22/3/16

Όλοι και όλα για την σωτηρία της πατρίδας

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.
metanastes
«ει δε τις των ιδίων και μάλιστα των οικείων ου προνοεί, την πίστιν ήρνηται και έστιν απίστου χείρων»
προς Τιμόθεον Α, ε’, 8

Η μεγαλύτερη σύγχυση τούτη την παμπόνηρη εποχή εντοπίζεται στην στάση των Ελλήνων έναντι των λαθρομεταναστών.
(Ο κοινός νους λέει ότι αν κάποιος εισβάλλει στην χώρα σου, όντας απρόσκλητος και ανεπιθύμητος, λαθραίως και παρανόμως, σύμφωνα με τα έγκυρα λεξικά, ονομάζεται λαθρομετανάστης. Όπως λέγεται λαθροθήρας αυτός που κυνηγά χωρίς άδεια, ο λαθροϋλοτόμος και ο λαθρεπιβάτης. Ο κυρ-Φίλης υπουργός, στην πρόσφατη επιστολή του στα σχολεία, ταυτίζει τους Έλληνες, Χριστιανούς Ορθοδόξους του ’22, τους διωκόμενους και σφαγιασθέντες από τους μωαμεθανούς γενοκτόνους μας του Κεμάλ, με τους νυν λαθρομετανάστες, οι οποίοι, αντί να καταφύγουν στις ομόδοξες τους χώρες του Ισλάμ, καταφεύγουν στην άπιστη Ευρώπη. Θλιβερές συγκρίσεις από έναν αρνητή της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής).

Περίεργη και επαμφοτερίζουσα είναι και η στάση κάποιων χριστιανών. «Τι θα έκανε ο Χριστός στη θέση μας;», «αγαπάτε αλλήλους», είναι οι συνήθεις…παραπομπές.
Καρυκεύουν την ερώτηση και με αναφορές στον Καλό Σαμαρείτη ή στο ευαγγελικό ανάγνωσμα «ξένος ήμην και συνηγάγετε με». (Ματθ. ΚΕ, 35).
Οπότε οφείλουμε «να ανοίξουμε την αγκαλιά μας» (κατά κυρ-Φίλη) και να «συναγάγουμε» τους ξένους λαθρομετανάστες, διότι είναι ευαγγελική επιταγή.
Ερωτώ και απευθύνομαι κυρίως στους «προοδευτικούς» ιερωμένους που αποκοιμίζουν τον κόσμο με τις αγαπολογίες τους: Ο Κολοκοτρώνης, όταν «αποφάσισε να κάμει» την Επανάσταση, για να εκδιώξει την μισητή ημισέληνο, έτσι σκεφτόταν; Θα έκοβε τούρκικα κεφάλια ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, αν δεν ευλογούσε η Εκκλησία τα όπλα του Αγώνα της Παλιγγενεσίας; Τι τραγουδούσαν τότε οι Ρωμιοί; «Χαρά που το ‘χουν τα βουνά τα κάστρα περηφάνια/ γιατί γιορτάζει η Παναγιά, γιορτάζει και η Πατρίδα./ Να βλέπεις διάκους με σπαθιά, παπάδες με ντουφέκια/ να βλέπεις και τον Γερμανό, της Πάτρας τον δεσπότη/ πως ευλογάει τ’ άρματα κι ευχιέται τους λεβέντες».
Ο επίσκοπος Βρεσθένης Θεοδώρητος, τον οποίο ο Κολοκοτρώνης αποκαλούσε καπετάν Δεσπότη, ευλογεί τ’ άρματα στο Βαλτέτσι, ζώνεται τα γιαταγάνια και τα καριοφίλια και πολεμά.
Ο Σαλώνων Ησαΐας, ο πρώτος Έλληνας ιεράρχης ο οποίος έπεσε υπέρ πατρίδος, την ώρα της μάχης της Αλαμάνας, δεν είχε υπ’ όψιν του το Ευαγγέλιο; Γιατί «ρίχνανε στο θυμιατό μπαρούτι για λιβάνι» οι παπάδες και θυσιάζονταν για την λευτεριά του Γένους. Πολλοί απ’ αυτούς δεν ξανάπιασαν το αγιοπότηρο, όμως έφτιαξαν πατρίδα. Ποιμένες καλοί που θυσιάστηκαν υπέρ του σκλαβωμένου ποιμνίου τους.
Παραπέμπω και σ’ ένα περίφημο κείμενο του Δασκάλου του Γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου εξ Οικονόμων, ο οποίος υπήρξε «μέγας εκκλησιαστικός ανήρ, λαμπρόν κόσμημα και μέγα καύχημα του ελληνικού Γένους».
«Λέγω πρώτον, ότι χρεωστείς, χριστιανέ, καθό χριστιανός να αγαπάς και να ευεργετής την Πατρίδα. Σε προστάζει ο θείος νόμος “αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν”. Πλησίον σου είναι βέβαια πaς άνθρωπος, αλλά ποιoς δύναται να είναι πλησιέστερός σου παρά τους συγγενείς και ομοπίστους και συμπολίτας σου. Ούτοι είναι αδελφοί σου, οίτινες συγκατοικούσι μετά σου εις μίαν και την αυτήν χώραν, ωσάν εις μίαν και την αυτήν οικίαν, ούτοι έχουσι τον αυτόν και συ πατέρα, τον Θεόν, την αυτήν και συ μητέρα, την Εκκλησίαν, το αυτό γενέθλιον έδαφος, και τας αυτάς τροφάς, τους αυτούς νόμους, τους αυτούς άρχοντας και ποιμένας και διδασκάλους, τας αυτάς προς σε κοινάς και πανηγύρεις και απολαύσεις και λύπας και χαράς, όσον λοιπόν ειλικρινέστερον αγαπάς τους συμπατριώτας και την Πατρίδα, τόσον βεβαιότερον εκπληρώνεις τον νόμον του Θεού και πάλιν εξ εναντίας, όσον αμελείς και προδίδεις πολλάκις της Πατρίδος τα συμφέροντα, τόσον εξελέγχεσαι παραβάτης του θείου νόμου, και του πλησίον σου εχθρός χειρότερος απίστου. “Eι τις των ιδίων και μάλιστα των οικείων ου προνοεί, την πίστιν ήρνηται, και έστιν απίστου χείρων”…
Τόσον ιερόν και θείον δώρον είναι η Πατρίς ώστε εν των μεγίστων σημείων της κατά των ανθρώπων δικαίας οργής του Θεού γίνεται πολλάκις η στέρησις της Πατρίδος.
…Και αν λοιπόν η Πατρίς είναι τόσον σεβάσμιον, τόσον πολύτιμον, τόσον αγαπητόν, εις τον Θεόν, φανερόν ότι χριστιανός, όστις αγαπά μάλιστα τον Θεό, και τον πλησίον, χρεωστεί να αγαπά την ιδίαν αυτού Πατρίδα».
(Κων. Κούρκουλα, «Λεύκωμα Δασκάλων του Γένους», σελ. 160, Αθήνα 1971).
Διασώζει ο Ι. Πολέμης την απάντηση κάποιας γιαγιάς προς τον εγγονό της, που απορούσε γιατί την έβλεπε κάθε βράδυ μετά τον εσπερινό μαζί με τα εικονίσματα να θυμιατίζει και το καριοφίλι του παππού.
«Το καριοφίλι που θωρείς
ψηλά στον τοίχο να σκουριάζει
παιδάκι μου, μην απορείς
αγιολιβάνι του ταιριάζει
γιατί χωρίς αυτό
χωρίς το φλογερό του στόμα
θα ‘μαστε σκλάβοι ακόμα».
(«Ιεράρχες, Εθνάρχες», π. Θεοδώρου Ζήση, σελ. 30).
«Η απάντηση της ώριμης γερόντισσας», σημειώνει ο σεβαστός παπα-Θόδωρος, «είναι απάντηση της γηραιάς ελληνικής ιστορίας στους ανώριμους μελετητές της».
Οι δεσποτάδες του Μακεδονικού Αγώνα ζώστηκαν τ’ άρματα και έσωσαν την Μακεδονία.
«...Στη μέση φορούσα μία πέτσινη ζώνη απ’ όπου κρέμονταν από τη μία μεριά η θήκη του πιστολιού μου, που ήταν μεγάλο και γίνονταν εν ανάγκη και τουφέκι, κι απ’ την άλλη ένα μαχαίρι για στρατιωτικό ή αστυνομικό. Συχνά γυμναζόμουν εις το σημάδι…», διηγείται ο ηρωικός μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης. (Αντ. Μπέλλου-Θρεγιάδη, «Μορφές Μακεδονομάχων, σελ. 75-76).
Ο επίσκοπος Πελαγονίας, Ιωακείμ Φορόπουλος, όταν ενθρονίστηκε στο Μοναστήρι, βροντοφώνησε στον εμπερίστατο λαό, που σφαζόταν από τους Κομιτατζήδες: «Δεν ήρθα να σας διδάξω οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος, αλλά οφθαλμούς αντί οφθαλμού και οδόντας αντί οδόντος». Ο Κορυτσάς Φώτιος, ο Γρεβενών Αιμιλιανός, ο Μελενίκου Κωνσταντίνος, ο Ελευθερουπόλεως Γερμανός, έπεσαν μαχόμενοι, κοσμώντας το Εικονοστάσι του Γένους.
Όταν στις 30 Αυγούστου του 1907 ο λαός της Δράμας αποχαιρετά τον δεσπότη του, τον μετέπειτα εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης, Χρυσόστομο, ο δημογέροντας Νίκας ενώπιον των χιλιάδων που είχαν μαζευτεί στο σταθμό, αναφωνεί: «Δέσποτα, μας παρέλαβες λαγούς και μας έκαμες λιοντάρια. Μείνε ήσυχος. Θα γίνει το θέλημά σου». Κι έγινε. (Ν. Βασιλειάδη, «Για την Ελευθερία», σελ. 265). Δεν ήταν πιστοί αυτοί οι ηρωικοί Επίσκοποι; Ήταν, αλλά προνοούσαν για τους οικείους, για το Γένος.
Τα γράφω αυτά για να κατανοήσουν κάποιοι ότι τούτη την στιγμή διακυβεύεται η ιστορική μας ύπαρξη. Αν ανεχτούμε την εγκατάσταση των μωαμεθανικών ορδών, ας θυροκολλήσουμε το αγγελτήριο θανάτου μας. Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν «καλοί σαμαρείτες», θα περιφέρονται εξαθλιωμένοι μωαμεθανοί που θα ξεσπάσουν πάνω μας για όλα τα δεινά τους. (Μωαμεθανοί και όχι μουσουλμάνοι. Οπαδοί του Μωάμεθ είναι και τίποτε άλλο).
Μην καταπίνετε τα παραμύθια των σάπιων καναλιών. Οι ροές από την Τουρκία, το κράτος συμμορία, δεν πρόκειται να σταματήσουν. Μας προορίζουν για βαλκανικό εμιράτο. Βρισκόμαστε ενώπιον εθνικής προδοσίας. Μην τους πιστεύετε. Λένε ψέματα. Όλοι και όλα για την σωτηρία της πατρίδας μας…

12 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ναι στους κατατρεγμενους. οχι στους ύποπτους λαθρο. Γιατι δεν ερχονται πραγματικοί κατατρεγμενοι; που ειναι και οι ηλικιωμενοι ; Γιατί μονο νεοι και κυρίως άντρες ; Γιατι δεν καθονται να πολεμήσουν για την πατρίδα τους ; Μηπως δεν εχουν καποια συγκεκριμένη πατρίδα αλλα ειναι ατομα που τους βαραίνει κατι ύποπτο και την ' κανουν '' ;

   Διαγραφή
 2. Οι Ελληνόφωνοι Σύριοι θα μπορούσαν να πάρουν την Ελληνική υπηκοότητα, ούτως ή άλλως αργά ή γρήγορα είτε στη Συρία είτε σε κάποια άλλη χώρα θα αφελληνιστούν, δηλαδή και τον πληθυσμό σου ενισχύεις με δικούς σου ανθρώπους και δεν μπορείς να πεις ότι συρρικνώνεις τον Ελληνισμό,διότι ούτως ή άλλως βρίσκονται σε ιστορική πορεία εξαφάνισης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 1ον. Το 70% αυτών που έρχονται είναι άντρες σε στρατεύσιμη ηλικία. Στον πόλεμο φεύγουν τα γυναικόπεδα και οι γέροι. Εδώ γίνεται το αντίθετο.
  2ον. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι απο χώρες που δεν έχουν πόλεμο.
  3ον. Στη Συρία υπάρχει αιματηρός εμφύλιος απο το 2011. επίσης στη Λυβίη. γιατί δεν είρθαν τόσα χρόνια; Φταίει η κυβέρνηση Τσίπρα έτσι απλά, Η ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ; ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΙΟΥΣ ΜΑΚΕΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΣΑΝΤ;;;;;
  4ον. Πόλεμο σκληρότατο είχαμε το 90 στη Γιουγκοσλαβια ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΗΡΘΑΝ ΜΟΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
  5ον. Γιατί όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι δεν πάνε δίπλα στα ομόδοξα τους Καταρ, Σ. Αραβία, Μπαχρέϊν, Η.Α.Ε. που είναι και πάμπλουτα κράτη, που έχουν και μεγάλη ανάγκη για εργατικά χέρια και φέρνουν εργάτες απο Ινδία, γιατί όλοι οι Καταριανοί είναι ματσό και δεν υπάρχει κανείς ντόπιος για χαμαλίκια;

  Μετά απο όλα τα παραπάνω υπάρχουν ΠΑΠΑΔΑΡΙΑ που μας κάνουν κύρηγμα να τους ταϊζουμε και να τους αγκαλιάζουμε;;; ΠΟΙΟΥΣ ΡΡΕΕΕΕΕΕ;;;
  Για το σύριζα δεν λέω αυτοί είναι γνωστοί...
  Χριστιανός ορθόδοξος είμαι, αλλα εδώ μιλάμε για γιγαντιαίο απόστημα εντός της εκκλησίας που μάλλον πια πολλοί ιερείς δεν εμπνέονται τόσο απο τον κύριον υμών Ιησού Χριστό, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΙΝΤ ΤΡΟΤΣΚΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. και κατατρεγμενους με πανακριβα κινητα ...απορω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι ηλιθιοι βαλαν το δουρειο ιππο στη πατριδα μας, τωρα εχουν δουλια στην υπολοιπη Ευρωπη ,εμας μας αφηνουν για το τελος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κατατρεγμενοι ναι...
  Απ'τον Αραβικο Συριακο Στρατο!

  Καμια ανοχη στους αποκεφαλιστες,τους εγκληματιες πολεμου και τα ανθρωπινα σκουπιδια της τζιχαντ που μετατραπηκανε σε μια μερα απο μαχητες του Αλλαχ σε κακομοιρηδες προσφυγες και ερχονται στην Ευρωπη απαιτωντας αυτα που τους ταξανε τα σιωνιστικα/δυτικα αφεντικα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μόνο τέτοια σχόλια έχεις να κάνεις , για το δεκάρικο .....;;;;

  Λοιπόν άκουσε και αυτό!

  «Με κόστος 30 € την ημέρα, - ανάλογα με ότι ισχύει στις φυλακές -, οι 150.000 παράνομα εισελθόντες στη χώρα μας (ακόμη είναι δικιά μας!) «Πρόσφυγες ή Λαθρομετανάστες, εσείς διαλέγετε και παίρνετε» για τρείς μήνες χρειάζονται 400 εκατομμύρια Ευρώ, άρα για έναν χρόνο χρειάζονται 1.200.000 Ευρώ!».

  Πλήρωνε λοιπόν άφρονα επιπόλαιε ψηφοφόρε και αγρίως φορολογούμενε Έλληνα για την «αλληλεγγύη» της δήθεν «υπερήφανης αλλά καλοβολεμένης» κυρά Τασίας ένα δισεκατομμύριο και βάλε από το υστέρημά σου, για να θρέψεις τους εισβολείς που σου στέλνουν οι τούρκοι, – οι οποίοι οικονομάνε εκατομμύρια και σε καταστρέφουν συστηματικά -, για να διαλύσουν την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας σου και όχι μόνο!

  Μεθαύριο, οι «δανειστές» θα ζητήσουν από εσένα να πληρώσεις εσύ με τους φόρους επί φόρων, το έλλειμμα των 1.000.000- 2.000.000 ευρώ της «αλληλεγγύης» στους αλλόθρησκους και αλλόφυλους φανατικούς μουσουλμάνους εισβολείς.

  Όσο για τον αρχιεπίσκοπο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν που σκίστηκε να φέρει τον Αλέξη, αυτόν που αποφεύγει να φορέσει τον Σταυρό του όταν επισκέπτεται τους μουσουλμάνους, αυτούς που τους ενισχύει με το υστέρημα του φτωχού Έλληνα στην στιγμη που 3.000.000 Έλληνες πεινάνε γιατί έχουν φτωχοποιηθεί, τι να πει κανείς.....

  Αχ Μακαριστέ Αρχιεπίσκοπε Χριστόδουλε, Υπέροχε Ιεράρχη και Σπουδαίε Έλληνα πόσο μας λείπεις!!!


  Ευμένης Καρδιανός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ψάχνω να βρω συναφή ανάρτηση για να παρουσιάσω την δήλωση του Υπουτργού Παιδείας Φίλη για την επέτειο της Επαναστάσεως της 25ης Μαρτιου.

  http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=317760&artTitle=minyma_fili_gia_25i_martiou_kaname_epanastasi_kat_agnoston_kai_dimiourgithike_neo_ethnos

  Διαβάστε την όλοι για να δείτε ποιες είναι οι κατευθυντήριες γραμμές της εκπαίδευσης.
  Μακάρι να αναρτάτο στο ιστολόγιο για να σχολιασθεί καταλλήλως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μέχρι τώρα τὰ Ἰσλαμᾶ μᾶς ἔχουν στοιχίσει 4 δίς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.