6/7/11

Η παράσταση συνεχίζεται...

της Ελίνας Γαληνού
Δεν ξέρω πώς ακριβώς θα αποτιμηθεί αυτή η κυβέρνηση στο μέλλον, όμως για ένα μπορούμε όλοι να είμαστε σίγουροι. Αποδείχτηκε αριστοτέχνης στην αναίρεση του λόγου της, χωρίς να αναγνωρίζει ταυτόχρονα, καμία ευθύνη ως προς αυτό. Ενα τέτοιο χαρακτηριστικό, σίγουρα θα είναι πολύ βολικό για να κυβερνάς και να οδηγείς έναν λαό και μια χώρα όπου σου καπνίσει, χωρίς την παραμικρή ενοχή...

Ισως αυτά τα συμπεράσματα να ξένιζαν πολύ περισσότερους Ελληνες πριν δυό χρόνια ή και πέρυσι ακόμα. Οταν αυτό το "καλό παιδί", κοιτούσε τον κόσμο με ένα ήρεμο χαμόγελο λέγοντας με φανατισμό "εγώ θα δώσω στους Ελληνες ελπίδα ξανά", κανείς δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε..Το κατάλαβαν βέβαια στη συνέχεια, αλλά αφού παγιδεύτηκαν στον μονόδρομο της υποταγής. Και όσο βυθιζόμαστε στην εξαθλίωση, τόσα περισσότερα θα καταλαβαίνουμε, αλλά ...θα είναι όλο και πιο αργά.
Αυτό το τελευταίο εικοσάμηνο, ο ελληνικός λαός έχει ζήσει πολλές οπερέττες εμπαιγμού του από τον πρωθυπουργό κυρίως, ο οποίος αρέσκεται να παρουσιάζει εαυτόν ως "σωτήρα της πατρίδας" παίζοντας με τα όρια των Ελλήνων. Κυριολεκτικά μας εκπλήσσει το ταλέντο του και κρίμα που δεν ζεί ο Γκολντόνι να το αξιοποιήσει κι΄αυτό, υπέρ του χρέους μας. Προ ημερών, όταν συνέβη η κρίση μέσα στο κυβερνών κόμμα, μας εμφανίστηκε ώσπερ ήρωας που δέχεται να θυσιαστεί για να πάρουμε την 5η δόση. Πιστέψαμε τότε, ότι τόσο καλή παράσταση δεν θα ξαναβλέπαμε αλλά...φύλα λόγο. Λίγες μέρες μετά, αφού έσυρε τους βουλευτές του στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου, αφού δέχτηκε τα συγχαρητήρια Ευρώπης και ΗΠΑ που δεν χρεωκόπησαν εξ αιτίας της Ελλάδας (!) και αφού τρέχουν τα μέτρα δολοφονικά για τον λαό και τη χώρα, τον ακούσαμε να εξαπολύει μύδρους κατά των...Οίκων Πιστοληπτικής Αξιολόγησης. Είχε βεβαίως προηγηθεί ο καταπέλτης του ΟΗΕ, αλλά ο δικός μας πρωθυπουργός τον ξεπέρασε.
Και τι δεν τους είπε και τι δεν τους καταλόγισε. Οτι είναι εκείνοι και μόνο εκείνοι, υπεύθυνοι για τα προβλήματα των χωρών, που με τις "περίεργες" υποβαθμίσεις και αναβαθμίσεις τους, παίζουν με τις τύχες των λαών. Αν δεν ξέραμε ποιός είναι, ίσως να νομίζαμε ότι πρόκειται για ένα νέο μανιφέστο του Μίκη Θεοδωράκη ή του Κόν Μπέτιντ ας πούμε. Και όμως, ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, που τρέχει να υπογράψει απανωτά Μνημόνια παράδοσης της χώρας στους κερδοσκόπους. Ο ίδιος που φωνασκούσε πριν ενάμιση χρόνο από το βήμα της Βουλής, "Αφήστε μας ήσυχοι (!!) κύριοι κερδοσκόποι" ενώ η καταδίκη μας ήταν ήδη αποφασισμένη.
Ο,τι και να πούμε, είναι λίγο για το πώς έχουν καταντήσει οι σύγχρονοι ηγέτες της Δύσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την διασφάλισή τους. Αν όμως πιστεύουν ακόμα κάποιοι ότι η Ελλάδα πάντα έδειχνε τους δρόμους των νέων εποχών, ας έχουν υπ΄όψη τους κάτι. Οι δρόμοι που δείξαμε, περνούσαν πάντα μέσα από την ελευθερία και όχι μέσα από ξεπουλημένες συνειδήσεις. Ας κρατήσουν λοιπόν τις οπερέττες για πάρτη τους.

5 σχόλια:

  1. >αφού έσυρε τους βουλευτές του<

    Κανένας δεν σε σύρει, αν δεν θέλεις να συρθείς. Οι βουλευτές δεν θέλησαν να χάσουν τα καλά και συμφέροντα του βουλευτιλικίου, και γνωρίζοντας ότι έχουν να κάνουν μ' έναν εντελώς ακίνδυνο λαό (άντε καμμιά μούτζα, ή κανένα γιαούρτι το πολύ-πολύ), ευχαρίστως ακολούθησαν τις οδηγίες (=> διαταγές) του πρωθυπουργού. Δεν θα σχολιάσω την στάση ενός εκάστου (π.χ. η Παπαδημητρίου, πού αποβλέπει;), αλλά το εξοργιστικό είναι η απάθεια του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να μην "συρθεί"; "Σέρνε με κι ας κλαίω" <3 Ο "ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ" και όλα τα ιστολόγια θα έπρεπε να το έχουν καθημερινή ανάρτηση, μόνιμη, για να μην ξεχνιόμαστε, ειδικά τις μέρες που έρχονται και που θα ξημεροβραδιαζόμαστε στα άπατα ταμεία του κράτους πληρώνοντας, πληρώνοντας, πληρώνοντας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο ΓΑΠ διάγει την περίοδο Νιρβάνα. πιστεύει ακράδαντα ότι μέσω της Μετενσάρκωσης ο Έλληνας πολίτης σε μία άλλη ζωή θα καταφέρει να κερδίσει τα όσα έχασε σε ετούτη. επίσης πιστεύει ότι σε αυτή τη ζωή είμαστε όλοι μετενσαρκωμένοισε βόδια και έχει δίκιο. ως λαός έχουμε μαλακοποιηθεί από τις προηγούμενες καταχρήσεις μας και είμαστε μεθυσμένοι από την διαφθορά και την ακολασία που έχει καταβληθεί η σκέψη μας για καθαρό λόγο.

    Καλόν επικήδειο Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΓΑΠ δεν είναι μόνος του έχει και το επιτελείο του, δεν σέρνει κανέναν, σέρνονται όλοι μαζί και όλοι μαζί σέρνουν εμάς …και κανείς, μα κανείς δεν το κάνει με το ζόρι . Είναι βέβαιο πλέον ότι δεν πιστεύει ότι θα σωθούμε , όπως είναι επίσης βέβαιο πως δεν είναι χαζός.
    Καμία τράπεζα και καμία ‘’αγορά’’ δεν θέλει να αποπληρωθούν τα δάνεια που έχει η Ελλάδα γιατί απλά είναι πιο προσοδοφόρο να έχεις ένα έθνος μόνιμα δανεισμένο ενώ ταυτόχρονα , έχεις καταφέρει να ελέγχεις τον πλούτο του..
    Όταν θα μας αρπάξουν και με επιμέρους υπογραφές τον φυσικό πλούτο , τότε δεν θα έχουν κανένα λόγο να μας πριμοδοτούν αφού θα μπορούν να έχουν μεγαλύτερες απολαβές από την εκμετάλλευση των πόρων μας.
    Ο ΓΑΠ πάτησε στην ελεγχόμενη βλακεία του Έλληνα, την νοοτροπία του ξερόλα και στην ευκολοπιστία του , όχι γιατί δεν ξέρει αλλά γιατί βολεύετε στην εδώ και χρόνια στάση ζωής που ακολουθεί ''άσε να περάσουμε σήμερα και αύριο βλέπουμε''.
    Πάτησε στην φοβία του ακούσματος και μόνο της λέξεως χρεοκοπία επειδή η φτώχια και η πείνα ήταν χρόνια συνυφασμένη με την ιστορία αυτού του έθνους.
    Τέλος πάτησε στο μεγαλύτερο κακό που κάναμε 3 γενιές τώρα (μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις βοήθησε ) , την κατάλυση όλων των αξιών που αφορούν την πατρίδα ,την θρησκεία και την οικογένεια .
    Κάποτε δουλεύαμε για να ζήσουμε ,τώρα ζούμε για να δουλεύουμε γιατί επιτρέψαμε τον καταναλωτισμό να γίνει στάση ζωής και βρίσκουμε την ικανοποίηση και την αναγνώριση που ζητάει ο καθένας μας από ευτελή αντικείμενα
    Δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να σηκώσουμε κεφάλι γιατί ζούμε την φτώχια μόνο στην τσέπη μας .
    Όταν αντιληφθούμε ότι φτωχύναμε σαν άνθρωποι σαν ψυχή και σαν όραμα τότε θα μπορέσουμε να ψιθυρίσουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχουμε πιάσει το σφυγμό για καλά βλέπω. Και πολλοί άλλοι σαν εμάς βέβαια. Αρα, ο κόσμος έχει ξυπνήσει.
    Μακάρι να είχε ξυπνήσει από πέρυσι με το πρώτο σόκ του Μνημονίου. Αλλά το φέρανε σχετικά μαλακά, διανθισμένο με την προοπτική "καλό θα μας κάνει, θα στρώσουμε γιατί το είχαμε παραξηλώσει στην ασυδοσία"
    Αφού λοιπόν πέρασε ένας χρόνος όπου τα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης μας αποδυνάμωσαν αρκετά, δώστου τώρα την επόμενη ματσουκιά, την πιό δυνατή.
    Αυτοί που σήμερα το παίζουν τιμητές κατά της βίας, εφάρμοσαν την πιό μελετημένη μορφή βίας που γίνεται. Σπάζοντας τις αντιστάσεις με την μέθοδο της σαλαμοποίησης. Και έτσι σκοπεύουν να συνεχίσουν, θα το δείτε. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.