31/1/14

Ο πρωθυπουργός συναντάται με τις οικογένειες των πεσόντων στα Ιμια

Συμπληρώνονται 18 χρόνια από το επεισόδιο
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας και των Πεσόντων Αξιωματικών στα Ίμια ( Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ) 
Με συγγενείς και εκπροσώπους των οικογενειών των αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια θα συναντηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός.
Την Παρασκευή συμπληρώνονται 18 χρόνια από το επεισόδιο στα Ίμια, όπου έχασαν τη ζωή τους ο υποπλοίαρχος, Παναγιώτης Βλαχάκος, ο υποπλοίαρχος, Χρ.Καραθανάσης και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των Ιμίων τήρησε και η Βουλή. Τη σχετική πρόταση υπέβαλε ο προεδρεύων Γ.Καλαντζής, ύστερα από συζήτηση που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος.

Ειδική τελετή έγινε και στη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα, παρουσία του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

1 σχόλιο:

  1. 1)Από μνημόσυνα καλά πάμε. Θέλω μνημόσυνα Τούρκων αξιωματικών όταν αμφισβητούν με πράξεις-αιτίες πολέμου την κυριαρχία της χώρας μου.

    2)Στείλανε ένα ελικόπτερο με τρεις Έλληνες αξιωματικούς να εντοπίσει κομμάντος του εχθρού σε μια νησίδα που ήταν το επίκεντρο της κρίσης και την άφησαν αφύλακτη!
    Ή δεν προχωράς σε κλιμάκωση με την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων ή εφόσον προχωράς τοποθετείς φρουρές και στα δυο βράχια που είναι το επίκεντρο μιας κρίσης και για να μην πάνε οι Τούρκοι.

    3)Αποστολή αυτοκτονίας άνευ ουσιαστικού κέρδους που να αξίζει να ρισκάρεις την θυσία τριών αξιωματικών. Και τους σκοτώσαμε και έδαφος χάσαμε. Τους στείλαμε (χωρίς να είμαστε αποφασισμένοι πραγματικά για ανακατάληψη Εθνικού εδάφους ακόμα και με γενικευμένο πόλεμο αν χρειαζόταν) για να επιβεβαιώσουν με τον προβολέα του ελικοπτέρου ότι οι Τούρκοι είναι εκεί, ότι δηλαδή χάσαμε Εθνικό έδαφος και στη συνέχεια να σκοτωθούν!

    4) Είσαι επικεφαλής ομάδας κομμάντος και σας ψάχνει ελικόπτερο . Το ακούς που έρχεται πριν ανοίξει τον προβολέα του. Δεν ξέρεις μέσα στη νύχτα και τις κακές καιρικές συνθήκες τον τύπο ελικοπτέρου και τι άλλο έχει αυτό το ελικόπτερο. Ξέρεις όμως ότι έχει το πλεονέκτημα αν πχ αρχίσει να ρίχνει από πάνω.Θα τα γαζώσει όλα αν έχει τριαντάρι και ρουκέτες. Θα γίνουμε κάρβουνο.

    Δεν ξέρεις ότι εκτελεί απλώς αποστολή αναγνώρισης. Ότι είναι ένα άοπλο ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο του Ελληνικού ναυτικού.

    Είσαι σε εχθρικό Ελληνικό έδαφος.

    Το "μπαλάκι" το έχουμε πετάξει στους Έλληνες. Περιμένουμε αντίδραση τους. Ορίστε η αντίδραση τους:
    Το λογικό είναι να θέλουν να σε σκοτώσουν μαζί με την ομάδα σου. Εκτελεί είτε παραπλάνηση αέρος σε Ελληνική αποστολή ανακατάληψης είτε θα αποβιβάσει καταδρομείς που θα τους καλύπτει με πυρά από πάνω. Ρισκάρεις σε κάθε περίπτωση τις ζωές των αντρών σου?!

    Οι διαταγές που έχεις λένε να φυλάξεις πάση θυσία το μέρος στο οποίο βρίσκεσαι. Δεν έχεις δηλαδή περιθώρια απαγκίστρωσης.

    Master caution και τρεις Έλληνες αξιωματικοί νεκροί.

    Τους χαρακτηρίζουμε ήρωες, ρίχνουμε τουφεκιές στις κηδείες, κάνουμε μνημόσυνα αλλά τη σημαία την κατεβάσαμε και τα Ίμια πλέον είναι "γκρίζα" γιατί αυτό είναι "ρεαλισμός".

    Οι στρατιωτικοί αν χρειαστεί να σκοτωθούν πρέπει να πεθάνουν σε αποστολές που το κέρδος για την ακεραιότητα της πατρίδας να "δικαιολογεί" την απώλεια της ζωής τους. Τους θυσιάσαμε άδικα.

    Δεν είναι άψυχα αντικείμενα.
    Μιλάμε για ανθρώπους που εκτός από το καθαρά συναισθηματικό της υπόθεσης δηλαδή της ύπαρξης παιδιών, συζύγου, συγγενών υπάρχει και άλλη ψυχρή διάσταση του θέματος:
    Το κράτος έχει επενδύσει πάνω τους επί χρόνια χρήματα για την εκπαίδευση τους ώστε να είναι αποτελεσματικές και νικηφόρες πολεμικές μηχανές. Τους θέλουμε υγιείς, εύστροφους και δυνατούς για να πεθάνουν ή να επιβιώσουν σε νικηφόρες μάχες. Όχι να τους στείλουμε ως πρόβατα για σφαγή σε ηλίθιες αποστολές.
    Ο θάνατος τους (αν χρειαστεί και δεν μπορεί να αποφευχθεί) πρέπει να συνοδεύεται από ΝΙΚΗ σε αποστολές που αξίζουν.

    Η ΝΙΚΗ και η διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας είναι το καλύτερο μνημόσυνο σε τέτοιους ανθρώπους.
    Εμείς:

    α)Τους σκοτώσαμε με μια ΗΛΙΘΙΑ διαταγή αναγνώρισης.

    β)Δεν τους κάναμε πραγματικό μνημόσυνο γιατί στα Ίμια πλέον δεν μπορούμε να πάμε.

    γ) Είμαστε "ρεαλιστές" και κλέψαμε από τα χρήματα των Ελλήνων για την άμυνα της χώρας. Κάθε ευρώ που κλέψαμε μπορεί να αντιστοιχεί στην (μελλοντική) απώλεια ζωής για έναν Έλληνα αξιωματικό, υπαξιωματικό ή στρατιώτη.

    Αν αύριο με τον "ρεαλισμό" κάποιων, την ευθυνοφοβία τους και την έλλειψη αντιστάσεων σε πιέσεις, σκοτώσουν άλλους "συναισθηματικούς", "κορόιδα","υπερβολικούς" πάλι τουφεκιές σε κηδείες και μνημόσυνα θα ρίχνουν.
    Πάλι ομιλίες θα ακούμε.
    Πάλι φωτογραφίες θα έχουμε.
    Σε αυτά είμαστε καλοί.

    Πραγματικά μνημόσυνα όμως στη μνήμη όσων σκοτώθηκαν για τη πατρίδα δεν θα έχουμε.

    Ο θάνατος κάθε Τούρκου στρατιωτικού σε Ελληνικό έδαφος, αέρα ή θάλασσα είναι πραγματικό μνημόσυνο. Κάθε σφαίρα που βρίσκει "κέντρο" είναι μνημόσυνο. Άνευ λόγων και φωτογραφιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.