31/3/15

Δεν αποκλείουν οι ΗΠΑ συμμετοχή στην αραβική συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους

Δεν αποκλείουν οι ΗΠΑ συμμετοχή στην αραβική συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τα αραβικά σχέδια για τη δημιουργία μιας ενοποιημένης στρατιωτικής δύναμης στόχος της οποίας θα είναι οι αυξανόμενες απειλές ασφαλείας στη Μέση Ανατολή, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ.

Ο Κάρτερ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε πριν από μερικές εβδομάδες με αρχηγούς του αμερικανικού στρατού, αυτοί εξέφρασαν την άποψή τους ότι τα περιφερειακά μέλη του συνασπισμού που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερη δράση, εάν έχουν τη δυνατότητα.

«Πιστεύω λοιπόν ότι εάν είναι πρόθυμοι να κάνουν περισσότερα, όσον αφορά την Υεμένη σε αυτή την περίπτωση, τότε αυτό είναι θετικό διότι πρόκειται για την περιοχή τους… Η προθυμία των πλευρών να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να αναλάβουν περισσότερη δράση για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, αποτελεί κάτι το ιδιαίτερα θετικό», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Ο Κάρτερ έκανε αυτά τα σχόλια μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής που πραγματοποίησαν Άραβες ηγέτες στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου και κατά την οποία ανακοίνωσαν τη δημιουργία μίας ενοποιημένης στρατιωτικής δύναμης για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών στην ασφάλεια που προέρχονται από την Υεμένη και τη Λιβύη.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει η πιθανότητα ο στρατός των ΗΠΑ να συνεργαστεί με τη νέα δύναμη, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι υπάρχει, υπογραμμίζοντας ότι πολλές από τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν τον συνασπισμό, όπως η Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν, είναι ήδη εταίροι των ΗΠΑ σε θέματα ασφαλείας.

«Είναι εταίροι μας και σύμμαχοι ασφαλείας και όταν ενεργούν κατά τέτοιον τρόπο που είναι προς το συμφέρον μας, καθώς και το δικό τους συμφέρον, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους, όπως έχουμε κάνει και σε άλλα θέματα», δήλωσε ο Κάρτερ.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.