31/3/15

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΝΑΟΣ - Αποκάλυψη Τούρκου καθηγητή: Κάτω από την Αγία Σοφία έχει θαφτεί χρυσός

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Οσα χρόνια κι αν περνούν η Αγία Σοφία συνεχίζει να εκπλήσσει. Αυτή τη φορά οι δηλώσεις του Τούρκου καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, Ferhat Aslan, έρχονται να αλλάξουν όλα όσα γνωρίζαμε.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso η οποία επικαλείται τις δηλώσεις του κ. Aslan στην τουρκική εφημερίδα Sabah, κάτω από τον ιστορικό ναό είναι θαμμένες από τους Βυζαντινούς τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι.

O καθηγητής Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα με αφορμή το νέο του βιβλίο, υποστηρίζει ότι οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία, Kafdağı, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις περιβάλλει όλη την οικουμένη, ένας πολύ χαρακτηριστικός συμβολισμός για την Αγία Σοφία.

Επίσης, ο Aslan ο οποίος έχει εργαστεί επί πολλά χρόνια πάνω στην έρευνα γύρω από την Αγία Σοφία, ισχυρίζεται πως τα θεμέλιά της στηρίζονται σε βάθος 70 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους και πως στην αρχή των θεμελίων του ιστορικού ναού, έχουν θαφτεί μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού. Ο λόγος ο οποίος οι Βυζαντινοί έχτισαν στα θεμέλια του μεγαλοπρεπούς ναού χρυσό και ασήμι, δεν είναι άλλος -κατά τον Τούρκο καθηγητή- απλό τη προστασία του ναού από κάθε καταστροφή.

Επιπλέον, ο Aslan υποστηρίζει ότι κάτω από την Αγία Σοφία υπάρχει ένας ακόμη ναός, υπόγειος αυτή τη φορά, τον οποίο επίσης έχτισαν οι Βυζαντινοί, και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος.
Η τελευταία αυτή αποκάλυψη για την οποία ο Aslan κάνει λόγο για εσχατολογικό συμβολισμό, αναμένεται να ταράξει τα μουσουλμανικά νερά της Πόλης.

O Ferhat Aslan
 
«Η βάση της Αγίας Σοφίας είναι από χρυσό κι ασήμι» ανέφερε στον τίτλο του το δημοσίευμα της Sabah τον περασμένο Σεπτέμβριο

1 σχόλιο:

 1. Κατέβηκε λοιπόν σέ τέτοιο βάθος ὁ κύριος καθηγητής! ....
  Μέ γεώτρηση;
  Γιά πετρέλαιο ἔψαχνε;
  Καί ἄνοιξε τόσο βαθύ πηγάδι;
  Καί κατέβηκε καί ξανανέβηκε γιά νά μᾶς πεῖ τί εἶδε;
  Ἤ μήπως τό ....ὑπέθεσε;
  Καί κατασκεύασε ἕνα θέμα ἐσχατολογικό, γιά μουσουλμανικό φανατισμό, τέτοιο πού νά παίρνει τά ἠνία ἀπό τήν ἰσλαμιστική στόχευση στό τέμενος τοῦ Ὀμάρ στήν Ἰερουσαλήμ, καί νά παραδίδει τήν παγκόσμια ἐξουσία τοῦ τζιχανισμοῦ καί ἐπί τῶν μουσουλμάνων, στούς τούρκους πού καλοῦνται νά ἐπιτεθοῦν στήν Ἁγία Σοφία γιά χρυσό καί ἀσῆμι καί γιά ἐν συνεχεία ἐπικοινωνιακό ἔλεγχο ἐπί τῆς μουσουλμανικῆς ἐσχατολογίας;
  ΜΙΤ' νά τό φαντασθοῦμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.