15/2/16

Απάντηση ΕΔΕΚ στους ισχυρισμούς του Προεδρικού

Εάν αυτά που λέμε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προκαλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του να δώσουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου στα αντίστοιχα κεφάλαια και να κρίνει ο κυπριακός λαός:
Με ποιο τρόπο θα λαμβάνει τις αποφάσεις της η Γερουσία; Στη βάση δημοκρατίας πλειοψηφίας ή στη βάση φυλετικών κριτηρίων;
Δέχτηκε ή όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι οι υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχουν τρεις διαφορετικές ιδιότητες με διαφορετικά δικαιώματα; Στη βάση αυτής της συμφωνίας με ποιο τρόπο θα εφαρμοστούν οι τέσσερις βασικές ελευθερίες διακίνησης, εγκατάστασης, απόκτησης περιουσίας και άσκησης εκλογικών δικαιωμάτων;

Στη βάση ποιων κριτηρίων η Επιτροπή Περιουσιακού θα αποφασίζει εάν θα έχει τον πρώτο λόγο ο ιδιοκτήτης ή ο χρήστης;
Σε ποια χώρα της Ευρ. Ένωσης ένας ξένος δικαστής στην ουσία αντικαθιστά τη λαϊκή κυριαρχία και αποφασίζει για ζωτικά ζητήματα λειτουργίας ενός κράτος;
Στα όσα μέχρι σήμερα έχουμε παραχωρήσει ως οφέλη στην τ/κ πλευρά, τι εμείς αποκομίσαμε ως οφέλη από την Τουρκία;
Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί έναντι ενός Προέδρου ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις αθέτησε τα όσα δεσμεύτηκε και ήταν φανατικός και διαπρύσιος υποστηρικτής της αποδοχής του σχεδίου Ανάν.

Β' Αντιπρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ

2 σχόλια:

  1. Η δημοσιοποίηση των πρακτικών του ΕΘνικού Συμβουλίου ούτως ώστε να φανερωθούν συγκεκριμένες ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΕΣ πτυχές ενός σχεδίου που σκοπεύουν κάποτε να φέρουν ενώπιον μας θα φέρουν με μαθηματική ακριβεία όλους τους Έλληνες εναντίον αυτής της προσπάθειας που γίνεται για δήθεν λύση του κυπριακού.

    Προς το συμφέρον μας είναι να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις και να αποφευχθεί η επαίσχυντη διαδικασία των διπλών δημοψηφισμάτων η οποία δίδει δικαιώματα πολίτου στους Τούρκους εποίκους. Να συγκεντρωθούμε στην ισχυροποίηση της ΚΔ με συνεχή ανάπτυξη των συντελεστών ισχύος του κράτους και άμα έρθει η ώρα συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις, υπό άλλους όρους βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρεπει οι Ελληνες-Κυπριοι να διορθωσουν το λαθος τους που έφεραν στην εξουσία τον ενθερμο υποστηριχτή του Σχ.΄΄ΑΝΑΝ΄΄,Εαν και εφ΄οσον τους ζητηθεί με νεο δημοψήφισμα(μια φορά προδότης άπαξ προδότης).
    Επισης θα πρέπει να βλεπουν γυρω τους τί γίνεται και στα άλλα Ευρωπαικά Κράτη τώρα που ΄΄ξεβρακώθηκαν΄΄ και φαίνονται τα χάλια τους με τους Ισλαμοπίθηκους(πχ Γερμανία,Γαλλία,Σουηδία,Ολλανδία κλπ).Το ερώτημα που πρέπει να θέσουν είναι ενσωματώνονται αυτά τα ΄΄ρεμάλια΄΄;
    Εχουν καμία σχέσει με τους Σύριους,Ιρανούς κλπ Σιίτες;
    Αυτά τα Κοπρόσκυλα οι Έποικοι έχουν σχέσει με πολιτσμό ωστε να συνυπάρξουν σε Ευρωπαικό κρατος;
    Μήπως είναι καλύτερα να κρατηθούν τα κεκτημένα για να μην ΄΄μαγαριστούν΄΄απο τα καθίκια;
    Θα σας περιγράψω ένα πρόσφατο περιστατικό στη Λευκωσία ημέρα Παρασκευή.Περπατωντας στο κέντρο προς το πεζόδρομο παρατηρούσες αυξημένη Ροή σκουρόχρωμων ρεμαλιών με σαγιονάρες και ταχύ βηματισμό προς μια κατεύθυνση και μετά απο λίγο η δυνατή Φωνή του Χότζα να σου σπάει τα Αρχί..α.
    Αυτό βεβαίως κάποιος θα το χαρακτηρίσει Ρατσιστικό αλλά πριν το πεί να σκεφτεί τι γίνεται εκεί που υπαρχουν τετοια ρεμάλια σε μεγάλους αριθμούς και τί έκαναν πρόσφατα σε μαθητές κοριτσάκια - αγοράκια στη Γερμανία κλπ όπως και Μουσουλμάνοι 2ης-3ης γενιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.