25/3/16

Οι μη περικοπές στο υπουργείο Άμυνας θα φέρουν φόρους

Στις δημοσιονομικές παρεμβάσεις που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2016, η μοναδική μεγάλη περικοπή αφορά στις δαπάνες του υπουργείου Άμυνας.
Η μείωση προβλέπεται να είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ το 2015 και των 500 εκατ. ευρώ το 2016. Το μνημόνιο του περασμένου καλοκαιριού αναφέρεται επίσης στις ίδιες περικοπές, μιλώντας για τις προμήθειες και το προσωπικό (headcount). Ο προϋπολογισμός προβλέπει ακόμη μείωση των συντάξεων του Δημοσίου κατά 188 εκατ. ευρώ το 2016, για να είμαστε ακριβείς. Επίσης, βαφτίζει περικοπές, την αύξηση των εισφορών και λοιπών παροχών των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης κατά 403 εκατ. ευρώ πέρυσι και 1,11 δισ. ευρώ το 2016.
Όμως, οι περικοπές στο υπουργείο Άμυνας που προβλέπουν το μνημόνιο και ο προϋπολογισμός δεν φαίνεται να προχωρούν, λόγω αντιρρήσεων των αρμοδίων. Αν όμως δεν υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού, τον λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω αύξησης των φόρων, για να βγαίνουν τα νούμερα όπως συχνά λέει το κουαρτέτο.
Ας το έχουμε υπόψη.

2 σχόλια:

  1. Χφρόνια Πολλά!

    Τέτοιους φόρους τους πληρώναμε πάντοτε και δη με μεγάλη μας ευχαρίστηση ........!

    Δεν πρόκειται σήμερα να αλλάξουμε στάση, αρκεί να μην πηγαίνουν στις τσέπες "Άκηδων" και ότι αγοράζεται να αξίζει και να μετατρέπεται πολλαπλασιαζόμενο για την ισχυρή άμυνα της Πατρίδας!

    Μακάρι να είχαμε και άλλα έσοδα για να προσφέρουμε και άλλα στους ένστολους των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι οποίοι - γλίσχρα αμοιβόμενοι - επιτελούν θαύματα, κοπιάζοντες για την Άμυνα και την Ασφάλεια της Πατρίδας!

    Και πάλι Χρόνια Πολλά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχουν πολλοι κοπριτες στο δημοσιο,παιδια βολευτων, που δεν χρειαζονται ,ας απολυθουν να γλυτωσουν απο εκει λεφτα η Εθνικη Αμυνα ειναι η Εθνικη Αμυνα
    κανενας να μην τολμισει ουτε να το σκεφτει για μειωση δαπανων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.