8/2/16

Δ. Κουρέτας: Στα Σέρρας η Ελλάδα αναστενάζει

Του Δημήτρη Κουρέτα
Ο Νομός Σερρών είναι ένας Νομός με καταπληκτικές δυνατότητες ανάπτυξης. Είναι δεύτερος σε ποσότητα αγροτικής παραγωγής στη χώρα και λογικά θα περίμενε κανείς να έχει και εργοστάσια μεταποίησης αλλά και σχολές σχετικές με τα γεωπονικά αντικείμενα είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ. Ούτε το πρώτο συμβαίνει ούτε το δεύτερο.
Όσον αφορά στο πρώτο, η βιομηχανική ντομάτα έχει σχεδόν λήξει, το καταπληκτικό προϊόν η πατάτα Βροντούς, δεν είναι καν ΠΟΠ ούτε ΠΓΕ. Το κεράσι της περιοχής Γαζώρου (έξω από τη Ν. Ζίχνη) έχει καταπληκτική ποιότητα αλλά πουλιέται χύμα στο δρόμο τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, λες και είμαστε στην Αφρική. Με ομπρέλες στημένες κάτω από τον ήλιο, δίπλα στο δρόμο προς τη Δράμα, σχεδόν τσάμπα. Η μεταποίησή του σε γλυκό, σε μαρμελάδα που θα παράγεται βράζοντας κάτω από ειδικές συνθήκες σε χαμηλή πίεση, δημιουργώντας μαρμελάδα με ισχυρισμό υγείας ειδική για κάποιες ομάδες ασθενών, είναι ό,τι πιο απλό θα μπορούσε να πει κανείς για τα προϊόντα της περιοχής. Με τιμή 5 φορές πάνω από τη συμβατική.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Η κατάληξη του άρθρου είναι ο ορισμός του προβλήματος σε αυτή την χώρα. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί οι "καημένοι αγρότες" δεν μπήκαν ΠΟΤΕ στον κόπο να σκεφτούν λίγο παραπέρα από το σήμερα και περίμεναν τον κάθε ανεπάγγελτο κομματικοδίαιτο να τους λύσει τα προβλήματα; Παραδείγματα επαγγελματισμού στους αγρότες; Θέλετε Ιταλία; Γαλλία; Ολλανδία; Ιδίως οι Ολλανδοί, παρά το αντίξοο κλίμα παράγουν περισσότερη ντομάτα από πολλές φυσικά προικισμένες χώρες! Εκεί οι αγροτάρες μας μούγκα...

    Σαν να μην φτάνει αυτό, ο αρθρογράφος στο πνεύμα του Ελληνικού Σοβιέτ, καλεί τον Υπουργό να λάβει πρωτοβουλίες σε ελεύθερη οικονομία. Από άλλο πλανήτη.

    Μιλάμε για ΤΗΝ πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί ο Έλληνας. Οι ηγέτες της πρώην ΕΣΣΔ που κοιτάζουν από ψηλά τους καμαρώνουν όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.