29/3/15

Ξεγύμνωμα του Ντερβίς Έρογλου, τα είπε όλα σε προεκλογική ομιλία

Ξεγύμνωμα του Ντερβίς Έρογλου, τα είπε όλα σε προεκλογική ομιλία
Με μια ομιλία που χωρίς να το καταλάβει, προσφέρει σε όποιον θέλει να βλέπει όσα πραγματικά συμβαίνουν και όχι να ζει στη δική του εικονική πραγματικότητα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του, γιατί οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να τον επανεκλέξουν «πρόεδρο» στα κατεχόμενα από τον αιμοσταγή ΑΤΤΙΛΑ εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τι είπε;

Ψηφίστε με αν πιστεύετε σε τουρκοκυπριακό κράτος! Ψηφίστε με αν θέλετε τις εγγυήσεις της μητέρας-πατρίδας Τουρκίας! Ψηφίστε με αν θέλετε το φυσικό αέριο να φτάνει μέσω Τουρκίας στις δυτικές αγορές… επειδή από εκεί είναι φθηνότερα!
Ψηφίστε με γιατί θα κάνω και τα ακόλουθα: Θα ζητήσω από τον ΟΗΕ να μπει χρονοδιάγραμμα στις συνομιλίες με τους Ελληνοκύπριους, κι αν δεν το δεχτούν, σημαίνει ότι δεν θέλουν λύση! Παράλληλα βέβαια, το ξεκαθάρισε ο άνθρωπος, ότι το όραμά του είναι η ενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων στη διεθνή κοινότητα… δηλαδή ούτε λόγος για προσθήκη, έστω για τους τύπους, «σε μια ενωμένη Κύπρο».
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ότι θα ζητήσει να τεθεί χρονοδιάγραμμα στις συνομιλίες για το Κυπριακό και ότι όραμά του είναι «η ενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων στη διεθνή κοινότητα».
Κατά τα άλλα, ο Ντερβίς Έρογλου που φαίνεται πως διαθέτει και χιούμορ – έστω κι αν σπανίως γελάει – είπε, ότι ένας από τους λόγους που τον κάνουν να επιδιώκει την επανεκλογή του, είναι για να επιστρέψει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στις συνομιλίες «και να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις, που αφήσαμε στη μέση».
Ομιλία δεν θα μπορούσε βέβαια να γίνει χωρίς κάποια ψήγματα έστω απειλών για το θέμα των υδρογονανθράκων, τους οποίους αποκάλεσε «κοινό πλούτο» των δύο κοινοτήτων (πάλι καλά…), προσθέτοντας όμως, ότι οι Τουρκοκύπριοι «είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους».

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.