8/12/10

Μνημόνιο και στην Ιστορική Μνήμη;

Από τη μία πλευρά έχουμε το πολυσυζητημένο μνημόνιο που περικόπτει τα εισοδήματα των πολιτών και από την άλλη πλευρά έχουμε ένα άλλο άτυπο μνημόνιο που αντιμάχεται την ιστορική μνήμη. Οπαδοί αυτού του ανιστόρητου μνημονίου είναι όσοι πιστεύουν ότι θα βελτιώσουμε τις σχέσεις με την Τουρκία και τους Βαλκάνιους γείτονές μας με τη διαστρέβλωση της ιστορίας μας, με το ψαλίδισμα σελίδων και γεγονότων, με την αγιοποίηση των κατακτητών μας και με την προσχώρηση στον Νεο-οθωμανισμό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Παρά την πανελλήνια αντίδραση στο βιβλίο της κ. Μαρίας Ρεπούση, που καταδικάσθηκε επιστημονικά από την Ακαδημία Αθηνών, βλέπουμε σήμερα μία νέα προσπάθεια. Ξεκινά από το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (CDRSEE), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Αφορά μία τετράτομη Ιστορία των Βαλκανίων, η οποία εξαγνίζει τη Οθωμανική περίοδο και προωθεί τη σκοπιανή προπαγάνδα. Το τετράτομο έργο έχει μεταφρασθεί στα ελληνικά και σε άλλες βαλκανικές γλώσσες. Σε πρόσφατη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη οι υπεύθυνοι για την ελληνική έκδοση πρότειναν την εισαγωγή του έργου στα σχολεία.
Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και η στοιχειώδης εθνική αξιοπρέπεια στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να αποφύγουν οι μαθητές μας την προπαγάνδα υπέρ της εθνοαποδόμησης και υπέρ ενός θολού πολυπολιτισμικού προτύπου. Η αντίληψη ότι με τον εξαγιασμό των Οθωμανών θα βελτιώσουμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τελείως λανθασμένη και ουτοπιστική. Από το 2001, όταν οι τότε Υπουργοί Εξωτερικών Γ. Α. Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ υπέγραψαν Πρωτόκολλο για τη σύσταση μικτής επιτροπής για τα σχολικά βιβλία, η ελληνική πλευρά προβαίνει σε συνεχείς περικοπές ιστορικών σελίδων, ενώ η τουρκική πλευρά γίνεται πιο επιθετική.

Αλλά και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής βλέπουμε ότι από το 1997, όταν η κυβέρνηση Σημίτη ανεγνώρισε-κακώς-νόμιμα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, η Άγκυρα διεκδικεί όλο και περισσότερα στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Θράκη. Το βιβλίο του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ. Νταβούτογλου «Το στρατηγικό βάθος» απλώς επιβεβαιώνει της ανησυχίες μας ότι η Τουρκία θέλει να προωθήσει μία καλύτερη εικόνα για το Οθωμανικό παρελθόν των Βαλκανίων ώστε να διευρύνει την επιρροή της στην περιοχή και να χρησιμοποιήσει τις μουσουλμανικές μειονότητες ως μοχλούς επεκτατισμού.
Οι υποστηρικτές της «εκπαιδευτικής διπλωματίας» παρουσιάζουν ως επιχείρημα το κοινό βιβλίο Ιστορίας που συνέγραψαν Γερμανοί και Γάλλοι ιστορικοί ώστε να ξεπεράσουν οι νέες γενιές τα τραύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

 Λησμονούν όμως τρεις σημαντικότατες διαφορές .
 Α) Οι Γερμανοί έχουν ζητήσει συγγνώμην και ρητώς και εμπράκτως για τα εγκλήματα του Ναζισμού, ενώ η σύγχρονη Τουρκία ουδέποτε παραδέχθηκε τα εγκλήματα εις βάρος Μικρασιατών, Ποντίων και Αρμενίων.

Β) Η Γερμανία δεν κατέχει ούτε διεκδικεί εδάφη της Γαλλίας, ενώ ο Αττίλας είναι παρών στη Βόρειο Κύπρο, οι θεωρίες περί γκρίζων ζωνών ευδοκιμούν στην Άγκυρα και ο Νταβούτογλου απειλεί ξεκάθαρα ότι στη Θράκη θα γίνει ό, τι και στην Κύπρο.

Γ) Το κοινό γαλλογερμανικό βιβλίο αφορά μόνο τα τελευταία 60 χρόνια και δεν γυρίζει πίσω στο 1453 όπως κάνει το τετράτομο έργο του CDRSEE.

Δεν είναι δυνατόν ο Έλληνας μαθητής να διαβάζει στην αξιολογότατη «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» την αφήγηση του Γάλλου περιηγητή Ρισάρ για τα μαρτύρια των Χριστιανών επί Τουρκοκρατίας ή να πληροφορείται τα άπειρα μαρτύρια των Νεομαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και από την άλλη πλευρά να διαβάζει στο τετράτομο έργο ότι οι Οθωμανοί άφησαν θετικό έργο στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Πατροκοσμά και του Αθ. Διάκου αν εισαχθεί τέτοια Ιστορία στα σχολεία μας! Και φυσικά ο Νταβούτογλου θα τρίβει τα χέρια του διότι ο Νεο-οθωμανισμός του θα διαβρώνει –ο μη γένοιτο- το φρόνημά μας και μόνοι μας θα βγάζουμε τα μάτια μας.

Εξάλλου οι Τούρκοι είναι πονηροί ακόμη και όταν υπογράφουν συμφωνίες με θέμα τα σχολικά βιβλία. Ενώ το Πρωτόκολλο του 2001 αναφέρεται στα βιβλία Ιστορίας, Λογοτεχνίας και Γεωγραφίας, αφήνει εκτός συζητήσεως το μάθημα των «Στοιχείων Εθνικής Ασφαλείας» που διδάσκεται στη Β και Γ Λυκείου των Τουρκικών σχολείων από ένστολο αξιωματικό. Στο μάθημα αυτό τα τουρκόπουλα μαθαίνουν ότι τα νόμιμα σύνορα της Ελλάδος είναι αυτά του 1881, ενώ η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θράκη , η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου είναι αμφισβητούμενα εδάφη, διότι οι Έλληνες τα άρπαξαν σε μία στιγμή παρακμής των Οθωμανών.

Στην παγίδα της αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας φοβούμαι ότι πέφτει και ο εκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Επειδή είμαι και εγώ Θεσσαλονικεύς και μάλιστα με Δυτικομακεδονικές ρίζες, όπως εκείνος, θα ήθελα να του θυμίσω ότι η Τουρκοκρατία ήταν περίοδος σκληρής τυρανίας και δουλείας για τους Έλληνες και όχι περίοδος πολυπολιτισμικής και ειρηνικής συμβίωσης. Η ελληνορθόδοξη κοινότητα στη Θεσσαλονίκη αναγκάσθηκε να συνυπάρχει με τους κατακτητές, με τους οποίους είχε μόνον εμπορικές σχέσεις και αυτές περιορισμένες, ενώ ανύπαρκτες ήταν οι κοινωνικές σχέσεις ή οι μικτοί γάμοι. Φυσικά έχει δίκιο ο νέος Δήμαρχος να θέλει να τιμήσει τους Εβραίους συμπολίτες μας που θανατώθηκαν από τους Ναζί. Αλλά με την προβολή του Οθωμανικού και ιδίως του Νεοτουρκικού παρελθόντος θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Και αν θέλει τουρισμό ας προβάλλει τον πλούσιο βυζαντινό πολιτισμό της πόλης, ο οποίος ενδιαφέρει εκατομμύρια Ορθοδόξων τουριστών από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τα Βαλκάνια.
Diktyo21-Κωνσταντῖνος Χολέβας –Πολιτικός Ἐπιστήμων

14 σχόλια:

  1. - Για δείτε πώς θα τους «ξηλώσετε»… κι’ εξαποστείλετε αυτούς, άμεσα
    «…Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (CDRSEE). Θεσσαλονίκη. …»
    -:-
    - Ποιά συμφιλίωση θέλετε -μωροί- κερατάδες;! Ούτε άγιος να γενώ, δε’ τους συγχωρώ. Αλήτες!
    http://www.youtube.com/watch?v=zJxjaUD7Lwg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΤΟ ψεμμα εχει κοντα ποδαρια"
    Τα κομμουνιστικα καθεστωτα στην Αν. Ευρωπη πρσπαθησαν επι 50 χρονια να επιβαλουν την δικη τους εκδοχη της Ιστοριας π.χ. οτι την σφαγη στο Κατυν την διεπαραξαν οι Ναζι κτλ!Τι εχει μεινει απο αυτην την μεθοδευμενη φαλκιδευση της Ιστοριας?ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! (συγνωμη για τα κεφαλαια αλλα ειναι για εμφαση) Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ψήφιζε ο κόσμος της Σαλονίκης για να μην είχε εκλεγεί ο ανυπόληπτος Μπουτάρης. Αμάν πια! Τόση αξία του δίνουμε που ούτε και τα κρασιά του δεν έχουν κερδίσει. Ήξερε ο λαος της Νύμφης του Θερμαϊκού τι ψήφιζε. Αν δεν ψήφισε, δυο φορές κακό του κεφαλιού του.Οσο για τα Βαλκανια, ανεκαθεν οι Μουσουλμανοι προσεβλεπαν στην Τουρκια για προστασια (παλαιοτερα μαλιστα ο Τουρκος σουλτάνος ήταν κ χαλίφης). Και οι χριστιανοί προσέβλεπαν στην Ρωσία και τις λοιπές χριστιανικές Μεγάλες Δυνάμεις. Αν νομίζει κάποιος αφελής ότι οι ιστορίες του 19ου και 20ου αιωνα δεν θα υλοποιηθουν ξανα, μαλλον απαταται οικτρως.Το Ανατολικο Ζήτημα (με τις βαλκανικες προεκτασεις του) δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θα τελειώσει όταν αποκαταστεθεί η ιστορική αλήθεια και δικαιοσύνη (π.χ. με ένα κράτος Κουρδικό ή την εκδίωξη κάθε Μουσουλμάνου από την νότια Ευρώπη). Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Το βαθύτερο πρόβλημα είναι η υποτέλεια της ελληνικής ελίτ, υποτέλεια που άρχισε να εκδηλώνεται από την εποχή του Βυζαντίου, πριν να πέσει η Πόλη. Ακόμα και το πελατειακό κράτος είναι σύμπτωμα,εκδήλωση, της υποτέλειας.
    Ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής ελιτ, λοιπόν, γνωρίζοντας Ιστορία και μάλιστα πολύ καλά, ξέρει ότι η συνεργασία με την Οθωμανική Αυτοκρατορία στάθηκε επωφελής γι αυτήν και δεν βλέπει γιατί δεν θα μπορούσε να επαναληφθεί.Ο νεο-Οθωμανισμός συναντάται με τον νεο-φαναριωτισμό. Ο κ. Γιανναράς φλερταρε και δημοσίως με άρθρα του με αυτή την ιδέα, δείχνοντας πόσο ρηχός μπορέι να είναι, ενίοτε, στο χώρο των διανοούμενων ο "εθνικισμός".
    Υπάρχουν βεβαίως και άλλα τμήματα της ελιτ σταθερά προσανατολισμένα προς τη Δυση, τις ΗΠΑ ή τη Γερμανία ή και τη Γαλλία. Τα πιο λαϊκά στοιχεία έλβεπαν προς τη Ρωσία μη έχοντας άλλη διέξοδο. Από αυτή την άποψη ο σχολιαστής που αναφέρεται στο Κατυν κάνει επιτηδες ή όχι σχόλιο άσχετο και παραπλανητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενας ωαπο την λογους της μακροημερευσης της Ρωμαικης ηγεμονιας στην Δυτικη Ευρωπη ηταν το γεγονος οτι οι Ρωμαιοι καταφεραν να πεισουν τους κατοικους της Γαλατιας, Ισπανιας κτλ μεσω της επιβολης των Λατινκων και αλλων μετρων να απαρνηθουν την πολιτισμικη τους ταυτοτητα και να εκρωμαιστουν.Επιζω καποιοι να μην ονειρετονται αναλογα σεναρια για την Ελλαδα(αλλοιωση του μαθηματος τησ Ιστοριας, διδασκαλια της αγγλκης απο την πρωτη Δημοτικου)Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. //(συγνωμη για τα κεφαλαια αλλα ειναι για εμφαση) Ευχαριστω
    9 Δεκεμβρίου 2010 12:47 π.μ.//
    ----------------
    Mε τα δεκάδες ορθογραφικά σου λάθη, σε τι θέλεις να δώσεις έμφαση;
    Στο ότι μπορεί κάποιος να έχει τελειώσει πανεπιστήμιο και να μην ξέρει την ελληνική γλώσσα;
    Τα αγγλικά στο δημοτικό σχολείο σε μάραναν !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ TIΠΟΥΚΕΙΤΟ

    >Ο κ. Γιανναράς φλερταρε και δημοσίως με άρθρα του με αυτή την ιδέα, δείχνοντας πόσο ρηχός μπορέι να είναι, ενίοτε, στο χώρο των διανοούμενων ο "εθνικισμός".<

    Ανάθεμα κι αν κατάλαβες μία λέξη απ' αυτά που έγραψε ο Γιανναράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με 9:37 π.μ.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η περίοδος της Τουρκοκρατίας ήταν εποχή φρίκης, υποδούλωσης και βασανιστηρίων για το Ελληνικό Εθνος.
    Τώρα η υποτιθέμενη "προοδευτική" πολιτική οικονομική και πνευματική ελίτ της χώρας μας κάνει ότι μπορεί να μας ξανα-υποδουλώσει.
    Κατέστρεψαν την οικονομία με τα δάνεια, αφελλινίζουν τον πληθυσμό, αποχριστιανοποιούν την κοινωνία, διαστρέφουν την ιστορία.
    Να περιμένετε ότι χειρότερο από αυτούς. Δεν θα σταματήσουν εάν πρώτα δεν διαλύσουν την Ελλάδα και υποδουλώσουν τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου σίγουρα μπορεί να τρελαθεί κανείς.
    Τα παίρνω με τη σειρά.

    1. Εμείς εκδίδουμε κατάπτυστα βιβλία ιστορίας φιλο-οθωμανικού και ανθελληνικού περιεχομένου προορισμένα για τους δύσμοιρους νεοραγιάδες ελληνοπαίδες.
    Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι συνεχίζουν να διδάσκουν τους τουρκοπαίδες τα "περασμένα" Οθωμανικά μεγαλεία δείχνοντας τους προς τα δυτικά τους κακούς Έλληνες.

    2. Εμείς καταργούμε σιγά-σιγά τη σημασία των Εθνικών Επετείων και συρρικνώνουμε τις παρελάσεις. Είναι ντροπή πια να φοράς φουστανέλα, να λες την λέξη ΠΑΤΡΙΔΑ και να κάνεις τον Σταυρό σου!
    Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι με ενθουσιασμό ντύνονται με τις βαρβαρικές τους στολές και όχι μόνο κάνουν παρελάσεις, αλλά και ολόκληρες αναπαραστάσεις της Άλωσης της Πόλης και της κατάληψης της Σμύρνης-που λένε στους μαθητές ότι ΕΜΕΙΣ την κάψαμε!!!!

    3. Ο Μπουτάρης θέλει να κάνει μνημείο στον Κεμάλ και την ίδια στιγμή απειλείται η ίδια η Ελληνική Θράκη.

    4. Εμείς υποστηρίζουμε έως δακρύων την Τουρκική ένταξη στην ΕΕ και την ίδια στιγμή η κατεχόμενη Κύπρος στενάζει και ο ουρανός του Αιγαίου βιάζεται από τις παραβιάσεις.

    Αρκούμαι σε αυτά τα παραδείγματα αναζητώντας την φύση της ψυχιατρικής ασθένειας. Είναι σχιζοφρένεια βαθιά διχασμένης προσωπικότητος, ή μήπως είναι μανιοκατάθλιψη με αυτοκαταστροφικά συμπτώματα; Καταλήγω σε κάτι πιο απλό. Πρόκειται για καθαρή προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνεχίζω...

    Επιλέγω δύο σχόλια φίλων με πολλά κοινά στοιχεία

    Σπύρος
    9 Δεκεμβρίου 2010 5:39 π.μ.

    "Και οι χριστιανοί προσέβλεπαν στην Ρωσία και τις λοιπές χριστιανικές Μεγάλες Δυνάμεις. Αν νομίζει κάποιος αφελής ότι οι ιστορίες του 19ου και 20ου αιωνα δεν θα υλοποιηθουν ξανα, μαλλον απαταται οικτρως"
    --------------------------------
    Σπύρο, έχεις απόλυτο δίκιο. Η ιστορία τιμωρεί πάντα τους ανόητους και ανεπίδευτους μαθήσεως.
    -----------------------------------
    9 Δεκεμβρίου 2010 7:58 π.μ.

    ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    "Τα πιο λαϊκά στοιχεία έλβεπαν προς τη Ρωσία μη έχοντας άλλη διέξοδο"
    ----------------------------
    Το ίδιο αγαπητέ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟ συμβαίνει και σήμερα με τον απλό λαό που δεν καταλαβαίνει τις διπλωματικές ματσαράγκες της ΠΑΝΤΟΤΕ ξεπουλημένης Ελίτ.
    Σπανίως θα βρει κανείς αυτό που λέμε πατριωτισμό στην κοινωνική Ελίτ-αν και υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις.
    Συνήθως ο απλός λαός και οι αφανείς διανοούμενοι του, είναι αυτοί που εμφορούνται από αγνά πατριωτικά αισθήματα και είναι αυτοί τελικά που βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά.
    Ναι, ακόμη και τώρα πολλοί προσβλέπουμε με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ομόδοξη Ρωσία και αυτό είναι κάτι το φυσικό. Αφύσικο από την άλλη, είναι το να προσβλέπουμε στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ.

    Τελειώνω με μια είδηση που με συγκλόνισε.

    Δημοπρατείται στις 12/1/2011 το σπίτι του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά!!!!!

    Το φέρετρο πάνω στο οποίο "ακούμπησε" όλη η Ελλάδα, βγαίνει στο σφυρί,
    μαζί με όλη μας την αξιοπρέπεια, την ευαισθησία, την ιστορική μνήμη, την αγάπη, το μεγαλείο του Μεγάλου Γέροντα των Γραμμάτων μας!

    Τι κράτος είμαστε επιτέλους; Έχει όρια η κατρακύλα και ο ξεπεσμός μας;
    Θέλω να κλάψω, να ουρλιάξω, να κατέβω στο δρόμο και να αρχίσω με τις πέτρες το Κυνοβούλιο με τα 300 σκυλιά που αλυχτούν τις νύχτες στους εφιάλτες μας.
    Έλληνες ΣΒΗΝΟΥΜΕ, εθνικό χρέος του καθένα μας να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες για τον επικείμενο θάνατο της πατρίδας.
    Το κάθε ελληνόπουλο τον δικό του πατέρα και την δική του μάνα θα κοιτάξει στα μάτια, θα τους ρωτήσει:
    "Γιατί, πατέρα, γιατί, μάνα αφήσατε να χαθεί η Ελλάδα; Δεν είχατετε αίμα μέσα σας;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο κ. Σόρος, που χρηματοδοτεί το CDRSEE, είναι ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος του διεθνούς παρασιτικού χρηματιστηριακού κεφαλαίου, δηλαδή των αδίστακτων διεθνών αρπακτικών που μόνο για την ευαισθησία τους δεν διακρίνονται. Επίσης, ο κ. Σόρος έλκει την καταγωγή του από την κεντρική Ευρώπη (Ουγγαρία) και δεν έχει κάποιο προσωπικό δεσμό με τα Βαλκάνια. Πως μπορεί λοιπόν κάποιος που ούτε διακατέχεται από ευαισθησίες, ούτε είναι Βαλκάνιος, ξαφνικά να επιδεικνύει ευαισθησία για τα Βαλκάνια; Οέο;

    Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες για το CDRSEE, έπεσα πάνω στο εξής:

    http://www.macedoniaontheweb.com/forum/anti-greek-macedonia-propaganda/2188-whos-behind-cdrsee.html

    το οποίο έχει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοί μετέχουν εκεί. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αξίζει να το δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Ελλάδα χάνεται γιατί λάμπουμε οι περισσότεροι δια της απουσίας μας σε οτιδήποτε αφορά την κοινωνία μας .
    Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να διασφαλίσουμε μόνο τον μικρόκοσμο που ζούμε , αδιαφορώντας για το αν καίγεται το σπίτι του γείτονα.
    Μάλιστα κάποιες φορές φτύνουμαι και τον κόρφο μας λέγοντας ''ευτυχώς που εμείς δεν καήκαμε''.
    ΞΕχνάμε όμως ότι η φωτιά μεταφέρεται και με ένα κουκουνάρι και δεν χρειάζετε σπίρτο.
    Ενδιαφερόμαστε για τα εθνικά στο επίπεδο που θα παρουσιάσουμε τις γνώσεις μας ώστε να νιώσουμε ικανοποίηση όταν ''βουλώσουμε'' το στόμα του σχολιαστή το όποιου διαφωνεί με εμάς.
    Και τέλος και το χειρότερο θεωρούμε κάποιον ανώτερο με βάση την επιστημονική του γνώση και όχι την κοινωνική και πνευματική...
    Εκεί χάσαμε τις αξίες μας επειδή η επιστήμη χρησιμοποιήθηκε μόνο για την αύξηση της οικονομικής άνεσης με αποτέλεσμα να φτωχύνει η ηθική, και κοινωνική ..

    Ετσι χάνουμε την Ελλάδα .
    Την χάσαμε σε αξίες και ήθος
    την χάνουμε σαν εδάφη
    Σε λίγο θα την χαρίσουμε γιατί μια και τα φάγαμε όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε εμείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Προς αξιοτιμη Χριστινα οπως γραφει και ο συγραφεας της "Λευκης Φρουρας" η μονη χαμενη υποθεση ειναι αυτη για την οποια δεν αγωνιζεται κανεις! Οσο λοιπον υπαρχουν ατομα σαν τους περισσοτερους σχολιαστες του Ινφγογνωμνα δεν μπορω να πιστευσω οτι η μαχη για την ιδεα της Ελλαδας ειναι χαμενη παρα τις δυκολιες ας θυμηθουμε εξαλλου και τον Ντε Γκωλ και τον αγωνα του για την ιδεα της Γαλλιας 1940-1944...
    @Προς απελλη απο τοι φαινεται ο δωδεακλογος του γυφτου ειναι επικαιρο εργο και οι καταστασεις που σκιαγραφουμνται εχουν αντιστοιχια με αυτα που ζουμε,,,
    Τζιμης= μεθοσος βλαικειας ανευ διδασαλου, αποτελεσματα εγγυημενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.