31/1/14

Επίτιμος Διδάκτορας του Καθολικού Ινστιτούτου Παρισίων αναγορεύτηκε ο Βαρθολομαίος

Ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη Θεολογική σχολή της Χάλκης στη τριήμερη επίσκεψη του στη Γαλλία 
Παρίσι 
Με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα τιμήθηκε από το Καθολικό Ινστιτούτο Παρισίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για τριήμερη επίσκεψη.
Ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη Θεολογική σχολή της Χάλκης, «η οποία δυστυχώς παραμένει κλειστή από το 1970 λόγω μιας αβάσιμης απόφασης των τουρκικών αρχών», ενώ μίλησε και για την έλλειψη «πνευματικότητας» στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, οι πνευματικές προκλήσεις τις οποίες μας υποβάλλει η περιβαλλοντική κρίση, αφορούν σε τέσσερα βασικά προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών: την υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, τον υπερκαταναλωτισμό, τη σπατάλη και τη ρύπανση.

«Δυστυχώς έχουμε παγιδευτεί σε τυραννικούς κύκλους που δημιουργήθηκαν από την ανάγκη για συνεχή αύξηση της παραγωγικότητας και της προσφοράς των καταναλωτικών αγαθών. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ριζική αλλαγή στην πολιτική και την οικονομία. Μια αλλαγή που να τονίζει τη μοναδική και θεμελιώδη αξία του ατόμου, βάζοντας ένα ανθρώπινο πρόσωπο στις έννοιες της απασχόλησης και παραγωγικότητας. Είναι επιτακτική ανάγκη επομένως και είναι και καθήκον μας, να καλλιεργήσουμε στην κοινωνία μας ένα πνεύμα αλληλεγγύης» υπογράμμισε ο κ. Βαρθολομαίος.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.