1/11/11

Η ΟΥΝΕΣΚΟ δέχθηκε την Παλαιστίνη ως πλήρες μέλος-ΗΠΑ: Τέλος στη χρηματοδότησή προς την UNESCO λόγω Παλαιστίνης

Η Παλαιστίνη έγινε πλήρες μέλος της UNESCO μετά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Παρίσι, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει η Παλαιστινιακή Αρχή.

''Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να δεχθεί την Παλαιστίνη ως μέλος της Unesco'', σύμφωνα με την απόφαση η οποία υιοθετήθηκε με 107 ψήφους υπέρ, 52 αποχές και 14 ψήφους κατά. ''Αυτή η ψηφοφορία θα επιτρέψει να εξαλειφθεί ένα μέρος μίας αδικίας που έχει διαπραχθεί εναντίον του παλαιστινιακού λαού'', είχε δήλωσε λίγο νωρίτερα ενώπιον της συνέλευσης ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ αλ Μάλκι.
http://maxhnews.com/content/7687


ΗΠΑ: Τέλος στη χρηματοδότησή προς την UNESCO λόγω Παλαιστίνης
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι σταμάτησαν τη χρηματοδότηση της UNESCO, του πολιτιστικού Οργανισμού του ΟΗΕ, μετά από την ένταξη της Παλαιστίνης στο διεθνή Οργανισμό ως ισοτίμου μέλους του.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νάλαντ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν άλλη επιλογή από το να σταματήσουν τη χρηματοδότηση εξαιτίας δύο νόμων που είχαν θεσπιστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και οι οποίοι απαγορεύουν τη χρηματοδότηση ενός Οργανισμού του ΟΗΕ, ο οποίος θα αποδεχόταν τους Παλαιστίνιους ως πλήρες κράτος μέλος, χωρίς να έχει προηγηθεί ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ.

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα χρηματοδοτήσει την UNESCO με το ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο αναμενόταν να καταβληθεί το Νοέμβριο.

www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.