30/3/15

Τα μυστικά της λίστας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Στις 5 η ώρα το απόγευμα μπήκε τη Δευτέρα στην καγκελαρία ο Αλέξης Τσίπρας. Ηταν μεσάνυχτα παρά 10 λεπτά όταν βγήκε! «Διάρκεια εντελώς ασυνήθιστη» γράφει η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» και εξηγεί γιατί: «Κανονικά, τα δείπνα με την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο τελειώνουν γύρω στις 9 το βράδυ». Οι δύο πλευρές, όπως ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση, συμφώνησαν να μην ανακοινώσουν τίποτα συγκεκριμένο για τις συνομιλίες Μέρκελ - Τσίπρα.
Η καγκελαρία δεν θέλει με τίποτα να εμφανίζεται ως ο γερμανικός Γολιάθ που στραγγαλίζει τον ελληνικό Δαβίδ. Κάνει πολύ πανευρωπαϊκό κακό στη Γερμανία μια τέτοια εικόνα.

«Δεν πρόκειται για σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γερμανία σε καμία περίπτωση. Είναι σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες 18 χώρες - μέλη της Ευρωζώνης» επαναλαμβάνει φορτικά το Βερολίνο. Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία είναι αυτή που επιβάλλει τη θέλησή της στην Ευρωζώνη.

Καμία παραχώρηση προς την Ελλάδα δεν έκανε η Γερμανία, αν πιστέψουμε την πληροφόρηση που παρέχει ο γερμανικός Τύπος. Περί αυτού δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία. Η ανησυχία μας αφορά τις παραχωρήσεις που ενδεχομένως να έκανε ο Ελληνας πρωθυπουργός στη Γερμανίδα καγκελάριο, όχι το αντίστροφο.

«Στη Ζώνη του Λυκόφωτος της Ευρώπης βρίσκεται η Ελλάδα» έγρα­φε η εφημερίδα της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής διανόησης «Ντι Τσάιτ», σε ένα κατάπτυστο πρωτοσέλιδο άρθρο της.
«Κανένας στην ΕΕ δεν μπορεί να θέλει μια ασταθή Ελλάδα, η οποία ψάχνει να βρει νέους φίλους έξω από την Ευρώπη. Ακόμη λιγότερο, μια χώρα που βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον λαϊκισμό και στον εθνικισμό, καθώς βρίσκεται σε μια κρίση που δεν θέλει να τελειώσει» αναγράφεται στο ίδιο άρθρο. Καταλή­γει σε μια ρεαλιστική, πρακτική υπόδειξη:
«Ο Τσίπρας θα πρέπει πολλές φορές να κάνει σαν να τηρεί τους κανόνες. Και οι Γερμανοί θα πρέπει πολλές φορές να κάνουν ότι δήθεν δεν παρατηρούν πως δεν τηρούνται όλοι οι κανόνες... Ετσι είναι η ζωή».

Οι αριστεροί Γερμανοί είναι αλήθεια ότι προειδοποίησαν τον Αλέξη Τσίπρα. «Η Μέρκελ υποκρίνεται στο θέμα της Ελλάδας» έγραψε η αριστερή βουλευτής Ζάρα Βάγκενκνεχτ του κόμματος Ντι Λίνκε στην ιστοσελίδα του.
«Εμφανίζεται με καλό ύφος στο κακό αυτό παιχνίδι... Το σχέδιο της καγκελαρίου για την Ευρώπη είναι να χρησιμοποιήσει το χρέος ως μοχλό για το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας προς όφελος γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων» υπογράμμισε.

Μείωση καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες έφερε η διαρκής γερμανική επίθεση εναντίον της Ελλάδας και τον μήνα Φεβρουάριο που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, τον περασμένο μήνα, τον πρώτο της πρωθυπουργίας Τσίπρα, αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Σαφώς λιγότερα βέβαια από τον Ιανουάριο που ήταν πρωθυπουργός ο Σαμαράς, οπότε είχαν αποσυρθεί 12,2 δισεκατομμύρια, χώρια 4 δισ. ευρώ ακόμη που είχαν αποσυρθεί τον Δεκέμβριο.

Ο στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας, στον οποίο συνειδητά προχωρεί η καγκελαρία του Βερολίνου προκειμένου να εξευτελίσει τον Τσίπρα, δεν οφείλεται όμως στην απόσυρση των καταθέσεων από τις τράπεζες της χώρας μας. Πέρυσι τον Ιανουάριο οι καταθέσεις ήταν 148,04 δισεκατομμύρια ευρώ, φέτος τον Ιανουάριο ήταν 140,47 δισεκατομμύρια. Καταθέσεις λιγότερες κατά 7,5 δισεκατομμύρια είναι φυσιολογικό φαινόμενο σε μια χώρα που οι κάτοικοί της γίνονται διαρκώς φτωχότεροι. Οπως όλα δείχνουν, είναι η παροχή ρευστότητας με το σταγονόμετρο από την ΕΚΤ που οδηγεί σε ασφυξία την πραγματική οικονομία της πατρίδας μας.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.