1/2/16

ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΜΕΘΟΡΙΟ

Σχεδιάζει εισβολή στη Συρία ο σουλτάνος

Οι Κούρδοι ελέγχουν πλέον την πόλη Καμισλί, όπου κατασκευάζουν στρατιωτικό αεροδρόμιο με τη βοήθεια των Ρώσων
Ρώσοι και Τούρκοι βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες να ερίζουν και πάλι, ενώπιον της υφηλίου, για όσα υποτίθεται πως συμβαίνουν (ή δεν συμβαίνουν) στον αέρα: για το εάν δηλαδή ένα ρωσικό μαχητικό παραβίασε ή δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο την περασμένη Παρασκευή.
Ακριβώς την ίδια ώρα, ωστόσο, στο έδαφος εκατέρωθεν των τουρκοσυριακών συνόρων, οι δύο πλευρές δείχνουν να «οχυρώνονται» ενισχύοντας τις στρατιωτικές θέσεις, οι μεν Ρώσοι υπέρ των Κούρδων της βόρειας Συρίας, και οι δε Τούρκοι ενάντια στη ρωσοκουρδική προσέγγιση. Ο Πάτρικ Κόκμπερν, αναλυτής του βρετανικού «Independent», με βαθιά γνώση σε θέματα Μέσης Ανατολής, «βλέπει» πλέον το ενδεχόμενο τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη Συρία.
Σε ανάλογο πνεύμα, και οι «Times» του Λονδίνου «βλέπουν» την πιθανότητα «ένοπλης αντιπαράθεσης μεταξύ Ρώσων και Τούρκων στο έδαφος της Συρίας». Τα συγκεκριμένα σενάρια μπορεί επί του παρόντος να φαντάζουν «τραβηγμένα» ή «υπερβολικά». Μέχρι και πριν από δύο μήνες ωστόσο, οι περισσότεροι θα απέρριπταν ως «τραβηγμένη» και την πιθανότητα να καταρρίψουν οι Τούρκοι ένα ρωσικό μαχητικό...

Για τη συνέχεια Ethnos

2 σχόλια:

  1. Για την Τουρκία υπάρχει ΝΑΤΟ!!!!!!!Για την Ελλάδα ΠΟΥΝΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τη στιγμή που πέρασαν οι Κούρδοι τον Ευφράτη δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι μετράει ώρες η εμπλοκή των Τούρκων στην περιοχή.Είναι θέμα επιβίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.