22/10/10

"Νίπτει τας χείρας του" ο ΓΓ του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο...

"Δεν προτίθεμαι να παρέμβω.Καλό είναι οι σύμμαχοι να βρίσκουν μεταξύ τους ειρηνικές λύσεις". Αυτή ήταν η απάντηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Α.Φ.Ράσμουσεν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο,σχετικά με τις συνεχείς υπερπτήσεις και παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. "Είναι βασική μας αρχή ότι το ΝΑΤΟ δεν αναμειγνύεται σε πιθανές διαφορές συμμάχων. Θεωρούμε ότι αυτές πρέπει να τις επιλύουν μόνοι τους",είπε ο κ.Ράσμουσεν.

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, παρενέβη και είπε ότι "εμείς ζητούμε την απλούστερη λύση. Να εφαρμόζονται οι κοινές πρακτικές που εφερμόζουν όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ".

Όλα αυτά ειπώθηκαν μετά από τη συνάντηση μίας ώρας που είχε ο κ.Βενιζέλος με τον κ.Ράσμουσεν. Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το Στρατηγείο της Σμύρνης,το οποίο με τη νέα δομή έκλεινε, να παραμείνει ενεργό,μετά από τις πιέσεις των Τούρκων και την υποστήριξη του αιτήματός τους από τους αμερικανούς. Η Ουάσιγκτον δεν θέλει να ψυχράνει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Άγκυρα,γιατί θέλει τουρκικά εδάφη για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας.
Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν τελικά θα συνεχίσει τη λειτουργία του και το αεροπορικό υποστρατηγείο της Λάρισας.
http://www.onalert.gr

11 σχόλια:

  1. Μα καλά τι περιμένουμε...οτι αν γινει το παραμικρο οι συμμαχοί μας που τους θεοποιείσαμε ισιαίτερα μετα την εισοδο της χωρας στην ΟΝΕ θα μας βοηθήσουν???
    Αν εμεις δε σεβομαστε την ιστορια μας θα την σεβαστούν οι ξένοι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τυχαία βρισκόταν στην Ελλάδα χθες ο γραμματέας του ΝΑΤΟ. Εντελώς τυχαία ήρθε και ο Ερντογάν. Εντελώς τυχαία ήταν και ή δήλωση του Τζέφρεϋ, για μειωμένη εθνική κυριαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Σάββα ο άρειος πάγος έβγαλε απόφαση για την περίφημη δίκη των έξι...που απλά την θεωρεί ως μη γενόμενη...σε αυτο τον δικαστικο μαραθώνιο που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του έγγονου του εκτελεσθέντος Πρωτοπαδάκη απο καλ΄λυφθηκαν πολυ σημαντικές ιστορικες πτυχές της ιστορίας και το πως κυρίως οι άγγλοι μας οδηγησαν στο βάραθρο της μικρασιατικης εκστρατείας...άκουσα επίσης σε ραδιοφωνικο σταθμο οπου ο εγγονος του Πρωτοπαδάκη μίλησε ότι υπήρχαν έγγραφα,προσωπικη αλληλογραφία μεταξύ του Ηντεν και του Γούναρη,έγγραφα που τα είχε μονίμως μαζίτου, τα οποία αθώωναν τους 6 που όμως δεν τα επικαλέστηκαν κατα την διάρκεια της δίκης για να μην βλάψουν τα εθνικά συμφέροντα.
    με την αποφαση αυτη το υπουργείο παιδεία υποχρεώνεται να αλλάξει πολλα στην ιστορία που διδάσκεται...παρακαλώ επίσης και οποιος απο τους φιλους του blog γνωρίζει....να το ψαξει διοτι θεωρώ οτι υπάρχουν πολλοι εδω μέσα που έχουν ως χομπι την ιστορική έρευνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δώσε μια τελική ημερομηνία π.χ. 15 Νοέμβρη, για την απόσυρση όλων των στρατευμάτων μας σε Αφγανιστάν και αλλού, και θα σου πω εγώ πως θα τα βρωμίσει...

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα μας συρουν στον πολεμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας Μολισουν τους πιλοτους μας ελευθερους για 1 μερ1 μονο και θα μαζευουμε τα Τουρκικα παλιοσιδερα για 2 χρονια απο το Αιγαιο...

    Θα τους φωναζουμε μετα, ΠΟΥΝΤΟ?? ΝΑΤΟ και θα δειχνουμε το σωστο σημειο του σωματος που εχουμε γραμενη τη "συμαχια τους" !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @22 Οκτωβρίου 2010 12:48 μ.μ.

    Ωραίος!

    Το να αποκαλούμε το ΝΑΤΟ "συμμαχία" είναι ουσιαστικά ένα σύντομο ανέκδοτο.
    Το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να καταργηθεί. Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει ευρωστρατό και ενιαίο αμυντικό δόγμα καθορίζοντας παράλληλα τα εξωτερικά της σύνορα που μέχρι σήμερα είναι επισήμως άγνωστα!
    Καμία στρατιωτική αποστολή της ΕΕ χωρίς ομόφωνη απόφαση. Οι ΗΠΑ ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Έχουν καλομάθει τόσα χρόνια να ξεκινάνε πολέμους και να εκβιάζουν την βοήθεια των "συμμάχων" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 切腹

    Ειλικρινά πιστεύεις ότι τα στρατεύματα που διατηρούμε εκεί είναι ικανά να δημιουργήσουν τέτοια πίεση,έχω την εντύπωση ότι οι Τούρκοι διαθέτουν πολαπλάσια στρατεύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρήστο Χ έχεις δίκιο, αλλά πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το σύνολο των δυνατότήτων που μας δίδονται. Για να είμαι και συγκρατημένος, θα έλεγα, πλέον αυτού που προανέφερα, κομψά "έχετε 50 εργάσιμες για να πάρετε ΕΜΠΡΑΚΤΑ θέση, αλλιώς αποχωρούμε".

    Έχουμε χάσει πάρα πολλά σε διαπραγματευτικό επίπεδο λόγω της συμμετοχής μας σε μία συμμαχία που ούτε καν δέχεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το να σε θεωρούν δεδομένο κοστίζει, αλλά επειδή το πληρώνουμε καθημερινά, δεν χτυπάει στο μάτι.

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 切腹

    Συμφωνώ απόλυτα,προσωπικά θεωρώ πως έχει έρθει ο καιρός να ανοίξουμε συζήτηση για το αν μας συμφέρει πλέον να είμαστε και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ,πλέον μόνο να χάσουμε έχουμε αν το σκεφτείς.

    Η ΕΕ καταρέει σε slow motion και το ΝΑΤΟ(ΗΠΑ) έχει αρχίσει να δίνει σοβαρά δείγματα αποδυνάμωσης,οι Ευρωατλαντικοί θεσμοί περνούν μια πολύ σοβαρή κρίση(όχι οικονομική μόνο) και αναπόφευκτα θα οδηγηθούν τα μέλη και των δύο στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολλοί αισθάνονται έντονα τον κίνδυνο να χάσουμε σημαντικότατα κυριαρχικά δικαιώματα χάρις στα οποία έχει μεγάλη αξία η γεωπολιτική μας θέση. (Αιγαίο κλπ) Ομως ο κόσμος έχει πέσει (ή τον έχουν ρίξει) στην αγωνία της καθημερινής επιβίωσης, η οποία απορροφά όλη μας την φροντίδα.
    Ετσι υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε τον πόλεμο χωρίς να πέσει ούτε ντουφεκιά.
    Η συμμαχία μας με το ΝΑΤΟ, θεωρητικά μας διασφάλιζε-τότε έτσι πιστεύαμε. Ομως έχει ευνουχήσει το αγωνιστικό μας πνεύμα. Οι Ελληνες κάποτε δεν ήταν έτσι και δεν πάνε δα και αιώνες από το 40. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.