21/10/10

Δημοσίευμα της "Ζαμάν" για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο

Μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει αποτέλεσμα σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”, επικαλούμενη "διπλωματικές πηγές".

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι "τους τελευταίους μήνες σημειώνεται πρόοδος στις διερευνητικές επαφές, όπου εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα. Είναι άξια προσοχής η μείωση των αναφορών των ελληνικών ΜΜΕ και των παραπόνων των Ελλήνων πολιτικών σχετικά με το Αιγαίο.

Παρ' ότι η Αθήνα χρησιμοποιεί συγκρατημένη γλώσσα, διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα σημειωθεί πρόοδος σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα.

Η δήλωση του Ερντογάν ότι ενοχλείται από τις πτήσεις πάνω από τα νησιά, βρήκε θετική ανταπόκριση στην Αθήνα. Η συμφωνία που θα επέλθει με την επίλυση του προβλήματος του Αιγαίου, μπορεί να επιφέρει την αξιοποίηση του πλούτου του Αιγαίου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μιας θάλασσας όπου η Τουρκία και η Ελλάδα επιθυμούν να δουν ως περιοχή ειρήνης και φιλίας".
http://www.nooz.gr

6 σχόλια:

  1. Μιά σοφή κουβέντα του λαού μας,που όποτε την ξεχάσαμε το πληρώσαμε:

    "Ο Τούρκος φίλος δε γίνεται"

    Τόσο απλά.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας έχουν προδώσει πολλές φορές πολλοί από τους πολιτικούς των κυβερνήσεων μας.

    ... και συνεχίζουν να τους ψηφίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραία τα λέει,ότι ενοχλείται ο νταβάς αγάς ερντογάν,το θέμα είναι ο gap θα φυγή νύχτα και μόνος η θα τον σουτάρουν οι δικοί του μετά τις εκλογές;γιατί αν γίνει κάτι από όλα αυτά την κάτσαμε την βάρκα,όπως και η διαρροή του τηλεγραφήματος μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι λόγο της επίσκεψης,όσο για το ακριβές μήνυμα αυτός που το έλαβε πρέπει να κατάλαβε και τι εννοούσε.πονηρές οι μέρες που έρχονται.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα Ζαμάν φου των ελληνικών ΜΜΕ για το Αιγαίο είναι πράγματι άξια προσοχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η σιωπή όμως, ανώνυμε 3.41, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιως της αξιωματικής, ειναι ακόμα χειρότερη αλλά και αποκαλυπτική. Θα θυμισω χωρίς να ξεφευγω από το θέμα ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ (και στελεχος του ΠΑΣΟΚ)δηλωσε ότι δεν προκειται να γίνουν α΄λλες απεργίες! Ωστόσο οι αλλες παρατάξεις, του ΚΚΕ της ΝΔ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που εχουν και την πλειοψηφία ουδόλως αντέδρασαν. Οιχωριστές πορείες τους μάραναν. Ακρα του τάφου σιγή για τα εθνικά, συμπαγνία στα εργατικά/οικονομικά. Αντε γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.