβασε και προσπάθησε και πολέµησε» είπε. «Ο καθείς και τα όπλα του» είπε.» Οδυσσέας Ελύτης, Άξιον Εστί, Η Γένεσις.

    Στο μεταξύ, εσύ, σαν άντρας πραγματικός που είσαι, ονειρεύεσαι θυσίες άλλων, ως ένδειξη πυγμής. Τι μας λες, φοβηθήκαμε. Θυσία, κε Αχμέτ, είναι «η συνειδητή στέρηση από ορισμένα αγαθά (ζωή, περιουσία, ευτυχία) για κάποιο σκοπό, κάποια ιδέα ή κάποιον άνθρωπο». Δεν μπορώ, δεν δικαιούμαι να θυσιάσω κάτι άλλο πέρα από τον εαυτό μου. Τώρα, αν οι στρατιώτες σου δεν «τό ‘χουν» και πρέπει εσύ να τους θυσιάσεις, αυτό δείχνει την ήττα σου – πριν καν πολεμήσεις. Περαιτέρω, ο πολεμιστής θυσιάζει πρώτα τον εαυτό του και εμπνέει την συνειδητή θυσία των άλλων. Ψιλά γράμματα. Άλλες σκέψεις, ιδέες, νοοτροπίες.
    (συνεχίζω..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Β-

    Τι να λέμε τώρα. Άντε στο καλό και του άι σιχτίρι ανήμερα να μας ξανάρθεις, τζουτζούκο. Πάρε και το χαρτομαντηλάκι σου μαζί, αυτό το κόκκινο με το αστεράκι, μόνο πές να στο φτιάξουν μικρότερο μέγεθος. Εκτός κι αν φοβάσαι τα δάκρυα που έρχονται και το θες μεγάλο. Κι αν είσαι καλό παιδί θα σου στείλουμε δωράκια, όπως συριζάκια, πασοκάκια, το σιμίτι, το πάγκαλο, το δρούτσα, το βενιζέλο, το δραγώνα, το ρεπούση, το φραγκιουδάκη, το δήμου, το τατσόπουλο, το βερέμη, το παυλόπουλο, το κορίτσι με το κόμμα, το μεγάλο μας κενό (GAP) και, εννοείται, το μπουτάρη, που σε κοίταγε σαν λουκουμά και σου έκανε «ματάκια» για να σε ρίξει. Χαμπάρι εσύ, άλλα ονειρεύεσαι, οι άνθρωποι όμως υποφέρουν στην παρουσία σου, μια ανατριχίλα την παθαίνουν, δεν μπορεί, τέτοια γοητεία δεν περνάει απαρατήρητη.

    Γεια σου λοιπόν, «άρχοντα», κι αν θες πόλεμο, κάντον επιτέλους να τελειώνουμε με την πάρτη σου. Casus Belli και κούνια μπέλλα, τραμπάλα και ότι νά ‘ναι. Ή μήπως ΦΟΒΑΣΑΙ ; Λέω, μήπως, αναρωτιέμαι... Κι άσε μας στην ησυχία μας, έχουμε δουλειά να κάνουμε, έχουμε και το λέγκο της Δύσης, αυτό που μας έσωσε από την άβυσσο, τον κρυφό εντολέα της ασώματης βίας, και δικό σου, εννοείται, Αχμετάκο. Βλέπει η «πολιτισμένη» Δύση το βλέμμα σου το αχόρταγο όπως ξεπετάγεται από τις κουμπότρυπες και σε κάνει ότι θέλει. Καημένε. Αυτοί κάνουν τους «καθαρούς» φόνους, απλά πατάνε κουμπάκια και μεταφέρουν τόκους και μίζες, έχουν τα ηλίθια μαντρόσκυλα για τους βρώμικους φόνους, πάντα έτσι γινόταν, όπως αυτά που ονειρεύονται την Ευρώπη, αλλά κόλλησαν στο προθάλαμο και στις υποσχέσεις. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θιγούμε, σεβόμαστε τους «καλεσμένους» μας.

    Μην ξεχνάς όμως, ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ είναι άθικτα.

    Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ. Είναι ενοχλητικά τόσα νησιά στο Αιγαίο, έτσι άναρχα, ελεύθερα σπαρμένα, στην δίνουν στα νεύρα, εμάς όμως μας αρέσουν. Πολύ. Και δεν κουνιούνται. Τι να κάνουμε, να πάμε την Πελοπόννησο στην Αυστραλία, την Μακεδονία στην Αλάσκα, να βάλουμε και το Αιγαίο σε μια λεκάνη να στο δώσουμε ; Αυτό το Καστελόριζο πάλι, δεν λέει να βυθιστεί. Το άτιμο.

    Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Η ΓΝΩΣΗ. Ιστορία ατελείωτη, Θυσίες Αληθινές, η Φιλοσοφία, Περγαμηνές που κατέβασαν τα θηρία από τα δέντρα. Εδώ ξεκίνησαν αυτά. Και θα τα θυμηθούμε, αυτό είναι το μεγάλο καλό της κρίσης, μας κάνει να σκεφτόμαστε, να αναρωτιόμαστε, καθαρίζουν τα μάτια και οι λεκέδες φαντάζουν αφόρητα ενοχλητικοί. Θα το πληρώσουμε το Τίμημα και θα σταθούμε στα πόδια μας. Διάφανοι και καθαροί.

    Και τότε, ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ σε σένα και στους ΟΜΟΙΟΥΣ σου, Ανατολής και Δύσης.

    Προς το παρόν, φύγε, ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ. Τα εγκλήματα είναι αδιαμφισβήτητα και καταγεγραμμένα. Μπορεί να αργεί, αλλά πάντα τα ακολουθεί, νομοτελειακά, Η ΤΙΜΩΡΙΑ.
    (συνεχίζω - πάλι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γ –

    Για ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ και την ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ, ημών και των εχθρών, εντός και εκτός των πυλών :
    Από : «Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ» του George Horton, επί 30ετία Προξένου και Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στην Εγγύς Ανατολή.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ : «... το σύνολο των συστηματικών σφαγών, των εκτοπίσεων, της ληστείας και των βιασμών, που υπέστησαν οι χριστιανοί της άλλοτε εύπορης περιχής της Μαύρης Θάλασσας, αποτελεί μία από τις μαύρες και βρομερές σελίδες, ακόμη και για την τουρκική ιστορία. Και ιδού το αποτέλεσμα της συστηματικής εκστρατείας σφαγών, απαγχονισμών, εκτοπίσεων, εμπρησμών και βιασμών : οι ανθούσες κοινότητες της Αμάσσειας, της Καισάρειας, της Τραπεζούντας, της Χαλδαίας, της Ροδόπολης, της Κολώνειας, κέντρων Ελληνικού πολιτισμού επί πολλές εκατοντάδες χρόνια, έχουν κυριολεκτικά εξολοθρευτεί. Τα θύματα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες και ανεβάζουν σε ενάμισι εκατομμύριο ψυχές τον συνολικό αριθμό των Αρμενίων και των Ελλήνων που εξοντώθηκαν σε ολόκληρη την παλιά ρωμαϊκή επαρχία της Ασίας. Να πως δημιουργήθηκε αυτή η ανανεωμένη Τουρκία, η οποία συγκρίνεται σήμερα από κάποιους κύκλους με την Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ : «Οπωσδήποτε, στη Σμύρνη δεν έλειπε τίποτα από την ωμότητα, την αγριότητα, την ακολασία και όλη εκείνη τη μανία του ανθρώπινου πάθους που, όταν τους δοθεί η ευκαιρία, υποβιβάζουν το ανθρώπινο γένος σε ένα επίπεδο κατώτερο κι από του αγριότερου και αχρειότερου κτήνους. Γιατί, στη διάρκεια του σατανικού αυτού δράματος, οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή τις ληστείες και τους βιασμούς....... Ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα που πήρα μαζί μου από τη Σμύρνη ήταν το συναίσθημα της ντροπής γιατί ανήκα στο ανθρώπινο είδος».

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ : «Όταν οι Τούρκοι ακούμπησαν τελικά τα χέρια τους επάνω της, η Κωνσταντινούπολη διασκόρπισε τον πολιτισμό της σε ολόκληρη την Ευρώπη και αναγέννησε τη Δύση. ...... Αν η Κωνσταντινούπολη είχε γλιτώσει και αν ο χριστιανισμός της Μικράς Ασίας είχε σωθεί, οι συνέπειες για την εξέλιξη του πολιτισμού θα ήταν ανυπολόγιστες. Τι λαμπρή πόλη θα ήταν σήμερα μια Ελληνική Κωνσταντινούπολη αν είχε μείνει πάντα ελληνική με τις αρχαίες της παραδόσεις και τους αναρίθμητους θησαυρούς του αρχαίου πολιτισμού ! Ένα άλλο, πιο όμορφο Παρίσι, καβάλα στον Βόσπορο, μεγάλο στο εμπόριο, τη μάθηση, την επιστήμη, με όλες τις χάρες και την επιρροή του χριστιανικού πολιτισμού.»

    Λυπάμαι για τα πολλά λόγια και αναφορές, αλλά όταν περισσεύει το θράσος και η ψυχική βία, τα όπλα μας είναι, μεταξύ άλλων, οι λέξεις.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Καλημέρα σε όλους – με Δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όπως σημείωσα και σε σχόλιο σε άλλη ανάρτηση, όποιος έχει διαβάσει την εκδίπλωση της σκέψης, της στρατηγικής και της τακτικής του Νταβούτογλου στο "Στρατηγικό βάθος" γνωρίζει ότι οι φράσεις που χρησιμοποιεί και τα μηνύματα που στέλλει είναι κωδικοποιημένα. Εκεί που θέλει να διεισδύσει και να αρπάξει το αγκαλιάζει, το «συνενώνει» νοηματικά μαζί του, το καθιστά μέρος ενός ευρύτερου ιστορικού χώρου που χρειάζεται ηγεμόνα. Αντί όμως να όταν ήλθε εδώ να τον βάλουμε πάνω στο χειρουργικό τραπέζι των επιστημονικών και πολιτικών ελέγχων στην βάση των λόγων του και των κειμένων του, αφενός κάποιοι εδώ του διευκόλυναν την προπαγάνδα και αφετέρου, ο ερωτοαπαντητικός λόγος όπου βρέθηκε θύμιζε μάθημα και νουθεσίες σουλτάνου προς περιδεείς ραγιάδες. Και το «κράτος» ακόμη θα απαντήσει όλα τα απίστευτα και προσβλητικά που είπε ο «φιλοξενούμενος» του αμίμητου Υπουργού επί των υποδοχών και του κενού λόγου
    Π. Ήφαιστος
    www.ifestosedu.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ , ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ,ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΟΥΝ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΚΛΗΜΑΤΑΤΟΥΣ ΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ!
    ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΩΦΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ Ε ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.ΜΙΑΣ ΜΟΙΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ , ΑΙΣΧΡΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ. ΝΤΡΟΠΗ!
    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΥ ΖΗΤΑ ΑΛΛΑ 100 ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ!
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ!
    Η ΛΗΘΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣ ΠΟΝΤΙΑ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ , ΑΦΥΠΝΙΣΤΕ ΜΑΣ! Ο.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σωστες ολες οι αναλυσεις σας και δειχνουν προς τα που παει το πραμα!Ιδιαιτερα το σχολιο του Ηλια!
    Αλλα αντι να αρχισουμε απο τον νταβουτογλου,γιατι δεν αρχιζουμε απο τα γιοσουφακια που απροκαλυπτα εφιαλτουν κατα του Εθνους μας!Οπου κιαν βρισκονται,οπως κιαν λεγονται!Εχουμε καιρο , εως οτου μπερδεψουνε την Μεσογειο για καλα,οι ασπονδοι εχθροι,μπορουμε να ξεπαστρεψουμε τους αναμεσα προδοτες και μετα ,με την ησυχια και τους εχθρους!Γιατι α το Εθνος μας να εχει μεσα και εξω μονο εχθρους; Απλα γιατι εχει να γινει καθαρση,απο την εποχη του Μ.Αλεξανδρου!Τι περιμενουμε αραγε αλλο;Την φυσικη μας εξοντωση;Εδω μιλουμε για προσχεδιασμενη εξοντωση,η οποια τελειται με ραδιουργια και σιγα-σιγα ωστε να μην το αντιλαμβανωμαστε!"Γλυκα πονουσε το μαχαιρι" κατα αλλους:"σφαξεμε αγα μου να αγιασω"!
    Ε,λοιπον ξυπνηστε και αρχιστε,με γνωμονα,το δικαιωμα της υπαρξης στη ζωη,της ελευθεριας και της ανθρωπινης αξιοπρεπειας!Ας καθαρισουμε ακομη μια φορα τον σταυλο μας,τον σταυλο του Αιγεα!Δεν χρειαζομαστε στην προσπαθεια αυτη Θεους,την ενοτητα χρειαζομαστε και στην πιστη στον Ελληνα τον γιο του Δευκαλιωνα.Για το μελλον των παιδιων μας και της ανθρωποτητας,εχουμε καθηκον και δικαιωμα να τους αφησουμε παρακαταθηκη,το ευ ζειν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό που χρειάζεται είναι ισχύς. Όχι μόνο στρατιωτική ισχύς. Επίσης εσωτερική ενότητα. Μόνο έτσι θα μας σεβαστεί η Τουρκία. Εκεί βρίσκεται η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών. Εμείς αντί να κοιτάξουμε την ισχύ μας πως θα την αυξήσουμε, κοιτάμε πως θα "γλύψουμε" τον Σουλτάνο Νταβούτογλου. Ο Τούρκος αν δεν δει πυγμή από την άλλη πλευρά αποθρασύνεται. Διαχρονικά διαπιστωμένο. Αύξηση ισχύος(όχι μόνο στρατιωτικής), ΑΟΖ και τελείωσε. Αν θέλουν πόλεμο ας τον κάνουν και να δούμε τότε πόσο θα κοστίσει. Καμία διαπραγμάτευση με Ισλαμοφασίστες. Σκληρή γραμμή. Όχι πολιτική Τσάπερλεϊν.
    Είναι ξεφτίλα να κάνει επίσκεψη ο Νταβούτογλου πάνω κσι να κάνει λόγο για Τούρκους από τη στιγμή που δεν υπάρχουν Τούρκοι. Η μειονότητα είναι μουσουλμανική. Αυτό λέει η συνθήκη. Λόγος στον Νταβούτογλου δεν πέφτει. Απλό. Δεν υπάρχουν Τούρκοι. Χρειάζεται σκληρή γραμμή. Καμία διαπραγμάτευση και καμία επίσκεψη. Εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδας και άστον να λέει ότι θέλει. Μειονότητα σε Ίμβρο, Τένεδο και Πόλη είναι υποτυπώδης πλέον. Δεν έχουμε να χάσουμε. Ότι ήταν να χάσουμε το χάσαμε εκεί και δεν αντιδράσαμε με αντίμετρα-απελάσεις- αφαίρεση Ελληνικής υπηκοότητας σε Μουσουλμανική μειονότητα όταν έπρεπε να ησυχάσουμε μια και έξω.
    Όχι μόνο ξεριζώσανε τους δικούς μας σταδιακά αλλά σήμερα μας έρχεται εδώ ο Αχμέτ και ο κάθε Αχμέτ να μας βγάζει λόγο στον Εχίνο. Ξεφτίλα. Ο Τούρκος θέλει πυγμή. Δεν υπάρχουν Τούρκοι πάνω άρα δεν πας. Τέλος.
    Όσο για τον πρόξενο έχει περάσει τα όρια ο συγκεκριμένος. Να του δωθεί ένα μάθημα ότι εδώ είναι κράτος με @ρχ. Τόσο δύσκολο είναι να του τη στήσουν στον πρόξενο να κάνει κάποιο λάθος και να τον διώξουμε? Ας δώσουν το πράσινο φως στην αρμόδια υπηρεσία να του στήσουν ένα σκάνδαλο κτλ.
    Ισχύς και πυγμή. Κάποιοι έχουν επιλέξει τον Νεοραγιαδισμό αντί να ισχυροποιήσουν τη χώρα και να δείξουν στη Τουρκία ότι θα έχει δυο επιλογές: Να σταματήσει να διεκδικεί πράγματα που δεν της ανήκουν ή να κάνει πόλεμο. Όταν όμως έχουμε το επιθυμητό επίπεδο ισχύος(οικονομικό, στρατηγικές συμμαχίες, στρατιωτικό, ηγεσία) θα σταματήσει να διεκδικεί. Μόνο τότε.
    Αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να δώσουν(μέσω συνδιαχείρισης) το μισό Αιγαίο και την Θράκη επειδή η Τουρκία είναι "ισχυρότερη" και το σερβίρουν με την σάλτσα του "ρεαλισμού" να πάνε σπίτι τους. Ο τόπος χρειάζεται ηγέτες όχι ευθυνόφοβους. Όταν αυτός ο τόπος όμως έχει πρωθυπουργούς τύπους Σημίτη τι να περιμένουμε? Όταν έχεις τον Πάγκαλο με το σηκωμένο δάχτυλο σαν δικτάτορας όταν μιλάει και όταν έχεις τον Καραμανλή να μην έχει πυγμή να συγκρουστεί εκεί που πρέπει αλλά να είναι άβουλος τι περιμένετε? Όταν το κάθε καθίκι μπορεί να σπάσει και να ρημάξει μαγαζιά χωρίς τα ΜΑΤ να του σπάσουν το χέρι ή το πόδι τι περιμένετε? Όταν δεν γίνονται απελάσεις λαθρομεταναστών(πόσους αντέχει η χώρα τόσοι να μείνουν) και η χώρα γεμίζει πεινασμένους ανθρώπους τι περιμένετε? "Όχι είναι παιδίιι" να τσιρίζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα. Δεν έχει να κάνει με κόμματα. Έχει να κάνει με πρόσωπα πάντα. Από το 1996 και μετά η χώρα δεν πήγαινε καθόλου καλά. Σταδιακά η κατάσταση χειροτέρεψε. Χρειαζόμαστε μια αναγέννηση ως χώρα. Κάποια στιγμή θα ρθει. Στατιστικά είναι βέβαιο. Μέχρι τότε ας φροντίσουμε η χώρα να επιβιώσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και κυριαρχικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.