31/10/09

Προειδοποίηση Πούτιν για νέα κρίση στο φυσικό αέριο

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.Για το ενδεχόμενο νέας κρίσης στην αγορά φυσικού αερίου προειδοποίησε σήμερα ο Ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο ότι θέτει σε κίνδυνο τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο.

«Φαίνεται πως θα έχουμε νέα προβλήματα με τις πληρωμές για την ενέργεια», δήλωσε ο Πούτιν μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον Βίκτορ Γιουστσένκο.

Η προειδοποίηση του Πούτιν τροφοδοτεί τη φημολογία για νέες επιπλοκές στην αγορά φυσικού αερίου, καθώς η βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει την Ουκρανία δημιουργεί αμφιβολίες για την ικανότητά της να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ρωσίας.

Σύμφωνα με σημερινή δήλωσή της, η Κομισιόν έχει προτείνει στις κυβερνήσεις της ΕΕ να δανείσουν στην Ουκρανία 500 εκατ. ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ωστόσο, δήλωσε ότι ένα νέο τεράστιο χρέος θα θέσει σε κίνδυνο την επόμενη δόση 3,8 δισ. δολαρίων του προγράμματος διάσωσης του ΔΝΤ για την Ουκρανία.

3 σχόλια:

  1. Ο Πούτιν επίσης είπε πως σύμφωνα με το ΔΝΤ η Ουκρανία έχει αποθέματα χρυσού που φτάνουν τα 27δις.Ποιούς κοροϊδεύουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ρωσία μας παρακαλάει να μας δώσει το πάμφθηνο Φυσικό Αέριο (όπως και τα φθηνά υπερσύγχρονα όπλα) και η ΕΕ δεν μας αφήνει!

    Ενώ η ΕΕ, προκειμένου να απεξαρτηθεί από το Ρωσικό Φυσικό Αέριο, μας υποχρεώνει να καταστρέψουμε το τελευταίο που μας απέμεινε το περιβάλλον το τοπίο και τον τουρισμό, γεμίζοντας την Ελλάδα με τις πανάκριβες ανεμογεννήτριες.

    Ενώ η Ρωσία μας πατρακαλάει να μας βοηθήσει στην άντληση των πετρελαίων, η ΕΕ μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να αντλήσουμε τα πετρέλαια και να χρησιμοποιήσουμε τον λιγνήτη!

    Ενώ η Ρωσία μοιράζει δισ και κατέχει τα χρήματα και την ισχύ (ακόμα και με την ομολογία των ίδιων των Δυτικών-άλλωστε το χρήμα και ο βήχας δεν κρύβονται!) και είναι και η ΜΟΝΗ χώρα που μπορεί να καταστρέψει τις ΗΠΑ αλλά και η ΜΟΝΗ χώρα που φαβάται η Τουρκία, εμείς εξακολουθούμε και σερνόμαστε παρακαλώντας τους Δυτικούς.

    Η Δύση πέρα από μαγκιά δεν έχει τίποτα άλλο!

    Η Ρωσία έχει πετρέλαιο, Φυσικό Αέριο, Φυσικούς πόρους, χρυσό, μεταλεύματα, χρήματα, είναι η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, η ισχυρότερη στρατιωτικά χώρα, και ταυτόχρονα ΟΡΘΟΔΟΞΗ!

    Ακόμα και η ισχυρή οικονομικά -και σύμμαχος της Ρωσίας- πολυπληθής Κίνα, είναι εξαρτημένη από τους ενεργειακούς πόρους, τους οποίους μόνο η Ρωσία μπορεί να δώσει!

    Ας ξυπνήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "μας υποχρεώνει να καταστρέψουμε το τελευταίο που μας απέμεινε το περιβάλλον το τοπίο και τον τουρισμό, γεμίζοντας την Ελλάδα με τις πανάκριβες ανεμογεννήτριες"

    καλα εσυ εισαι αλλου (φαν παρκ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.