10/4/19

NYT : Τα F-35, ο Ερντογάν, και ο Πούτιν…

Ως τα τέλη της χρονιάς, η Τουρκία ή θα διαθέτει εξελιγμένα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35, ή τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400. Δεν μπορεί όμως να διαθέτει και τα δυο.




Η επιλογή που θα κάνει ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει τεράστιας σημασίας συνέπειες για τη θέση της χώρας του στον κόσμο, τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, και τη θέση της στο ΝΑΤΟ… 
Το πρόγραμμα των F-35 αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα αεροσκαφών 5ης γενιάς σε ολόκληρο τον κόσμο, με επενδύσεις πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια από διεθνείς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.
Για τη συνέχεια Orthografos

2 σχόλια:

  1. Η Τουρκία, είτε με την Ρωσσία, είτε με τις ΗΠΑ, σε συνδιασμό με την εξελιγμένη εγχώρια πολεμική της βιομηχανία γίνεται μία μεγάλη περιφεριακή δύναμη, που σκοπό της έχει να επεκταθεί, δηλαδή να αποσπάσει εδάφη από γειτονικές της χώρες και να μεγαλώσει.

    Στην Ελλάδα πολλοί πολιτικοί μας δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να αποδομούν και να διαβρώνουν το Ελληνικό Έθνος, με κακούς νόμους και επιζήμια έργα. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα λένε πως δεν χρειαζόμαστε εξοπλισμούς και ότι ο πατριωτισμός είναι 'εθνικισμός'.

    Μήπως περιμένουμε να γίνει κανένα θαύμα? Μήπως ελπίζουμε ότι θα πολεμήσει η Ε.Ε. την Τουρκία για λογαριασμό μας, εάν δεχτούμε επίθεση? Όνειρο θερινής νυκτός. Ακόμα και οι ΗΠΑ, ουσιαστικά το μόνο που θέλουν είναι αλλαγή καθεστώτος, θέλουν τους φιλοδυτικούς, Κεμαλιστές - Γκιουλενιστές, στην εξουσία στην Τουρκία, ώστε να επιστρέψει το απολωλός πρόβατο στο μανδρί.

    Μπορεί να υπάρξει ακμαίο ηθικό, όταν οι μαθητές, στην χώρα μας, διδάσκονται με προγράμματα που ταιριάζουν σε γενίτσαρους, χωρίς Θεό και με παραποιημένη την ιστορία?

    Οι γεννήσεις είναι στο ναδίρ και οι εκτρώσεις στο ζενίθ, εκατομμύρια μουσουλμάνοι κατακλύζουν την χώρα μας, την εποικίζουν και αποκτούν σταδιακά ελληνική υπηκοότητα.

    Τί μέλλον μπορεί να έχει η Ελλάδα?

    Η Μακεδονία προδόθηκε αναίσχυντα, η δε αντιπολίτευση αντέδρασε απίστευτα υποτονικά και φοβισμένα, μην τυχόν και δυσαρεστηθούν οι σύμμαχοι μας.

    Μπάς και θα αντιμετωπισθούν οι Τούρκοι με τις σοβαροφανείς επιθεωρήσεις ακριτικών φυλακίων στα νησιά, με αγορές φουσκωτών και απόκτηση ελικοπτέρων που πρωτοεμφανίσθηκαν στο Βιετνάμ?

    Εάν δεν αντιμετωπήσουμε με σοβαρότητα, με σωστά έργα και τα κατάλληλα μέτρα, τις πολλαπλές απειλές κατά της χώρας μας, προφανώς κινδυνεύουμε να υποστούμε σημαντικές εδαφικές απώλειες στο εγγύς μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.