11/12/10

Τα δρομολόγια των λαθρομεταναστών και τα μπλόκα της FRONTEX

Τρία συγκλονιστικά  βίντεο στα οποία απεικονίζεται καθαρά η είσοδος λαθρομεταναστών στα σύνορα μας με την Τουρκία στον Έβρο, έδωσε στο φως η αστυνομία.Μέσα στο  απόλυτο σκοτάδι, ομάδα λαθρομεταναστών  προσπαθεί να περάσουν απαρατήρητοι τα σύνορα και να φτάσουν στη χώρα μας, περνώντας από δύσβατα μονοπάτια γεμάτα κινδύνους.


Σύμφωνα πάντως, με τα νέα στοιχεία που έδωσε στη  δημοσιότητα η αστυνομία, τα περιστατικά  αυτά έχουν μειωθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες, με την  συνεργασία των συνοριοφυλάκων της Frontex με τους Έλληνες αστυνομικούς να σημειώνει τεράστια επιτυχία.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών  Υπαλλήλων Έβρου, κ. Κώστας Χατζηαναγνώστου, από την εγκατάσταση του ευρωπαϊκού κλιμακίου, στις αρχές Νοεμβρίου, η είσοδος λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος είναι μειωμένη κατά 50% στη ζώνη ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαναγνώστου, η συνεργασία με το κλιμάκιο της Frontex, είναι εποικοδομητική κι αγαστή και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα θετικά, αν και όχι ικανοποιητικά για την ουσιαστική, όπως υπογραμμίζει, αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Στην από κοινού δράση αποτροπής εισόδου παράνομων  αλλοδαπών, το κλιμάκιο της Frontex χρησιμοποιεί προηγμένα τεχνικά μέσα, ενώ οι επιχειρήσεις γίνονται τόσο από το έδαφος, όσο κι από τον αέρα, με τη χρήση ελικοπτέρου.

Σημειώνεται ότι, η πλειονότητα των παράνομων αλλοδαπών που περνούν από την Τουρκία στη χώρα μας, κρατούνται προσωρινά στον Ειδικό Χώρο Παραμονής Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου, που μπορεί να φιλοξενήσει 375 άτομα.



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

5 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαινω τι παιζεται!
    Οι συνοροφυλακες ταχα προσπαθουν να πιασουν τους διακινητες!
    Οι προσφυγες ισα ισα θελουν να πιαστουν απο τους συνοροφυλακες γνωριζοντας οτι αυθημερον πλεον τους δινουν το χαρτι για 30ημερη παραμονη!
    Ο διακινητης σε συνεργασια με συνεργους στην τουρκια διαλεγει τα ατομα που θελει, δηλαδη οσα ηδη γνωριζει οτι εχουν χρηματα και τα περναει απο τα συνορα!
    Ο διακινητης εχει ηδη σκισει τα χαρτια του και πιανεται μαζι με την ομαδα και του δινουν και αυτον χαρτι οπως τους αλλους, η, ερχεται απο αθηνα ηδη συννενοημενος και σκιζει το χαρτι της 30ημερης παραμονης που ειχε με πλαστο ονομα και αφηνεται να πιαστει στην ιδια περιοχη και ωρα με την ομαδα του!
    Οταν τους αφηνουν ελευθερους περνει την ομαδα που ειναι πλεον <> και τους ανεβαζει στα τρενα λεωφορεια η ακομη και πηγαινει λεωφορειο του ΚΤΕΛ στα φυλακια και τους κατεβαζει στην Αθηνα!
    Ο διακινητης βεβαια με το αζημιωτο αφου τους προωθει σε δουλεμπορους που τους αναγκαζουν να δουλευουν μεχρι να τους <>!
    Το δε κρατος απ οτι λεγεται εισπρατει 4.500 ευρω ενω κατ αλλους 6.000 ευρω απο την ευρωπαικη ενωση!
    Τα συμπερασματα δικα σας !
    Οποτε εγω δεν κατανοω σε τι αποσκοπουν αυτα τα βιντεο και αυτες οι ειδησεις περι μειωσης ειδικα οταν καθημερινα βλεπουμε 10αδες να πιανονται !
    Ειναι αρκετες δε οι φορες που αφηνονται ατομα ελευθερα απο τους συνοροφυλακες χωρις καν χαρτια η ακομα δε οι λαθρομεταναστες να πηγαινουν κατευθειαν στο αστυνομικο τμημα και η αστυνομια να μην τους δεχεται!
    Ιστοριες γι αγριους , μενει να μαθουμε τι ακριβως συμφεροντα κρυβονται απο πισω!
    Μην περιμενεται να μειωθει η κινηση , ισως προσκαιρα λογω ψυχους η επειδη το ποταμι εχει αυξησει τον ογκο του νερου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν η τουρκια ηθελε να σταματησει την λαθρομεταναστευση θα το ειχε κανει.ομως εχει αλλα συμφεροντα.για σκεφτειτε οτι ισως πισω απο τις εκατονταδες χιλιαδες λαθρομεταναστες που περνανε βρισκονται ανθρωποι της μιτ.τοτε διπλο το κακο.και εχουμε προβλημα με αυτους στο εσωτερικο της Ελλαδας και απο την αλλη να χρηματοδοτειται και η μιτ απο τους λαθρομεταναστες με 5.000+ δολαρια το ατομο

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ... ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Σ' ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ ΝΙΣΑΦΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βίντεο μου θύμησε τα παληά μου λημέρια...
    Καστανιές Έβρου, 200-300 μέτρα από το φυλάκιο Καστανεών !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ ... ΒΡΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ;;; ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΜΠΕΣΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΛΕΣΤΕ ... ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ... ΣΑΜΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.