30/10/09

Θλιβερή υποδοχή


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε επίσκεψη την Πέμπτη στην αεροπορική βάση του Ντόβερ (Ντέλαγουερ, βορειοανατολικές ΗΠΑ) για να παραστεί στην τελετή υποδοχής των σορών των αμερικανών στρατιωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αναχώρησε από το Λευκό Οίκο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χτες, Τετάρτη, συνοδευόμενος από δημοσιογράφους, προκειμένου να παραστεί σε επίσημη τελετή του επαναπατρισμού των νεκρών αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν.

Η επίσκεψη αυτή που δεν είχε ανακοινωθεί, δείχνει μια μια διαφοροποίηση όσον αφορά τις πρακτικές του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους, ο οποίος είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης του επαναπατρισμού αμερικανών στρατιωτών που είχαν χάσει τη ζωή τους στο εξωτερικό.

Η επίσκεψη σημειώνεται την ώρα που ο Ομπάμα πρέπει να αποφασίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες αν θα στείλει ή όχι ενισχύσεις στο Αφγανιστάν, όπου ήδη βρίσκονται 68.000 αμερικανοί στρατιώτες Ο Οκτώβριος είναι ο πλέον αιματηρός μήνας για τις αμερικανικές δυνάμεις καθώς υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες στις τάξεις τους, μετά την έναρξη του πολέμου το 2001.

Τα φέρετρα με τους 15 αμερικανούς στρατιώτες και τα τρία μέλη της αμερικανικής υπηρεσίας κατά των ναρκωτικών-όλοι τους σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στο Αφγανιστάν-έφθασαν σήμερα το πρωί στην αεροπορική βάση Ντόβερ με στρατιωτικό αεροσκάφος.

Ο πρόεδρος Ομπάμα συνάντησε τους συγγενείς τους σε παρεκκλήσι που βρίσκεται μέσα στη βάση.

Οι εικόνες με τα φέρετρα των στρατιωτών να επιστρέφουν στις ΗΠΑ στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, είχαν συγκλονίσει την αμερικανική κοινή γνώμη.
ATHINA984

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.