10/2/16

Ο νέος διχασμός


Να ξεκινήσω με την είδηση: ένας νέος διχασμός σχηματίζεται μεταξύ των Ελλήνων και αφορά τη θέση της χώρας μας στην Ευρώπη. Ευλόγως θα μου πείτε ότι, λίγο ή πολύ, αυτό το είχαμε καταλάβει, και θα έχετε δίκιο. Πράγματι, πολλοί διαισθανόμαστε την παρουσία του ή αντιλαμβανόμαστε όψεις του, αλλά έχει μεγαλύτερη αξία όταν αυτό διαπιστώνεται και περιγράφεται επιστημονικά. Συγκεκριμένα, η φιλοευρωπαϊκή τάση συγκεντρώνει περίπου το 40% του πληθυσμού, με ένα ποσοστό 17-20% να αποτελεί τον σκληρό πυρήνα της. Της ιδίας τάξεως είναι και το ποσοστό του σκληρού πυρήνα των αντιευρωπαϊστών. Η ενδιαφέρουσα διαφορά, όμως, μεταξύ των πυρήνων των δύο τάσεων είναι ότι η πρώτη διακρίνεται για ένα στοιχείο, το οποίο ο Γ. Μοσχονάς ονομάζει «ευρωρεαλισμό» (με απλά λόγια, η αποδοχή της δυσάρεστης πραγματικότητας), ενώ η δεύτερη τάση παρουσιάζει αξιοσημείωτη συνεκτικότητα στα πιστεύω της.

Για τη συνέχεια kathimerini







5 σχόλια:

  1. Επιεικώς απαράδεκτες αυτές οι μομφές απέναντι στους συμπολίτες μας για τα όποια πιστεύω τους. Δηλαδή αν δεν είσαι ευρωλάγνος, είσαι ζώο. Έλεος. Οι παραπάνω ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για τον ίδιο λόγο που κάποτε οι Έλληνες ψήφισαν τον Καραμανλή, ο οποίος απέτυχε οικτρά και συνέχισε το λαϊκίστικο δρόμο των προκατόχων του. Δεν είναι θέμα εκλογικού σώματος, αλλά αδυναμίας του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου που δε προβλέπει κυρώσεις για τη μη τήρηση των προεκλογικών τοποθετήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >>>>Δεν είναι θέμα εκλογικού σώματος<<<<
      Ε ναι πάντα κάτι άλλο μας φταίει ;)

      Διαγραφή
  2. Ξεχασατε να βαλετε την κατεγκω απο την ανω παραμυθια που ψηφισε ΝΑΙ διοτι της ειπανε οτι καταγεται τους βιλλεαρδουινους και οτι εχει γαλλικη μυτη. Τι σημασια εχει αν η Ελλαδα θα διαλυθει, σημασια εχει η ευρωπαικη καταγωγη..
    Και τον αστεριο απο την πανω κολοκυθια, που ψηφισε ΝΑΙ διοτι ανηκει στη δυση απο παππου προς παππου. Ετσι του ειπανε οτι ειπε το εβραιονιουζ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τέτοιας ποιότητας αναρτήσεις κινδυνεύει το ιστολόγιο να καταντήσει γραφικό και απαράδεκτο και να το επισκέπτονται μόνον οι Γίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ ταυτίζομαι με τη Δέσποινα πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.