22/2/11

Η θέση της Αθήνας το 1979 για την ΑΟΖ Απαράδεκτες τουρκικές προτάσεις για μοιρασιά του Αιγαίου και υφαλοκρηπίδας

Της Φανούλας Αργυρού

Μέρος α’
Ο τουρκικός χάρτης δεν έδιδε υφαλοκρηπίδα στα ελληνικά νησιά και η τουρκική γραμμή οριοθέτησης περιλάμβανε μια μεγάλη περιοχή προς δυτικά. Προς νότια η τουρκική γραμμή δεν προνοούσε υφαλοκρηπίδα ούτε για την Κρήτη.Στις 24 Ιανουαρίου 1979, η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα ενημερώνει τον κ. T.L.A. Daunt του Νοτίου Τμήματος Ευρώπης στο Φόρεϊν Όφις, για τις πληροφορίες που πήρε από τον τότε Γενικό Διευθυντή του ελληνικού ΥΠΕΞ κ. Ιωάννη Τζούνη, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που είχε η ελληνική κυβέρνηση με την Τουρκία, για την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου. Εκ μέρους της Τουρκίας διαπραγματευτής ήταν ο κ. Μπιλτζί.
Δύο χάρτες

Η συνάντηση έγινε στις 23 Ιανουαρίου και είχε ήδη προηγηθεί συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων στο Παρίσι τον προηγούμενο Δεκέμβριο, την οποία ο κ. Τζούνης χαρακτήρισε ως σημαντικό βήμα, όταν αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν στο Παρίσι να συζητήσουν την πρακτική οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, καθώς και η συνάντηση της Βιένης μεταξύ 9 και 12 Ιανουαρίου 1979.

Στη συνάντηση του Παρισιού είχε, επίσης, συμφωνηθεί όπως αμφότερες οι πλευρές παρουσιάσουν χάρτες, με τις απόψεις τους ως προς τη γραμμή των ορίων αυτών. Τελικά στη Βιένη, σύμφωνα με τον κ. Τζούνη, οι Τούρκοι άρχισαν τη συζήτηση που διήρκεσε δύο μέρες, κατά πόσο έπρεπε να δώσουν χάρτη. Τελικά δέχθηκαν να δώσουν χάρτη σε κλειστή συνεδρία. Ένα χάρτη που άφησε έκπληκτους τους Έλληνες για την έκταση των τουρκικών απαιτήσεων. Ο τουρκικός χάρτης δεν έδιδε υφαλοκρηπίδα στα ελληνικά νησιά, δεν λάμβανε υπόψη τις προηγηθείσες ελληνικές θέσεις, η τουρκική γραμμή οριοθέτησης περιλάμβανε μια μεγάλη περιοχή προς δυτικά. Προς νότια και πάλιν η τουρκική γραμμή δεν προνοούσε υφαλοκρηπίδα ούτε για την Κρήτη, πράγμα που οι Έλληνες βρήκαν απαράδεκτο, εγκλώβιζε μεγάλο αριθμό ελληνικών νησιών.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς βασιζόταν στην γραμμή ορίων που περνούσε μεταξύ των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των τουρκικών ακτών, και πρότεινε «τρία δάκτυλα» μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, Λέσβου και Χίου, και Χίου και Ικαρίας. Η περιοχή νότια της Ικαρίας, τα σύνορα μεταξύ της Δωδεκανήσου και των τουρκικών ακτών είχαν διευθετηθεί με διεθνή συμφωνία του 1932. Οι Τούρκοι δικαιολόγησαν τη γραμμή που πρότειναν, λέγοντας ότι η υφαλοκρηπίδα τους πρέπει να επεκτείνεται, δίχως εμπόδια, στο Αιγαίο πέραν των ελληνικών νήσων, για να μπορούν τα τουρκικά πλοία να έχουν προσπέλαση παραμένοντας στη δική τους υφαλοκρηπίδα. Η ελληνική πλευρά, από την άλλη, επέμενε ότι κανένα ελληνικό νησί δεν έπρεπε να μένει εγκλωβισμένο. Ο Τζούνης δεν μπορούσε να κατανοήσει τη λογική των Τούρκων.

Καθησυχαστικές προτάσεις

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους Τούρκους, οι Έλληνες προσέφεραν κάποιες δεσμεύσεις, περιλαμβανομένων εγγυήσεων για ελεύθερη διακίνηση για τα τουρκικά πλοία σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ότι καμία πλευρά δεν θα προβεί σε ανακήρυξη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο, και πως καμία πλευρά δεν θα μεταφέρει επιθετικά όπλα στο θαλάσσιο βυθό στη δική της υφαλοκρηπίδα. Οι Τούρκοι ούτε καν ενδιαφέρθηκαν γι' αυτές τις ιδέες.

Ο κ. Τζούνης, εν πάση περιπτώσει, επέμενε ότι η ελληνική θέση στο θέμα του μη εγκλωβισμού νησιών δεν ήταν διαπραγματεύσιμη. Ο ελληνικός λαός πίστευε ότι οι Τούρκοι θα εκμεταλλεύονταν την κατάσταση, για να διεκδικήσουν κυριαρχία πάνω στα νησιά. Η ελληνική πλευρά δεν ήταν αισιόδοξη για συμφωνία για το θέμα αυτό με τους Τούρκους.

Τουρκικά τα ελληνικά νησιά
Εν τω μεταξύ, είχε προηγηθεί και η αναφορά του κ. Αθανασίου της Ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, και πάλιν προς τον κ. T.L.A. Daunt του Νοτίου Τμήματος Ευρώπης στο Φόρεϊν Όφις, ημερ. 17 Ιανουαρίου 1979, όταν ο κ. Αθανασίου τόνισε και εκείνος ότι «κανένα ελληνικό νησί δεν έπρεπε να εγκλωβιστεί, όμως η Ελλάδα είχε δεχθεί την ιδέα η Τουρκία να εξασφαλίσει υφαλοκρηπίδα μεταξύ των προεξοχών των «δακτύλων» μεταξύ των ελληνικών νησιών». Μετά από αυτή την εισήγηση, προφανώς ο Τούρκος διαπραγματευτής κ. Μπιλτζί διαμόρφωσε το τουρκικό αίτημα: Μια γραμμή που περνά διαμέσου του Αιγαίου δυτικά της διαχωριστικής γραμμής. Έθετε αριθμό μεγάλων ελληνικών νησιών σίγουρα μέσα στην τουρκική περιοχή (περιλαμβανομένων της Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Ικαρίας, Σάμου, Κως, Ρόδου, Καρπάθου και Κάσου). Η γραμμή δυτικά της Κάσου ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, τόνισε ο κ. Αθανασίου, γιατί υπονοούσε την τουρκική άποψη, ότι η Κρήτη δεν έχει υφαλοκρηπίδα.

Παραθέτουμε το χάρτη που συνοδεύει τα σχετικά έγγραφα και που βρίσκονται στο Βρετανικό Εθνικό Αρχείο. Ο χάρτης έχει την εξής χειρόγραφη σημείωση στα ελληνικά «Τουρκική ''γραμμή'' 11 Ιαν. 79» και διευκρινίζει τις γραμμές 1) Μέση Γραμμή μεταξύ ηπειρωτικών ακτών και 2) επιδειχθείσα υπό Τούρκων «γραμμή».

Ιστορικό (Σύμφωνα με τα βρετανικά αρχεία)

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες ερευνών στο Αιγαίο τον Ιανουάριο του 1974 η Ελλάδα ανακάλυψε πετρέλαιο κοντά στη νήσο Θάσο. Τον προηγούμενο Νοέμβριο του 1973, η τουρκική κυβέρνηση έδωσε άδειες σε τουρκική κυβερνητική εταιρεία πετρελαίου να προχωρήσει με εξερευνήσεις σε 27 σημεία του βορειοανατολικού βυθού του Αιγαίου, να σημειωθεί πλησίον των ελληνικών νήσων Σαμοθράκης, Μυτιλήνης και Χίου (όμως εκτός των χωρικών τους υδάτων). Σε κατάθεσή της η Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο το 1976, ισχυρίστηκε ότι οι άδειες που έδωσε η Τουρκία παραβίαζαν την υφαλοκρηπίδα ελληνικών νήσων.

Η Τουρκία απάντησε ισχυριζόμενη ότι κατά την ώρα εκείνη η Ελλάδα δεν είχε οριθετημένα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, πέραν των δικών της χωρικών υδάτων.

Αφού ανταλλάχτηκαν σημειώσεις τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 1975 μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι υπουργοί Εξωτερικών αμφοτέρων των χωρών συναντήθηκαν στη Ρώμη το Μάιο (του 1975), όπου πάρθηκε απόφαση να καταθέσουν το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο. Στις 31 Μαΐου 1975, οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες και εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν, λέγοντας ότι αποφάσισαν τα προβλήματα μεταξύ των χωρών τους «λυθούν ειρηνικά με διαπραγματεύσεις και όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης». Η ελληνική πλευρά ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία υπαναχώρησε στην υποχρέωση αυτή. Με σημείωμά της η Τουρκία, ημερ. 18 Νοεμβρίου 1975, διαφώνησε ότι είχαν συμφωνήσει να παραπέμψουν το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο. Η τουρκική πλευρά υποστήριζε ότι θα έπρεπε πρώτα να προηγηθούν διμερείς διαπραγματεύσεις και μόνο τα σημεία των διαφωνιών να αφεθούν για το Δικαστήριο.

Τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 1976 βγήκε το «Σισμίκ» για έρευνες σε αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο. Η Ελλάδα μονομερώς παρέπεμψε το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο στις 10 Αυγούστου 1976, ζητώντας από το δικαστήριο να αποφανθεί για τα σύνορα της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο.

Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις, οι 4 δυτικές χώρες, μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, με το ψήφισμα 395 κάλεσαν αμφότερες τις πλευρές να αποφεύγουν εμπρηστικές ενέργειες και μετά από συναντήσεις στη Νέα Υόρκη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, συμφωνήθηκε να επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις στις 2 Νοεμβρίου. Στις 11 Σεπτεμβρίου... Το δικαστήριο ανέβαλε την απόφασή του ενόσω συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις. Περαιτέρω συνομιλίες έλαβαν χώρα στο Λονδίνο μεταξύ 31 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου 1977, δίχως αποτέλεσμα, όπως και συνομιλίες στο Παρίσι 1 και 2 Ιουνίου 1977...www.sigmalive.com/

10 σχόλια:

 1. Τί συζητάνε οι ελληνικές κυβερνήσεις συνέχεια από τό 1914,πού άρχισε ο ξερριζωμός τών Ελλήνων από τήν Θράκη,Πόντο,Σμύρνη,Ιωνία-Ανατολή τής Μικρασίας μέχρι τό 1974 μέ τήν κατάλυψη τής Κύπρου,καί τούς 250.000 χιλιάδες πρόσφυγες;

  "Ανατολική Θράκη

  Γιά τούς διωγμούς τών Ελλήνων σ'αυτή τήν πρώτη φάση!*(πόσες φάσεις διωγμών έγιναν;)τής γενοκτονίας τό Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέδωσε "Μαύρη Βίβλο".Σ'αυτή περιλαμβάνεται έκθεση ενός τούρκου αριαστυνόμου,πρός τό γάλλο πρόξενο τής Καλλίπολης,στήν οποία διαβάζουμε:"Ο υποφαινόμενος αρχιαστυνόμος Αίνου,συλληφθείς συνεπεία συκοφαντιών τού υποδιοικητού Αίνου,καί μεταφερθείς...δίκην κακούργου εις Καλλίπολιν κατόρθωσα νά καταφύγω εις τό εκεί αυστριακόν προξενείον...Ο διοικητής Καλλιπόλεως απέστειλεν τόν διευθυντήν τής αστυνομίας,όπως μέ καταπείση νά μεταβω στό Κιοικητήριον...αλλά εγώ,παρουσία όλων,είπον ότι,από τινος καιρού,εις βάρος τών χριστιανών διαπράττονται καταπιέσεις καί λεηλασίαι,ότι ολόκληρα χωρία εξαναγκάζοναι εις εκπατρισμόν τή υποκινήσει,γνώσει καί συμπράξει τής παρούσης κυβερνήσεως...
  Εις Αίνον μετέβην τή 9 Μαίου 1914 .Μόλις μέ είδεν ο καιμακάμης μού είπεν:"Οι ενταύθα Ρωμαίοι είναι Ελληνόφρονες χρειάζεται προσοχή."Εν τούτοις καθ'ά εξακρίβωσα,οι χριστιανοί κατά τήν βουλγαρικήν κατοχήν προφύλαξαν τούς μουσουλμάνους(εννοεί κατά τόν Α'Βαλκανικό πόλεμο).Μετά τινάς ημέρας ο καιμακάμης κατάρτισεν συμμορίας*,αι οποίαι,περιρχόμεναι τά χωρία,διήρπαζον ζώα καί χρήματα τών χωρικών καί εξανάγκαζαν αυτούς εις μ ε τ α ν ά σ τ ε υ σ ι ν(τούς έδιωχναν δηλαδή στήν Ελλάδα!)....Τούς κατοίκους τού χωρίου Κοτζά Αλή αυτοπροσώπως επεβίβασε δια τής βίας εις ακάτια...(ΒΆΡΚΕΣ) καί απέστειλε εις Σαμοθράκη...
  ...Αυτή είνε η κατάσταση τής νεοτουρκικής κυβερνήσεως,η οποία εξηπάτησε *τήν Γαλλίαν καί έλαβε χρήματα για νά εφαρμόση δήθεν μεταρρυθμίσεις.
  ...Εάν σταλεί μιά μικτή επιτροπή,είμαι έτοιμος νά τ'αποδείξω όλα...
  Τή 24 Μαίου 1914 .Εν τώ Αυστριακώ Προξενείω.
  ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΖΙΑΣ".

  *Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είχε πεί προσφάτως ότι:"καί ένας Τούρκος νά ήταν στήν Κύπρο ,θά έκαναν αυτό πού έκαναν τό 1974(τουρκική εισβολή-κατοχή!).
  *Ο καιμακάμης τί ρόλο παίζει;είναι θρησκευτικός παπάς μουσλίμ;"εφτιαξε συμμορίας!"
  *Τόσο εύκολα εξαπατούν τούς Γάλλους ...καί τούς άλλους δήθεν συμμάχους μας!,οι Τούρκοι;
  Κατά τά άλλα εμείς συνεχίζουμε νά είμαστε οι μακ@κες!τής ιστορίας!!!
  Τώρα διώχνουν τούς Έλληνες τής Λιβύης..δήθεν αγανακτισμένοι!
  Χθές τής Αιγύπτου....
  Ο κατάλογος τών διωγμών τών Ελλήνων είναι ατέλειωτος....
  Καί εμέις ασχολούμαστε(ανθρώπινον!)άν θά φύγουν από τό κτίριον τής "Υπατίας"!!!οι ΛΆΘΡΑ-μετανάστες!!!
  Τούς Έλληνες "εθνικούς"τούς γνήσιους πατριώτες τούς μισούν καί οι δικοί μας θρησκευτικοί Ηγέτες,καί οι ξένοι θρησκευτικοί Εξουσιαστές!!!
  Κύριε Βοήθησον μας!
  Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ!
  ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΔΙΚΑΙΟΥ!

  Πολύβιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύβιος

  22 Φεβρουαρίου 2011 12:08 μ.μ.

  "Οι ενταύθα Ρωμαίοι είναι Ελληνόφρονες χρειάζεται προσοχή"
  -----------
  Ούτε αυτά που μόνος σου έγραψες, είναι ικανά να σε πείσουν ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι δεν υστερούν σε πατριωτισμό και σε αγάπη για την πατρίδα;

  ----------------

  Κύριε Βοήθησον μας!

  -----------------

  Τι ευχή είναι αυτή Πολύβιε; Ποιον Κύριο εννοείς; τον Δία ή τον Χριστό;
  Μπας και είσαι και εσύ ντεμέκ νεοπαγανιστής, όπως ένας άλλος ανεκδιήγητος που μας είχε πρήξει όλους σε ένα τραπέζι, λέγοντας μας για τους αρχαίους θεούς και πόσο κακή είναι η Εκκλησία και οι χριστιανοί;
  Όταν όμως κάτι πήγε να πάθει το παιδί του-αλλά ευτυχώς δεν το έπαθε-άρχισε να κάνει.....τον Σταυρό του!!!!
  Σύξυλοι εμείς....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγνώμη δεν μπορεί κάποιος διαχειριστής να διαγράφει άσχετα σχόλια όπως τα:

  22 Φεβρουαρίου 2011 12:08 μ.μ.

  22 Φεβρουαρίου 2011 1:41 μ.μ.

  που εδώ αλλά και σε άλλα άρθρα ενοχλούν και κάνουν κουραστική την παρακολούθηση της σελίδας παρέχοντας πληροφορίες άσχετες με το άρθρο.

  Ευχαριστώ Παναγιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. που εδώ αλλά και σε άλλα άρθρα ενοχλούν και κάνουν κουραστική την παρακολούθηση της σελίδας παρέχοντας πληροφορίες άσχετες με το άρθρο.

  Ευχαριστώ Παναγιώτης

  22 Φεβρουαρίου 2011 3:56 μ.μ.

  -------------------

  Παναγιώτη μου σε ενοχλήσαμε;
  Ποιος σε εμπόδισε να γράψεις το σχολιάκι σου;
  Και εσύ αντί για αυτό προτίμησες να μας εγκαλέσεις!
  Τελικά είχες να πεις κάτι ή αυτό ήταν όλο;
  Ξυδάκι Παναγιώτη και να σέβεσαι όποιον θέλει να γράφει οτιδήποτε αρκεί να είναι κόσμιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μήπως είναι αυτός που είπε τον δεσπότη...Παναγιώτη;;;
  τζιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. BONASDIES,LENE STHN NOTIO AMERIKA!
  MPOREI EXHGISEI KIRIO APELI;

  BonasDies!!!mi Brizi Dia....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. BONASDIES,LENE STHN NOTIO AMERIKA!
  MPOREI EXHGISEI KIRIO APELI;

  BonasDies!!!mi Brizi Dia....

  22 Φεβρουαρίου 2011 6:24 μ.μ.

  ---------------------

  Δεν ρωτάς καλύτερα τον ΈΡΙΚ ΦΟΝ ΝΤΕΝΙΚΕΝ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΕΡΙΧ ΦΟΝ ΝΤΕΝΙΚΕΝ!
  "ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΙΣΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΉΣ!
  ΓΕΡΜΑΝΟ-ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΙΕΣ....
  "Η σύγχρονη επίθεση τού διεθνούς lobby κατά τής Ελλάδος,(φοινικιστές,αφροκεντριστές,"Contre Platon",National Review,D.Klinghofer,Martin Bernal,Μαύρη Αθηνά κ.λπ.)δέν προέρχεται από μεσελληνισμό ή φθόνο ή προαιώνιο,όπως λένε,ανταγωνισμό καί σύμπλεγμα κατωτεότητας,αλλά τάχα από αντιστασιακή,αντιναζιστική καί αντιφασιστική επίθεση,επειδή οι Γερμανοί πρόβαλαν στό παρελθόν τά αρχαία ελληνικά ιδεώδη καί μάς έκαναν τάχα ρατσιστές καί ανταγωνιστές άλλων λαών.Τρατική πλάνη:τό ότι ο Friedrich Holderin(Υπερίων ή Ερημίτης στήν Ελλάδα,1821)οραματίζεται μέα Γερμανία οικοδομημένη πάνω στά ιδανικά τών αρχαίων Ελλήνων,ή ότι ο Νίτσε είναι ο μεγαλύτερος φιλέλληνας(δηλαδή θαυμαστής τών αρχαίων Ελλήνων)τής ευρωπαικής Φιλοσοφίας,ή ότι ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ βαυκαλιζόταν ότι εμπνεόταν από τούς αρχαίους Έλληνες,αυτό δέν σημαίνει καθόλο ότι φταίνε γιά τίς ψευδαισθήσεις τών άλλων οι αρχαίοι Έλληνες.Τούς αρχαίους Έλληνες(τούς προγόνους μας δηλαδή!!!)προσπάθησαν νά τούς σφετεριστούν όλοι,από τόν MARX,τούς ιδρυτές Πατέρες (Foynding Fathers)τής Αμερικάνικης Επανάστασης (Jefferson,Adams,Livingstone,Franklin,προπάτορα τού σημερινού ανθέλληνα αναλυτή Samuel Hutington,τόν θερμό φιλέλληνα Payne κ.ά)μέχρι καί τόν ίδιο τόν HITLER!!!"
  Αείμνηστου καθηγητή κλασικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου...
  ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ!!!

  {Φάτε εκκλησιαστές,δήθεν Έλληνάρες...α-δέξιοι,αριστερόχειρες,κεντρόστροφοι...τά κολπάκια τών Πάν Κόσμον-ποιητών!!!)
  BONASDIAS!!!
  Gia sou Sokrates,pou gennises tis
  IDEES(AGLISTI=IDIAS!)
  ELEYTHERIA H THANATOS!
  KATALAVES EKKLHSIASTH;

  "ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ"
  "ΓΟΝΕΙΣ ΤΙΜΑ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. BONASDIAS!!!
  Gia sou Sokrates,pou gennises tis
  IDEES(AGLISTI=IDIAS!)

  --------------

  Δηλαδή BONASDIAS!!!= ΚΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ!!!;;;;;  ΥΓ: Άλλες φορές βάζεις το νικ σου, άλλες φορές, όπως τώρα όχι. Από τι εξαρτάται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. προς διαχειριστη


  εχθες μετα το σχολιο του απελλη 1.41
  εγραψα απευθυνομενος στον πολυβιο 12.08

  με εκπληξη σημερα ειδα οτι δεν αναρτηθηκε.
  μπορω να μαθω γιατι;;;

  δεν εγραφα ουτε βρισιες,ουτε προστυχιες.
  οπως κανουν αλλοι των οποιον τα σχολια δημοσιευονται.
  το δικο μου που δεν ειχε βομολοχιες,γιατι κοπηκε;;;

  δηλαδη μπορει να γραφει ο καφε αρχαιολατρης,δωδεκαθειστης και να βριζει τον χριστιανισμο,πραγμα που εχω δει πολλες φορες,και εγω δεν εχω το δικαιωμα να απαντησω στον καθε υβριστη;;;

  Α.Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.