28/10/09

Ο εθνομηδενισμός μας παρασύρει στον γκρεμό


«Ο πολιτισμός μας θα εξαφανιστεί και θα καταλήξουμε να έχουμε τζαμιά αντί για καμπαναριά, να φοράμε μπούρκα αντί για μίνι φούστες, να πίνουμε γάλα καμήλας αντί για το συνηθισμένο ποτηράκι μας…»

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του. Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη… Ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει την ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης, μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί».
Κικέρων

Ο τρόμος ήρθε
Το παραπάνω, αποτελεί απόσταγμα της σκέψης ενός σπουδαίου Ρωμαίου φιλόσοφου. Σας θυμίζει τίποτα; Σε όσους το αναφέρω, χαμογελούν με νόημα. Εμένα πάντως, μου θυμίζει την μεταλλαγμένη ελληνική αριστερά, που έχει βαλθεί να ξεπαστρέψει το έθνος και τη χώρα. Οι μέρες είναι πολύ πονηρές… Και όλοι οι Έλληνες πατριώτες, άσχετα αν το κρύβουν ή δεν μιλούν, παρακολουθούν με τρόμο μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε από τους πολίτες, να αποδομεί μέσα σε λίγα 24ωρα ό,τι χτίστηκε στην πάροδο του χρόνου, με πολύ, πάρα πολύ κόπο. Και δεν είναι θέμα ανικανότητας ή πολιτικής αδεξιότητας. Είναι θέμα… ιδεολογίας! Αυτή έχει όνομα: εθνομηδενισμός. Κίνδυνος-θάνατος για την εθνική μας επιβίωση! Κάποιοι θεωρούν ότι με μια μονοκοντυλιά, μπορούν να διαγράψουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, την εθνική ιδιοπροσωπία των λαών της Ευρώπης. Και προχωρούν στην εφαρμογή των απόψεών τους, απούσας της αντιπολίτευσης, αξιωματικής (αυτή τώρα έχει «θέματα») και ελάσσονος.

Κυρίαρχη τάση, καλά χρηματοδοτούμενη
Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε λάθος, λένε κάποιοι. Κάνουν λάθος. Βάσει των ιδεοληψιών της ηγεσίας του, ξεκίνησε μια χαρά. Καταργήθηκαν τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου, η Εμπορική Ναυτιλία «υποβαθμίστηκε» (φαίνεται ότι η ναυτιλία για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί δευτερεύων θέμα), τοποθετήθηκε σε θέση-κλειδί υφυπουργός με «ρευστή» εθνική συνείδηση και παρτίδες με ύποπτα στοιχεία, ενώ στο «Κίνημα» τις θέσεις-κλειδιά καταλαμβάνουν άνθρωποι που «συνδέονται» με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Την ίδια ώρα απονευρώνονται τα Σώματα Ασφαλείας, που καθίστανται «όμηροι» των αριστεριστών και της «προοδευτικότητας» του κάθε πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέλαβε θέση υφυπουργού. Ευνούχοι αστυνομικοί, έργο ΠΑΣΟΚ. Κατάργηση της κουκούλας, διαρροές για αμνήστευση φονιάδων και βάλε…

Περιπέτειες και πολλή ομίχλη
Στα εθνικά μας θέματα, μπαίνουμε σε περιπέτειες. Η απαράδεκτη «πολιτικά ορθή» δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου από την Κωνσταντινούπολη («πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες-πατρίδες»), που ουσιαστικά εξίσωσε θύματα και θύτες και προσέβαλε βαθύτατα τον κυπριακό Ελληνισμό, αναδεικνύει τις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας της χώρας: ξεπούλημα και υπονόμευση του εθνικού κορμού σε όλα τα επίπεδα. Όσο για τα Σκόπια: αν θυμηθούμε τις προεκλογικές τοποθετήσεις κάποιων στελεχών (πήραν τα υπουργεία που δεν ήθελαν…), τότε δεν μένει παρά να μεταναστεύσουμε. Γιατί αν μείνουμε εδώ, μάλλον θα κινδυνεύσουμε… Για την Τουρκία, κάποιοι στο ΥΠΕΞ εφηύραν «οδικό χάρτη», ώστε αυτή να πέσει στα «μαλακά» τον Δεκέμβριο. Επίσης, απενεργοποιείται το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου που προέβλεπε την κράτηση όσων εισέρχονταν παράνομα στη χώρα… Θα μας ρημάξουν στην κυριολεξία, ατιμώρητοι (γιατί για το ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι «πολιτικά ορθό» να κατηγορούνται, να συλλαμβάνονται ή να καταδικάζονται αριστεριστές, αντιεξουσιαστές και λαθρομετανάστες).

Τι μας περιμένει;
Μην τρέφετε αυταπάτες: η ζωή στην Ελλάδα, σε λίγο καιρό θα γίνει πάρα πολύ δύσκολη. Για όλους μας. Ρωτείστε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας και του Αγίου Παντελεήμονα και εκείνοι θα σας πουν… Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής τους εθνομηδενιστές «εγκέφαλους» του ΠΑΣΟΚ, που κόπτονται υποκριτικά για «δικαιώματα»: σε λίγα χρόνια, πόσο εύκολο θα είναι να ζήσουν μια ανύπαντρη μητέρα, σε μια περιοχή όπου θα διαβιούν (δεν λέμε γκέτο, μην μας πούνε και κακούς…) μουσουλμάνοι μετανάστες; Πόσο εύκολο θα είναι να περάσει από εκεί μια γυναίκα με μίνι ή ντεκολτέ; Θα επιδεικνύουν οι μουσουλμάνοι, την ίδια ανοχή που επιδεικνύουν οι χριστιανοί; Θα ανεχθούμε στην ελληνική επικράτεια κλειτεριδοκτομές; Θα ανεχθούμε την πολυγαμία; Και αν πλακώσει και η Αλ Κάιντα και μας κουβαλήσει την Τζιχάντ και τη Σαρία, τι θα μας πουν τότε οι θιασώτες της πολυπολιτισμικότητας;

Θυμούνται πολλοί την Οριάνα Φαλάτσι…
Οι αριστεροί θέλουν να χρησιμοποιήσουν (γιατί απέτυχαν αλλιώς) ως πολιορκητικό κριό για να αλώσουν τα τείχη του εθνικού κορμού, τους μετανάστες. Και δη τους μουσουλμάνους, οι οποίοι μισούν παθολογικά τη Δύση. Τώρα, τους δίνουν ψήφο… Και μας λέει η Φαλάτσι στο βιβλίο της «Οργή και Περηφάνια» (Γκοβόστης, Αθήνα 2003: «Ο πολιτισμός μας θα εξαφανιστεί και θα καταλήξουμε να έχουμε τζαμιά αντί για καμπαναριά, να φοράμε μπούρκα αντί για μίνι φούστες, να πίνουμε γάλα καμήλας αντί για το συνηθισμένο ποτηράκι μας…» Φωνάζει η Φαλάτσι για τους μετανάστες που χρησιμοποιεί ως «στρατό» και η ιταλική αριστερά: «Ζουν στην καρδιά μιας κοινωνίας που τους φιλοξενεί χωρίς να διερωτάται για τη διαφορετική νοοτροπία τους, χωρίς να τιμωρεί τον σκοταδιστικό φανατισμό τους. Μια κοινωνία που τους δέχεται χάρη στο ανεκτικό πνεύμα της δημοκρατίας της, στην ανοιχτόμυαλη κι απεριόριστη επιείκειά της, στη χριστιανική συμπόνια της, στις φιλελεύθερες αρχές της και στους πολιτισμένους νόμους της». Και επικαλείται τη ρήση ενός εκπροσώπου του Ισλάμ, στη διάρκεια διαθρησκευτικής συνόδου στο Βατικανό, το 1999: «Μέσω της δημοκρατίας σας θα σας κυριεύσουμε, μέσω της θρησκείας μας θα σας επιβληθούμε». Η Φαλάτσι κλείνει με ένα εύλογο ερώτημα, για τον Δούρειο Ίππο της αριστεράς και του Ισλάμ, τους μετανάστες: «αν πράγματι είναι τόσο φτωχοί, όσο ισχυρίζονται οι προστάτες και οι υποστηρικτές τους, τότε ποιος τους δίνει λεφτά για να έρθουν; Πού βρίσκουν τις πέντε ή δέκα χιλιάδες δολάρια το άτομο για να πληρώσουν το ταξίδι τους; Μήπως, τελικά, τα χρήματα αυτά τα χορηγεί κάποιος Οσάμα Μπιν Λάντεν, με σκοπό να ενισχύσει τους εποικισμούς της Αντίστροφης Σταυροφορίας και να οργανώσει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο τη Μουσουλμανική τρομοκρατία;»

Η αριστερά θα «καεί» και αυτή…

Είναι καιρός η ελληνική αριστερά να σταματήσει να παίζει παιχνίδια με τη φωτιά. Γιατί, όταν αρχίσουν οι (κατευθυνόμενες) εντάσεις, τότε θα την πληρώσουν και αυτοί. Οι γυναίκες τους, οι περιουσίες τους, η ελευθερία τους. Φυσικά, λόγω δογματικής βλακείας και μισαλλοδοξίας και στην προσπάθειά τους να αλλοιώσουν την εθνολογική σύνθεση της χώρας, στηρίζουν πολιτικές «θετικών διακρίσεων» και «ενσωμάτωσης». Απαίδευτοι, αμόρφωτοι και φανατικοί, δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει τι είναι Ισλάμ. Όταν το καταλάβουν, θα είναι δυστυχώς πάρα πολύ αργά. Ο εποικισμός, θα μας έχει καταβάλλει… Μαζί και το Ισλάμ.

Νίκος Χιδίρογλου
elora.gr

14 σχόλια:

 1. ΑΠ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (περί εθνομηδενισμού). Μονομερής ο κ. Χιδίρογλου. Έτσι ώστε ένα πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα να το ωθεί στη διχόνοια μάλλον, παρά στη λύση ή τουλάχιστον στην αντιμετώπισή του. Πχ το βιβλίο της Ρεπούση μπορεί να ήταν έμπνευση μιας ορισμένης "αριστεράς" αλλά η δεξιότατη κ. Γιαννάκου επέμενε (έως τελικής πτώσεως)στην προώθησή του. Λέω "αριστεράς" σε εισαγωγικά. Διότι είναι προφανής η (πανευρωπαϊκή)προσπάθεια να πεισθούμε ότι αυτή και μόνο αυτή είναι η αριστερά σήμερα. Εύκολη δουλειά αφού αυτή η "αριστερά" δικαιώνει τους νονούς και η άλλη μένει εκτός παιγνίου οικειοθελώς και δογματικώς. Θα ήταν μικρό το κακό αν το πρόβλημα περιορίζονταν στην "αριστερά". Ελάχιστα όμως αν ψάξει κανείς θα βρει σε όλους τους χώρους τέτοιες τάσεις, πολιτικές στάσεις και διαθέσεις. Η κ. Γιαννάκου (αξιοπρεπέστατη κατά τα άλλα) δεν είναι μοναδική και απομονωμένη, πολιτικά, περίπτωση. Αν ο οποιοσδήποτε κύριος Χιδίρογλου δεν το βλεπει, τότε ενώ θέλει να αντιμετωπίσει τον εθνομηδενισμό θα καταλήξει στον εθνοδιχασμό. Από το κακό υπάρχει πάντα το χειρότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό που θα συμβεί σταδιακά είναι ότι η Ελλάδα θα δορυφοριοποιηθεί από την Τουρκία, και θα γίνει κράτος υποτελές προς αυτή.

  Δεν πρόκειται η Τουρκία να πάρει (μόνο) κάποια νησιά μας (και να ξεμπερδέψουμε τόσο φθηνά). Ούτε πρόκειται να γίνουμε Μουσουλμάνοι και οι Ελληνίδες να φορέσουν φερετζέ.

  Αυτό που θα συμβεί είναι ότιη Ελλάδα, εφόσον επέλεξε το Δυτικό στρατόπεδο, και βυθιζόμενη συνεχώς στην παρακμή και την διαφθορά και ανίσχυρη οικονομικά και στρατιωτικά, θα αναγκαστεί -θέλωντας να αποφύγει την σίγουρη ήττα σε ενδεχόμενο πόλεμο- να υποταχθεί στην Τουρκία και να δορυφοριοποιηθεί από αυτή.

  Αυτό σημαίνει ότι όπως τώρα έχουμε 2 αφεντικά (ΕΕ-ΗΠΑ) και τους ρωτάμε πριν από κάθε μας κίνηση και τους ενημερώνουμε και μας λένε τι να κάνουμε, αύριο θα έχουμε αντί 2, 3 αφεντικά. Την ΕΕ-ΗΠΑ-Τουρκία.

  Για παράδειγμα:

  -Θέλει η Ελλάδα να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο φυσικού αερίου. Θα τηλ ο Giorgos στην Τουρκία και η Τουρκία θα εγκρίνει την κατασκευή αφού το εργοστάσιο θα ανήκει κατά 30% σε Τουρκικές εταιρίες (και το υπόλοιπο σε Δυτικές εταιρίες φυσικά! μην ξεχνιόμαστε!), και το φυσικό αέριο θα προέρχεται από τους Τουρκικούς αγωγούς.

  -Θέλει η Ελλάδα να βαλει ένα επιπλέον πλοίο προς κάποια νησιά της άγονης γραμμής. H Bakojiannis θα τηλ στον Νταβούτογλου και αυτός θα εγκρίνει αφού η ακτοπλοική εταιρία ανήκει κατά 30% σε Τουρκικά συμφέροντα και αφού η Ελλαδα δεχτεί και η Τουρκία να συνδέσει κάποια άλλα Ελληνικά νησιά με την Σμύρνη.

  -Θέλει η Ελλάδα να αντλήσει πετρέλαιο; Η τουρκία θα δώσει το οκ εφόσον πάρει 30% και συμμετέχουν Τουρκικές εταιρίες στην άντληση.

  κτλ κτλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από πότε έπαψε η Ελέυθερη Ώρα να εκφράζει την άκρα δεξιά κι όλο το χουντοφασισιτικό σκυλολόι; Να μην ξεχνάμε ποιοι ευθύνονται για τις μεγάλες συμφορές του Έθνους (Κυπριακό). Όχι να μας τη βγαίνουν „αυτοί“ ως πραγματικοί πατριώτες δηλ.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ ΑΠ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ:

  Μια χαρά τα λέει ο Χιδίρογλου. Εγώ δεν βλέπω κανέναν "εθνοδιχασμό". Λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

  >Πχ το βιβλίο της Ρεπούση μπορεί να ήταν έμπνευση μιας ορισμένης "αριστεράς" αλλά η δεξιότατη κ. Γιαννάκου επέμενε (έως τελικής πτώσεως)στην προώθησή του.<

  Δεν είναι θέμα δεξιάς και αριστεράς. Πρέπει να ξεκολλήσεις απ' αυτούς τους όρους. Οι λεγόμενη "προοδευτική διανόηση" δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί έτσι. Στην ίδια παράταξη ανήκει η Ρεπούση με την Γιαννάκου, τον Σημίτη, τον Μάνο, τον Ανδριανόπουλο, τον Λιάκο και πλείστους άλλους. Είναι όλοι τους εθνομηδενιστές και υπηρέτες της ΝΤΠ.

  @ 2:38 μμ

  Το σχόλιό σου είναι άσχετο προς το άρθρο. Δεν σου ζήτησε κανείς την γνώμη σου για το συγκεκριμένο έντυπο. Επί της ουσίας, έχεις κάτι να πεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 2:38 μμ
  Να μην ξεχνάμε ποιοι ευθύνονται για τις μεγάλες συμφορές του Έθνους (Κυπριακό). Όχι να μας τη βγαίνουν „αυτοί“ ως πραγματικοί πατριώτες δηλ.!!!

  ΑΝΤΕ ΚΡΥΨΟΥ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (για εθνομηδενισμό)Ο Κωνσταντίνος δεν πρόσεξε ότι βάζω τη λέξη αριστερά σε εισαγωγικά. Δηλαδή δεν την αποδέχομαι ως αριστερά και μάλιστα το αναφέρω ρητά. Ο Χιδίρογλου αντίθέτως αποδέχεται ότι αυτή είναι η αριστερά. Και δεν επιτίθεται σ' αυτή τη συγκεκριμένη "αριστερά" αλλά θεωρεί ότι η αριστερά εν γένει είναι η πηγή των δεινών. Επομένως το σχόλιο του Κων/νου ας απευθυνθεί σε εκείνον. Συνεπώς: Συμφωνώ με τον Κων/νο (και το αναφέρω επίσης)ότι η "τάση Ρεπούση" υπερβαίνει τα κόμματα-τα ονόματα που αναφέρει είναι απολύτως ενδεικτικά. Ο Χιδ/γλου, επαναλαμβάνω, φαίνεται να πιστεύει ότι αιτία του εθνομηδενισμού είναι η αριστερά (με ή χωρίς εισαγωγικά). Αυτό το θεωρώ διχαστικό. Το πρόβλημα (του εθνομηδενισμού) είναι πιο πολυπλοκο και πολυπλόκαμο από την, κατά τη γνω΄μη μου, απλοϊκή (της εποχής του ψυχρού πολέμου)προσέγγιση του κ. Χιδ/γλου. Πιθανόν αυτή να είναι και η βαθύτερη διαφωνία που (δεν)διατυπώνει ο Κων/νος στο σχόλιό μου. Υπάρχει συνολικά διαφορετική οπτική, όπως καταλαβαίνω και όχι διαφωνία στο ποιοι εκπροσωπούν τον εθνομηδενισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ποτε η δεξια αντισταθηκε στους νταβαδες της?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΥΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ

  Α Π Ο Γ Ο Η Τ ΕΥ Ε Τ ΑΙ

  ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΩΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ-ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΟ!

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.
  ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ;
  ΠΟΙΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΜΠΤΟΣ Η ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ;

  ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΡΗΣΙΜΗ.

  ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΝΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΟΥΧΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ Μ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ

  ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.

  ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΥΛΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΥ ΑΘΥΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΜΕΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ DE FACTO ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΜΑΣ.

  'Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΧΤΙΖΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΙ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ.
  ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ'.

  ΑΠΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΕ ΒΑΘΟΣ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν μας πείθεται κύριε Αποστολόπουλε!εσείς και το ΣΥΡΙΖΑ έχετε βγάλει πατριωτικό...
  ο Νίκος Χιδύρογλου πολύ καλά τα λέει!να αποδώσουμε επιτέλους τα του καίσαρος τω καίσαρι!η δεξιά στη χώρα αυτή δεν κάνει τίποτε άλλο από το να απολογείται και να γλείφει την αριστερά!ακόμα και την σταλινική και μαοστική αριστερά που παρεπιδημεί στη χώρα μας!επιτέλους μια φωνή δικαιοσύνης ακούγεται!
  Επίσης κ.Αποστολόπουλε δεν μπορεί να συγκριθεί το θέμα του βιβλίου της Ιστορίας με όλα τα παραπάνω!σε καμία περίπτωση!η χρησιμοποίησή του ως επιχείρημα είναι πρόφαση εν αμαρτίαις.Στο κάτω κάτω αυτό διορθώθηκε!και το όλο θέμα οφείλεται στην ξεροκεφαλιά της Μαριέττας και όχι στα πιστεύω της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Den katalabainw ti tous peiraze to
  to ethnikis amynas,paideias, Aigaiou, Makedonias-thrakis kai ta kateirgisan kai malista me apolyti proteraiotita, os proti kybernitiki praksi !! Aisxos !!!
  Alla einai omos kai akatanoiti i stasi ton Ellinon, pou dexontai kati tetoia, xoris antidrasi
  E na min tous katalogiseis aparadekti apatheia sta ethnika h anthellinismo ypsilou bathmou ??
  Kai giati o proedros tis Sosialistikis Diethnous anagnorise to plasto kai mi anagnorismeno T/k Sosialistiko Komma, tin ora pou oi Kyprioi agonizontai kai perimenoun apo tin mitera Ellada symparastasi ??
  Kai h Ellada par ola auta ton eklegei prothypourgo ???
  Zoume ontos tragelafikes katastaseis, pou emeis apo tin Kseni adynatoume na tis parakolouthisoume me apli logiki.

  Xenokrates apo tin Bienni

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Το άρθρο σίγουρα φωτίζει κάποιες αλήθειες. Γιατί μερικοί όμως αγχώνονται τόσο πολύ και πυροβολούν αυτές τις θέσεις ως "ακραίες εθνικές";
  Το θέμα είναι με τι τρόπο θα διαχειριστούμε τη δεδομένη πλέον κατάσταση που μας επιβάλλεται. Γιατί εδώ χρειάζονται εφαρμόσιμες λύσεις, τηρουμένων των αναλογιών. Αλλιώς θα αναλωνόμαστε συνεχώς σε ανέξοδες ρητορείες. Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Συμφωνω με την Ελινα Γαληνου.Ας σταματησουμε την ρητορεια [παπαρολογια] και ας δουμε επιτελους την πραγματικοτητα.Αυτο που ερχεται κατ'επανω μας η ταυρος λεγεται η βουβαλι η βισσωνας,ενα και το αυτο ειναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Έχω την γνώμη ότι απομονώνοντας μια λέξει ίσως και ορισμό δεν φωτίζουμε αυτό που ίσως θα θέλαμε, δηλαδή εξ' ορισμού δεν είμαστε ουρανοκατέβατοι, κάποιοι έβαλαν πλάτη σίγουρα έχομε και εμείς ευθύνη που το επιτρέψαμε. εκεί πρέπει να εστιάσουμε, ώστε η εικόνα που θα έχουμε να επιτρέπει την δική μας αξιολόγηση ,δηλαδή να μπορούμε να κάνουμε σχόλιο με επιχειρήματα στα επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς να εξορκίσουμε το κακό δήθεν που μας βρήκε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Προς ΝΑΙΑΣ. Ετσι είναι, αλλά ίσως πρέπει να μας ενδιαφέρει και το είδος του "θηρίου" που μπορεί να έρθει κατά πάνω μας. Κάθε "θηρίο" θέλει ειδική αντιμετώπιση λόγω των ιδιαιτεροτήτων του, τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζουμε. Αυτό χρειάζεται δουλειά. Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.