30/1/14

Ισραήλ: Τρεις βάσεις της al Qaeda στην Τουρκία

d Islamic State of Iraq and the Levant carry their weapons during a parade at the Syrian town of Tel Abyad.
Mέλη της οργάνωσης Islamic State of Iraq and the Levant που συνδέεται με την al Qaeda, παρελαύνουν στη πόλη Tel Abyad της Συρίας.
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγου Aviv Kochavi, ότι μέλη οργανώσεων που συνδέεονται με την al Qaeda διατηρούν τρεις βάσεις στην Τουρκία και μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στην Ευρώπη από τη γείτονα.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Institute for National Security Studies (INSS) στο Τελ Αβίβ, o Kochavi παρουσίασε χάρτη με τις βάσεις της al Qaeda στη Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων στις περιοχές Karaman, Osmaniye και Sanliurfa της Τουρκίας.

«Τα σημεία (στο χάρτη) στην Τουρκία δεν είναι γραφιστικό λάθος» δήλωσε με νόημα ο Αντιστράτηγος Kochavi, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για εξαγωγή της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Aviv Kochavi
Το συνολικό μέγεθος των σημείων στο χάρτη είχαν περίπου το μισό μέγεθος των αντίστοιχων στην Χερσόνησο του Σινά, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών επιχειρούν περί τους 200 τζιχαντιστές.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να σχολιάσει μέχρι στιγμής τους ισχυρισμούς των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών.

Strategy Reports

3 σχόλια:

  1. http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=161129

    Ο Ερντογάν αντιμέτωπος με την Αλ Κάιντα-Αντιμέτωπος με τις δυνάμεις των ισλαμιστικών ομάδων της Συρίας ο τουρκικός στρατός
    -Του Νίκου Στέλγια
    Από το πρωί της Πέμπτης , η γειτονική Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο «ανοιχτό μέτωπο» στα νότια σύνορα της. Οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού έρχονται αντιμέτωπες με τις δυνάμεις των ισλαμιστικών ομάδων της Συρίας, οι οποίες διατηρούν στενές σχέσεις και συνεργασία με την Αλ Κάϊντα.

    Το πρωί της Πέμπτης, οι δυνάμεις της Οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Δαμασκού επιτέθηκαν με όλμους και οβίδες κατά ενός φυλακίου του τουρκικού στρατού, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

    Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, η επίθεση δεν άφησε πίσω της θύματα ή τραυματίες.

    Η επίθεση των ισλαμιστών εξτρεμιστών σήμανε κόκκινο συναγερμό στο επιτελείο του τουρκικού στρατού. Λίγη ώρα μετά την επίθεση, ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε με πυρά, οβίδες και όλμους. Στην επίθεση του τουρκικού στρατού χρησιμοποιήθηκε το νέο τουρκικό πυραυλικό σύστημα «Φιρτίνα». Σύμφωνα με τις πηγές του τουρκικού στρατού, στο στόχαστρο των δυνάμεων του στρατού βρέθηκαν ένα λεωφορείο, ένα αγροτικό όχημα και διάφοροι στόχοι της Οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Δαμασκού.

    Η είδηση της σύγκρουσης του τουρκικού στρατού με τις δυνάμεις της Οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Δαμασκού κάνει τον γύρω των τουρκικών και ξένων μέσων ενημέρωσης από χθες το βράδυ.

    Η τουρκική αντιπολίτευση προειδοποίηση για επικείμενη επίθεση
    Εν τω μεταξύ, η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί ότι οι δυνάμεις της Οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Δαμασκού έχουν αναπτυχθεί εντός της Τουρκίας και προετοιμάζουν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη και στην Αντιόχεια. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ζητά επεξηγήσεις από την κυβέρνηση για την συγκεκριμένη πληροφορία, η οποία βασίζεται στην πληροφόρηση των υπηρεσιών πληροφόρησης του στρατού, της ΜΙΤ και της τουρκικής αστυνομίας.

    Θέλουν ιδιαίτερη προσοχή οι ενημερώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων ο νοών νοείτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι σπειρεις θα θερισεις λεει μια παροιμια,η Τουρκια θα θερισει τους καρπους των πραξεων της στην Συρια,εχει εκπαιδευσει και ενισχυσει τους ισλαμιστες-τρομοκρατες,τωρα θα νοιωσει και η ιδια την βαρβαροτητα τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οτι σπειρεις θα θερισεις λεει μια παροιμια,η Τουρκια θα θερισει τους καρπους των πραξεων της στην Συρια,εχει εκπαιδευσει και ενισχυσει τους ισλαμιστες-τρομοκρατες,τωρα θα νοιωσει και η ιδια την βαρβαροτητα τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.