23/2/13

Ελληνική "Δημοκρατία" 2013: Από το αντάρτικο πόλης στο αντάρτικο βουνού; (1)

Του Σάββα Καλεντερίδη
Χρόνια τώρα η Δημοκρατία ή για την ακρίβεια το πολιτικό καθεστώς, όπως αυτό κατήντησε τη μεταπολιτευτική περίοδο, δοκιμάζεται από τις επιλογές της πολιτικής ελίτ, επιλογές που αν δεν επιβάλλονται, συναποφασίζονται ή στην καλύτερη περίπτωση υποστηρίζονται από την επιχειρηματική και πνευματική (sic) ελίτ του τόπου...
Όλοι οι προαναφερθέντες, μεθυσμένοι από τα θέλγητρα της εξουσίας, κόβοντας και ράβοντας στα μέτρα και τα ιδιοτελή τους συμφέροντα τους νόμους ακόμα και το ίδιο Σύνταγμα, τον καταστατικό χάρτη της χώρας, εξευτέλισαν τους θεσμούς, οι οποίοι, αν λειτουργούσαν σωστά και δημοκρατικά, θα ήταν η πραγματική ασφάλεια όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά κυρίως για τους ίδιους (δοθείσης της φιλαυτίας και του φιλοτομαρισμού τους).
Οι αδυναμίες και η τραγική κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη Δημοκρατία, δεν ήταν απολύτως ορατά όσο διαρκούσε η ευημερία ή για την ακρίβεια η κίβδηλη ευμάρεια που πρόσφεραν στο λαό, καθιστώντας τον κατά μια έννοια συνένοχο -κομπάρσο- στο έγκλημα που τελούνταν επί δεκαετίες στη Δημοκρατία και την ίδια την Ελλάδα, με πρωταγωνιστές τους ίδιους.
Η Δημοκρατία δοκιμαζόταν και η κοινωνία έβραζε, κάτι που δεν μπορούσαν να διακρίνουν οι ηγέτες μας, αφού το ‘μπουκωμένο στόμα’, εκτός των άλλων, βλάπτει σοβαρά και την όραση ή για την ακρίβεια τη διορατικότητα
Όμως την κατάσταση στην οποία διολίσθαινε η πατρίδα μας, την διέκριναν και την διαπίστωναν οι ξένοι, που παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την Ελλάδα, αφού εδώ, σ’ αυτό το «χέρι» που εκτείνεται στη Μεσόγειο και στο «χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στη θάλασσα», την Κύπρο, συναντώνται και συγκρούονται διαχρονικά τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Και είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, για να μπορούν  να εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντά τους.
Ο ξεχαρβαλωμένος κρατικός μηχανισμός και η διαλυμένη δημοκρατική συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, φάνηκαν ξεκάθαρα στις πυρκαγιές του 2007 και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008. Τότε υπήρχαν ενδείξεις -ή και αποδείξεις- για την εμπλοκή ξένου παράγοντα και στις δυο περιπτώσεις. Όμως το ζητούμενο δεν είναι αυτό, αφού θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την επέμβαση ξένων παραγόντων, αν από μια τέτοια ενέργεια εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να μην καταλήξει κανείς σε μια τέτοια κατάσταση, που θα επιτρέπει στον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ να επωφελείται και να αναμειγνύεται στις καταστάσεις αυτές.
Όμως και πάλι η προαναφερθείσα τριπλέτα της ελληνικής ελίτ (πολιτικοί-επιχειρηματίες-διανοούμενοι), δεν μπόρεσε να δει τι επέρχεται -μπουκωμένο στόμα και μάτια γαρ-, αφού αμέσως μετά τα άγρια γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, όταν η χώρα ήδη είχε μπει στον προθάλαμο του σπιράλ του θανάτου, σημαντικό μέρος της ελίτ έδωσε ρεσιτάλ ανευθυνότητας, οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή και την υποδούλωση.
Για να γίνουμε συγκεκριμένοι, εννοούμε την αδυναμία της τότε κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση και να βρει λύσεις, αυτό ήταν το καθήκον και η αποστολή της, και τις αθλιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, αντί να ψέγει την κυβέρνηση που αργούσε να λάβει μέτρα, μιλάμε για την άνοιξη του 2009, τορπίλισε τις όποιες προσπάθειες για ανακοπή της πορείας προς το γκρεμό. Ποιος δεν θυμάται, άραγε, το συνδικαλιστικό ακτιβισμό του ΓΑΠ που φωτογραφιζόταν κλαίγων από τα δακρυγόνα, καθώς και ανεκδιήγητους πολιτικάντηδες που σκαρφάλωναν -κυριολεκτικά- στα κάγκελα, για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Μετά ήλθε το «λεφτά υπάρχουν» και η παρέα του ΓΑΠ και των κηπουρών του, που αποτελείωσαν ό,τι είχε απομείνει από τη χώρα και από τη Δημοκρατία, μένοντας να αποδειχτεί από μια υγιή ελληνική κυβέρνηση αν το έγκλημα οφειλόταν στη βλακεία ή ήταν από πρόθεση, δηλαδή προδοσία.
Την τελευταία πράξη του δράματος έπαιξαν-παίζουν οι κυβερνήσεις Πικραμένου-Σαμαρά, πλήττοντας και διαρρηγνύοντας τα τελευταία ψήγματα κοινωνικής συνοχής, με τα εξοντωτικά μέτρα που λαμβάνονται με απαράμιλλη ψυχρότητα και αναλγησία από τον άλλοτε συνεργάτη του Σημίτη, που θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός με το πιο διεφθαρμένο κύκλο στενών συνεργατών και εκ των βασικών υπευθύνων της καταστροφής της χώρας.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, όμως, κανείς από τους ιθύνοντες δεν έχει καταλάβει (;) ότι η χώρα διολισθαίνει σταδιακά σε μια κατάσταση που ίσως είναι χωρίς επιστροφή!
Εκτός από τη γιγάντωση των άκρων -ας μη γελιόμαστε, άκρα είναι και η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ, απλά διαφέρουν ως προς την ιδεολογία- εξελίσσεται παράλληλα και ένα άλλο φαινόμενο, στις παρυφές του ενός άκρου. Και μιλούμε για τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της λεγόμενης "ανυπακοής" αλλά και εκείνων που πείθονται από τους "στρατολόγους" και συμμετέχουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις και σε ομάδες που επιλέγουν τη βία ως μορφή δράσης!
Ο αριθμός των -συλληφθέντων και μη- στελεχών των «Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς επίσης ο αριθμός και τρόπος που έδρασε η «καταδρομική ομάδα» στις Σκουριές Χαλκιδικής, δείχνουν πολλά, που θα αναλύσουμε στο άρθρο μας της Κυριακής.

24 σχόλια:

  1. ...Χρόνια τώρα η Δημοκρατία ή για την ακρίβεια το πολιτικό καθεστώς, όπως αυτό κατάντησε τη μεταπολιτευτική περίοδο,

    -Η Ελληνική Δημοκρατία οφείλει την καχεκτικότητα της στο γεγονός ότι μετά τον Εμφύλιο το κράτος ήταν και παρακράτος, το Σύνταγμα και Παρασύνταγμα,οι Θεσμοί λειτουργούσαν κατά το δοκούν της πολιτικής γραφειοκρατίας και τα Εκλογικά συστήματα παρήγαγαν νόθευση της λαικής εντολής.Απλά μετά την Μεταπολίτευση (1981) τα ηνία ανέλαβε η Προοδευτική παράταξη

    ..όσο διαρκούσε η ευημερία ή για την ακρίβεια η κίβδηλη ευμάρεια που πρόσφεραν στο λαό,
    -Η Ελληνική Οικονομία χαρακτηρίζεται απο βαθιά εσωστρέφεια, απο έλλειψη ανταγωνισμού και ολιγοπωλιακές καταστάσεις, απο δομική ανισορροπία (γιγαντισμός τριτογενή τομέα) Το κράτος και το δημόσιο αποτέλεσαν την ιερή αγελάδα για μια επιχειρηματική τάξη χωρίς συνείδηση εθνική και για έναν λαό ο οποίος επαναπαυόταν και αναπαρήγαγε με κάθε τρόπο τον παρασιτισμό.Οση ευθύνη βαρύνει την κυρίαρχη πολιτική ελίτ αλλο τόσο βαραίνει και την αντιπολίτευση η οποία συμμετείχε στην λεηλασία του δημοσίου πλούτου , απλά λαμβάνοντας μικρότερο μερίδιο.Επαναλαμβάνω αυτά ισχύουν απο το 1947 και ένθεν.

    ..Όμως την κατάσταση στην οποία διολισθαίνει η πατρίδα μας, την διέκριναν και την διαπίστωναν οι ξένοι, που παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την Ελλάδα και την Κύπρο

    -Δεν την διέκριναν απλά ΑΛΛΑ μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων καθοδηγούσαν νομοτελειακά την πορεία αυτή πρός τα επιθυμητά προς αυτούς αποτελέσματα .Μέγα σφάλμα αν αγνοηθεί η θέση της Ελλάδας στον διεθνή καταμερισμό εργασίας και ως επίσης τα εξωτερικά αίτια της Ελληνικής Υπανάπτυξης .Απλά να σας θυμίσω τον εξωτερικό δανεισμό και ως αυτός αναπτύσσονταν

    -Η εμπλοκή του Ξένου παράγοντα είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα απο το 2007.Μην ξεχνάμε την κόκκινη προβιά ως διαχρονικά εξελίχθηκε τις "επαναστατικές" και "τρομοκρατικές" οργανώσεις οι οποίες να κρίνουμε απο τις αποκαλύψεις στην γειτονική Ιταλία αναφορικά με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες είχαν πολύ καλές επαφές με ξένες μυστικές υπηρεσίες και ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις αποτελούσαν δε βραχίονα άσκησης πολιτικής της κάθε εξουσίας

    -Η Επίσκεψη Ολάντ, η εξέλιξη των εθνικών θεμάτων σήμερα πείθουν και τον πλέον παρατηρητή πως ο μανιχαϊσμός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πολιτικός μυωπισμός απλά αλλάζουν στρατόπεδο

    -Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άκρα είναι πολύ πιο επικίνδυνο μόρφωμα καθώς εκτείνεται και εφαρμόζει διαφορετικές πρακτικές σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνικής διαστρωμάτωσης.Η Χρυσή Αυγή απλά αντιτάσσει τον ρατσισμό της και τον φιλοναζισμό της.Είναι λιγότερο επικίνδυνη απο ένα μόρφωμα που προκαλεί συνεχώς πολυδιάσπαση της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα της

    Αυτά τα λόγια από έναν Αριστερό γιατί αριστερό δεν σε κάνει η πολιτική σου επαφή με ένα κόμμα αλλά η αφοσίωση στις Βασικές Αρχές της Δημοκρατίας . Ελληνα δε Αριστερό σε κάνει η στάση σου απέναντι στην Ελληνική Κοινωνία Διαχρονικά.Αυτοί που μιλούν για ανδράποδα ας κοιτάξουν σε ποιά σημεία ανέπτυσσαν στο κέντρο της Αθήνας την δράση τους.

    Για να τελειώνουμε μια και καλή με ότι πιο άχρηστο παρήγαγε η Ελληνική κοινωνία και αυτοπροσδιορίζεται ως "προοδευτικό αριστερό ρεύμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν η μεγαλύτερη οργανωμένη μειοψηφία,την οποία συνηθίζεται να αποκαλούμε πλειοψηφία,αποφασίζει να ξαναψηφίσει τα κατ'εξοχήν διεφθαρμένα και ασφαλώς υπεύθυνα για την καταστροφή της χώρας κόμματα,τότε καληνύχτα.

    Οι υπόλοιποι δε,που επιτέλους βρήκαν το θάρρος να αλλάξουν κόμμα,βρέθηκαν αντιμέτωποι με κακίστης ποιότητας και αμφιβόλων προθέσεων πολιτικές επιλογές.

    Και το χειρότερο όλων,τώρα που πλησιάζει η ώρα για την αλλαγή του Συντάγματος,έχουν πέσει όλη η αλητεία της χώρας με τα μούτρα για να το κόψουν και να το ράψουν,για ακόμη μια φορά,στα μέτρα τους.

    Λυπάμαι που το λέω,αλλά βαρέθηκα τα λόγια τα μεγάλα,των δήθεν πατριωτών,που στην ουσία και την πράξη φροντίζουν μόνο για τα συμφέροντα τους.

    Οι βολεμένοι σε αυτή τη χώρα,πήραν όλους τους άλλους στο λαιμό τους.Το κόμμα και ο αρχηγός να είναι καλά,και όλα τα άλλα,θα βρούμε να τα δικαιολογήσουμε...

    Όταν κάποιοι απο νωρίς υποδείξαμε τα αδιέξοδα που θα φέρουν οι επιβαλλόμενες και ακολουθούμενες πολιτικές,χαρακτηριστήκαμε τσυριζοκαμμένοι,ψεκασμένοι και κάτι παρόμοιες γελοιότητες απο κάτι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΞΙΟΥΣ.

    Είναι υποκρισία λοιπόν,τη σήμερον ημέραν,να παριστάνουμε ότι δεν βλέπουμε ή δεν γνωρίζουμε,το πόσο κακό προκαλεί ασταμάτητα στη χώρα μας ο θεσμός των κομμάτων.

    Χάριν των κομμάτων,που όλες οι γενιές πλην των νεότερων,φανατικά και με κάθε ακρότητα υποστήριξαν,προκλήθηκε η σημερινή αποσύνθεση.

    Συνεχίστε να τους στηρίζετε και θα ''φάτε'' καλά.

    ΥΓ
    Σάββα,μιας και αναφέρθηκες στα άκρα του πολιτικού συστήματος,θα ήθελα να σε ρωτήσω αν θυμάσαι να υπήρξαν ακρότητες απο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποβολή των κομμάτων ως θεσμό απο το πολιτικό μας σύστημα,και τοποθέτηση σε πληθώρα καίριων θέσεων νέων ανθρώπων,έως 40 το πολύ,είναι δύο βασικά και αναγκαία τα οποία θεωρώ ότι είναι ικανά να προκαλέσουν τη δυναμική εκείνη που απαιτείται για την αντιστροφή της πορείας μας.

    Έχουμε εξαιρετικούς μορφωμένους νέους,οι οποίοι ήρθε η ώρα να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στη νέα εποχή.

    Θα ήταν εξαιρετικά θετικό να καταφέρουμε να δούμε διευθυντές και διοικητές,Γενικούς Γραμματείς ή και Υπουργούς ακόμη,νέους ανθρώπους,35ρηδες.

    Έτσι,αλλάζει και η μουχλιασμένη νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >>Χρήστος Χατζησαββίδης είπε...
    Όταν η μεγαλύτερη οργανωμένη μειοψηφία,την οποία συνηθίζεται να αποκαλούμε πλειοψηφία,αποφασίζει να ξαναψηφίσει τα κατ'εξοχήν διεφθαρμένα και ασφαλώς υπεύθυνα για την καταστροφή της χώρας κόμματα,τότε καληνύχτα.<<

    Οι πλειοψηφια μια χαρα ψηφιζει απο το 80 μεχρι και σημερα τους Αριστεροπροοδευτικους μας, και αλλους Τσαρλατανους.

    - http://el.wikipedia.org/wiki/Κατηγορία:Ελληνικές_βουλευτικές_εκλογές

    >>Οι υπόλοιποι δε,που επιτέλους βρήκαν το θάρρος να αλλάξουν κόμμα,βρέθηκαν αντιμέτωποι με κακίστης ποιότητας και αμφιβόλων προθέσεων πολιτικές επιλογές.
    Και το χειρότερο όλων,τώρα που πλησιάζει η ώρα για την αλλαγή του Συντάγματος,έχουν πέσει όλη η αλητεία της χώρας με τα μούτρα για να το κόψουν και να το ράψουν,για ακόμη μια φορά,στα μέτρα τους.
    Λυπάμαι που το λέω,αλλά βαρέθηκα τα λόγια τα μεγάλα,των δήθεν πατριωτών,που στην ουσία και την πράξη φροντίζουν μόνο για τα συμφέροντα τους.
    Οι βολεμένοι σε αυτή τη χώρα,πήραν όλους τους άλλους στο λαιμό τους.Το κόμμα και ο αρχηγός να είναι καλά,και όλα τα άλλα,θα βρούμε να τα δικαιολογήσουμε...<<

    Εχει κοστος το προοδευτικο ψεκασμα.

    - Γ. Καισαριος, Συγχαρητήρια στην αριστερά, ο σκοπός σας έχει επιτευχθεί
    http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1733367

    >>Όταν κάποιοι απο νωρίς υποδείξαμε τα αδιέξοδα που θα φέρουν οι επιβαλλόμενες και ακολουθούμενες πολιτικές,χαρακτηριστήκαμε τσυριζοκαμμένοι,ψεκασμένοι και κάτι παρόμοιες γελοιότητες απο κάτι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΞΙΟΥΣ.
    Είναι υποκρισία λοιπόν,τη σήμερον ημέραν,να παριστάνουμε ότι δεν βλέπουμε ή δεν γνωρίζουμε,το πόσο κακό προκαλεί ασταμάτητα στη χώρα μας ο θεσμός των κομμάτων.
    Χάριν των κομμάτων,που όλες οι γενιές πλην των νεότερων,φανατικά και με κάθε ακρότητα υποστήριξαν,προκλήθηκε η σημερινή αποσύνθεση.
    Συνεχίστε να τους στηρίζετε και θα ''φάτε'' καλά.
    ΥΓ
    Σάββα,μιας και αναφέρθηκες στα άκρα του πολιτικού συστήματος,θα ήθελα να σε ρωτήσω αν θυμάσαι να υπήρξαν ακρότητες απο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
    22 Φεβρουαρίου 2013 - 5:44 μ.μ.<<

    Ποια η διαφορα του λεγομενου δεξιου απο τον Αριστεροπροοδευτικο δημαγωγο;

    - Γ. Καισαριος 17.7.12, Γιατί φταίει η αριστερά... για τα πάντα!
    http://www.capital.gr/news.asp?id=1559702

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >>Χρήστος Χατζησαββίδης είπε...
    Αποβολή των κομμάτων ως θεσμό απο το πολιτικό μας σύστημα,και τοποθέτηση σε πληθώρα καίριων θέσεων νέων ανθρώπων,έως 40 το πολύ,είναι δύο βασικά και αναγκαία τα οποία θεωρώ ότι είναι ικανά να προκαλέσουν τη δυναμική εκείνη που απαιτείται για την αντιστροφή της πορείας μας.<<

    Αυτο και εαν δεν ειναι ρατσιστικο επιχειρημα.

    >>Έχουμε εξαιρετικούς μορφωμένους νέους,οι οποίοι ήρθε η ώρα να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στη νέα εποχή.<<

    Σωστοτατος.

    >>Θα ήταν εξαιρετικά θετικό να καταφέρουμε να δούμε διευθυντές και διοικητές,Γενικούς Γραμματείς ή και Υπουργούς ακόμη,νέους ανθρώπους,35ρηδες.
    Έτσι,αλλάζει και η μουχλιασμένη νοοτροπία.
    22 Φεβρουαρίου 2013 - 5:53 μ.μ.<<

    Η "μουχλιασμενη νοοτροπια" αλλαζει μονο οταν η λογικη υπερτερει της τσαρλατανιας.

    - Γ. Καισαριος, Πόση σύνταξη θα πάρει ο Πάπας της Ρώμης;
    http://www.capital.gr/jArticles.asp?jid=416&uid=1736139

    - Μάκης Βορίδης: Δέσμιος της σταλινικής παιδείας του ο κ. Τσίπρας.
    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=498759#.USZIjffZ0vA.twitter

    - Κρανιδιωτης, «Για τον φουκαριάρη τον πατέρα μου….»
    http://www.antinews.gr/2013/02/20/205210/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε φοβίζουν τα άκρα κύριε Σάββα μας? Δε θέλουμε άκρα ε? Καλά πορευόμαστε και χωρίς τα άκρα. Δε ντρέπεσαι λίγο, προσκυνημένε...... ακου ΄΄ακρα΄΄ η αξιωματική αντιπολίτευση! ''Ακρα να πεις αυτούς που ξεπούλησαν τη χώρα σου και εξαθλίωσαν εκατοντάδες χιλιάσες συμπολίτες σου γιά να πάρεις εσύ την εφαπαξάρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημόκριτε,συνέχισε να κυνηγάς φαντάσματα,αριστερά και δεξιά.Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορες οι ετικέτες αυτές,σου το γράφω για ακόμη μια φορά.

    Κάνε όμως τον κόπο να μας γράψεις και μια δική σου γνώμη.

    Θα ήθελα για παράδειγμα,τόσο εσύ όσο και όλοι οι υπόλοιποι που μας διαβάζουν,να καταθέσουν την άποψή τους για τα κόμματα και την αναγκαιότητα τους στο πολιτικό μας σύστημα.

    Αν είναι να ξανα-παραθέσεις συνδέσμους,καλύτερα να μη μου απαντήσεις καθόλου.

    Διαίρει και βασίλευε,αριστεροί και δεξιοί,προοδευτικοί και συντηρητικοί,οι καλύτερες στάνες των νταβατζήδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα, έχω να παρατηρήσω τα εξής στο σχόλιό σου.
    Πρώτον, ενώ το άρθρο μου είναι πολιτικό -ελπίζω να μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να λέω και να γράφω ελέυθερα την άποψή μου- μου κάνει εντύπωση ότι εσύ αισθάνεσαι την ανάγκη να κάνεις προσωπικού χαρακτήρα παρατηρήσεις, για να μην πω επιθέσεις.

    Δεύτερο, ΝΑΙ, θεωρώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκρο, γιατί καταφεύγει σε ακραίες μορφές αγώνα, που θεωρώ ότι πλήττουν τη Δημοκρατία, αυτήν τη Δημοκρατία που την κατάντησαν έτσι εκείνοι που γράφω στο άρθρο μου. Και θα συνεχίσω να πιστεύω ότι ένα λάθος -αυτό των πρηγούμενων, που κατάντησαν εδώ που είναι η Δημοκρατία μας, δεν διορθώνεται με ένα άλλο λάθος και εννοώ τις άκρως αντιδημοκρατικές πρακτικές που ακολουθεί πολλές φορές το κόμμα της αξ. αντιπολίτευσης!

    Τρίτον, το προσκηνυμένε δεν ξέρω από πού προκύπτει. Ο καθένας έχει την Ιστορία του σ' αυτόν τον τόπο. Το τι έκανα εγώ και με ποιούς τα έβαλα, είναι γνωστό. Και έμεινα όρθιος, παρά την τρομοκρατία που μου ασκήθηκε. Αν θέλεις να ψάξεις για προσκηνυμένους, θα τους βρεις στα κόμματα, ΚΑΙ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >>Δημόκριτε,συνέχισε να κυνηγάς φαντάσματα,αριστερά και δεξιά.
    Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορες οι ετικέτες αυτές,σου το γράφω για ακόμη μια φορά.<<

    Πραγματι, τα φαντασματα και οι ταμπελες μπορουν να βλαψουν.

    >>Κάνε όμως τον κόπο να μας γράψεις και μια δική σου γνώμη.
    Θα ήθελα για παράδειγμα,τόσο εσύ όσο και όλοι οι υπόλοιποι που μας διαβάζουν,να καταθέσουν την άποψή τους για τα κόμματα και την αναγκαιότητα τους στο πολιτικό μας σύστημα.<<

    Χωρις κομματα δεν υπαρχει το πολιτικο μας συστημα της Δημοκρατιας. Διαλεγει κανεις και παιρνει.

    Οσο για την προσωπικη μου γνωμη - παντα την γραφω.

    >>Αν είναι να ξανα-παραθέσεις συνδέσμους,καλύτερα να μη μου απαντήσεις καθόλου.
    Διαίρει και βασίλευε,αριστεροί και δεξιοί,προοδευτικοί και συντηρητικοί,οι καλύτερες στάνες των νταβατζήδων.
    22 Φεβρουαρίου 2013 - 7:02 μ.μ.<<

    Εχει κοστος η τσαρλατανια, οπως αναφεραμε και ποιο πανω:

    - Γ. Καισαριος 17.7.12, Γιατί φταίει η αριστερά... για τα πάντα!
    http://www.capital.gr/news.asp?id=1559702

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει,φταίω και εγώ,που κάθομαι και περιμένω να βγεί κάτι το θετικό με τυφλωμένους και πωρωμένους ανθρώπους.

    Στου κουφού την πόρτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θεωρείς τα κόμματα,αναπόσπαστο κομμάτι της Δημοκρατίας;;;;;;

    Απο που και ως που οι διεφθαρμένες αιρέσεις που λέγονται κόμματα,θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της Δημοκρατίας;;;;;;

    Σου είναι προφανώς αδιανόητο,έστω και να φανταστείς την Ελλάδα και τους Έλληνες πολιτικά ελεύθερους,ανεξάρτητους,ώριμους,και προπαντός σκεπτόμενους.

    Αλλά τι να περιμένει κανείς απο ανθρώπους που μεγάλωσαν με πολιτικές κονσέρβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και τι είναι αυτό που μας λες? οτι θα διορθώσουν το ''λάθος'' αυτοί που το έκαναν?
    Και από πότε η εσχάτη προδοσία βαπτίζεται λάθος?
    Ρε φτάσαμε σε σημείο ο συλλογος των στρατιωτικών να παρακαλάει τον σαμαρά να δώσει γρήγορα τα κοιτάσματα στους τοκογλύφους γιά να μην υποστούν οι στρατιωτικοί νεες περικοπές.
    Αντι να παρομε τους κασμάδες κ τα τσεκούρια και να βγούμε στους δρόμους, καθομαστε πισω απο τον υπολογιστή μας κ κατακρίνουμε τα ''άκρα''
    Και κατα τα άλλα μας φταίει η ελιτ
    Τίποτα προσωπικό, ούτε σε γνωρίζω ούτε με γνωρίζεις.. ο πολιτικός χαρακτηρισμός αφορα πολιτικές απόψεις
    Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πόσο εύκολα χάσαμε εμείς οι Ελληνες εθνική και κοινωνική συνείδηση γιά λίγα δανεικά ψωροευρώ που μας πέταξαν
    Ειμαστε άξιοι της μοίρας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κώστα, πάλι τα μπλέκεις τα πράγματα.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί πηγαίνεις τη συζήτηση στους στρατιωτικούς.
    Τι σχέση έχουν αυτοί με το άρθρο;
    Δεύτερο, πού είδες στο άρθρο μου ότι περιμένω να λύσουν τα προβλήματα αυτοί που τα δημιούργησαν;
    Προσπαθώ να εξηγήσω στο άρθρο ότι η τριπλέτα της ελίτ πριόνισε το κλαδί που καθόταν η ίδια και μαζί μ' αυτό και τη Δημοκρατία.
    Και τώρα, μεγάλος αριθμός Ελλήνων, λόγω της αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και λόγω της οργής, καταφεύγουν σε βίαια μέσα, κάτι που μπορεί να αποτελειώσει τη Δημοκρατία μας και να το εκμεταλλευτούν οι ξένοι.
    Άλλωσε, εσύ ο ίδιος μιλάς για τσεκούρια, γιατί προφανώς έτσι πιστεύεις ότι θα βοηθήσεις τον εαυτό σου και την κοινωνία.
    Εγώ δεν το πιστεύω αυτό.
    Εγώ θεωρώ ότι πολυτιμότερο από όλα, είναι η Δημοκρατία για τον τόπο μας, αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε, αυτήν να προστατέψουμε.
    Και η ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχουν πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες που μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, χωρίς να αποτελιώνουν τη Δημοκρατία, που βίασαν ήδη οι προαναφερθέντες στο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πίσω απο τη δήθεν Δημοκρατία όμως,Σάββα,έχουν κρυφτεί όλοι οι σάπιοι,οι οποίοι στηρίζονται απο τους πελάτες-ψηφοφόρους τους.

    Δεν μπορεί να συνεχίζουν ορισμένοι να στηρίζουν με την ψήφο τους διεφθαρμένους,να τους προσφέρουν κάλυψη,και μετά ο διεφθαρμένος πολιτικός να εξαθλιώνει κόσμο και να συγκαλύπτει τα εγκλήματα της τριπλέτας.

    Μετά απο όλα αυτά,να λές στον κόσμο αυτό, να μην αντιδράει και καθόλου,ε πάει πολύ.

    Τέτοιες ευχές άλλο δεν πραγματοποιούνται,το λυχνάρι χάλασε και το τζίνι απολύθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν θα θεωρούσα συνετό να μιλάμε για αποκλεισμό κομμάτων ή αλλαγή πολιτεύματος. Δεν φταίνε αυτά καθαυτά, σαν θεσμός για το πρόβλημα της χώρας. Φταίνε τα άτομα που τα απαρτίζουν αλλά και οι ψηφοφόροι που τα στηρίζουν. Ακόμη και αν καταργήσεις τα κόμματα θα βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος για την διαιώνιση της διαπλοκής, του πελατειακού συστήματος. Άρα καταργώντας τα κόμματα δεν λύνεις το πρόβλημα, δεν το θεραπεύεις. Απλά δίνεις στον ασθενή μία αντιβίωση που σε λίγο ο οργανισμός την συνηθίσει και μετά πάλι από την αρχή. Αντ’ αυτού το λογικότερο για μένα θα ήταν : πρώτον, να καταργηθεί ο θεσμός του εκλεγόμενου βουλευτή. Να ψηφίζουμε μόνο κόμμα. Και δεύτερον : για κάθε ευαίσθητο τομέα της χώρας να υπάρχει μία επιτροπή σταθερή, απαρτιζόμενη από γνώστες του αντικειμένου, ένα think tank, που θα καθορίζει την εφαρμοζόμενη πολιτική του κάθε τομέα. Εξωτερική πολιτική, Άμυνα, Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη, Μεταναστευτικό (πρέπει να κάνουμε κάποτε κάποιον αρμόδιο τομέα), Αγροτικό, Ναυτιλιακό κτλ. Όλοι οι τομείς πλην της οικονομίας που εκεί η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορεί να κάνει κάποιες αλλαγές. Έτσι θα διασφαλίζεται ότι όποια κυβέρνηση και να έρθει δεν θα μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές εθνοκτόνες, ενάντια στο συμφέρον της χώρας και των πολιτών της. Έτσι πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.

    Αλλά αφού φτάνουμε ξανά στο σημείο να μιλάμε για αντάρτικα πόλεως, για εξεγέρσεις κτλ μάλλον δεν έχουμε ακόμη το νοητικό επίπεδο για να βγούμε από την κρίση. Αλλά αναρωτιέμαι, εναντίων ποιού να πάρουμε τα τσεκούρια? Ποιους ακριβώς θα πολεμήσουμε? Τους εαυτούς μας? Θα σκοτώνουμε τον αδερφό μας, τον γείτονα, ποιον ακριβώς?

    Λαός χωρίς ιστορική μνήμη είναι καταδικασμένος….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. >>Χρήστος Χατζησαββίδης είπε...
    Εντάξει,φταίω και εγώ,που κάθομαι και περιμένω να βγεί κάτι το θετικό με τυφλωμένους και πωρωμένους ανθρώπους.
    Στου κουφού την πόρτα...
    22 Φεβρουαρίου 2013 - 7:46 μ.μ.<<

    Συγνωμη, ποια η τυφλωση και ποια η πωρωση;

    >>Χρήστος Χατζησαββίδης είπε...
    Θεωρείς τα κόμματα,αναπόσπαστο κομμάτι της Δημοκρατίας;;;;;;<<

    Και βεβαια, οπως και σε ολον τον πλανητη.

    >>Απο που και ως που οι διεφθαρμένες αιρέσεις που λέγονται κόμματα,θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της Δημοκρατίας;;;;;;<<

    Προβλημα μας που ειμαστε, και χειροτερα, παραμενουμε ανικανοι να αλλαξουμε την αυτοκαταστροφικη μας νοοτροπια ποιο γρηγορα.

    - Α. Βερουτης, Αμφισβήτηση στα αυτονόητα
    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1736026

    - Θ. Τζημερος, Η ανώτατη απάτη του κατώτατου μισθού
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3740.html

    >>Σου είναι προφανώς αδιανόητο,έστω και να φανταστείς την Ελλάδα και τους Έλληνες πολιτικά ελεύθερους,ανεξάρτητους,ώριμους,και προπαντός σκεπτόμενους.<<

    Ειπαμε, εχουμε προβλημα.

    >>Αλλά τι να περιμένει κανείς απο ανθρώπους που μεγάλωσαν με πολιτικές κονσέρβες.
    22 Φεβρουαρίου 2013 - 7:56 μ.μ.<<

    Ασχοληθηκαμε και εδω:

    "Όταν ένα κόμμα εξουσίας αυτοκτονεί!
    Αναρχικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάς απειλεί!"
    http://infognomonpolitics.blogspot.ch/2013/01/blog-post_6975.html?showComment=1358013053228#c2087628335477476373

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. GeorgeTS Ptol,τα κόμματα λειτουργούν ως ζωντανός οργανισμός,που όταν νοιώθει ότι απειλούνται τα συμφέροντα του,δεν διστάζει να λειτουργήσει σε βάρος του συνόλου και της Δημοκρατίας.

    Είναι αμέτρητα τα παραδείγματα όπου το συμφέρον του εκάστοτε κόμματος μπήκε πάνω απο το εθνικό.

    Μια ακόμη μεγάλη αδυναμία του θεσμού αυτού,η οποία οδηγεί εκ των πραγμάτων σε διαφθορά και διαπλοκή,είναι η χρηματοδότηση τους.

    Είναι ένας ζωντανός οργανισμός,που όσο τροφοδοτείται απλώνει τα πλοκάμια του παντού,σε όλους τους τομείς του κράτους,κυρίως,και έτσι,ανατροφοδοτείται.

    Ως μηχανισμός,ως δομή,έχει στο DNA του τη διαφθορά και τη διαπλοκή.Απλά στην Ελλάδα,βρήκε τις ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθεί και να γιγαντωθεί.Ασφαλώς,τα ίδια σχεδόν αποτελέσματα έχει φέρει και διεθνώς.

    Κάτσε μόνο και θυμήσου,πόσες φορές στην ιστορία του πολιτικού μας συστήματος,το συμφέρον του κάθε κόμματος,μπήκε πάνω απο το εθνικό.Και με τους οπαδούς,τυφλωμένους και πωρωμένους,να ακολουθούν τον ''αρχηγό'',δίχως δεύτερη σκέψη.

    Εκ των πραγμάτων ο πολίτης καθίσταται πελάτης,ψηφαλάκι,σαν τα ζώα μας μετράνε σε κεφάλια.

    Εγώ λοιπόν φίλε Γιώργο,σε αντίθεση με εσένα,θα προτιμούσα να ψηφίζω βουλευτή,απο όλη την επικράτεια,και κυβερνήτη για τη χώρα.Να επιλέγω δηλαδή την εκτελεστική και τη νομοθετική Εξουσία χώρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρήστο, καλημέρα! Καιρό είχα να διαβάσω σχόλια σου. Καλώς ήρθες πίσω στο blog!

    Το ότι δεν επιθυμώ να ψηφίζω βουλευτή, πηγάζει από το γεγονός ότι όλη η διαφθορά προέρχεται από την επαφή ψηφοφόρου και βουλευτή. Αν σταματήσει αυτή η επαφή, αν ο ψηφοφόρος δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο βουλευτής που θα εκλεγεί, δεν θα μπορεί να υπάρξει και διαπλοκή. Και όταν λέω δεν θα γνωρίζει, εννοώ ότι βάση νόμου δεν θα δημοσιεύετε καμία λίστα. Από την άλλη έχοντας εξασφαλισμένο το γεγονός ότι για όλους τους νευραλγικούς τομείς του κράτους θα υπάρχουν επιτροπές, ανεξάρτητες από τα κόμματα, νομοθετικά κατοχυρωμένες να κάνουν την δουλειά που πρέπει να κάνουν με τα σωστά άτομα, τότε μπορούμε να μιλάμε για μία σχετικά υγιείς δημοκρατία.

    Από την άλλη πλευρά όμως ας μην έχουμε αυταπάτες ότι η κοινωνία είναι αγγελικά πλασμένη. Διαφθορά ότι και να κάνουμε θα υπάρχει. Το στοίχημα, κατά την άποψή μου, της Ελληνικής κοινωνίας είναι να μειώσουμε το επίπεδο διαφθοράς μόνο στην κορυφή. Μπορεί να φανεί περίεργο αυτό που λέω αλλά σκεφτείτε, ότι σήμερα όλοι έχουμε και από ένα «βύσμα». Έναν γνωστό που θα κάνει την δουλειά μας. Από την άλλη τα «βύσματα» έχουν οργιάσει τόσο, που τις βρομιές τους δεν τις κάνουν κρυφά, αλλά φανερά, προκλητικά. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, είναι υπερήφανοι για ότι έκαναν, αυτοδιαφημίζονται κιόλας. Αυτό είναι δείγμα της σαπίλας που υπάρχει στην κοινωνία.

    Όταν ο Α. Παπανδρέου έφτιαξε την βίλα της Εκάλης στην Δήμητρα με κόστος 1δις δραχμές (αν θυμάμαι καλά) η ελληνική κοινωνία δεν αντέδρασε. Κανείς δεν αναρωτήθηκε που το βρήκε αυτό το δις. Τον ξαναβγάλαμε πρωθυπουργό. Ο Άκης, ο οποίος δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του, είναι βαθύπλουτος. Κι όμως αυτό το άτομο κόντεψε να γίνει πρωθυπουργός. Τα παραδείγματα άπειρα…

    Τώρα αν υπάρχει κάτι διαφορετικό, μία άλλη μορφή δημοκρατικού πολιτεύματος που μπορεί να διασφαλίσει τόσο το συμφέρον της χώρας αλλά παράλληλα να σταματήσει και την διαφθορά στον τόπο μας, πολύ ευχαρίστως να το ακούσω.

    Υ.Γ

    Βασική προϋπόθεση είναι και η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να διευκρινίσω ότι δεν ''έφυγα'' απο το ιστολόγιο,αλλά για ένα διάστημα προτίμησα να απέχω απο το σχολισμό. Τελευταία μετανάστευσα κιόλας στο εσωτερικό της χώρας,για επαγγελματικούς λόγους,και όπως καταλαβαίνεις,μια μετακόμιση,έχει αρκετή δουλειά και απαιτεί χρόνο.

    Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό που είπες για τον Τσοχατζόπουλο. Ας πάμε λίγο πίσω στο χρόνο,στην εποχή της ανάδειξης του νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ,και στην ουσία την ανάδειξη του επόμενου πρωθυπουργού της Ελλάδας.

    Στις εσωκομματικές εκλογές ενός κόμματος,αποφασίστηκε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας!!! Ο Τσοχατζόπουλος στην ουσία,με το ρόλο που διαδραμάτισε στις εσωκομματικές εκείνες,αποφάσισε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδος.

    Μετά απο αυτό,άντε να τον κουνήσεις.Ξεσάλωσε,έκανε ότι γούσταρε,και χάριν μικροκομματικών παιχνιδιών,η διαπλοκή και η διαφθορά απέκτησε άλλο ένα λαμπρό αστέρι,με τους φορολογούμενους να πληρώνουν πανάκριβα τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας.

    Κανένας όμως μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να καταγγείλει το βρώμικο ρόλο που παίζουν οι εσωκομματικές διεργασίες,και πόσο βαρύ αντίτιμο πληρώνει η Ελληνική κοινωνία.

    Για το θέμα του λαού που ανέφερες,προσωπικά πιστεύω ότι ακόμη και ένας βορειοευρωπαίος,μετά απο ένα διάστημα,θα λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο.

    Ο λαός ακολουθεί το δρόμο που χαράσσουν οι παράγοντες που διαμορφώνουν και καθορίζουν την πορεία της χώρας.Η εφαρμογή και τήρηση των Νόμων του Κράτους επιβάλλεται,δεν επαφίεται στον πατριωτισμό αλλά ούτε και στο φιλότιμο του καθενός.

    Τέλος,προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι η Ελληνική κοινωνία είναι πλέον ώριμη να αποδεχτεί ένα αξιόπιστο και σοβαρό Κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα ήταν πιστεύω χρήσιμο,αν είναι δυνατόν,να γίνει μια αναδημοσίευση των δύο άρθρων του Σταύρου Καλεντερίδη,τα οποία θεωρώ αρκετά αξιόλογα.

    -Η πτώση της κομματικής αυτοκρατορίας- και -Φέρελπις Μνεία-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. να πω κι εγώ κάτι, Σάββα καλό το άρθρο σου κατ' αρχήν, αν αφαιρούσες τη λέξη δημοκρατία και τα παράγωγά της -όπου τα αναφέρεις- θα δεις ότι γίνεται καλύτερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. yan
    Στον τίτλο γράφω "Δημοκρατία".
    Όσο για την έννοια της Δημοκρατίας, αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας μας, αυτόν πρέπει να υπερασπιζόμαστε, στη Δημοκρατία είναι αφιερωμένο το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είναι αλήθεια ότι όποιοι επιδιώκουν την πλήρη αποσταθεροποίηση και μπαχαλοποίηση της χωρας, θα δώσουν στη δημοκρατία τη χαριστική βολή.
    Οχι πως είναι η δημοκρατία μας στα καλύτερά της, αντίθετα, υποφέρει από πολλές ασθένειες.
    Ενας λόγος παραπάνω να κοιτάμε να γιατρέψουμε ιεραρχικά τις πληγές της, αντί να την εκτελέσουμε μια και καλή γιατί έτσι το θέλουν κάποιοι.
    Μην ξεχνάμε ότι και στην Αρχαία Αθήνα, μετά την μεγάλη παρακμή της αθηναικής δημοκρατίας, ακολούθησε η περίοδος των τριάκοντα τυρράνων.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιατι πρεπει να προστατεψουμε την δημοκρατια μας απο τους ΤΣΥΡΙΖΟ-Τσαρλατανους και αλλους:

    - Ο Γιώργος Καισάριος στο Divani Caravel για οικονομία, 22.2.13
    http://www.youtube.com/watch?v=vkD0QHUEa8c

    - Γ. Καισαριος: Εισαγωγή στο γιατί δεν έχουμε δημοκρατία, 26.12.2008

    http://sindagmatiki-anatheorisi.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.