2/5/15

Εμείς θέλουμε, αυτοί θέλουν, η Τουρκία θέλει; ΜΟΕ και από Ακιντζί

Με δικά του Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης απάντησε ο Μουσταφά Ακιντζί  στα ΜΟΕ του Προέδρου Αναστασιάδη, αναλαμβάνοντας χθες τα καθήκοντα του ως ηγέτης του ψευδοκράτους.  Έθεσε ως προτεραιότητα το Κυπριακό, εξήγγειλε «μεγάλα» και «χαμηλής» πολιτικής μέτρα.
 Ως βοηθητικό της όλης προσπάθειας για τη λύση, ο Μουσταφά Ακιντζί  βλέπει το «πακέτο Αμμοχώστου». Ο κ. Ακιντζί επεσήμανε ότι μπορεί να βρεθεί η προσέγγιση που θα επιτρέψει το άνοιγμα της κλειστής περιοχής των Βαρωσίων υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών και το ταυτόχρονο άνοιγμα του λιμανιού της πόλης για απ’ ευθείας εμπόριο και του αεροδρομίου της Τύμπου για απ’ ευθείας πτήσεις.
Έθεσε επίσης το θέμα του διαμοιρασμού του φυσικού αερίου (και μεταφοράς του μέσω Τουρκίας) με ταυτόχρονη αξιοποίηση του νερού από την Τουρκία για όλους και επανέλαβε 
τη θέση του για αυτονομία του ψευδοκράτους. 

Ο Ακιντζί, θεωρεί ότι δημιουργείται δυναμική στο Κυπριακό, λόγω τριών γεγονότων, που αφορούν την ένταξη στην Ε.Ε., την οικονομική κρίση και την ανακάλυψη του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Την ερχόμενη βδομάδα το τετ α τετ Αναστασιάδη — Ακιντζί
Ως γνωστό, Ακιντζί και Αναστασιάδης θα συναντηθούν την ερχόμενη βδομάδα, αφότου ο Τ/κ ηγέτης επισκεφθεί την Τουρκία.  Η συνάντηση των δύο ηγετών για το περασμένο Σάββατο, είχε αναβληθεί λόγω πιέσεων της Τουρκίας όπως ο Ακιντζί μεταβεί πρώτα στην Άγκυρα  Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα, την ερχόμενη εβδομάδα, θα οργανώσει δείπνο κοινωνικού χαρακτήρα, με συνδαιτυμόνες Αναστασιάδη και Ακιντζί.
Cyprustimes 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.