9/2/17

Οι Τούρκοι αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Νίκος Ελευθέρογλου

Οι Τούρκοι αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Υπερδιπλασιάστηκαν οι άδειες διαμονής που χορηγήθηκαν σε Τούρκους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γείτονα χώρα. Μέσα από το πρόγραμμα χορήγησης χρυσής βίζας σε ξένους υπηκόους που επενδύουν στην Ελλάδα, πολλοί ευκατάστατοι Τούρκοι πολίτες αγόρασαν ακίνητα στη χώρα μας και έλαβαν άδεια διαμονής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υπουργείων, το τελευταίο 9μηνο τρεις Τούρκοι πολίτες κατά μέσο όρο σε μηναία βάση αποκτούν άδεια διαμονής στη χώρα με χρυσή βίζα, επενδύοντας αθροιστικά 750.000 ευρώ.
Συνολικά, Τούρκοι υπήκοοι έχουν επενδύσει τουλάχιστον 12.250.000 ευρώ για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να αποκτήσουν Golden Visa. Εξ αυτών των χρημάτων τα 7.000.000 ευρώ έχουν επενδυθεί το τελευταίο 9μηνο στην ελληνική αγορά ακινήτων.
Ειδικότερα, μέχρι τον Μάιο του 2016 ο αριθμός των αδειών που είχαν χορηγηθεί σε Τούρκους υπηκόους με την ιδιότητα του επενδυτή ανερχόταν σε 21, ενώ συνυπολογίζοντας και τα μέλη οικογένειας, ο συνολικός αριθμός διαμορφωνόταν σε 53. Από τότε μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου 2017 χορηγήθηκαν 49. Αθροίζοντας, μάλιστα, τα μέλη των οικογενειών των Τούρκων επενδυτών (σύζυγοι, ανήλικα τέκνα, τέκνα έως 21 ετών), ο αριθμός των αδειών διαμονής που έχουν χορηγηθεί για την ίδια περίοδο ανέρχεται συνολικά σε 128.
http://www.pontos-news.gr/article/159980/oi-toyrkoi-agorazoyn-akinita-stin-ellada-meta-apotyhimeno-praxikopima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.