2/3/16

Πάρτι αισχροκέρδειας από «επιτήδειους» εις βάρος των προσφύγων



Πρωτοφανές όργιο αισχροκέρδειας από «επαγγελματίες» που, εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία χιλιάδων προσφύγων, επιχειρούν να κάνουν την «αρπαχτή» της ζωής τους παρατηρείται τούτες τις δύσκολες ώρες στην Ειδομένη. Το κράτος απουσιάζει παντελώς, οι πεινασμένοι και ξεθεωμένοι πρόσφυγες ξοδεύουν ό,τι τους έχει απομείνει για να επιβιώσουν και στις παρυφές του απέραντου καταυλισμού επιτήδειοι θησαυρίζουν ανενόχλητοι.
«Εχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να βλέπω αυτά τα κοράκια να κατασπαράζουν τους δυστυχισμένους...», λέει στην «Κ» μια γυναίκα που βρίσκεται καθημερινά και επί πολλές ώρες στον καταυλισμό. Ιδιοκτήτες ταξί απαιτούν και εισπράττουν κόμιστρο της τάξης των... 90 ευρώ για διαδρομή 20 χλμ., από το πρατήριο υγρών καυσίμων Πολυκάστρου έως τον καταυλισμό της Ειδομένης. Αυτόπτης μάρτυρας ανάφερε στην «Κ» ότι γυναίκα από τη Συρία έδωσε κλαίγοντας σε ταξιτζή χαρτονόμισμα των 100 ευρώ, που μπορεί να ήταν και τα τελευταία της χρήματα, και της επέστρεψε ρέστα 10. Το σύνολο σχεδόν των ταξί της περιοχής του Κιλκίς έχει «πέσει πάνω» στα κέντρα προσωρινής παραμονής, στο Χέρσο, τη Νέα Καβάλα, το πρατήριο υγρών καυσίμων του Πολυκάστρου, όπου αλιεύουν πελάτες για την Ειδομένη έναντι εξωφρενικού αντιτίμου. Το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη, στον σιδηροδρομικό σταθμό, το ΚΤΕΛ, το κέντρο προσφύγων στα Διαβατά.

Για τη συνέχεια Kathimerini

3 σχόλια:

  1. Teleiwse h Ellada se dyo meres kyrioi! Libanos kanonikos me 3 xronia kleista synora!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διακαιον θα ειναι οτι πεσει στι κεφαλι αυτων των ανθρωποειδων που αποκαλουνται Ελληνες και σταυροκοπιουνται για τις αμαρτιες τους. Θα τα ξερασουν αυτα που εκλεψαν. ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΥΒΡΙΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΑΝΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα τελευταίοι και... καταϊδρωμένοι ψιλικατζήδες οι Ελληνάρες, αλλά συνάμα και φιλότιμοι· ξεκοκαλίζουν μεν τα τελευταία χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, αλλά δίνουν πίσω και ρέστα 10 ευρώ τσ τσ τσ ... σε αντίθεση με τους πρωτοπόρους εξυπνόμαγκες Τουρκαλάδες, που έχουν μαζέψει ΟΛΟ το χρυσάφι όλης της Μέσης Ανατολής (σ.σ. «αγοράζουν» πάντα σε τιμές κοσμήματος... χαχαχα!) για... one-way ticket trip δλδ σύντομο ταξιδάκι άνευ επιστροφής, προσφέροντας - οι α«θεό»φοβοι - ΔΩΡΕΑΝ αυτοβυθιζόμενα σωσίβια Made in Turkey... χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.