11/2/16

ΟΗΕ: Πιέσεις στη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

REUTERS/ABDALRHMAN ISMAIL
Φωτογραφία αρχείου
Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών άσκησαν χθες πιέσεις στη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς γύρω από το Χαλέπι σε υποστήριξη του συριακού στρατού και να επιτρέψει την πρόσβαση ανθρωπιστικών οργανώσεων στην περιοχή.
Το δεκαπενταμελές Συμβούλιο συνήλθε κεκλεισμένων των θυρών για να συζητήσει την κατάσταση αφού ο ΟΗΕπροειδοποίησε πως εκατοντάδες χιλιάδες αμάχων κινδύνευουν να αποκοπούν από την προμήθεια τροφίμων αν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις περικυκλώσουν τα τμήματα του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς.
«Οι αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας είναι άμεση αιτία αυτής της κρίσης γύρω από το Χαλέπι», είπε ο πρέσβης της Νέας Ζηλανδίας στον ΟΗΕ Τζεράρντ βαν Μπόεμεν σε δημοσιογράφους, μετά από μια ενημέρωση από τον συντονιστή της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ Στίβεν Ο' Μπράιαν. Η σύσκεψη του Συμβουλίου έγινε μετά από αίτηση της Νέας Ζηλανδίας και της Ισπανίας.
Διεθνείς δυνάμεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν, έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν σήμερα στο Μόναχο για να επαναφέρουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία. Όμως οι προσδοκίες είναι πολύ χαμηλές όσο η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη χώρα, ενώ οι αντικαθεστωτικοί λένε ότι δεν θα προσέλθουν στις συζητήσεις αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.
Ναυτεμπορική
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.