17/10/10

«Απέτυχε παταγωδώς» το γερμανικό πολυπολιτισμικό μοντέλο, λέει η Άνγκελα Μέρκελ

Για «παταγώδη αποτυχία» του γερμανικού μοντέλου ένταξης και ενσωμάτωσης μεταναστών κάνει λόγο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ενώ εντείνεται στη Γερμανία η συζήτηση για το ρόλο των μεταναστών στη γερμανική κοινωνία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, σε συγκέντρωση της νεολαίας του κόμματός της το Σάββατο, έκρινε πολύ χαμηλές τις απαιτήσεις που είχε στο παρελθόν η Γερμανία από τους μετανάστες.

Σχολιάζοντας μάλιστα πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος ανέφερε πως το Ισλάμ είναι μέρος της Γερμανίας, η καγκελάριος αντέτεινε: «Αυτό ισχύει μόνο για τον ποδοσφαιριστή Μεζούτ Εζίλ».

Ωστόσο η Γερμανία χρειάζεται μετανάστες με εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση, καθώς δεν διαθέτει επαρκές εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε η Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι ότι η Γερμανία παραμένει μια χώρα ανοικτή στον κόσμο αλλά δεν χρειάζεται «μετανάστευση που βαρύνει το κοινωνικό μας σύστημα».

Με τα σχόλιά της, η Άνγκελα Μέρκελ συντάχθηκε ουσιαστικά με το πιο συντηρητικό στρατόπεδο μέσα στους Χριστιανοδημοκράτες για την αναμόρφωση της πολιτικής ένταξης μεταναστών. Κυριότερος «εκπρόσωπος» αυτού του ρεύματος θεωρείται ο πρόεδρος του CSU (αδελφό κόμμα του CDU της Μέρκελ στη Βαυαρία) Χορστ Ζίχοφερ, που παρουσίασε μάλιστα σχέδιο «επτά σημείων» για το μέλλον των μεταναστών στη Γερμανία.

Στα επτά σημεία του Ζίχοφερ επισημαίνεται ότι η Γερμανία έχει και πρέπει να διατηρήσει την κουλτούρα της, που βασίζεται σε «ιουδαϊκοχριστιανικές ρίζες και είναι σημαδεμένη από το Χριστιανισμό, τον Ανθρωπισμό και το Διαφωτισμό».

Το πολυπολιτισμικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο «ζούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και είμαστε ικανοποιημένοι, πέθανε» είχε αναφέρει ο Ζίχοφερ την Παρασκευή.

Ο Χ.Ζίχοφερ τάσσεται επίσης υπέρ «επαρκούς σχεδιασμού» προσέλκυσης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού από ξένες χώρες. Παράλληλα, ο πρόεδρος του γερμανικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Χανς Χέινριχ Ντρίφτμαν ανέφερε την εκτίμησή του ότι η γερμανική οικονομία στερείται σχεδόν 400.000 μηχανικών και ανθρώπινου δυναμικού με επίπεδο ανώτατης εκπαίδευσης.

«Αυτό μας κοστίζει σχεδόν 1% της ανάπτυξης» είπε στην κυριακάτικη Welt o X.Ντρίφτμαν, συνηγορώντας υπέρ μιας μετανάστευσης ανθρώπινου δυναμικού με εξειδικευμένη γνώση και κατάρτιση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

6 σχόλια:

 1. Στους Γερμανούς λείπουν 400000 μηχανικοί, και στην Ελλάδα είμαστε άνεργοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλος μου Αυστριακός,
  άριστος Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, εννοώ .... "κανόνι" Μηχανικός. Ταυτόχρονα πολύ ευχάριστος χαρακτήρας και γεννημένος καλός διοικητικός, μου έλεγε το καλοκαίρι που μας πέρασε, ότι σήμερα στην Αυστρία δεν υπάρχει εταιρεία που να μπορεί να κατασκευάσει μια γέφυρα από προεντεταμένο οπλισμένο σκυρόδεμα.

  Ότι ο γιός του επίσης του ιδίου επαγγέλματος, έπαψε να εργάζεται σαν μηχανικός, καθ' όσον η εταιρεία που δούλευε - θυγατρική της Siemens - έκλεισε και σήμερα εργάζεται σε μια εταιρεία πληροφορικής που συνέπηξε μαζί με άλλους συναδέλφους του!

  Σε ερώτησή μου ποιός κατασκευάζει μια γέφυρα στην Αυστρία μου απάντησε, κάποια εταιρεία από το εξωτερικό!

  Και αυτά από μια χώρα με παράδοση στις Εφηρμοσμένες Επιστήμες, πατρίδα του Saliger, του Karl v. Terzaghi και του Ferdinand Porsche, της οποίας το 70% των Μηχανικών εργάζεται με επιτυχία στην Γερμανία και αρκετοί εκ των διευθυντών π.χ. της VW και της Mercedes προέρχονται από την Αυστρία!

  Είδατε τι σημαίνει πολυπολιτισμός και οι διάφορες σχετικές με αυτόν αηδίες που μας ταϊζουν τα καλοταϊσμένα γιουσουφάκια των ΜΜΕ!

  Διάλυση των πάντων!

  Ναν καλά η κυρία Δραγώνα και η συν αυτήν παρέα του Soroz!

  Ευμένης ο Καρδιανός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
  Δειτε την αντίφαση. Η Μέρκελ δηλωνει εξω από τα δόντια ότι το πολυπολιτισμικό μοντελο τελειωσε-τι θλιψη για τους ποικίλλοχρωμους υπερασπιστές των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Και ταυτόχρονα η ΕΕ καταδικάζει τη Γαλλία για τις απελάσεις των Τσιγγάνων. Υποκριτες και Φαρισαίοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίσανε να διαπιστώνουναι το ίδιο πράγμα. Από την Αγγλία μέχρι την Ελλάδα. Χαίρομαι που η Γερμανία όμως το έχει δηλώσει και δημόσια. Αυτό σημαίνει ότι άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για την δημιουργία αντιμεταναστευτικού μετώπου μαζί με την Γαλλία και την Ολλανδία.

  Ας ελπίσουμε ότι θα αρχίσουνε επιτέλους μαζικές απελάσεις (κυρίως μουσουλμάνων μεταναστών), θα υπάρξει ενδυνάμωση των κριτηρίων για νόμιμη και μόνιμη διαμονή και θα υπάρξουν περισσότερες απαιτήσεις από τους μετανάστες που θα αγγίζουν την αφομείωση.

  Η Ευρώπη πρέπει να απολέσει την πανώλη των μουσουλμάνων μεταναστών και να σταματήσει να πληρώνει για τα λάθη των Αμερικάνων ανά τον κόσμο.

  Υπάρχει ελπίς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το πολυπ(α)ολιτισμικο μοντελο μονο στην Ελλαδα του Γιωργακη της Αφρουλας Δημητρα και της Δραγωνα εχει πλεον οπαδους. Α, ξεχασα τον Γκαζμετ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πάντως εντυπωσιάζει ο τρόπος που έδρασε η Γερμανία!

  Πρώτα ενεπλάκη ο Sarrazin με το βιβλίο του για τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες και του κανονικούς μετανάστες και την μη χρησιμότητά τους για την Γερμανία, καθ' οσον δεν ενσωματώνονται στην Γερμανική κοινωνία, αλλά παραμένουν εγκλωβισμένοι σε παραδοσιακά γκέτο.

  Αργότερα ήρθε η Μέρκελ και εξέφρασε την άποψη τόσο της Γερμανικής κυβέρνησης όσο και όλων των Γερμανών.

  Οργανωμένα κράτη, που οι ηγέτες τους δεν κατέχονται από ...... ανόητες και άσχετες ιδεοληψίες και κούφια επιχειρήματα του είδους, "θα τους ενσωματώσουμε στο κόμμα μας" ...., αν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο σε φανατικούς μουσουλμάνους που μας θεωρούν άπιστους και υποψήφιους για την μάχαιρα,προκειμένου να επέλθη ειρήνη στον κόσμο!

  Ευμένης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.