5/2/16

Νταβούτογλου: Ο Ασαντ απειλεί το Χαλέπι με λιμοκτονία

Νταβούτογλου: Ο Ασαντ απειλεί το Χαλέπι με λιμοκτονία
Ο ανθρωπιστικός διάδρομος μεταξύ της Τουρκίας και του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, έχει κλείσει καθώς οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ επιδιώκουν να επιβάλουν  πολιορκία που θα οδηγήσει σε λιμοκτονία την πόλη, προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμετ Νταβούτογλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της διάσκεψης των δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο, υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προσπαθούν να κάνουν στο Χαλέπι τα ίδια που έκαναν και στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια, όπου δεκάδες άνθρωποι πέθαναν από την πείνα.

"Αυτός ο ανθρωπιστικός διάδρομος βρίσκεται πλέον υπό την εισβολή αυτών των ξένων μαχητών και των δυνάμεων του καθεστώτος, με τη στήριξη των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών. Αυτό που θέλουν να κάνουν σήμερα στο Χαλέπι είναι ακριβώς αυτό που έκαναν πριν στη Μαντάγια, μια πολιορκία λιμοκτονίας", συνέχισε.

Επίσης δεσμεύτηκε επίσης ότι, όποιο και αν είναι το κόστος, η "πόρτα" της Τουρκίας θα παραμείνει ανοιχτή σε όλους τους Σύρους. Η Τουρκία φιλοξενεί ήδη περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες και δεκάδες χιλιάδες άλλοι βρίσκονται καθ' οδόν, υποστήριξε.

http://www.sofokleousin.gr/archives/281181.html

6 σχόλια:

  1. Τι άλλο πρέπει να δηλώσει ο Ερντογάν για να τον διώξουν για εισβολή στη Συρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά συμβαίνουν όταν παίρνουμε και αναπαράγουμε ειδήσεις προπαγανδιστικού χαρακτήρα χωρίς να τις φιλτράρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρείς Ξάνθη Θράκη αλλά είσαι εκτός.
      Ποιός προπαγανδίζει ποιον και τι;

      Διαγραφή
  3. Κι' εμένα να με συγχωρείς κύριε Ακκυριά, αλλά δεν καταλαβες τι έγραψα. Να στο ξαναπώ. Το να παίρνουμε κάποια είδηση από κάπου και να την αναπαράγουμε, δεν είναι δημοσιογραφία. Ο δημοσιογράφος παίρνει μια είδηση, την αναλύει, βλέπει τί λέει και τι θέλει η πηγή και την επανασυντάσσει στο πολιτικό ή ιδεολογικό πλαίσιο της εφημερίδας του.
    Αν δεν το κάνει αυτό, όπως στο παραπάνω και σε άλλα άρθρα που δημοσιεύτε στην σελίδα σας, απλώς αναπαράγετε και προωθείτε αυτό που θέλει να πετύχει εκείνος που την πρωτοσύνταξε.
    Συγκεκριμένα. Στο παραπάνω άρθρο διαβάζουμε, ότι ο Νταβούτογλου μιλάει για αποκλεισμό του Χαλεπίου και λιμοκτονίες που καταλογίζει στην κυβέρνηση της Συρίας. Σκέτη τουρκική προπαγάνδα. Που σκοπό έχει να πιέσει την διοεθνή κοινή γνώμη να λάβει μέτρα εναντίον του Προέδρου Ασάντ.
    Και τι κάνετε εσείς; Αναπαράγετε αυτή την τουρκική προπαγάνδα, αντί να την ξεβρακώσετε και να δείξετε τι επιδιώκει.
    Δεν σας καταλογίσω άσχημα πράγματα, το κάνετε απο καλή πρόθεση. Όμως μια καλή αυτή πρόθεση, χωρίς να προσέξουμε τι γράφουμε, αποφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.
    Θέλει μεγάλη προσοχή η δημοσιογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις υποδείξεις, αλλά δεν θα πάρω.
      Αλίμονο μας αν δεν αναπαράγουμε σε αυτό το ιστολόγιο τη τουρκική προπαγάνδα, όχι φυσικά για υιοθέτηση, αλλά προς γνώση, ενημέρωση των αναγνωστών μας.

      Διαγραφή
  4. Κύριε Ακκυριά,
    αν εσύ την διάδωση της τουρκικής και συνάμα δυτικής και σιωνιστικής προπαγάνδας την θεωρείς ενημέρωση των αναγνωστών σας, είναι δικαίωμα σου. Κρίμα όμως, γιατί αυτό δείχνει, πρώτα, το τι εστί στην Ελλάδα δημοσιογραφία και κριτικό μπλόγκ, δηλαδή ένας αχταρμάς κάποιων πληροφοριών, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και σκέτη προπαγάνδα του "εχθρού", χωρίς μια ¨εθνική¨ γραμμή και δεύτερον, γιατί οι Έλληνες είναι πάντα κακοπληροφορημένοι και πληροφοριακά ζαλισμένοι.
    Αυτά.
    Και επειδή εσύ θέλεις να έχεις τον τελευταίο λόγο, σε πληροφορώ ότι δεν θα απαντήσω σε τυχόν απάντησή σου. Γιατί η απάντηση μου βρίσκεται στις θέσεις που πήρα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.