27/3/16

Οι Τούρκοι λιμενικοί μας χάραξαν πορεία για το Aγαθονήσι


Συνοδεία... τουρκικής ακταιωρού φτάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα ελληνικά νησιά. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη δικογραφία που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», σύμφωνα με την οποία, τουρκικό πλοίο «συνόδευσε» ιστιοπλοϊκό με πρόσφυγες ακόμη και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, υποδεικνύοντας μάλιστα την πορεία που έπρεπε να ακολουθήσουν με... λέιζερ.
Προορισμός δεν ήταν άλλος από το Αγαθονήσι, όπου πράγματι αποβιβάστηκαν οι 53 Ιρακινοί. Η παρουσία της τουρκικής ακταιωρού καταγράφηκε μάλιστα και στο σχετικό έγγραφο του Λιμενικού Σώματος, στην αναφορά για την περιπολία που εστάλη μέσω του Λιμεναρχείου Λέρου!
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 16 Ιανουαρίου, ενώ το παζάρι της Τουρκίας με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος συμφωνίας για το Προσφυγικό - υπεγράφη τελικά στις 18 Μαρτίου.
Μέσω των επίσημων συνομιλητών της, η Τουρκία διεκδικούσε περαιτέρω χρήματα και πολιτικά ανταλλάγματα όπως διευκόλυνση της διαδικασίας για βίζα και την ένταξή της στην ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή, το τουρκικό ναυτικό φαίνεται πως είχε αναλάβει την... ανεπίσημη δουλειά: τις «χαλαρές» περιπολίες στη θάλασσα, αφήνοντας τα πλοιάρια των διακινητών να περνούν, προκειμένου οι προσφυγικές ροές να πιέσουν ακόμη περισσότερο την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Για τη συνέχεια Ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.