23/5/11

Συνωμοσίες μνημονίου

Το πιο πιθανό είναι είναι ότι σήμερα θα γεμίσει η μιντιακή πολιτική επικαιρότητα από το είδος εκείνο των πολιτικών με την εμφανώς διχασμένη προσωπικότητα που ευδοκιμεί εδώ και αρκετούς μήνες στη χώρα μας. Είναι τα κυβερνητικά εκείνα στελέχη τα οποία το πρωί «φορούν» την περιβολή του υπουργού ή άλλου υψηλόβαθμου που συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας, συναποφασίζει για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου, ζητεί και παίρνει χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις δαπάνες -μισθολογικές και άλλες που αφορούν το υπουργείο του- και το βράδυ, με το ένδυμα της επανάστασης, επιτίθεται με πάθος κατά κάθε «αντιλαϊκού μέτρου» που απειλεί να υποσκάψει την επίπλαστη μακαριότητα πολλών ετών δημόσιας κακοδιοίκησης.

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο επιχειρείται να επιτευχθεί μια «εσωτερική» κυβερνητική συναίνεση η επίτευξη της οποίας δείχνει πλέον πολύ δυσκολότερη από τη διακομματική συναίνεση την οποία θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός.
Το δεύτερο στοιχείο που θα κυριαρχήσει στην επικαιρότητα θα είναι όλες εκείνες οι αναφορές που υποκύπτουν -και χρησιμοποιούν ταυτόχρονα- στη σαγήνη των θεωριών συνωμοσίας οι οποίες τάχα απεργάζονται υποχθόνια σχέδια πολιτικής και οικονομικής υποδούλωσης της χώρας μας καθώς και υφαρπαγής των χρυσοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων.
Ολες εκείνες οι αναφορές οι οποίες προερχόμενες από ποικίλες και ετερόκλητες πηγές, ηθελημένα αγνοούν ή αποκρύπτουν ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ή τουλάχιστον κανένα σχέδιο που να μην στηρίζεται στην εγχώρια διαχρονική ανικανότητα κυβερνώντων και κυβερνούμενων να δομήσουν μια χρηστή δημόσια διοίκηση και να στήσουν ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται σε μια αξιόπιστη παραγωγική μηχανή και όχι στην ανακύκλωση επιδοτήσεων και την ακατάσχετη κατανάλωση.
Οποιος θεωρεί ότι σε αυτό το πολιτικό σκηνικό θα είναι δυνατόν να ληφθούν νέα δύσκολα μέτρα, να προχωρήσει γοργά το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και να μειωθεί αισθητά ο δημόσιος τομέας διεκδικεί βραβείο υπέρμετρης αισιοδοξίας. Προφανώς την επόμενη δόση του δανείου στήριξης θα την πάρουμε γιατί προς το παρόν ουδείς δείχνει αποφασισμένος στην Ενωση να μας οδηγήσει άμεσα στη χρεοκοπία. Εκείνο που δεν φαίνεται βέβαιο ότι θα πάρουμε είναι μια μακροπρόθεσμη βιώσιμη λύση. Αν και κανείς στη χώρα μας δεν έχει δείξει ποτέ να ενδιαφέρεται σοβαρά για σχεδιασμό μακροβιότερο του εφήμερου.
ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ - nfran@naftemporiki.gr

4 σχόλια:

  1. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται να μας σώσει απλά να περισώσει ότι μπορεί ώστε να μη κατρακυλήσει μαζί με εμάς τότε θα πάρουμε και τα σωστά μέτρα.
    Εάν και εφόσον υπάρχει ακόμα Έλληνας ο οποίος έναντι το προσωπικού, επαγγελματικού, πολιτικού , και κοινωνικού κόστους θα αναλάβει τα ηνία μόνο για την διάσωση .
    Σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με όλες τις σαύρες και ακρίδες που ήδη υπάρχουν στο πολιτικό τοπίο.
    Οι ίδιοι που μας έφεραν εδώ με τις προδοτικές επιλογές και τακτικές τους , οι ίδιοι θέλουν να μας σώσουν .
    Πως είναι δυνατόν οι κλέφτες να πιάσουν τους κλέφτες και να περιμένουν από εμάς να τους πιστέψουμε.
    Το παράξενο είναι ότι κανείς μας δεν αντιδρά.
    Σαφώς δεν εννοώ αντίδραση να πιάσουμε από ένα καδρόνι και να σπάμε κεφάλια ή βιτρίνες διότι ακόμα και εκεί υπάρχουν προβοκάτορες.
    Άλλωστε είναι σε όλους γνωστό ότι τα γεγονότα σε πορείες τυχαία δεν γίνονται ούτε τυχαία αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο.
    Δεν θεωρώ ότι θα παρθούν θεαματικά μέτρα για την μείωση του Δημόσιου τομέα και των επιμέρους δαπανών (δεν είναι μόνο οι μισθοί δαπάνες) διότι εάν υπήρχε αυτή η πιθανότητα θα είχε ήδη μερικώς πραγματοποιηθεί. Ποιος όμως έχει τα κάκαλα να το κάνει, κανείς μα κανείς .Πως να δαγκώσεις το χέρι που σε ταΐζει όταν εσύ το έκανες τόσο μεγάλο .
    Σε αντίθεση η κυβέρνηση προτίμησε να διαλύσει τον ιδιωτικό τομέα , να αιματοκυλήσει την μεσαία και κατώτερη αστική τάξη και να εξαθλιώσει τους συνταξιούχους χωρίς ταυτόχρονα να περιορίζει την απίστευτη κερδοσκοπία σε καταναλωτικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.
    Σήμερα ανακοινώθηκαν μέσω των ΜΜΕ (ο καλύτερος τρόπος σφυγμομέτρησης πια) τα νέα φορολογικά μέτρα τα οποία όχι μόνο δεν θα βοηθήσουν στην εισροή μετρητών αλλά θα είναι άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην στάση πληρωμών.
    Τέτοια φορολογία ,σε έναν λαό που μαστίζεται από ανεργία , και όχι μόνο , από πού περιμένουν να την εισπράξουν.
    1 δις πήραν προ του μέτρου των αποδείξεων στις ίδιες φορολογικές δηλώσεις που σήμερα εισπράττουν κατά τις ‘’κακές γλώσσες’’ 85 εκ. ..
    Κύριοι (μόνο κατ΄ ευφημισμό) είστε άχρηστοι και επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι τυχαία όλοι οι άχρηστοι βρέθηκαν μαζί είμαι πεπεισμένη ότι όλα πλέον γίνονται για να βρεθούμε σε αυτό που είπε ο Γιώργος.

    We need o global governess we need a global financial government and we need it fast.

    Αυτό μεθερμηνεύεται σε πλήρη κατάλυση συνταγματικών δικαιωμάτων τα οποία όλοι οι λαοί με αίμα απέκτησαν.
    Δεν είναι η Ελλάδα δεν είναι η Ισπανία , Πορτογαλία και όλες οι χώρες είναι ο έλεγχος , επί δικαίω και αδίκω , επί ζωής και θανάτου.
    Η ολιγαρχία των κεφαλαιαγορών που όλοι φοβούνται να κατονομάσουν αλλά δεν είναι απρόσωπες έχουν όνομα και ταυτότητα.
    Δεν χρωστάμε τόσα λεφτά κομμένο χαρτί , αλλά τόσα νούμερα σε Η/Υ …
    Είστε όλοι προδότες και περισσότερο εμείς που δεν σας κρεμάσαμε ακόμα . Ισως για μια τέτοια στιγμή θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί εσχάτης προδοσίας. Τουλάχιστον αφού θα μας πάρει και θα μας σηκώσει , ας γίνει σε όλους μας και όχι πάντα σε μας.
    Όχι άλλη μια φορά όλοι μαζί χρωστάτε .
    Οχι όλοι μαζί χρωστάμε και αν είναι να πέσουμε θα πέσουμε όλοι μαζί ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται να μας σώσει απλά να περισώσει ότι μπορεί ώστε να μη κατρακυλήσει μαζί με εμάς τότε θα πάρουμε και τα σωστά μέτρα.<

    Δεν έχω ακούσει από κανέναν να λέει ότι η ΕΕ ενδιαφέρεται να μας σώσει. Γιατί, λοιπόν, δεν παίρνουμε τα σωστά μέτρα;

    >Το παράξενο είναι ότι κανείς μας δεν αντιδρά<

    Έλα ντε. Και στο ΔΝΤ έχει κάνει εντύπωση το ότι ούτε κιχ δεν λέμε.
    Δεν γεννάται, λοιπόν, όπως αρχικά υποστηρίζεις, θέμα "να καταλάβουμε", αλλά να αντιδράσουμε και αυτό είναι κομμάτι δύσκολο για τους τεμπέληδες Έλληνες, διότι αν δεν ήμασταν φιλοτομαριστές, αδιάφοροι και τεμπέληδες, η πατρίδα μας δεν θα είχε φτάσει στα σημερινά χάλια και δεν εννοώ μόνο τα οικονομικά. Υπάρχουν τα εθνικά, το λαθρομεταναστευτικό και άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι σίγουρα δεν έχεις ακούσει το να μας σώσει, αλλά σίγουρα έχεις ακούσει :
    ‘’Δεν τους συμφέρει να μας αφήσουν να πνιγούμε .’’
    Αρα , για να μη πνιγούμε εδώ που φτάσαμε, μάλλον θα πρέπει να μας σώσουν .Βάση αυτού του σκεπτικού ξεκίνησα το σχολιασμό μου.

    Δεν ξέρω αν είναι μόνο

    ''τεμπέληδες Έλληνες, διότι αν δεν ήμασταν φιλοτομαριστές, αδιάφοροι και τεμπέληδες, η πατρίδα μας δεν θα είχε φτάσει στα σημερινά χάλια και δεν εννοώ μόνο τα οικονομικά. Υπάρχουν τα εθνικά, το λαθρομεταναστευτικό και άλλα.''

    ή οι εκπτώσεις στις αξίες που μάθαμε, και μαθαίνουμε τις επόμενες γενιές.

    Οι κινέζοι λένε , είναι καλύτερα να μάθεις το κόσμο να ψαρεύει από το να του δίνεις τα ψάρια έτοιμα ...

    Εμείς είτε ως πολίτες μια μικρής κοινωνίας ,της οικογένειας, η οποία είναι ο πυρήνας της μεγαλύτερης, της κοινωνίας που βιώνουμε όλοι , είτε σαν μονάδες μάθαμε και μαθαίνουμε τα παιδιά σε μοντέλα όπως :
    ‘’βρες μια θεσούλα στο δημόσιο να εξασφαλιστείς και να αράξεις.
    Αν δε, ήταν κορίτσι εκεί το σκεπτικό ήταν : άντε θα μπεις θα αράξεις και να οι άδειες από την σημαία , να η άνεση και ποιος θα σε κουνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουσιαστικά συμφωνούμε. Πώς και γιατί βγήκε εκείνο το ‘’Δεν τους συμφέρει να μας αφήσουν να πνιγούμε’’; Γιατί δεν τους συμφέρει; Έχουμε υποθηκεύσει όλο μας το βιος. Τι θα χάσουν; Δηλαδή, πάλι στο ψέμμα μέσα ζούμε, για να μην αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο.

    >ή οι εκπτώσεις στις αξίες που μάθαμε, και μαθαίνουμε τις επόμενες γενιές.<

    Σαφώς, αυτές οι εκπτώσεις μας έκαναν φυγόμαχους, φυγόπονους, ανθρώπους του εύκολου κέρδους και τις ήσσονος πρσπαθείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.