29/1/14

Η Τουρκία στέλλει ξανά το Barbaros

Του Μάριου Αδάμου 
Επανέρχεται το Μπαρμπαρός στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Σύμφωνα με νέα οδηγία που εξέδωσε η Τουρκία το σκάφος θα πραγματοποιήσει σεισμογραφικές έρευνες ανοιχτά της Πάφου στα όρια των οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ.

Μετά από ανάπαυλα τριών εβδομάδων το Barbaros θα κάνει την επανεμφάνιση του ανοιχτά της Κύπρου σύμφωνα με την αγγελία προς ναυτιλλόμενους που εξέδωσε η Άγκυρα.

Η Τουρκία με την έκδοση navtex, προχώρησε στην παράνομη δέσμευση της θαλάσσιας περιοχής απέναντι από τις ακτές της Πάφου και στα όρια των οικοπέδων τέσσερα, πέντε και έξι της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Σύμφωνα με την οδηγία το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή για έρευνες μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Μαζί με το Barbaros θα είναι και δυο συνοδευτικά σκάφη, ενώ όπως και τις δυο προηγούμενες φορές που έπλευσε στην περιοχή μας θα συνοδεύεται από πλοίο του Πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.

Το Δεκέμβριο και τις πρώτες μέρες του μήνα που διανύουμε, το σεισμογραφικό σκάφος πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή του Αποστόλου Ανδρέα, στον κόλπο της Αμμοχώστου φθάνοντας μάλιστα σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την ακτή και στην περιοχή του Ακάμα.

Η δική μας πλευρά συστήνει ψυχραιμία στις τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες δε θεωρούνται άσχετες με την πολιτική κρίση της γείτονας χώρας. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι στρατιωτικοί εκμεταλλευόμενοι την πολιτική αστάθεια προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

http://www.ant1iwo.com/kypros/2014/01/29/to-barbaros-epanerxetai-sta-xwrika-ydata/

1 σχόλιο:

  1. Ποιοι στρατιωτικοί? Οι στρατιωτικοί στέλνουν το βάρβαρος? Πολύ φοβάμαι ότι η ηγεσία μας είναι βαθιά νυχτωμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.