16/4/19

Επαφές του γαμπρού του Ερντογάν, ΥΠΟΙΚ, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σε Ουάσιγκτον και Λευκό Οίκο

REUTERS/UMIT BEKTAS
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ είχε τη Δευτέρα ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ, όπως δήλωσε πηγή ενήμερη για το θέμα.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλμπαϊράκ στην Ουάσιγκτον. Η πηγή δεν έδωσε διευκρινίσεις για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Κούσνερ, γαμπρού του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Νωρίτερα, ο Αλμπαϊράκ δήλωσε ότι είχε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς στην Ουάσιγκτον, μετά την παρουσίαση των σχεδίων για την αλλαγή πορείας της κλυδωνιζόμενης τουρκικής οικονομίας.
Ο Αλμπαϊράκ είπε σε Αμερικανούς και Τούρκους επιχειρηματίες πως είχε επίσης συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και «καρποφόρες» επαφές στον Λευκό Οίκο.
Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας έκρινε πως Ουάσιγκτον και Άγκυρα πρέπει να ενισχύσουν την εταιρική τους σχέση παρά τις διαφορές τους σε κάποια ζητήματα.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.